Kuka muistaa?

Heräsin ja mun mielessäni oli jostain syystä  Oi mutsi mutsin ensimmäinen bannerikuva. En tajua miksi! Siitä innostuneena iskin kirkasvalot ...

Heräsin ja mun mielessäni oli jostain syystä  Oi mutsi mutsin ensimmäinen bannerikuva. En tajua miksi! Siitä innostuneena iskin kirkasvalot kaakkoon ja painelin googlen kansioihin, mitkä onneksi tallentaa lähes kaiken mitä bloggeriin on pistänyt. Sieltä löytyi myös mun bloggeriaikaiset bannerikuvat, joten historian havinaa, olkaa hyvä :)


Ensin voisin hieman selventää blogini nimeä eli tottakai se on se Tuomari Nurmion biisi, mistä nimi on lähtöisin. Ja biisin kertomus ei ole millään tavalla liitoksissa blogini teemoihin, kunhan nappasin nimen mikä mielestäni sopi blogille missä odotettiin lasta. Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että myös edellinen blogini oli nimetty suomalaisen rockbiisin mukaan. Muhun ei iske mitkään taaperolassa tapahtuu tillin tallin tömps-nimet ja tykkään, että blogilla on selkeä kirjoittajaan liittyvä nimi muutenkin.Ensimmäinen yläbannerini oli tehty jo edesmenneen oululaisen lifestylekaupan äiti-rintamerkkivitriinistä otetusta kuvasta ja blogin nimi vain isketty siihen. Tykkäsin tästä bannerista, vaikka se olikin minuutissa tehty. Ja tykkään edelleen.Toinen bannerini oli suora googlepölliminen Sanna Annukan grafiikasta, mistä tykkään paljon. Ongelmia aiheutti lähinnä se, että mustavalkoinen näytti pirun tylsälle ja fakta ettei mulla ollut lupaa käyttää sitä. Jos olet lukenut blogiani alusta asti ja et silti muista banneria, et ole dementoitumassa. Tämä banneri oli vain muutaman päivän, kun tein jo kolmatta......mitä tehtiinkin kauan ja kyyneleet silmissä. Mulla oli selkeä ajatus bannerin ideasta, mutta kuvankäsittelykykyni eivät yltäneet lähellekään tarvittavaa tasoa. Esimerkiksi tiikeriankan vetonaru tuotti sellaisia kriisejä, että marssin aina välillä Hämeentien Siwaan hakemaan kaikkia mahdollisia sallittuja herkkuja rauhoittuakseni. Mutta valmiiksi se tuli ja on musta edelleenkin tosi hauska. Kökkö laatu vaan harmitti niin, että pistin tilauksen ammattigraafikolle seuraavasta logosta.Ja Kottarainen, tiedostan taas sen faktan etten ole vieläkään ommellut sun lintukankaasta mitään vaihtopalkaksi. Ja ei, Kottarainen ei varmasti tee kaikille ompelupalkalla bannereita, ettette innostu. Tämä bannerikuva oli pitkän hiomisen tulos, sillä halusin lapsiin jollain tavalla viittaavan kuvituksen, mikä ei kuitenkaan ole turhan lapsellinen. Hylkäsinkin ensimmäisen ehdotuksen tuttipulloineen ja tutteineen, vaikka se oli muuten superhyvä ja olen edelleen todella todella tyytyväinen palikkalogoon. Jo suunnitteluvaiheessa ideani oli, että yksinkertaisen logon voi uusia uudella värityksellä ja palikkakasassa se toimiikin tosi hyvin.Palikkalogo toimii niin hyvin, että kun Bellaan siirryttäessä olisin saanut uuden bannerikuvituksen, aloin sen nähtyäni itkemään. Väitin ensin, että se on ihan hyvä, mutta loppujen lopuksi Kottarainen teki taas pelastustehtävän tuunaamalla muuttamalla vanhan logon pepsodentiksi ja uskalsin taas hymyillä. Kyllä ammattilainen on aina ammattilainen ja kiinnostuneille tiedoksi, että ylityöllistetyn graafikkoparan saa kiinni osoitteesta www.ainoa.fi


Mukavaa viikonloppua!

13 kommenttia

 1. Kivaa historian havinaa. :) hienoja ovat bannerit olleet. Muistelen nähneeni tiikerankan, joten jostain sieltä asti oon seurannut mukana. Ja hassua, miten toi toinen, eli eka versio palikoista näyttää nykyisin niin kummalliselta - silmät tottunut minttuiseen.

  VastaaPoista
 2. Kuolin sisäiseen nauruun tolle "taaperolassa tapahtuu tillin tallin tömps".

  Oma suosikkini bannereista on tuo itse tekemäsi Motherhood Extravaganza. Siinä varmaan iskee värit sekä ihana oma hahmosi.

  VastaaPoista
 3. Voi jukupätkä, onpas komeita! Tiikeriankka on etäisesti tuttu, joten joskus niihin aikoihin olen tainnut stalkkaukseni sun tontilla aloittaa. Tää muistuttaa ja onneksi myös insporoi taas mun ikuisuusprojektista askarrella myös Lähiömutsiin kunno banneri.

  VastaaPoista
 4. Olen ennenkin kehunut, mutta sun banneri on ehdottomasti mun suosikkini blogimaailmassa :). Älä vaihda.

  VastaaPoista
 5. seurattu nappiajoista saakka! tai oikeammin jo aiemmasta... tai aiemmista blogeista.

  VastaaPoista
 6. Tykkään kaikista bannereista! Mahtavia!
  Itse kyllä lueskellut vasta alkuvuodesta lähtien...

  VastaaPoista
 7. Ylityöllistetty graafikkoparka kiittää kehuista. :D

  VastaaPoista
 8. Hauska postaus! Mun täytyy myöntää että oma suosikkini on ehdottomasti tuo ankka vankka!! Kyllä sullakin taitoa on.

  VastaaPoista
 9. Hei ihana bannerihistoria postaus, näin graafikon silmin tosi hauskaa miten muut ratkaisee bannerijuttunsa. Ja hei palika on just kuul bannerijuttu ;). Tykkään kyllä sun visusta täällä.

  VastaaPoista
 10. Kaikki muut tuttuja, mutta ton mustavalkosen kohdalla meinasin epäillä dementiaa :D Blogiasi tullut seurattua lähes alusta asti. :)

  VastaaPoista
 11. Mäkin tykkään tiikeriankasta. <3

  VastaaPoista
 12. IINA! nyt pois mun noloista arkistoista!!!!!!!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images