Piparia poskeen

Kävimme tänään Lähiömutsin luona syömässä ja juomassa. Vastalahjaksi annoin keinun ja lapsi demonstraation siitä, kuinka sisustustyyli tule...






Kävimme tänään Lähiömutsin luona syömässä ja juomassa. Vastalahjaksi annoin keinun ja lapsi demonstraation siitä, kuinka sisustustyyli tulee muuttumaan lapsen ylittäessä vuoden iän. Mulla on tosi kova ikävä sitä aikaa, kun tavarat pysyivät paikoillaan ja ehjinä ja kaipuu vain kasvoi, kun huomasin että jossain kodissa on oikeasti leikkokukkiakin pöydällä lasisessa maljakossa. Ihanan kepeää eloa tuo vauvavuosi...


Illan aikana mulle tarjoiltiin tämän vuoden eka glögimukillinen pipareineen ja oli ihan pakko hakea paluumatkalla omaankin keksipurkkiin täydennystä. Annasin ohuet piparit on meille (eli mulle) ne ainoat oikeat, kun kaupan piparkakuista puhutaan ja vielä en itse ala joululeipomisia tekemään, joten niillä mennään. Pipareiden kaveriksi tietenkin Mustaapekkaa ja pehmeää Auraa sekä minttu-lakritsiteetä. Ehkä siihen joulunaikaan voi pikkuhiljaa alkaa laskeutumaan ruuan muodossa, vaikka muuten ajattelin pidättyä joulukuun alkuun.


Miten, onko teillä muilla joku tietty aikaraja milloin joulujutut saavat vallata kodin? Mulla on tosiaan tuo joulukuun alku pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Ne poikkeukset ovat piparit ja amarylliksen sipulin pistäminen peltipurkkiin kasvamaan. Ja Fazerin joulusuklaa, mitä olen syönyt toukokuusta lähtien kun se on niin hyvää!

21 kommenttia

  1. Hahhaa, demonstraatio oli hyvä! Tekee hyvää nähdä vilaus siitä, mitä tuleman pitää. Eikä se nyt mahdotonta menoa edes ollut, enemmänkin.. luovaa! Nyt mä vaan pohdin, mihin mä mun lähimarketin leikkokukat sitten laitan, niistä en kyllä luovu.

    Ja hei, mullakin ois ollu pipareiden päälle Auraa, mutta siinä hässäkässä unohtui. Kun ei se tarjolle asettelukaan ollut samaa luokkaa kuin sun illan uusintaottelussa :D

    Mutsius sekoittaa pään, ja minä pakana olen fiilistellyt salaa tonttujoululauluja jo useammin viikon, syönyt pipareita aina kun tilaisuus tulee, paistanut joulutorttuja ja juonut glögiä heti kun valmistölkit kauppojen hyllyille ilmestyivät.

    Oli huisii, kun kävitte ja iso tattis vielä mahtavasta keinusta!

    VastaaPoista
  2. Itse olen ennen lasta laittanut joulua hiljalleen, mutta niin että itsenäisyyspäivään mennessä on jo joulu ollut kotona. Tosin olen myös sen pakannut uuden vuoden tienoilla poiskin.
    Nyt en usko että kovin paljon mitään tulee laitettua koska mikään ei saa olla paikallaa, kaikkeen pitää koskea, kaataa, työntää, kaataa jne. Lasta kiinnostaa kaikki uusi joten en usko että mikään jouluun liittyvä saisi kovin rauhassa olla. Ehkä kuitenkin jotain kestävää esille :)

    Ai niin sain kirkasvalolampun työkaverilta lainaan ja oikeesti se auttaa, nyt viikko kokeilua takana ja oikeesti on pirteempi. Kiitos vielä vinkistä! Joululahjaksi saan oman lampun!

    VastaaPoista
  3. Me taidettiin pari kolme viikkoa sitten ostaa ekat glögit. Piparitaikinaa olen vedellyt pari pakettia. Seuraavan kerran vaadin itseltäni tehdä se taikina ite jos tekee mieli syödä. Ja kaupan pipareista kelpuutan Tannisen piparit, on vaan niin törkeän hintaisia ja saa harvasta paikasta, että kyllä noi Annasitkin ja muut ohuet menettelee.

    VastaaPoista
  4. Jouluhöperö olen, mutta maltan odotella joulukuun alkuun...Paitsi että ekat tortut syötiin viikko sitten ja glögiä olen lipitellyt koko marraskuun.
    Pakko vielä sanoa, että olen ihan totaalisen koukuttunut sun blogiin. Tykkään kovasti tyylistäsi kirjoittaa.. Virkistävän realistista tykitystä! Kiitos!
    T. Sari

    VastaaPoista
  5. Mä olen oikea jouluintoilija, mutta koitan sinnitellä kanssa että kotona joulu alkaa näkymään vasta sillon joulukuun alkupuolella. Ehkä jotain talvista kuten jouluvaloja laitan jo marraskuun puolella, mutta nekin vain värittömiä perus valoja ja joku tähti.

    Mutta hei voi pojat, että se eka kuppi glögiä maistuukin nannalta! Aivan ihanaa. Onneksi sitä on taas viikonloppuna luvassa, kun on ekat pikkujoulut! Heh.

    VastaaPoista
  6. Glögiä on juotu lokakuun alusta.

    Mutta että Mustapekka ja pipari, en ole koskaan maistanut. Tätä yhdistelmää on kokeiltava. Sinihomejuuston ystävä en ole, mutta viime vuonna uskaltauduin kokeilemaan brie juuston nokaretta piparin päällä ja siihen vielä rusina, ja oli muuten hyvää.

    Joulu hiipii meillä tuolloin kuun vaihteessa. Eli joulukuun ekana viikonloppuna on tonttuja ja muuta punaista. Kaksi jättilaatikkoa varastossa joulutavaraa, toisessa lukee "joulutavarat ekasta adventista" ja toisessa "joulutavarat kun kuusi on kotona". Ja toi on todella helpottanut joulun laittoa kotiin, kuun "jaan" joulutavarat tammikuussa omiin ja oikeisiin laatikoihin joulua pois purkaessa.

    VastaaPoista
  7. olen syönyt melkein koko ikäni kyseisiä pipareita luullen niiden hyvän maun johtuvan ananaksesta (!). vasta jokunen vuosi sitten tajusin, että paketissa ei lue ananas-piparit. morjens mikä valaistuminen!

    VastaaPoista
  8. APua! Hirvee himo tuli piparitaikinaan! Saako sitä jo Prismasta?
    Ne tekevät siellä sen itse ja se on taivaallista!

    meillä on paulin pampulat, punaiset jo ikkunassa.. eli kai se joulu vähän vaivihkaa meijänkin kämppään tulee ;D

    VastaaPoista
  9. joulusuklaa on ihanaa, ja ylihuomenna lähdetään matkalle ja sen joulusuklaan näkee mun naamasta ;) vitsi mikä ajoitus taas..

    VastaaPoista
  10. Ekat tortut eilen paistettu ja glögin kera maisteltu :)

    VastaaPoista
  11. Tokihan niille leikkokukille on paikka, se vain on noin 120cm ylempänä mitä ennen :)

    VastaaPoista
  12. Mahtavaa, että se lamppu toimii sullakin!

    VastaaPoista
  13. En ole ikinä maistanut tollaisia Tannisia, pitääpä kokeilla. Kiitti vinkistä :)

    VastaaPoista
  14. Oi, kiitos kommentista ja kehuista myös! Eikö glögiin kyllästy ennen joulua jos sitä juo 2kk putkeen?

    VastaaPoista
  15. Ja mulla ei vissiin oo yksiäkään pikkujouluja! APUA!

    VastaaPoista
  16. LOKAKUUN???? :D Huh! Mä aattelin et joulukuussa alotan kotona.

    VastaaPoista
  17. tiiäkkö, mäkin luulin joskus et niillä ja ananaksella on joku yhteys :D

    VastaaPoista
  18. En oo ikinä maistanu prisman omaa taikinaa. Mistä sitä löytää kaupasta?

    VastaaPoista
  19. Ihanaa, matka. Olisoa ihanaa lähtä vaikka joulusuklaisena matkalle...

    VastaaPoista
  20. Meillä vielä edessä! Laitan torttutaikinan usein uuniin sellaisenaan ja sit lisään kypsän päälle vuohenjuustoa, omenaa ja hunajaa ja on hyvää.

    VastaaPoista
  21. Joulusuklaa on maailman parasta, just vedin melkein levyllisen.. mutta tuohon tavaroiden liikutteluun on pakko sanoa, et en tiiä oonko sitten kunnon natsiäiti vai mikä, koska meillä ei oo lasten kans ollu noita ongelmia (ovat nyt vaille 2 ja 4). Mutta kun kissa tuli taloon, niin eipä tarvii enää kukkia ostella..

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images