TENERIFFA

Hahaa, me lähdetään alkuviikosta Finnmatkojen äkkilähdöllä Teneriffalle! Kyllä. Makustelen sanaa suussani ihmetellen miten tässä näin kävi....


Hahaa, me lähdetään alkuviikosta Finnmatkojen äkkilähdöllä Teneriffalle! Kyllä. Makustelen sanaa suussani ihmetellen miten tässä näin kävi. En voi sanoa olevani mikään rantaihminen ja matkustaessa mielenkiintoni on aina suuntautunut enemmän kaupunkimatkailuun. Lentokonetta olen käyttänyt viimeksi 10 vuotta sitten ja pakettimatkalla Etelässä en ole ollut ikinä. Ei suoraan sanottuna ole käynyt mielessäkään lähteä. Nyt sitten mennään hieman sateiselta vaikuttavalla viikolla jonnekkin päin Teneriffaa määrittelemättömään majoituskohteeseen, missä wc ja suihku voi löytyä jostain käytävältä. Hmmm...kuulostaa seikkailulle!


Viimeinen kuukausi on ollut aika rankka. Sairaudesta sairauteen rumbani on vienyt voimia sekä mielialaa paljon alaspäin, puhumattakaan siitä, että viivästynyt remonttimme estää meitä elämästä normaalisti. Tauko arjesta tekee hyvää ja kun palaamme kotiin, pitäisi remontinkin olla ohi. Jos olisin keksinyt matkaidean hieman aiemmin, olisi kohdevalinta voinut olla toinen mutta nyt kahdestaan matkustaessa lämpö (ei talvivaatteita!!) ja äkkilähdön helppous vei voiton. Mieluummin mummoseuramatkalla Tenskulla kuin nopealla aikavälillä rykäistyllä diy-lomalla suurkaupungissa.


Nyt vielä kyllä jännittää. Esimerkiksi se kuinka poika suhtautuu lentomatkustamiseen, julkisten suurin fanihan hän ei ole. Ja missä me tullaan yöpymään. Tosin mikä tahansa on parempi kuin poravasaran ja remonttipölyn yhdistelmä. Ja osuuko säät mukaviksi pihalla olon kannalta. Ja kuinka mä saan postattua viikon yhteispotretin :) JA KUINKA ME PÄRJÄTÄÄN KAHDESTAAN!


Edit: kuten Valeäidin postauksen kommenteista huomaamme, Tensku on uus hipkohde! Vyölaukut vaan heilumaan ja passipussit t-paidan alle!


kuva: red2000.com

32 kommenttia

 1. Sä oot rohkee! Hyvin se menee! Toivottavasti tulee mukaan sellasia mummoja mitkä viihdyttää myös sun seuralaista jos meinaa aika tulla pitkäksi. Mun vanhemmat sai aikoinaan ainakin ihan kivan hotellin, juurikin äkkilähdöllä ja teneriffalla. Voithan sä pitää vielä vähän meteliä siitä että oot lapsen kanssa kahdestaan, et olis tosi hyvä jos hotelli olis hyvällä paikalla ja tietenkin oma wc ja suihku.

  (niin ja kuinka paljon se remppa viivästyy?!)

  VastaaPoista
 2. Kivaa lomaa! Yksi vinkki tammikuussa Teneriffalle matkustavalle jonka itse oisin halunnut saada aikoinaan. Muista ottaa kalsarit mukaan! Vaikka päivällä on +20, on yöt kylmät ja hotellit laattalattiaisia, niin pylly meinaa jäätyä. :) Meilläkin oli 4+ tähden hotelli ja silti paleltiin öisin. :/

  VastaaPoista
 3. Ei se remppa viivästy nyt sovituista aikatauluista kai ollenkaan, mut mehän saatiin se siirto tietää vasta muutama päivä ennen rempan alkua. et se siirty viikolla. Eli jos olisin silloin ostanut matkan, et lähetään remontiksi karkuun, eipä oltas lähetty.

  Pitää toivoa parasta. Kai ne ees vähä kattoo, et hetkonen matkakaveri on 1.5v...toivon mukaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitti vinkistä, ei ois käyny mielessäkään. Ja meidän hotka on varmaan joku -4 luokkanen, et varmasti tarvii lämmikettä :)

  VastaaPoista
 5. Te pärjäätte varmasti hienosti, hauskaa reissua! Jo se, että siellä on lämmintä (ulos pääsee ilman toppavaatteita, ajatella!) tekee reissusta varmasti mahtavan. Ja pääsettepähän tosiaan remonttia karkuun.

  Voin myös kertoa rohkaisuksi, että oon itse reissannut jonkin verran meidän 1,5-vuotiaan kanssa, viimeksi vähän aikaa sitten piiitkien lentojen päähän lämpimään (tosin silloin mukana oli toinenkin aikuinen), ja aina on kaikki mennyt tosi hyvin ja tuo lapsi on ollut ihan parasta matkaseuraa. Kaikilla käytännön asioilla on tapana järjestyä, ja apua saa aina pyydettäessä. Lentäminen on jo sinänsä lapsesta niin jännää, että ainakin meidän ipana viihtyi koneessa n. tuhat kertaa paremmin kuin ikinä esim. auton kyydissä. Toki mukaan kannattaa kyllä varata myös kaikkea pientä viihdykettä, kuten rusinoita, piirustustarvikkeita, lehtiä yms.

  Mun mielestä tärkein pointti on se, että lapsen hoitoahan ei karkuun pääse matkallakaan (turha siis vertailla liikaa siihen, miten helppoa ois matkustaa vaikka yksin), mutta siellä se tapahtuu vaan älyttömän paljon mukavammissa maisemissa. Nauttikaa seikkailuista, valosta ja lämmöstä - olette kaiken sen ansainneet! :)

  VastaaPoista
 6. Äkkilähdöllä ja määrittelemättömällä hotellilla voi kyllä saada hyvänkin hotellin. Tätini on käyttänyt määrittelemättömiä hotellaja miehensä kanssa paljonkin eikä huonoa hotellia ole vielä vastaan tullut, joskus ollut hieman kauempana keskuksesta, mutta joskus keskustassa.

  Mä oon niin kade teille! Mä haluun kans jonnekin jossa on +20, eikä -20, mieluiten tosin +35 :) No kuhan talo on myyty niin ehkä sitten, en vaan malttais odottaa. Tuota lentomatkaa minäkin hieman jännitän pojan kanssa, meillä kun ei ole kokemusta edes yleisistä, omalla autolla kun liikutaan. Lisäks toi poika on hyvin liikkuvainen eikä oikein viihdy sylissä pitkiä aikoja, ei malta edes kirjoihin kunnolla keskittyä.

  Mutta hyvin teidän reissu menee, rennolla asenteella liikkeelle niin pärjäätte :)

  VastaaPoista
 7. Nonni, tensku ON uusi taikkula! :D hyvin se menee, saatte makeen hotellin ja poitsu tulee olee ihan mahtavaa seuraa :) ja as we speak, varaa Insinööri meille matkaa sieltä jostain Melonerasista :D kanariaaaaa täältä tullaan! Ja sit ne vinkit siihen lentomatkaan voit kurkkia täältä: http://valeaiti.blogspot.fi/2012/08/mannerten-yli-kahden-sylilapsen-kanssa.html

  VastaaPoista
 8. Kiitos kannustuksesta! Kamat on jo suurimmaksi osaksi pakattu, huomenna vielä rusinoita ja jotain puuha-asioita reppuun ja sit menoksi.

  Lastenhoitoa ei pääse karkuun meikäläinen oikeastaan ikinä missään, ellei satu olemaan niin sairas kuin alkuvuoden. Ja mieluusti sitä lapsen kanssa puuhaakin kaikkea, oikeastaan se aikuisen puuttuminen pelottaa vain siksi, ettei ole juttukumppania jakamassa elämyksiä sanallisesti. siksi pidänkin sormet ja varpaat ristissä, että netti toimisi iltaisin ja saisin kontaktin ulkomaailmaan. En mä kyl vielä oikeesti tajua lähteväni ees mihinkään ja varmaan iso elämys, kun en tosiaan ole edes ajatellut noita aurinkorantoja koskaan potentiaalisena kohteena.

  VastaaPoista
 9. No toi on kiva kuulla. Mä jotenkin olen mielessäni kaavaillut jonku sellaisen torakkamajan, etten varmasti pety sitten. Ja me ei olla mitään luksuksen ystäviä, et enemmän elämyksiä ja vähemmän laatua käy kyllä. Kunhan ei ole ihan mahdotonta.

  Kyllä se sunkin aika koittaa (tai sit otat salaa äkkilähdön ;)

  VastaaPoista
 10. Tänks linkistä. Mä oon niin juntti, et pärjään varmasti aurinkorannalla. Thaimaassakaan en siis koskaan oo käynyt, meen sinne sit kun se on tosi out.

  VastaaPoista
 11. Me oltiin lasten (koululaisia) kanssa viime syksynä Teneriffalla ja tykättiin tosi paljon. Hyvät rannat, siistiä ja lämmintä. Lasten kanssa ei kannata useimmitenkaan matkailla kaupungeissa, meillä eivät ainakaan tykkää niistä yhtään.

  Vinkkinä, kannattaa ottaa taksi suoraan lentokentältä hotelliin. Jos menee muiden matkalaisten kanssa bussilla, niin voi kestää ikuisuuden. Taksi ei maksa paljoa ja me ennätettiin käydä syömässä ja oltiin uimassa, kun muut saman hotellin asukkaat vasta tuli jonottamaan huoneita.

  VastaaPoista
 12. No toi mun muksu tykkää kyllä ainakin vielä kaupungeistakin, se on ihan vauvasta käynyt paljon museoissa ja muissa niin se kyllä tykkää sellasista "aikuisjutuistakin". Paino sanalla VIELÄ. Mutta kyllä rantakohde ehdottomasti on lapsen kannalta parempi, ja ainakin mun hieman stressaavan olonkin takia.

  Hyvä huomio tuo taksi. Harmi kun maksoin lentoken ttäkuljetuksen erikseen. Noo, pitää katsoa miten tehdään, ainahan sen taksin voi ottaa kun ensin kysyy onko se oma majapaikka viimeisenä kuskin kuljetuksissa.

  Pakko kysyä, et jos teillä oli tällä'nen järjestetty matka, et minkä ikäsiä oli mukana? Eiks noi oo enemmän mummo- ja perhereissuja ku nuorison bailuretkiä?

  VastaaPoista
 13. Oi ihanaa, että pääsette lämpimään ja remonttia karkuun! Teneriffa on ihana, tosin siitä on jo jotain 15 vuotta kun siellä kävin...Ja oltiin just tammikuussa siellä ja lämpötila päivisin n. +20 ja meressä me pulikoitiin minkä kerettiin (että kai se merivesikin suht lämmintä oli, voitti ainakin avantouinnin :)). Ja muistan kun mentiin takaisin Suomeen niin oli jotain -20 astetta pakkasta ja meinattiin paleltua.

  Toivotan teille oikein ihanaa matkaa ja toivottavasti saatte kivan hotellinkin!

  VastaaPoista
 14. Tsemppiä, hyvin se menee! Turha stressi vaan pois ja keskityt nauttimaan reissusta. Koneeseen kannattaa varata paljon tekemistä, lukemista, piirtämistä sun muuta, käy vaikka hakemassa kirjastosta kasa ihan uusia ennenlukemattomia kirjoja. Ja viimeiseen hätään sitten tikkari ;)...

  VastaaPoista
 15. Teneriffa on oikein kiva paikka :) Ite käytiin pari vuotta sitten, Las Americasin (kaupunki) vieressä on pari kivaa pienempää paikkaa Los Cristianos ja Playa de Fañabe. Meillä oli hotelli sillon Fañabessa, tosi siisti ja rauhallinen paikka ja päästi helposti kävelemällä Americasiin vaikka vaunuillenkin. Taksit myös halpoja!

  Hyvää matkaa

  VastaaPoista
 16. Me ollaan käyty mielellään seuramatkoilla, koska ne on käteviä ja kun ei asuta E-Suomessa niin suora lomalento kotikaupungista ei tule kalliimmaksi kuin ns. omatoimimatka. Kun täältä Pohjoisesta lähtee ajelemaan n.7h pääkaupunkiseudulle niin aika ankeaa on.

  Meillä ei ole mukana bailausikäisiä vaan perheeseen kuuluu lähempänä 40v olevat vanhemmat ja lapset 7 ja 11 v. Ei me kuitenkaan millekään yhteisretkille osallistuta vaan vuokrataan auto ja ajellaan itsenäisesti. Tykätään surffauksesta, meressä uimisesta yms. rentoilusta. Siampark vesipuisto oli myös kaikken mielestä älyttömän hyvä paikka.

  VastaaPoista
 17. Kiitti! Mietin lähinnä niitä muita matkustajia, et onks ne sellasta varmaa mummolaatua?

  VastaaPoista
 18. Kiitos! Toivotaan siis hauskaa reissua. Viimestään perästä kuuluu sitten miten meni!

  VastaaPoista
 19. Joo, tekemistä kaikki on alleviivannut joten kirjoja ja rusinoit.-a ja tikkareita ja kaikkea mahdollista pitäisi olla mukana :)

  VastaaPoista
 20. Kiitos, kyl tää hyvin menee. Ihana kun jaatte vinkkejä ja positiivisia kokemuksia, on ymmärrettävästikin jännittävä fiilis huomisesta aamusta.

  VastaaPoista
 21. Palattiin muutama päivä sitten Teneriffalta perheen kanssa. Perheen nuorin saman ikäinen poikasi kanssa. Päivisin varsinkin saaren eteläosassa tuli jopa hiki mutta illaksi ja aamuksi kannattaa tosiaan ottaa mukaan lämmintä. Saarella huomioidaan lapset hyvin, ravintoloista löytyy syöttötuolit ja leikkipuistoja on vähän joka nurkalla. Uskon, että teille tulee mukava loma, jos tosiaan ihan vaan rentoutumisista etsitte. Eikä sitä lentoakaan kannata stressata. Meidän lapsi saa yleensä hepulit jo viiden minuutin jälkeen linja-autossa mutta siitä huolimatta lento sujui hyvin.

  VastaaPoista
 22. Aivan ihana kuulla! Huomenna aamusta lähtö ja kuten sanottu, kyllä jännittää tuo lento ja kaksin oleminen. Onneksi siellä on finnmatkat oppaineen niin saa apua ihan härmäksi jos tulee pattitilanne :D

  VastaaPoista
 23. Ihanaa, rentouttavaa ja aurinkoista lomaa! Ihan loistokohde lapsen kanssa, ja hotelliylläri tuo vähän jännitystä elämään :). Vielä yksi vinkki, kannattaa ostaa pari pillimehua tms turvatarkastuksen jälkeen - jos korviin sattuu nousu tai lasku, niin sitä voi nieleminen vähän auttaa (tikkarikin voi auttaa).

  VastaaPoista
 24. Juu, on huomioitu nuo nousut ja laskut! Kiitti muistutuksista ja toivotaan et kaikki menee hyvin :)

  VastaaPoista
 25. Enempi oli lapsiperheitä meidän reissulla.Riippuu varmaan vähän millaiseen hotelliin päädyt. Onko ns. lapsi vai senioriystävällinen ;)

  VastaaPoista
 26. Ei ehkä kannata ottaa taksia, jos et tiedä etäisyyttä kentältä hotellille! Meinaan kyllä se taksi voi maksaa aika paljonkin, jos etäisyys on pitkä - oltiin juuri Teneriffalla toista talvea peräkkäin lapsen kanssa. Ja paluu oli etelän kentältä - vaikka oltiin pohjois-osassa saarta ja menolento oli pohjoiskentälle. Olisi varmaan maksanut sielläkin satasen, jos olisi lähtenyt paluun kuljetusta tekemään taksilla. Lyhyillä matkoilla taksi on tosi kätsy ja halpa. Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 27. vertailun vuoksi vielä - ajettiin shoppausreissu taksilla Puerto de la Cruzista pääkaupunkiin Santa Cruziin, n. 40e per suunta. Mutta se paluumatka etelälän kentälle olisi siis taksilla olllut reilusti pidempi, saaren keskellä olevan vuoriston takia ei mene ihan linnuntietä. Olisi tod näk ollut juurikin satasen luokkaa. Sen sijaan kaupungin sisällä lyhyet matkat olivat n. 3 - 5e + vähän tippiä eli tosi vähän. Niillä on lähtömaksu vain jotain n. 3e.

  VastaaPoista
 28. Aivan loistavaa ja onnistunutta matkaa! Toivottavasti säät suosii! Me oltii joskus Teneriffalla kun olin ihan pieni ja siellä oli rankkasade silloin ja koko kaupunki tulvi. Muistan elävästi kuinka mun ihanat samettiset ballerinat meni pilalle kun ne kastu totaalisesti. Olin ihan surun murtama kun ne jouduttiin heittämään pois. :D

  VastaaPoista
 29. Kuulostaa hauskalta ja ehdottomasti paremmalta kuin remppapöly :)

  VastaaPoista
 30. Voi Tenis! Meidän perheen suosikkipaikka! Ollaan oltu jo ainaskin 6 tai 7 kertaa, viimeksi oltiin kuukauden verran. Taas pitäis mennä maaliskuussa. Siinä saaressa on sitten kaksi ihan eri puolta, pohjoinen ja etelä, tai oikeastaan kolme, kun pohjoisen ja etelän välissä on Teide ja sen iso luonnonpuisto. Me suosimme pohjoista eli ollaan yleensä aina oltu Puerto de la Cruzissa. Siellä on mummoja monesta maasta (paljon Suomesta) ja ihanan leppoisaa ja paljon paikallista elämänmenoa. Etelässä (Americas ym.) on taas sellanen Disneyland-meets- Las Vegas-meno. Ei aina ihan parhaassa mielessä...ikäviä turistityyppejä riittää.... MUTTA, ihan pienen kanssa etelä on siinä mielessä parempi, että siellä on matalat rannat ja varmempi aurinko. Pohjoisen rannoilla ei taaperolla mereen ole välttämättä asiaa lainkaan. Ovat rannat siellä aikast tuulisia ja meri kuohuaa, mutta jos Cruziin joudutte, niin tilanteen pelastaa merivesialtaat, siellä sopii pienenkin lillua. Keli voi siis olla mitä vaan +17-+25 väliltä ja sadetta voi tulla, ainakin pohjoisessa. Kun aurinko paistaa, niin heti tarkenee hellevermeissä. Saareen kannattaa tutustua laajemminkin, mutta ymmärrän, että rentoutus on prioriteetti ja taaperon kanssa on haasteensa. Mutta, jos jollekin retkelle haluaa tunkea, niin Teiden huipulle kantsii mennä. Näkymät on aika hulppeat ja se luonto siinä matkalla..huh..Olemme olleet Teidellä 9 kk vanhan kanssa, mutta kiikkerä kyyti köysihissillä (mikä on oikea termi?) voi olla liian jännää taaperolle, kun hän jo tajuaa, että mennään kummallisella laitteella aika lujaa. Riippuu lapsesta, mutta siitä ei pääse pois ennen kuin huipulla :) Ja sitten suosittelen ehdottomasti kaupunkikäyntejä, olet missä päin saarta vain. Siellä on paikallinen bussiyhtiö- Titsa- joka kuljettaa ympäri saarta halvalla. Rattaat saa kyytiin. Teneriffa on yllättävä kaupunkikohde! Saaren pääkaupunki Santa Cruz on ihan oikea kaupunki, yhdessä viereisen yliopistokaupunki La Lagunan kanssa niissä on ainakin yli 200 000 asukasta (tai jotain sellaista, olisko jopa 300 000) ja Lagunassa on jopa erittäin kaunis historiallinen keskusta. Santa Cruzista pääsee Lagunaan käteväsi raitsikalla ja siinä matkalla näkee paljon, suosittelen, jos mahdollista. Okei, lopetan jo hehkutuksen. Halusin tuoda esille, että Teneriffalla on monet kasvot ja etelän turistirysät on vain osa sitä kaikkea. Kuvaavaa on, että eteläpäässä ei ole kaduilla nimiä, vaan karttaan on merkitty vain hotellit! ( Ainakin näin oli meidän Americas-kartassa) Mutta alue sitten palvelee turistia ja rentoutujaa hyvin. Pohjois-osa saarta on ihan toisenlainen, myös luonnoltaan, paljon vehreämpi. Joo, Teniksellä on meidän perheessä erityisasema, me mennään välillä muualle ja sitten taas Tenikselle. Oikein hyvää matkaa teille, aivan varmasti pärjäätte loistavasti!

  VastaaPoista
 31. Huh, kiitos tästä kaikesta! Paljon asiaa ja paljon sellaista mitä halusinkin kuulla. Ihana olet kun jaksoit noin pitkästi kertoa. Nyt tämä menee nukkumaan ja huomenna Tendelle! Kuulostaa kivalle satoi tai paistoi, raportoin sit miten menee :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images