2 x HUIPPUHYVÄ

Vaikka suosin luonnonkosmetiikkaa, olen hieman skeptinen kaikken "kasvitaikauskon" suhteen. Uskon enemmänkin, että usein tavallisi...


Vaikka suosin luonnonkosmetiikkaa, olen hieman skeptinen kaikken "kasvitaikauskon" suhteen. Uskon enemmänkin, että usein tavallisissa tuotteissa käytettävät synteettiset ainesosat voivat olla pitkällä aikavälillä haitaksi, kuin että kevätpörriäisen mettä sisältämä kasvovesi poistaisi epäpuhtaudet huomattavasti paremmin. Monissa jutuissa, kuten puhdistusaineet, samppoot ja rasvat, olen siirtynyt onnistuneesti luonnonkosmetiikkasuhteeseen, missä pienet syrjähypyt tavissarjoihin eivät haittaa mitään. Hankalimmiksi alueiksi olen kokenut värikosmetiikan epätasalaatuisuuden ja toinen haaste on ollut luonnonkosmeettiset deot. Niissä käytän edelleen suurimmaksi osaksi normikamaa.



Mutta nyt musta tuntuu, että se oikea luomudeo on löytynyt viimein. Siinäkin on näitä taika-ainesosia kuten alunakristallit ja mustatryffeliuute, mutta nyt alkaa hennosti pää kääntyä ihmeainesosien puolelle kun kerrankin tuote antoi juuri sen minkä lupasi, piti ja (uskokaa tai älkää) vähensi kainalokarvojen kasvua huomattavasti jo viikossa. Acorellelta saatu Essentiel Epil deodorantti on ollut mulla käytössä nyt melkein 2 viikkoa niin pakkasessa kuin helteessä ja se ei ole pettänyt kertaakaan eikä paidan kainalotkaan ole olleet yhtään kosteat. Tuote-esittelyn mukaan alunakristallit ovat tämän takana, eli kiitos teille alunakristallit!


Hyvien deo-ominaisuuksien lisäksi tuote lupaa vähentää kainalokarvojen kasvua mustatryffeliuutteen avulla. MUSTATRYFFELIUUTTEEN?! Epäuskoisena sheivasin kainalot lauantaina ennen matkoille lähtöä ja aloitin kokeilun. Reissussa oikeastaan unohdin tämän epil-ominaisuuden ihmetellessäni deon muuta toimivuutta, kunnes lähtöpäivänä huomasin ettei mulla ole kuin 3 päivän hentoinen sänki, ei päälle viikon kutittavaa kriisipesäkettä. Nyt on mennyt kohta 2 viikkoa sheivauksesta, eikä vieläkään tunnu olevan tarvetta höylälle. Ja tämän takana on joku mustatryffeliuute, mitä ihmettä?



Toinen vinkkaamisen arvoinen ekojuttu kosmetiikkapuolelta on vähän aikaa sitten ostamani Ecotoolsin sivellinsetti, minkä laatu oli todellinen yllätys. Olen aina ollut oikeiden karvasiveltimien ystävä (tai no, viimeiset 14 vuotta) ja kalliimpien kabukien rinnalle hankkinut silmämeikkisiveltimiä taiteilijatarvikeliikkeistä (aitokarvaiset siveltimet tuppaa olemaan halvempia kaikkialla muualla kuin meikkiosastoilla). Nyt kuitenkin klikkasin taklon-harjaksiset siveltimet ostoskoriin, enkä ole katunut. Näköjään tuotteilla on tapana kehittyä ajan saatossa, mielikuvani ei-aidoista harjaksista on jostain Seppälän 15-vuoden takaisista muovisudeista, hrrrrrr.....poskipunalaikut saa ihon vieläkin kananlihalle.


Tässäpä siis muutama vinkki, jos jollain muullakin on luomudeo hakusessa tai pensselisetti uusinnan alla! Kumpaakin tuotetta löytyy kaikista hyvinvarustelluista ekotavarataloista, tosin terveysapteekki.fi myy nyt deoa hyvään alehintaan, joten kannattanee hankkia sieltä, jos postitse tilaa. Sivellinsetti sen sijaan löytyy helpoiten blogin Jurlique-mainosbannerin takaa löytyvästä evestore.fi-puodin Ecotools-osastolta. Itse ostin tuon 6-setin, mutta löytyy yksittäisiäkin pensseleitä.


ps. lomaa ennen arpomatta jääneet Magissot arvon tänään. Illalla tai aamulla viimeistään postaan voittajat. Kiitos kärsivällisyydestä :)

21 kommenttia

  1. Onkos tossa deossa itsessään minkälainen tuoksu? Kärsin tuoksumigreenistä, ja tuotteet jää sen takia usein käyttämättä...

    PS. Blogisi on tosi mahtava! Ihanaa lukea aidon ihmisen rehellisiä ajatuksia. Lisäksi tykkään tosi paljon sun kirjoitustyylistä:-)

    VastaaPoista
  2. Mulla on se Ecotoolsin isoin suti, oisko ollu puuterisivellin nimeltään tai joku? Aivan huippuhyvä ja ihana <3 Niin pehmeä, että sillä vois sutii naamaa aamulla vaikka kuinka kauan :D

    VastaaPoista
  3. Kävin nuuhkimassa ja se on mielestäni aika mieto ja ehkä kukkainen? Hyvin deodoranttimainen, mutta ei mitenkään liian pistävä että haisisi ainakaan mun kainalosta nenään asti. Deodoranttien ideahan toki on hienhajun peittäminen kun antiperspirantit estävät hien muodostumista. Luulen kuitenkin noiden kristallien toimivan antiperspiranttimaisesti vähentäen hien eritystä, siksi kai tuoksu ei ole voimakas (tämä mun oma mututuntuma, ei tieteellinen versio aiheesta ;)

    Kiitos muuten muustakin palautteesta ja mukava kun kommentoit! Teksteistä onkin kiva saada palautetta, varsinkin positiivista!

    VastaaPoista
  4. Ah, sunkin suosikkeja? Mahtavaa! Ne on hyviä kyllä!

    VastaaPoista
  5. Joo, ihmejuttu mut noi on tosi pehmeitä ja levittyy puuterimaiset mineraalimeikitkin tosi hyvin. Oisko se kabuki, sellanen lyhyt tosi iso sivellin?

    VastaaPoista
  6. nonni, karvanestodödö on tualta jo loppu! hintahaarukka näemmä 14-19e, joten kandee kattoo mistä tilaa!

    VastaaPoista
  7. No voe röhnä, niinkö meni. No mutta myydään monessa paikassa muuallakin, mutta hintahaarukka oli tosiaan aika laaja, siksi linkkasin ton nopeesti etsittynä edullisimman. Voi jostain lähikaupastaki löytyä, muistaakseni oon nähnyt acorellea esim sokoksen kauneusosastoilla.

    VastaaPoista
  8. Tää postaus oli niin just mulle tarkotettu. Vkonloppuna etsin juurikin luomudödöä ja jäi ostamatta, kun en saanut tarpeeksi faktaa siitä, että pitääkö mikään märät kainalot loitolla.
    Tätä pitää lähteäkin huomenna het etsimään, oli näköjään tosiaan loppunut tuolta linkkaamastasi paikasta.

    Ja minäkin olen uusi lukija ja kovasti ihastunut kirjoitustyyliisi. En ole äiti itse, mutta kahden pienen isotätinä luen mielelläni lastenvaatepostauksia ja lapsiin liittyviä juttuja :)

    VastaaPoista
  9. Tuota kannattaa kyllä kokeilla, tosin jokaisella toimii erityyppiset deot, joten en mitään 100% tyytyväisyystakuuta voi antaa oman loistokokemuksenkaan jälkeen ;) Uskoisin kuitenkin, että toimii ainakin paremmin mitä useimmat luomudödöt, ainakin mulla ero oli huomattava!

    Kiitos näistäkin kehuista kovasti, kiva kun kommentoit!

    VastaaPoista
  10. Kiitti nuuhkimisesta;-) Taidanpa sitten uskaltautua tilaamaan. Ja yleensä vasta käytössä huomaa, jos joku tuoksu ei sovikaan, joten täytynee testata.

    VastaaPoista
  11. Ittelläni on colour caramel-sarjan kabuki ja se on kans superhyvä. Ja tuota kabukia tais annukkakin yllä kehua, ecotools siis pärjää melkein joka siveltimen kohdalla aitokarvaiselle :)

    VastaaPoista
  12. Nämä ovat mun ehdottomat lempparit: http://www.iherb.com/EcoTools-Retractable-Kabuki-Brush-1-Brush/36801 ja http://www.iherb.com/EcoTools-Domed-Bronzer-Brush-1-Brush/36804.

    Tuo eka on aivan huippu esim. töissä mukana ja toisella... No, sillä vain tulee ihan täydellinen mineraalipohja. Mulla ei ole yhtään kabukia, joka olisi noin ihanan pehmoinen ja tiivis.

    VastaaPoista
  13. Kun kerran hankkii hyvät siveltimet, niin se avaa aivan uusia ulottuvuuksia..itse olen ihan täpinöissäni meikkivoideskunkistani, olen siis suhtautunut hyvin skeptisesti meikkivoidesiveltimiin mutta herran jestas, nyt muutaman käyttökerran jälkeen en enää suostu levittämään meikkivoidetta sormin, täytyy olla pensseli!

    Mutta mäkin käytin vuosia ( joskus 2000-luvun alkupuoliskolla siis)rajauksien piirtämiseen taiteilijasivellintä ( jolla oli muuten aivan sata varmasti joskus käytetty vesiväreillä maalaillessa :DD (mutta pesty huolella ennen meikkikäyttöä:DD)), jonka vaan saksilla nyrhäsin sopivan muotoiseksi. Tämä oli aluksi sellainen hätäratkaisu mutta jäi vakikäyttöön :) Voisikin kyllä käydä katsastamassa noiden taiteilijasiveltimien valikoiman, josko siellä olisi jotain sopivaa maalausapuvälinettä naamalle!

    VastaaPoista
  14. Joliesta Uudenmaankadulta kävin minä ostamassa oman dödöni Helsingistä. http://jolie.fi/mika-jolie/ Oli muuten ihana kauppa, tosi sympaattiset työntekijät/omistajat.
    17 € maksoi dödö ja nyt torstaista saakka ollut käytössä. Oon tyytyväinen tähän muutaman päivän kokeiluun.

    VastaaPoista
  15. Mä en olekaan siellä vielä käynyt, joliessa siis. Tosi kiva, että olet tykännyt, itsekin tykkään kovasti jo ihan pitävyyden takia. Sitten vielä se karvojen kasvun hidastuminen/ ohentuminen bonuksena, nyt vois jo ajella kyl kainalot kun on päälle 2 vkoa sheivauksesta. Mut tähän asti mulla toiminut sekin puoli hyvin, tosin ihokarvani ovat aika vaaleita muutenkin mutta silti sen eron huomaa.

    VastaaPoista
  16. varsinkin silmänrajaukseen luomivärillä toimii ohuet aitokarvaiset maalaussiveltimet hyvin :)

    VastaaPoista
  17. [...] juttu osottautuukin itsellä toimivimmaksi. Joku saattaa muistaa viime talven Teneriffan reissuni ihmetyksen, kun Acorellen essentiel epil-sarjan mustatryffeliuutetta sisältävä deodorantti piti sekä [...]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images