LASTENKAUPUNKI KUVINA

  Eilisellä pikapiipahduksella tuli siis todettua, että Helsingin kaupunginmuseon Lastenkaupunki on ihan loistava paikka. Sieltä löytyy pal...

 Eilisellä pikapiipahduksella tuli siis todettua, että Helsingin kaupunginmuseon Lastenkaupunki on ihan loistava paikka. Sieltä löytyy paljon katseltavaa ja puuhattavaa lapsille sekä ruokailuhuone evästämiseen. Sisäänpääsy on aina ilmainen ja hintaan sisältyy retromummolassa Kyllitädin satutunnin katsomista putkitelevisiosta, vanhanajan koulua, nukkekotileikkejä mitä hienoimmissa nukkekodeissa, entisaikaisen suutarin luona käymistä, kauppaleikkiä ja vaikka mitä muuta. Lähes kaikkeen sai koskea ja leikkiminen oli täysin sallittu.

Valokuvaus oli vähän hankalaa, kun paikka oli täynnä heti ensimmäisestä tunnista lähtien enkä halunnut pelotella muita vanhempia kamerallani. Muutamia näpsyjä siis tänne, mutta käykää ihmeessä toteamassa itse paikan fiilis! Ihanaa, että tällainen paikka tuli ja on avoin aivan kaikille!


retromummolakuvat 2kpl: Helsingin kaupungin lehdistökuvapankki


 

6 kommenttia

 1. Oijoi, toi tulee niin olemaan sadepäivien pelastus!!

  Rakastan kinesteettisenä oppijana museoita joissa saa koskea ja tehdä. Hyvänä esimerkkinä DDR-museo Berliinissä. Ihanaa istua DDR-olkkarissa lukemassa jotain ikivanhoja saksalaisia naistenlehtiä. Tavallisessa museossa istun parin tuntia lasten piirustusnurkkauksessa sillä välin kun mies lukeaa niitä kaikkia tekstejä....

  VastaaPoista
 2. Mistä tuli mieleeni, et käytiin Emmassa tänään. Sielläkin oli se lelumuseon puoli kiva, kun oli lapsille tekemistä, vaikkei niihin leluihin kaikkiin saanutkaan koskea. Mut ehdottomasti tonne lastenkaupunkiin meette! Mut Emmassakin on avattu ihan mahtava näyttely, mikä sopii lapsillekin, bloggaan siitä täs kohta puolin!

  VastaaPoista
 3. !!! just tolta mun mummolassa näytti !!!
  noita muovisia matkamuistonukkeja myöten :)

  VastaaPoista
 4. :D :D Moni aikuinen sanoi tuolla, et ei oo totta, tällanen meidän mummola oli! Kannattaa siis käydä ihmettelemässä paikkaa jos joskus Helsingin keskustaan eksyy, vaikka ilman lastakin!

  VastaaPoista
 5. Kun oltiin siellä syyskuussa sinne oli tullut lisää juurikin sellasta millä lapset voi leikkiä, oli tosi kiva kyllä. Mulla onkin vielä yks lippu sinne, pitää jossain vaiheessa ton mukelon kanssa lähteä kun iskee tylsyys.

  VastaaPoista
 6. Siellois tänään ja huomenna joulumarkkinatkin :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images