Reilun kaupan luonnonkosmetiikkaa

Lauantaina tapasimme tosiaan Bellan porukalla toisemme ensimmäistä kertaa ryhmänä. Itsellä ei tullut kuvia tästä tapaamisesta otettua, mutta...

Lauantaina tapasimme tosiaan Bellan porukalla toisemme ensimmäistä kertaa ryhmänä. Itsellä ei tullut kuvia tästä tapaamisesta otettua, mutta eräästä tapaamisemme ohjelmanumerosta haluan teille kirjoittaa. Luonnonkosmetiikka on aihe, mikä on aina puhututtanut blogissani ja lauantaina meillä bloggareilla oli ilo tutustua paremmin ruotsalaisen Oriflamen keväällä ilmestyneeseen luonnonkosmetiikkasarjaan Ecobeauty. Olin kuullut sarjasta jo aiemmin, sillä kaverini Mari toimii Oriflamen myyntiedustajana, mutta itse tuotteisiin en ollut tutustunut sen enempää, oli siis mukava kuulla niistä.

Oriflame on ensimmäisenä maailmassa saanut Ecobeauty-tuotteilleen neljä riippumatonta sertifikaattia organisaatioilta, jotka ovat omistautuneet yhteiskuntavastuulle, luonnollisuudelle ja ympäristönsuojelulle. Tuotteille on myönnetty Reilun kaupan FAIRTRADE-, ECOCERT, FSC- ja VEGAN-sertifikaatit. Erityisen iloinen olen reilun kaupan sertifikaatista, sillä kansainvälisellä kosmetiikkafirmalla voi olla iso vaikutus pienen kylän toimeentuloon, kun raaka-aineista maksetaan reilusti. On myös hyvä havaita, että positiivinen massailmiö reilun kaupan ympärillä synnyttää usein lisää samanlaista liikenhdintää, tästä esimerkkinä vaikkapa suomalaisten elintarvikkeiden reiluuden lisääntyminen viimeisten vuosien aikana. Samaa ilmiötä toivoisi tietenkin myös kosmetiikkaan ja Oriflamen esimerkki on siksi tärkeä.

Ecobeauty on siis sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja tällä hetkellä sarjaan kuuluu yö-ja päivävoiteet, silmänympärysvoide, käsivoide, suihkusaippua sekä itseäni eniten kiinnostanut 100% luonnollisia ainesosia sisältänyt tuoksu Puressence Eau de Toilette. Sarjaa kehitetään kuuleman mukaan eteenpäin ja seuraavana vuorossa olisi muistaakseni puhdistustuotteet sekä ageingtuotteet. En pistä päätäni ihan pölkylle uusista tuotteista, sillä hukkasin saamani muistitikun jonnekkin kotiin, tietenkin.

Saimme lauantaina lahjaksi kaikki Ecobeautyn tähän asti ilmestyneet tuotteet, mutta mitään suurempaa arviota on hankala kirjoittaa vielä. Otin kuitenkin sarjan heti kokonaisuudessaan käyttööni ja ensituntuma on positiivinen, en nimittäin ole saanut mitään ihoärsytystä mikä on aika yleistä uuteen luonnonkosmetiikkatuotteeseen ihoa totuttaessa. Tuoksu on tuotekohtainen ja pohjautuu luonnollisesti sisältöön. Osa tehoaineiden ei niin miellyttävistä ominaistuoksuista on peitetty kevyillä eteerisillä öljyillä, mutta nekin tuoksut haihtuvat iholta kokonaisuudessaan nopeasti. Ensituoksun jälkeen tuotteet ovat käytännössä tuoksuttomia EdT:tä lukuunottamatta.

Ekotuoksu sen sijaan oli hienoinen pettymys, vaikka kaipasinkin uutta raikkaampaa tuoksua tuoksukokoelmaani, mihin kuuluu kaksi muuta luonnonkosmeettista tuoksua (en käytä muita migreenitaipumukseni takia). Muutama meillä vieraillut ystäväni sen sijaan tykkäsivät tuoksusta kovasti, joten tuoksuasioissa ei parane kiistellä, jokaisella on oma mieltymyksensä. Puressence on kuitenkin miellyttävän raikas ja keveä arkituoksu, missä yhdistyy muun muassa basilika, appelsiinin kukka sekä ylang-ylang eikä se ole aiheuttanut minkäänlaista pääkipua allekirjoittaneelle.

Olisin halunnut hehkuttaa tätä sarjaa jo hieman aiemmin, mutta minulla oli syy säästää kirjoitus täksi keskiviikoksi. Kaverini Mari nimittäin kertoi että tänään 12.9. 2012 alkaa Oriflamella tarjous muutamista Ecobeauty-tuotteista ja yllytyshulluna hän lupautui toimittamaan hänen kauttaan tilatut tuotteet (muutkin kuin ekosarjan) kotiin Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Säästät siis sekä postikulut että saat tuotteet kotiisi, kun kontaktoit Mari Haavistoa (mhaavisto1@gmail.com). Kahden pienen pojan äiti Mari auttaa mielellään myös muissa tilaukseen liittyvissä asioissa eikä pure ;) Jos asuinpaikkakunta on muualla eikä omasta tuttavapiiristä löydy myyntiedustajaa, nettikauppa palvelee myös. Uusista tarjouksista saat tietoa tänään voimaan tulleesta katalogista, mutta vihjaataan että tuo ekotuoksu lähtee nyt erittäin huokeaan hintaan kokeiluut, tsekkaas esitteen sivut 24-25.

Ainiin! Ja Bellan facebooksivuilla jaettiin eilen linkki arvontaan, mistä voit voittaa Ecobeauty-tuotepaketin. Bellan tykkääjänä saat ensimmäisenä tiedon sivuillamme menevistä arvonnoista, joten kannattaa tykätä.

Nyt aamukahvit ja uuden päivävoiteen testausta, lapsi silmä- ja korvatulehduksessa kotona. Nukkuu raasu tuossa aamutv:n paahtaessa vieressä.

2 kommenttia

  1. Minäkin otin tuotteet heti käyttöön. Ensivaikutelma on erinomainen, juurikin tuosta syystä, ettei niistä tullut minkäänsortin ihoärsytystä, kuten oikeastaan kaikista tuotteista tähän saakka on uutena tullut. Nämä sen sijaan rauhoittivat ihoa.

    VastaaPoista
  2. [...] hei, jos joku tahtoo tuon täälläkin esitellyn Oriflamen ekotuoksun itselleen, lähetän sen mielelläni postikuluja vastaan ensimmäiselle halukkaalle. Siitä on [...]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images