Uusi lastensänky, tilaus vetämässä!

Muutoksia ilmassa muuallakin kuin imetysrintamalla! Lasten sänkyyn pojan siirtäminen on ollut unelmissani jo pitkään. Pinnasänkyyn hän kyllä...

Muutoksia ilmassa muuallakin kuin imetysrintamalla! Lasten sänkyyn pojan siirtäminen on ollut unelmissani jo pitkään. Pinnasänkyyn hän kyllä mahtuu, ei siinä, mutta painavan lapsen nostaminen sieltä maantasalta on ollut mun selkäni kauhistus jo kauan. Ei siis ihmekään jos elämä pelissä-testin lukemat olivat positiiviseen päin kallellaan,sain nimittäin tilata viikko takaperin pojalle oman sängyn Kalustekauppa.comista osana syksyistä Bella-blogit kampanjaa. No more nostelu!


Alusta asti oli oikeastaan täysin selvää, mikä Kalustekauppa.comin valikoimasta toimisi meidän kodissa parhaiten, sillä virolaisen Suwemin valkolakattuja mäntysänkyjä olen katsellut sillä silmällä jo viime keväästä. Niissä yhdistyi monta tärkeää asiaa, mistä tärkein oli YKSINKERTAINEN muotoilu ja muunneltavuus. Oman paketin pystyy räätälöimään tosi hyvin kun perus lastensänkyyn lisää tarvitsemansa extrat. Valinnanvaraa oli paljon, kuten alakuvastakin näkee.

Jossain vaiheessa olin varma, että tulevassa lastensängyssä tulisi olemaan laatikko, minne laittaa osa leluista tauolle. Aloin kuitenkin huolestumaan jaksaisinko imuroida sängyn ympärystöä jos sängyn alle ei olisi helppo mennä imurilla (ongelma, minkä jokainen futonissa nukkuva tietää). Laidat sen sijaan oli oltava. Loppujen lopuksi valinta oli helppo ja se on siis alla näkyvä kokonaisuus perussänky+ laidat kummallekin puolelle.

Ajattelin sänkyä ensisijaisesti tietenkin pojan nukkumapaikkana, mutta mietin myös sen muuta käyttöä. Lastensängyksi tässä mallissa on yllättävä 90cm leveä patja, mikä mahdollistaa isommankin ihmisen nukkumisen sängyssä, toimii siis tarvittaessa myös vierassänkynä. Ja kun laidat saa halutessaan pois, ei sänky paljaana ole yhtään lapsekas eli toivon mukaan kestää pitkään. Suunnittelin, että jos omistaja antaa, tuon takalaidan voisi jättää paikalleen jolloin sänkyä voisi pitää sohvana päivisin. Kunhan muistaa laittaa päiväpeiton päälle.

Nyt sitten odotellaan milloin sänky tulee. Minttu hieman pelotteli, että kasaaminen olisi sitten oma urakkansa, heidän pojilla kun on samanmerkkinen kerrossänky. Mutta kyllä mä sen hoidan, oon opetellut viimeisen vuoden aikana ties minkälaisia asennushommia ja tämä tuskin on vaikein kunhan poika on jaloista pois hetken.

Lapsi on siis noin puolitoistavuotias jättäessään pinnasängyn, taitaa olla aika yleinen ikä siirtymiseen?  En usko, että sängystä suurempaan siirtyminen on iso juttu, sillä päiväunetkin hän nukkuu usein muussa sängyssä. Ainoa mikä jännittää on oma tahto ja sängystä poistumisen helppous, nyt kun pinniksestä ei ole päässyt pois vaikka olisi halunnutkin (luojan kiitos!). Näen jo sieluni silmin sellaisia kymmenen "takaisin sänkyyn" komennon iltoja ilman reaktiota. Onko joku välttynyt niiltä? Onhan?!

Sänkyasiaan palaan, kun on kokoamisen aika. Aika ihanaa ja samalla haikeaa, kun taas on yksi taival takanapäin. Mutta kyllä mä innolla odotan sänkyä ja muutosta tähän nykyiseen nostelemiseen. Kyllä kai se on äidin ammattitauti haikeilla milloin mistäkin, nyt tästä isojen lasten sänkyyn siirtymisestä. Minun vauva on jo niin iso!

Iso KIITOS Kalustekauppa.comin ihanalle henkilökunnalle tästä mielettömän kauniista sängystä! Jos lapsi ei suostu nukkumaan siinä, nukkukoon missä lystää, sillä mä otan sitten tän itselleni ;)

20 kommenttia

 1. Näyttääpäs kyllä ketterälle pedille ja vielä parempi kun käyttötarkoitus on muokattavissa, se on kyllä plussaa! Meillä 1v4kk kukkuu vielä pinniksessä, miettinytkin tässä jo hyvän aikaa että laittaisiko vaan tyynesti tuohon hmmh.. "nuorisopinnasänkyyn" (en mä tiedä sen oikeaa nimeä ees) sen jonain iltana unta etsimään. (tulee varmasti alas monta sataa kertaa!)
  Päiväunet on ottanut siinä jo jokuset koirien keskellä mutta onhan se sitä takaisin kehoittamista....

  VastaaPoista
 2. Meillä poika siirtyi "isojen poikien sänkyyn" noin puolitoista vuotiaana täysin ongelmitta. Ei tule vieläkään (puoli vuotta kohta kulunut) itse pois sängystä, vaan huutelee sieltä hakijaa aamuisin ja päiväunien jälkeen. Tää on ehkä vähän liiankin ihana esimerkki, mutta näinkin siis voi käydä :)

  VastaaPoista
 3. Uusi lukija ilmoittautuu! Kiitos kivasta blogista :).

  Me siirrettiin tyttö myös tuon ikäisenä tavalliseen sänkyyn ja se meni ihan hyvin. Kyllähän hän sen pian tajusi, että sängystä pääsee pois, mutta päätettiin olla reagoimatta asiaan, koska ollaan niin monelta kuulutu, että nukkumaanmenosta tulee helposti lapselle ns. "leikki" (mikäs sen hauskempaa kun vihaiset vanhemmat ;)). Silloin kun hän on totaalisen poikki, ei ongelmia ole laisinkaan. Useinmiten hän hiippailee pois sängystä ja saattaa hissukseen jopa leikkiä hieman, mutta kiipeää itse takaisin sänkyyn nukkumaan pian sen jälkeen. Pariin otteeseen on nukahtanut leikkiessä lattialle, joten pitää käydä tarkistamassa nukahtamisen jälkeen misä hän nukkuu :). Muutamat kerrat hän on hiippaillut itse ulos ovesta asti ja silloin on tietenkin pakko mennä laittamaan hänet uudestaan nukkumaan, mutta nämä tapaukset ovat onneksi harvassa.

  VastaaPoista
 4. Meillä poika siirty vähä reilu 1,5 vuotiaana laidattomaan pinnikseen. Suhteellisen helposti on menny kyllä, ei ole semmosia iltoja ollu, että ois tarttenu montaa kymmentä kertaa nostella takasi. Toisinaan ei ollenkaan, joskus muutaman kerran. Ja herätessää huutelee sängystään, vain kerran on tullu ihan itekseen poijes.

  VastaaPoista
 5. Tyyppihän on varsin fiksu, joten eiköhän tuo sängyssä pysy ja nukkumaan käy, jos siis nakkaat pojan sinne SITTEN kun sitä väsyttää ja on uniaika. Ei se virkeenä siellä pysy !

  Aamut ne on meillä olleet hankalampia kun illat. Äiti vetelis unia ja muksut mönkii sängyistä pois, toteuttamaan itseään. Sama meno jatkuu edelleen ;) Luulis että noilla kullanmuruilla olis jo järkeä päässä. No onhan niillä tietty, eivät vaan aina muista sitä käyttää...

  VastaaPoista
 6. Toivotaan, että peti on kätevä myös luonnossa. Tykkään kyllä siitä, että se on normaalikokoinen ja laidallinen, jos vain herra pysyisi siinä...

  VastaaPoista
 7. Mulla on sellainen kokemus omasta pojasta, et se kyllä tulee sängystä pois itsekseen aamuisin. Mutta toivon, että illalla olisi helppo saada nukahtamaan omaan sänkyyn, onhan pinniskin nyt kesästä lähtien ollut helppo homma.

  VastaaPoista
 8. Täytyy toivoa, että meillä menisi yhtä sopuisasti, mitään leikkiä ei iltoihin enää kaivata yhtään lisää!

  VastaaPoista
 9. Luo kyllä toivoa nämä viestit! Meillä lapsi kyllä lähtee mun sängystä itse pois jos mua ei näy aamulla (ja on siis vaatinut yöllä viereen) mutta se on ihan ok. Kunhan siitä illasta ei tulisi hirveä show...

  VastaaPoista
 10. Voinko mä tilata sit ekoina iltoina iltariehujat paikalle? :D

  Fiksu tuo on, mutta sehän tässä pelottaakin. Tosin onhan se päikyssäkin laidattomassa sängyssä ihan hyvällä menestyksellä, toivon siis parasta!

  VastaaPoista
 11. Täällä siirrettiin esikoinen isojen lasten sänkyyn myös noin puolitoistavuotiaana. Viikon nukkui siinä hyvin, mutta sitten alkoi takaisin viemisen rumba. Ei vain suostunut jäämään sinne millään, joten otettiin käyttöön matkasänky (pinnis oli otettu käyttöön kuopukselle). Esikoinen nukkuikin matkiksessa sitten parivuotiaaksi, jolloin jätettiin unitutti pois. Siinä vaiheessa neiti ei suostunut jäämään edes matkasänkyyn vaan kiipesi sieltäkin pois lukemattomia kertoja, joten todettiin paremmaksi laittaa matkasänky pakettiin ja opettaa vihdoin nukkumaan isojen sängyssä. Viikko meni ja pisimmillään kannettiin tunnin ajan tyttö sänkyynsä uudestaan ja uudestaan, kunnes oppi vihdoin ja viimein jäämään sinne. Toivottavasti teillä tulee vähemmän rumbaa :)

  VastaaPoista
 12. Auts! Tulipa juuri elävästi mieleen ne kerrat kun on muksut siirretty pinnasängystä laidattomaan... Ne ekat illat, kun jotain sata kertaa sai viedä lapsen takaisin sänkyyn. Huh! Mut muistaakseni (tai sit aika kultaa muistot) tosi nopeesti helpotti ja lopulta yöt alkoi sujua pinnasängyssä nukuttuja öitä paremmin. Mutta sä olet jo varautunut pahimpaan... Hyvin se sujuu! Kivan sängyn valitsit!!

  VastaaPoista
 13. Pahoin pelkään rumban alkamista, mutta toisaalta, meni toi imetysshowkin aika jouhevasti sitten kun äidillä oli motivaatio kohdillaan. Mulla ei vaan selkä anna enää paljoa periksi nostella painavaa lasta matalalta, tuntuu et selkänikamat kohta ratkeaa!

  VastaaPoista
 14. Mua pelottaaaaaa....:D Mutta kyllä se hyvin menee, ei oo muuta mahista. Just tossa sanoinkin et selkä on sen verran paskana, et mieluummin talutan sänkyyn kuin nostelen ylösalas.

  Tuo on kiva sänky, niin yksinkertainen. Mut oon kyllä miettinyt et sit kun tulee, pitäis kyllä saada joku sisustuskärpänen sun blogista imastua itselle. Nyt on koti aika kamala :)

  VastaaPoista
 15. Näyttää hyvältä tuo sänky. Muistuttaa paljon omaa kerrossänkyämme, jonka tilasin veken kalusteesta (liisa pieni kerrossänky). En muista, montako tuntia tuon kokoamiseen meni ;)

  VastaaPoista
 16. Kaunis, perussänky. Itse olisi ottanut kyllä nuo kaksi pientä laatikkoa vielä tuohon pakettiin mukaan. Kun sinne sängyn alle kuitenkin kulkeutuu tavaraa... Ja helpompi siirtää kahta laattikkoa kuin jokaista pussukkaa ja tavaraa erikseen mitä sinne päätyy.

  Meillä aikoinaan siirto isojen lasten sänkyyn sujui hyvin vähän reilu 1 veenä, mutta ennen kahta ikävuotta pitikin sitten istua yht äkkiä lapsen vieressä. Eli nukahtaminen hankaloitui, mutta se taisi kuulua siihen ikäkauteen muutenkin.

  VastaaPoista
 17. Ihan vapaasti ovat käytettävissä, mieluusti iltariekkumiset poissa kotoa ;)

  VastaaPoista
 18. [...] varmaankin sänkypähkäilyni? Muutaman viikon odotuksen jälkeen kalustekauppa.com:n sänkypaketti saapui perille, siis jo viime [...]

  VastaaPoista
 19. Heip! Oon nyt kanssa katsellut tätä sänkyä. Kaikki lastensängyt on niin kapeita ja tän saisi 90cm leveänä.. Oletko ollut tyytyväinen? Otitko patjan samalla? Luin, että olisi vaahtomuovipatja jos tän mukana tilaa, mä en jotenkin niistä kauheesti tykkää.. Miten kasaus oliko tuskainen? Kiitos jos ehdit vielä vastata näin vanhaan.. :)

  VastaaPoista
 20. Moi!

  Kasaus oli aika hankalaa, mutta hyvin se sitten on toiminut alkuhankaluuksista huolimatta. Meillä on tuo sängyn oma patja ja suosittelisin ehkä jotain muuta patjaa, ainakin me hankitaan sitten kun poika kasvaa niin parempi. Sänky itsessään on tukeva, mutta joihinkin juttuihin en ole ollut tyytyväinen, esimerkiksi sängyn pohjan säleistä yksi katkesi kun olin itse sängyssä eli ne puut voisi olla parempia kyllä. Eli itse sänky on jees, mutta patjaa en ostaisi. Ja valmistaudu siihen, että noi säleet saattaa joutua uusimaan jossain vaiheessa, tai sitten meilläkävi huono tuuri kun oksanpaikankohdalta meni katki se säle :/

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images