TAAPERON SORELIT

Tällä viikolla tulee niin paljon tavarapostauksia, mikäli jaksan näpytellä mielessäni olevat jutut, että jos et itse käytä tavaroita ja ahdi...


Tällä viikolla tulee niin paljon tavarapostauksia, mikäli jaksan näpytellä mielessäni olevat jutut, että jos et itse käytä tavaroita ja ahdistut niistä, tällä viikolla ei mutsilaa kannata lukea. Aion nimittäin julkaista ainakin OMAN joululahjatoivelistani, esitellä yhden pojalle jo hommatun lahjan (koska oli niin sikamaisessa alessa, että moni varmasti kiinnostuu), ehkä kuvata uuden takkinikin ja voipa olla, että jos hyvin käy, yksi kirjajuttukin tulisi. En siis lupaa mitään, mutta suunnitelmissa olisi tämmöinen viikko-ohjelma, mikä saattaa kaatua allekirjoittaneen laiskuuteen tai muuhun yhtä vakavaan esteeseen.


Mutta nyt skidin uuden talvibuutsit, olkaa kilttejä ja älkää etsikö vanhoista teksteistäni kohtaa, missä totean samanlaisiin vaatteisiin pukeutumisen olevan junttia :D





Olen niin ihastunut omiin Soreleihini, että kengitin lapsenkin sitten samanlaisiin. Tai oikeastaan nämä ei ole samat, mulla on Winter Carnivalit ja pojan kengät on Sorel Yoot pacit. Ihan on kokeilematta tilatut ja kerralla nappikoko kuten myös itselleni tuli. Vaikka Soreleista sanotaan, että koot ovat pieniä, mittaamalla oman jalan pituuden löytyy varmasti oikea koko. Esimerkiksi mun jalka on seinää vasten paperille piirrettynä tasan 25cm ja koko 40 on sopiva ainakin kahdessa mallissa, Winter Carnivalissa ja Chipahkossa.


Pojan jalka oli tilatessa 13.5 cm ja uuden kengän koko oli 14cm jalalle (EU koko 25 1/3 ei ehkä ihan pidä paikkaansa). Näihin siis sisältyy astumavaraa lapsilla ja kannattaa tilata juuri jalan pituuden mukainen koko, isompi olisi luultavasti liian iso. Facebookissa eräs lukija kertoi, ettei Sorelin huopakenkä mahtunut lapsen jalkaan ja epäilen siinä käyneen niin, että oli tilattu lapsen eu-kokoa vastaava kenkä. Kannattaa siis suosiolla mittailla jalkaa eikä mennä numeron mukaan!


Alkufiilikset on hyvät. Kengän saa helposti jalkaan, kiristysmekanismi on helppo ja kävelykin luonnistui hyvin, vaikka näitä on klompsuiksi jotkut haukkuneet. Kengät ovat toki kankeammat mitä esimerkiksi toppasaappaat, mutta ei ainakaan oman lapsen käyttöön hankalammat. Eniten fiiliksissä olen siitä, että nyt ei tarvitse kantaa useita kenkiä päikkyyn  ja takaisin, eli nämä käyvät sekä kostealla maalla/lumessa että kovillakin pakkasilla. Jes!


Ja nyt kun Soreleista kirjoitan, niin mainitsempas samaan syssyyn, että kävin eilen Partioaitan outletissa Vantaalla ja siellä oli mun mielestä kaikki Sorelit -30%. Mutta lastenkenkiä en kyllä siellä nähnyt (netistä löytyy kyllä!), naisille sen sijaan todella montaa erilaista mallia. Kaikki naisten mallit näkee esim Sorel.fi:n sivuilta ja mallejahan löytyy nykyään paljon erilaisia, monia ilman tuota kumiterääkin.

20 kommenttia

  1. ou nou.. Mun Sorel-kuume nyt vaan pahenee :) Mulla on jo siis itselle maretnsit, lapikkaat ja muutamat naturaistat talveksi, mut nyt pitäs sorelit saada ja pojalle kanssa :D onneks ei vielä vaaville taida kokoja olla..
    Mäkin salaa hihittelin samanlaisiin vaatteisiin, kuin lapsensa pukeutuviin mammoihin, mutta sitten tuli tytär ja oho.. Meillä siis välillä huomaamatta äitillä ja tyttärellä samanlaiset ruutumekot tai paksut sukkahousut ja farkkusortsit tms.. ja välillä ihan tarkoituksella. Samanlaisiin Meandeihin (yök) tai metsiloihin ei kyl oll onneksi vielä sorruttu. Se olisi jo liian hauskaa.
    Ja tavarapostaukset musta todella ok, saa vinkkejä ja himotuksen aiheita.

    VastaaPoista
  2. Onpa mageet noi skidien! Aikuisten ei ainakaan meikälle istu sitten alkuukaan kun oon tämmönen tappi, vaikka lämpimät ja käytännölliset ovatkin.. Onko nuo painavat? Haha, itsekin otin just aamulla Valon ja itseni talvivarusteista kuvia rapussa blogiin :D

    Lunta odotellen?

    VastaaPoista
  3. Meillä kävi samanlaiset lasten Yoot pac Sorelit kääntymässä mutta pidin niitä sen verta painavina että laitoin eteenpäin. Pienelle ne varmaan onkin paremmat, tukevat jne., mutta aattelin ettei oikein oo toimivat 4-vuotiaalle joka juoksentelee ja hyppii koko ajan, joten tilalle tuli sitten Kavatin vedenpitävät kengät. Se noissa Soreleissa on kivaa että ovat vedenpitävät mutta ilman sitä goretec-kalvoa (jonka epäekologisuuudesta kuulin viime vuonna ja oon yrittänyt sen jälkeen vältellä).

    Ittellä on Sorelit ja ne on kyllä hyvät, mut tosiaan kun mä en hypi ja juokse kokoajan ;)

    VastaaPoista
  4. oih, ihan mahtavan näköiset!

    Mulla on omat Sorelit olleet nyt vuoden, ja en luopuisi niistä enää mistään hinnasta. Näillä keleillä ne alkaa olla just hyvät, vähänkään lämpimämmillä ilmoilla liian kuumat. Mutta itse teen niillä siis koiralenkit asfaltilla ja metsässä, sekä tapitan puiston reunalla ne jalassa. Olisipa mahtava hommata samanlaiset lapsellekin :D

    Itsellähän nuo kestää monta vuotta, harmi kun samaa ei voi sanoa lapsien kengistä. Hyvä jos kolme kuukautta menee sama koko, siksi noilla hinnoilla en tiedä raaskiiko näitä ostaa. Ja käytettynä ei varmaan juuri myydä?

    VastaaPoista
  5. Mä kanssa tykkään Soreleista itselle, mutta ovatko nuo lasten bootsitkin tosi raskaat? Olen usein omilla bootsilla kävelessä miettinyt, että miten kummassa lapset jaksaa niillä liikkua. Toki voihan se olla niinkin, että oma askel painaa vaan niin paljon jo :-D

    Ps. Anna tulla vaan shoppailupostsuksia, kiva vaan!

    VastaaPoista
  6. hehee, mä taisin nähdäkin sun lapikasonnen potkasseen :D Olisipa mullakin sopivat martenssit!

    VastaaPoista
  7. No ei ne mitään tiiliskivipainavat ole, mutta painavammat kyllä kuin taviskenkä. Mut sit noihin ei tarvi mitään villasukkia laittaa ollenkaan niin se helpotus sit on. Lunta odotellen, mut vähän kauhulla kun oon mennyt matkarattain viimeset 9kk, et pakkoko tavisvaunut on hakee.

    VastaaPoista
  8. Mä en oo omassa kengässä huomannut mitään hankaluutta mennä ja liikkua. Mut se voi olla totta, et 4v liikkuu enemmän...naapurissa taas on tyttö käyttänyt soreleita jo useamman talven ja nyt tokalla. Eli sit kans toimii hyvin.

    VastaaPoista
  9. Tuskin käytettynä löytyy ainakaan paljon edullisemmin. Noita on ollut mielestäni aika vähän aikaa lapsilla yleisesti käytössä.

    Mä oon mennyt soreleilla jo ties kuin kauan, ne tivolit ei oo musta erityisen hikiset.

    VastaaPoista
  10. Ei noi siis ihan julmetun painavat musta olleet, painavammat mitä toppakengät tietenkin sillä nahka ja luonnonkumi painaa. Mut ihan hyvin askel eteni, niinkuin kuvista näkyy :)

    VastaaPoista
  11. Minä tilasin itselleni just Sorelin Yoot Pacit, siis lasten malliston kengät. Niillä on kokoja ainakin 38,5:een asti myös osassa lasten kenkiä. Ja hintahan oli ilman alennusta 50e halvempi kuin aikuisten kengässä... Jipii!

    VastaaPoista
  12. joissain nuorisomalleissa on koot kuulemma ihan 40 asti!

    VastaaPoista
  13. Wautsi! Mahtavan hienot! <3 Jos olisi varaa niin varmasti pitäis poitsulle tommoset tilata. :] Mennään nyt kuitenkin näillä hankituilla jossei tuu lottovoittoa ;)

    VastaaPoista
  14. Sitä mäkin eka mietin, mut sit toisaalta jälleenmyyntiarvo näissä on varmaan ihan hyvä :)

    VastaaPoista
  15. Siis voi OMB (niin kuin mun kolmevuotias) sanoo noita typoja. Alan epäillä aivovammaa tai ehkä jotain vaikutusta sillä, että oon valvonut kohta neljä vuotta. Mut Martenssit tilasin kunnon anarkistityyliin Elloksen alekupongeilla :D ja naisellisesti koossa 40.
    Ja lapikasonni oli kyl käsittämätön :)
    Tajusin kyl, että mähän oikeesti tarviin ne Sorellit sit töihin, kun joutuu seisoon nappuloiden kanssa pihalla. Nytkin sitä joutuu tekeen, mut kukaan ei siitä maksa, ei ainakaan kovin hyvin. Ja siitä en puhu mitään, et töihin meen aikasintaan vuoden päästä..

    VastaaPoista
  16. Mä tilasin just itelleni tollaset lasten Sorelit Ellokselta, siel oli sunnuntaina joku älytön -50% kaikista kengistä! Otin siron koon 40, muistin sun kirjoittaneen, että ne koot on normaalia pienempiä. Kai?
    Meidän 1-vuotiaalla on kans Sorelit, ne on jotain pienempien lasten mallia tarrakiinnityksellä. Vähän sillä tuntuu olevan vielä hankalaa niillä käppäillä ja tuli tänään todettua, että ne on ihan onnettomat kauppareissuilla ostoskärryissä ollessa. Kaks kertaa joku tuli koputtelee olkapäälle, että onkohan tää teidän pikkumiehen kenkä...

    VastaaPoista
  17. Jos sulla on 39 jalka niin hyvin menee 40. Noissa kengissä on silleen hankalat koot, ettei ne joka koossa vastaa eu-kokoa. Eli kannattaa mitata se jalka, ettei vahingossa tilaa liian pientä. Esim pojallani on kuomat kokoa 23 ja noi on 25 1/3 on sopivat myös.

    VastaaPoista
  18. Eikä, ei voi olla noin söpöä mikään!

    VastaaPoista
  19. mies joka kulkee omia polkujaan ei käytä enää cameleita ;)

    VastaaPoista
  20. hei ihan törkeen siistit. oon ihastellut aiemminkin, mutta en nähnyt aidossa käytössä.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images