JOULULAHJOITUS

Näin joulun alla monilla ihmisillä on tapana tehdä hyvää. Mikään hyväntekeväisyyskohteista ei ole parempi kuin toinen eikä huonoa omaa tunto...


Näin joulun alla monilla ihmisillä on tapana tehdä hyvää. Mikään hyväntekeväisyyskohteista ei ole parempi kuin toinen eikä huonoa omaa tuntoa tarvitse potea, jos ei taloudellinen tilanne anna myöten auttaa kaikkia. Itse pistin tämän joulun hyväntekeväisyysvarat Pelastakaa Lapset ry:lle, 20 eurolla yksi lapsi saa päivän tukiperheessä ja se päivä voi olla sekä lapsen kuukauden kohokohta, myös vanhemman ainoa mahdollisuus hengähtää edes hetki. Tukiperhe on myös ennaltaehkäisyä, ettei mitään pahaa tapahtuisi.


Suomessa jonottaa satoja perheitä lapsen tukiperhettä. Tukilapsi ei ole hylkiö, ei syrjäytynyt, eikä välttämättä kokenut mitään kauheuksia. Tukilapsi on usein aivan tavallinen pieni poika tai tyttö, jonka vanhemmat eivät välttämättä pysty tarjoamaan lapselle ihan täysipainoista arkea. On myös perheitä, missä on vain yksi vanhempi koko ajan sidottuna lapseen eikä omaa aikaa saa mistään ilman tukiperheen tarjoamaa hengähdystaukoa. Näitä taukoja jokainen vanhempi tarvitsee tarjotakseen sitä tasapainoista arkea lapselleen. Pelastakaa Lapset ry:n tukiperheet ovat tärkeitä myös siksi, ettei useiden paikkakuntien lastensuojelulla ole tarjota tukiperhepaikkoja alle 3-vuotiaille lapsille ja ilman tukiperhetoiminnan tukemista ja sen mahdollistamista vauva- ja taaperoikäisillä olisi mahdollisuutta tukiperheeseen.


Jos siis joulubudjetistasi löytyy 20 euroa hyvään, tässä minun vinkkini. Pelastakaa lapset ry:n toivekauppa ja päivä tukiperheessä. Tämän lahjan arvo voi olla mittaamaton ja jos edes yksi kymmenestä lukijasta osallistuisi, saisimme tukiperhepäivät KAIKILLE jonottajille. Itse aloitin kahdella yöllä.

14 kommenttia

 1. Mukana,20e lahjoitettu! Kiitos vinkkauksesta,toivon että muutkin intoutuisivat lahjoittamaan. Tärkeä asia. <3

  VastaaPoista
 2. Me ruvettiin itse tukiperheeksi, tosin jo aikaisemmin ja nyt loppuvuosi rauhoitettiin oman vauvan syntymän takia eikä sitten aloitettu kesällä tukisuhdetta. Nyt vuoden vaihteen jälkeen taas katsotaan, että olisiko meille tukilasta tulossa!

  VastaaPoista
 3. Minäkin tein lahjoituksen. Tässäpä oiva joulutervehdys omille ja appivanhemmille. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Oih, täytyykin jutella miehen kanssa asiasta, josko meistä voisi joskus tulevaisuudessa tulla vaikka tukiperhe. Tiedän itse erään lapsen joka vietti kerran kuukaudessa päivän tukiperheessä, myöhemmin kesällä jopa oli perheen mukana viikon matkalla. Nykyisinkin taitaa vielä joulukortit vaihtua ja kuulumiset sillointällöin puhelimessa vaikka tuo lapsi on jo aikuinen ja aloitti perheen luona vierailut alle kouluikäisenä. Ainahan toki tuo yhteydenpito ei ole näin pitkäaikaista, eikä tietenkään sitä keneltäkään edes vaadita, mutta näitä ihania tarinoitakin onneksi on. Vähemmälläkin toki lapsi/perhe saa tarvittavan tuen ja apu on pienemmässäkin mittakaavassa varmasti ihanaa ja tukiperheellekkin palkitsevaa, joten ei muuta kuin kaikki kynnelle kykenevät lahjoittamaan tai muuten kykynsä mukaan hyvää tekemään :)

  VastaaPoista
 5. Näin FB:ssa mainoksen ja tulit mieleen :) Iloista joulua teidän perheelle ja kiitos blogistasi!

  http://www.arctips.fi/

  VastaaPoista
 6. Ole hyvä. Meni varmnasti lahja oikeaan osoitteeseen.

  VastaaPoista
 7. Hieno homma, jos teilläkin olisi mahdollisuus alkaa tukiperheeksi. Se on varmasti monelle lapselle kuukauden kohokohtia päästä yökylään turvalliseen perheeseen, missä tehdä eri asioita kuin kotona.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista ja hyvää joulua! Ja oih ja voih noita linkin kenkiä....näin tuollaiset Koto livingin Anulla taannoin vihreänä, NIIN KAUNIIT.

  VastaaPoista
 9. Varmasti! Eikä sen oman perheen tarvitse olla edes yhtään turvaton, tämäkin tuntemani lapsi oli yksinhuoltajan lapsi ja kävi alkujaan kai vain siksi että äiti saisi omaa aikaa ja lapsi ikäistään seuraa.. Tai mistäs minä ihan kaikkia syitä tiedän, mutta näin olen myös käsittänyt että tukiperheen voi saada myös vaikka kaikki olisi periaatteessa hyvin kotonakin, mutta vanhempia olisi arjessa mukana vain yksi.
  Tukiperhetoiminta tai muu vastaava tukitoiminta on aina ollut lähellä sydäntäni, kaippa osin siksi olen päiväkotiinkin töihin ajautunut, vaikka siellä pääasiassa lapset/perheet ovatkin normaaleja.

  VastaaPoista
 10. Asia on ainakin itsellä lähellä sydäntä, koska meilläkään ei ollut vauvavuoden aikana tukiverkosto ihan kunnossa ja olisin tarvinnut todella kipeästi pieniä taukoja 24/7 lapsen kanssa olemiseen. Silloin kävi juurikin ilmi, ettei esim lastensuojelu voi auttaa saamaan tukiperhettä, koska ikärajat on niin korkeat ja pelastakaa lapsille oli pitkät jonot. No, me saatiin tilanne kuntoon ihan "vain" helvetin kovalla järjestelyllä ja tiukalla vastuunjaolla, et sain vapaata välillä. Nythän sitä on jopa ruhtinaallisesti, mutta monilla yksinhuoltajilla on asiat toisin.

  Jokainen vanhempi tietää miltä väsy tuntuu, jos siihen ei ole jakajaa on tukiperhe yksi parhaimmista vaihtoehdoista myös yksinhuoltajille akujen lataamiseen. Ja kaikille muillekin sitä tarvitseville iso apu.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images