AAMUPALALLA MARIMEKKOVIIDAKOSSA

Juuri kun Helsinkiin saatiin lunta, pääsimme tarpomaan pojan kanssa kinoksien halki Herttoniemeen Marimekon tehtaalle, missä esiteltiin uusi...

Juuri kun Helsinkiin saatiin lunta, pääsimme tarpomaan pojan kanssa kinoksien halki Herttoniemeen Marimekon tehtaalle, missä esiteltiin uusia kevät- ja kesämalliston sisustustuotteita vuodelle 2013. Oli aika hassua katsella pitkästä aikaa lumista pihaa ja syödä kesäistä aamiaista raparperihillokkeineen. Silti, vaikka en ole ehtinyt punaisiakaan kankaita vielä kaivaa jouluun, alkoi kevättä kaivata siinä väriloistossa, mistä Marimekko tunnetaan. Mä rakastan värejä ja niiden yhdistelemistä ja niitä tänään nähtiin ja paljon.


Koska mukanani oli myös pikkuassarini, kuvien ottaminen jäi taas hieman toissijaiseksi. Alkuun ujo tyyppi kun villiintyi väreistä täysin ja onneksi sain marimekkolaisen esittelijän mukaani mallistokierrokselle, muuten olisin täysin kuvitta.

Enemmän kuin sanan design (huoh, haukotus...), yhdistän Marimekkoon itse iloisuuden, rentouden, konstailemattomuuden ja oikeastaan elämäntyylin, mikä ei ole sidoksissa edes tuotteisiin. Tämä mielikuva on varmasti sekä totta, että tarkkaan harkittu. Silti esimerkiksi toimitusjohtaja Ihamuotilan spontaani aamupalapöytäämme tallustaminen ja pojan "oikean firman" paidan kehuminen tuntui virkistävältä, niin paljon pönöttäviä johtajia tästä maasta löytyy. Ja toki meillä olikin oikean firman vaatteet päällä, pojalla trikoona ja mulla neulemekkona.Näillä tunnelmilla eteenpäin! Tuollaisten väriövereiden jälkeen ei voi muuta kuin olla hyvällä tuulella.

24 kommenttia

 1. Ihanaa, voi tonne mutkin oli kutsuttu...mut en päässy :( Niin sääli. Ens kerralla! :)

  VastaaPoista
 2. Poikasi on niin hellyttävän näköinen. Blogiasi on kiva seurata jo sen takia, että itseltä löytyy 1-vuotias tytär. Vaikkei tää ihan puhdas lapsiblogi ole, mutta just siksi huippu! Jatka samaa rataa! :)

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä uudet kuosit kivoilta. Minullakin on Ihamuotilasta todella positiivinen kuva, ja olin todella iloinen aikoinaan, kun kuulin, kuka yritystä jatkaa.

  VastaaPoista
 4. Niin, sulla tuo matka ois voinut kestää tovin...:)

  VastaaPoista
 5. Elämässä on niin paljon muutakin kuin äitiys niin olisi sääli vain kirjoittaa siitä :) Ehkä tämä on vain äidin kirjottama blogi, ei äitiblogi? terkkuja tyttärelle!

  VastaaPoista
 6. Ja vie marimekkoa niin hienoon suuntaan, uutta ja sopivasti vanhaa. I like!

  VastaaPoista
 7. Koska nämä tulee kauppoihin? Kivat neulotut autot.

  VastaaPoista
 8. Haha, kyllä ;) No onneksi nykyään pääsee täältä pendolinolla 3,5 tunnissa. Ennen kesti aina junalla se 5 tuntii. Itseasiassa, meinaan kyllä mobilisoitua tässä pian ja lähteä joskus hiukan merta edemmäs kalaan ;)

  VastaaPoista
 9. Nämä oli siis kevään ja kesän uutuuksia, eli vuoden vaihteen jälkeen ensimmäiset erät. Mä voin tsekata sulle tarkemminkin netistä huomenna JOS löytys tieto onks noi kevättä jo. Uskoisin että ovat kevättä.

  VastaaPoista
 10. Mun on pitäny jo monesti sulle kirjottaa, että voi kun sun blogia on kiva lukea ja oot jotenki aivan ihana! Piristät kyllä niin mahottomasti kirjoituksillas, niihin on jotenki helppo samaistua vaikka mulla on paljon nuorempi poika (11kk) ja asun melkein toisessa päässä Suomea! :) Nii joo, ja enpä vissii oo yhtää kade tosta lumesta! Täällä saahaan tyytyä vielä vaan jäätävään kylmyyteen! :D ps. Sun pi

  VastaaPoista
 11. No nii just... :D kirjota puhelimella ja kirjotus jää kesken tosi hienoon kohtaan. Jooh. Niin piti sanomani, että ps. Sun poitsus on ihan tosi söpö ja lutusen näkönen. :)

  VastaaPoista
 12. Mun verhot on tuolla keskikuvissa, nuo keltaiset missä on aaltoja tms. Meillä on limevalkoiset ja roikkui mun papan ikkunassa aikanaan. Ja.meidän naapurissa asuu ainakin 80v mummo jonka ikkunassa on ruskeavalkoiset ;)

  VastaaPoista
 13. noo, ei 11 kk niin paljon nuorempi ole :) Helpommat ajat sullakin edessä! Kiitos paljon positiivisesta kommentistasi, oli mukava aamu herätä tällaiseen :) :)

  VastaaPoista
 14. Noi lokit on AIVAN MAHTAVIA!! Mietin juuri, että lokkiin voisi satsatakin keväällä, nimenomaan keltaiseen. Kyllä tulisi heti pirteyttä olkkariin (jossa kyllä on kaikki maailman värit jo nyt...)

  VastaaPoista
 15. Ihana postaus ja VAU sun asu!!! Ja noi lapikkaat!!! :)
  K on myös niin itse söpöys!

  VastaaPoista
 16. Voisin asua tuolla. Pikkusen harmitti tää sairastelu muutenkin, kun ystävä oli saanut ilmaiset liput Armi-näytelmään ja ne jäi käyttämättä. Odotettavissa olisi ehkä ollut kuosien tuiskutusta!

  VastaaPoista
 17. Mahtavia värejä! Tahtoo poikasille(7,5kk ja 7v) tuommoset neuleautot! Satuitko kuulemaan missä valmistetut? Astioiden suhteen huomasin pettymyksekseni, että tulevat halvemman työvoiman maista Thaikkulasta tai jostain.

  Söpis punapääpoika Siulla. Oma tukkavärisikin osui nappiin. Näyttää hyvinkin Lily Cole- vaimikäsenyoli- tyyppiseltä =)

  VastaaPoista
 18. Ehkä maailman suloisimmat villahousut sun söpöläisellä! Tahtoo kans :)

  VastaaPoista
 19. Kiitos kiitos :) Semmonen vihje, että vaikka nuo kalossit on vanhat, jotain uutta lapikkaisiin liittyvää löytyy kohta blogista lukijoille :)

  VastaaPoista
 20. Noi autot oli tehty yhteistyössä jonkun ranskalaisen virkkaustehtaan tms kanssa, mutta tuotantomaata en kysynyt erikseen.

  Mun tukkaväri vaan on tuossa kuvassa vielä entinen, nyt on alla punertavaa ja yllä vaaleaa, aika rock.

  VastaaPoista
 21. Kirppiskamaa, patenttineuletta käsin tehty!

  VastaaPoista
 22. Ah aivan ihana värien sekamelska! Mä kävin täällä Shanghaissa Marimekko-ja Suomi-desingnäyttelyssä. Se oli ihan keskustassa, vahingossa törmäsin. Kauhea ikävä sua ja tota tenavaa. :'-/ Haluisin viettää joulua teidän kanssa. Oon varmaan jouluna mun seuraavassa kohteessa, Bangkokissa. Toivottavasti. Shanghai on aika kalsea tähän vuodenaikaan. Ei paljon huvittais olla täällä jouluna.

  VastaaPoista
 23. Juu, se Mika Ihamuotila sanoi olleensa kans siellä. Meilläkin on sua ikävä!!! Täällä on paljon lunta, saat blogin kautta tietoa!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images