PÄIVÄN PELASTUS

Lumi tuli ja arvatkaapa mitä tapahtui? LUMI YLLÄTTI HELSINKILÄISET TAAS!!! Voiko olla totta? :D Aamulla kun lähdimme kaupungille, oli bussit...


Lumi tuli ja arvatkaapa mitä tapahtui? LUMI YLLÄTTI HELSINKILÄISET TAAS!!! Voiko olla totta? :D Aamulla kun lähdimme kaupungille, oli bussit myöhässä. Kaupungilla sporat menivät ihan miten sattuu, väärään aikaan, vääriä reittejä. Rattailla liikkuminen oli kuin peltoa kynnettäessä ja suurimmaksi osaksi rattaita saikin työntämisen sijaan vetää.


Mutta ei huonoa ilman jotain hyvääkin. Kävin vihdoin tänään hakemassa varastostamme normirattaat käyttöön, sillä olen keväästä saakka kulkenut Quinnyn Zapp X-tra matkiksilla niiden helppouden takia. Ja mitä minua odottikaan toisten rattaiden (Quinny Buzz4, jos nyt jotakin kiinnostaa) ohjausaisassa, pehmeän pörröinen monimo-vaunumuhvi! Sain sen ajankohtaisesti viime kesänä Playtray.fi-kaupasta ja olin vienyt sen samoiten tein talvirattaisiimme odottamaan. Olipa aika mukava yllätys!


Muhvi oli heti tarpeeseen, sillä olin tietenkin unohtanut lapaset lähtöhötäkässä kotiin. Tosin, jos ne ovat mukana, ovat ne yleisimmin aina laukussa, sillä joudun riisumaan omat käsineet noin 5 minuutin välein rattailla liikkuessa. Annan rusinaa, laitan lapasen paremmin, anna vettä, ojennan kirjaa ja yleensä se sujuu helpoiten ilman käsineitä. Nyt tuolla myräkässä oli mukavaa kun kädet sai nopeasti lämpöiseen ja ottaa yhtä nopeasti pois, kun käsiäni tarvittiin. Näppärä on joskus todella yksinkertaista, kuten lämpömuhvi rattaissa. Eipä käynyt tällainen viime vuonna mielessäkään, kun tuskailin saman käsineongelman takia.


8 kommenttia

 1. Hei meillä kanssa tänään vaihdettiin talvirattaat alle. Kevät ja kesä ollaan menty Emmaljungan scooter s:sillä ja nyt kun tuota lunta tuli aikasta paljon oli pakko kaivaa varastosta emmaljungan duo edget (en edelleenkään ymmärrä miksi piti ostaa noin isot yhdistelmät...) Meiltä ei vaan muhvia löytynyt, mutta paksummat lapaset tuli myös tänään kaivettua esille :)

  VastaaPoista
 2. Tänään on ainakin pk-seudulla ollut viimeinen päivä vaihtaa järeämpiin ajoneuvoihin :) Ihan toivoton tuo pyry, mutta onneksi dementikon pelasti tosiaan vaunuissa kesästä asti kiinnitettynä ollut muhvi ja takin huppu. Jäi meinaan taas kaikki omat vaatteet sisään, kun sai pojan tuupattua toppapukuun :D

  VastaaPoista
 3. meillä on kaikenlaista krääsää muttei tuollaista vielä, pitää ehkä kohta vielä vähän googlailla että jos napsnaps ;)
  meidän kappiksen haalari meni viikossa rikki, saumateipin reuna oli molempiin lahkeisiin hangannut reiän. saatiin kyllä onneksi tilalle uusi, en tiedä mitä käy jos tuo nyt hajoaa vielä sillä isot koot oli vähissä..

  VastaaPoista
 4. Mulla meni ikuisuus tajuta mistä tässä postauksessa on kyse ja mikä on muhvi, mutta nyt kun vihdoin tajusin niin pakko todeta, että mä tarviin ehdottomasti kans tollasen. huoh, ois kyllä niin pelastanut tän päivän. tumput oli kyllä mukana, mutta ei niistä paljoa lämpöä irtoa kun muksu viskoo jatkuvalla syötöllä omia käsineitään pois ja niitä joutuu asetteleen uudelleen. pitäs varmaan hommata jotkut tumppunipsat..

  VastaaPoista
 5. Apua. Sen oli pakko olla joku maanantaikappale. Toivon. Meillä on toiminut ihan tosi hyvin ja monilla kavereilla oli isommilla lapsilla viime vuonnakin ja ehjänä säilyi seuraavalle käyttäjälle!

  VastaaPoista
 6. Meillä on ne nipsukat, ei paljon lämmitä käsiä nekään käsineiden roikkuessa hihasta sen varassa :D Just eilen tuntui ihan toivottomalle se käsineshow lapsella, kun satoi vaakaan ja pystyyn lunta ja herra päätti ettei käsineitä pidetä. Ihanan "avarakatseisesti" muut ihmiset katsoivat odotellessa julkisia, aivanku sille ei vaan ois jaksanut laittaa käsineitä :D

  Muhvista oli kyllä suuri apu, vaikka tosiaan aika yksinkertainen juttu. Sinne vaan kädet nopeasti suojaan siksi aikaa kun ehtii olemaan.

  VastaaPoista
 7. En tiedä mikä teillä on tapana hanskoja laittaessa mutta omien riiviöiden kanssa olen havainnut toimivaksi sen, että laittaa hanskan haalarin alle ja kiinni nipsukalla haalarin alla olevan paidan hihaan, tulee hanskojen riisuminen vähän haastavammaksi lapselle. Ainakin yhden ulkoilun ajaksi? :D

  VastaaPoista
 8. Juu, meillä katsos on vain monesti 20 minuutin metromatkoja, jolloin ne on otettava pois kädestä ja sitten alle onkin heti hankalampi laittaa. On tietenkin myös erilaisia käsineitä, mut eilenkin pojalla oli just ne lyhytvartisimmat kädessä, kun muista ei löytynyt paria.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images