Biohajoavia ensikenkiä!

Sain niin mukavan uutisen meiliini, että jaan sen heti eteenpäin! Suomessakin toimiva ranskalainen vaatemerkki Du Pareil Au Même (fb-linkki...

Sain niin mukavan uutisen meiliini, että jaan sen heti eteenpäin! Suomessakin toimiva ranskalainen vaatemerkki Du Pareil Au Même (fb-linkki) sekä Boatilus kenkävalmistaja ovat lyöneet hynttyyt yhteen ekologisten ensikenkien merkeissä. Kasviparkitusta luonnonvärein sävytetystä nahasta tehdyt ensikengät kestävät kulutusta kuten tavallisetkin ensikengät, mutta ovat täysin biohajoavat.

Mallistossa on 8 erilaista mallia ja koot 18-23. Valmistajat lupaavat kenkien kestävän vuosia lapselta toiselle ja sen jälkeen ne voi vaikka kompostoida. Mallit ovat aika perus, minkä ymmärtää tällaisessa erityistuotteessa, niiden pitää sopia mahdollisimman monelle. Esimerkiksi tällaista on luvassa ensi viikosta alkaen Du Pareil Au Mêmen Suomen liikkeissä. Hinta on ehkä vähän suolainen 69 eurosta ylöspäin, mutta eihän ensikenkiä montaa paria hankita ja nehän voi aina kierrättää lapselta toiselle.

Hieno homma, mutta valitettavasti meidän pojalle ehkä liian myöhäinen ajankohta, kengännumero on nimittäin jo nyt 23. Olisi kiva tietää kokemuksia, jos joku nämä tulee hankkimaan. Onko kenelläkään muuten kokemusta Boatiluksen lastenkengistä? Mä olin ihan nevöhööd ennen tätä aamua.

3 kommenttia

 1. Mä en ees tiiä miten tollaselle pullerojalalle pitäs saada kenkä jalkaan... Tilasin Brandoksen alesta ihanat vihreät Kavatin ensikengät mutta palautin ne sitten kun en saanut niitä mitenkään jalkaan vaikka pohjallisen mukaan olivat sopivat. No, ei onneks oo mikään kiire kun ei tuo vielä kävele, nyt kun alkaa tulla viileämpää ettei paljain varpain ja sukissa viitti olla niin olkoot stonzeissa ennen kuin ehditään perehtymään kenkäostoksiin enkä ees halua liian aikaisin ostaa jos tyyppi ei edes kävele.

  Pitää noi pitää mielessä kun tulee ajankohtaiseksi!

  VastaaPoista
 2. Kaverin lapsella on sama pullukkajalkaongelma, meilläkin oli joskus talvella vähän mut nyt menee kenkä ja on pakko ollakin jalassa.

  VastaaPoista
 3. Ohoo, aika mielenkiintoista. Hinta vaan on aikamoinen, mutta saapas nähdä. Vielä ei poika kenkiä kyllä tarvitse, mut pidänpäs mielessä.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images