Taidetta vaatekankaassa

Tiiäkkö nää Finstan? Jos mainitsen hänen tunnetumman virkaveljen Banksyn, tiedät varmasti minkä alan miehestä on kyse. Finsta on yksi Ruots...

Tiiäkkö nää Finstan? Jos mainitsen hänen tunnetumman virkaveljen Banksyn, tiedät varmasti minkä alan miehestä on kyse. Finsta on yksi Ruotsin kuuluisimmista katutaiteilijoista, joka ei kuitenkaan toimi kollegansa tavoin naamattomana mannerten välillä vaan tekee laaja-alaista taidetta ihan rehellisesti omana itsenään. Yleensä säästän teidät taideluennoiltani, mutta nyt kun taiteilijalla on yhteys kaikkien äitien lempipuheenaiheeseen eli lastenvaatteisiin (iiik!!) ja vieläpä Polarn o. Pyretin vaatteisiin (tuplaiik!!), aion tehdä poikkeuksen.


Lokakuun lopussa olisi pitänyt Po.P:n liikeet täyttyä PO.P LIKES FINSTA-malliston tuotteista koossa 122-152cm. Käytin lauseessa tarkoituksella konditionaalia, sillä eipä näkynyt vielä Itiksen Po.P:ssa eilen 31.10, kun kävin hipeltämässä hansikkaita siellä :) Mallisto kuitenkin tulee varmasti lähipäivinä (edit: Suomen lanseeraus pe 2.11.) liikkeisiin ja verkkokauppaan ja sisältää hauskalla viidakkomajakuosilla varustettuja huppareita, tuubihuiveja, kalsareita ja jonkinlaisen jumppapussin sinisenä ja punaisena. Lisäksi mallistoon kuuluu muutamat erilaiset printti t-paidat.


Kun taiteilijat tekevät yhteistyötä oikeastaan minkä tahansa tahon kanssa, jolla on mahdollisuus tuoda taidetta katukuvaan ja ihmiset arkeen, olen myötämielinen ja usein ihastunutkin. Tämä yhteistyö ei tee poikkeusta. Koska Finstan kuosit ovat kuitenkin ehkä liian ysäriä omaan lastenvaatemakuuni (en tiedä miksi koen tuon kaltaisen jäljen kovin ysäriksi ja suosin edelleen Po.P:n raitaa) en itke pienten kokojen puutetta vaan mietin jo tulevaisuuteen millaisia taiteilijoita Po.P seuraavaksi hyödyntää. Uskoisin että ruotsalaisia ja pakko myöntää, ettei Ruotsin nykytaiteilijat ole kiinnostuskohteideni kärkipäässä, joten en osaa veikata nimiä. Osaisiko joku?


Mietin kuitenkin heti kenen tahtoisin suomalaisista taiteilijoista yhteistyöhön lastenvaatemerkin kanssa ja en varmaan ole ainoa, jolla Katja Tukiainen tulee eniten mieleen. Toinen suosikkini olisi Matti Pikkujämsä. Itselleni haluaisin Hannaleena Heiskan maalauksia vaatteisiini.  Kiinnostaako teitä muita taiteen ja vaatteen yhdistäminen ja jos, kenen taiteilijan tuotoksia haluaisit nähdä vaatetuskankaan pinnassa? Ja Tove Janssonia ei nyt hyväksytä vastaukseksi!


ps. Kotirintaman kuulumisiin palataan pian, facebookin kautta mutsilaa lukevat tietävätkin meidän viikon saldon aika hyvin. Sairausputki ei kimmota paljon arkipostauksia :/


Kuvat: polarnopyret.se

8 kommenttia

 1. Mä tykkään noista just kun ne on niin... no, ysäriä. Matti Pikkujämsä -malliston ostaisin heti vaikka velaksi! Toinen suosikki olisi varmaan Karoliina Pertamo.

  VastaaPoista
 2. No en ois yhtään yllättyny jos stefan lindfors kävis vetäseen taidetta kankaalle. Se ei kyl oo sitä mitä toivon.

  Tukiainen vois olla erittäinkin kaupallinen, mut ite haluisin jtn ei niin lällyä.

  Kukas se maalailee niitä elviksii kansallismaisemaan. Vois olla aika magee mut marginaalinen

  VastaaPoista
 3. Hyviä valintoja! Mäkin tykkään noistaa vaatteista tosi paljon, mutta en koe niitä mun lapseni näköisiksi, tiedät varmaan mitä tarkoitan?

  Meidän ehkä pitäisi kinuta Matti Pikkujämsä mallisto jostain ja HETI!

  VastaaPoista
 4. No Stefan Lindfors se vasta onkin niin nähty ja mennyttä aikaa :D Ja onneksi suunnittelija enemmän ku taiteilija. Stiina Saaristo! Se ei olis lällyä :D

  VastaaPoista
 5. Jos olis Banksya vaatteilla niin samantien laittaisin ranttaliks ja ostaisin kaiken. Katutaide iskee ja kovaa, etenkin sellanen, missä on joku sanoma ja Banksyn työt nyt vaan on omaan silmään täydellisiä. Suomalaisista pakko heittää Tikkasen Rasmus. Ai ai.

  VastaaPoista
 6. hei, Banksya kyllä saa vaatteissa ainakin aikuisten koossa, googlaat vain Banksy ja t-shirt ja saat varmasti sata eri tuotetta...Älä osta kaikkea ;) Rasmus Tikkasta voisin itse kans kantaa päälläni, muttei ehkä lapselle!

  VastaaPoista
 7. Kuka tekee Matti -malliston kuka?!

  VastaaPoista
 8. Po.P tuskin tekee, mut miten ois Nosh Organics? Kun niillä on Paapii mallistokin, Matti-mallisto ois luonnollinen jatke! Kuka ehdottaa niille? ;)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images