Majavana

"Siis kuinka monta majaa teillä oikein on?" on aika usein kuultu lause meillä vieraillessa. Vastaus on helppo: kolme jos ei satunn...

"Siis kuinka monta majaa teillä oikein on?" on aika usein kuultu lause meillä vieraillessa. Vastaus on helppo: kolme jos ei satunnaista pöydänalusmajaa lasketa.


Majat ovat huippu juttu yksivuotiaalle. Sinne mennään ja tullaan pois, sinne viedään tavaraa ja nakataan ulos, siellä ollaan ja odotellaan että äiti tulee etsimään ja sitten kikatetaan ihan hulluna. Majojemme paremmuusjärjestys on seuraava (huonoimmasta  superlemppariin)


3. äidin tekemä pahvilaatikkomaja. Aika tylsä, mutta toimiva pieneen majailuun


2. inkkaritiipii (Tigerista) parvekkeella on hyvä, kun siitä saa oviverhon tarroilla kiinni.


1. pahvinen leikkimökki (Houmista) , ehdottomasti paras! Siinä on kaikki.


Kasasin pitkästä aikaa pinnasängyn alla talvehtineen Kidsonroofin Casa Cabana-majan lapsen huoneeseen, kun ajattelin että nyt voisi olla otollinen aika majaleikkeihin. Kyllä! Viikon ellei kuukauden fiksuin teko!

Jos kevättalvella pahvimökki oli mielenkiintoinen, nyt se on voittamaton. Luukkuja on vaikka muille jakaa, on pyöreää, neliötä ja vinoa, löytyy joka seinästä ja katostakin omat. Sinne mahtuu seisomaan ja pienimmästäkin reiästä saa tiputettua nuken sisään. Ja kuinka jännittävää on vain istua pahvimökissä ikkunat kiinni ja odottaa mistä luukusta äiti seuraavaksi ilmestyy. En olisi ikinä uskonut millaisen suosion pahvimaja voi saada, mutta ilmeisesti siihen on syy miksi joidenkin suunnitelmista tehdään myyntituotteita ja joidenkin ei. En minä mikään Lego-insinööri kuvitellutkaan olevani, mutta ihan näin suureen tappioon en olisi uskonut itsekään :D

Mutta haaste on otettu vastaan! Seuraavaksi aion ommella keittiön pöytään pöytäliinan tavoin laitettavan majakankaan ovineen, ikkunoineen ja ikkunaverhoinen. Be aware Kidsonroof, meikä päihittää sut vielä!

16 kommenttia

 1. Hitsit miten loistava idea! Näin kummitätinä tuollanen pöytäliina "jokapöydänversiona" olis loisto kapine ottaa mukaan lapsenvahtikeikoille... Patentti kehiin nainen!

  VastaaPoista
 2. Joo, toimis muuten oikeasti tosi hyvin sellasena jokapaikan hupina mukana! Mut oon niin kiltti, et annan sulle patenttioikeudet ;)

  VastaaPoista
 3. ps. miten saan ikkunoista yhtä hyvät kun pahvimökissä, siis suljettavat?!

  VastaaPoista
 4. wow tuo pöytäliinamaja on mahtava idea. Meillä oli konttipahvilaatikosta (eli tosi isosta laatikosta) MIHEN tekemä pahvitalo. Se oli tosi hieno! Oli vinoa kattoa, svupiippua ja tietty oli ja ikkunoita. Harmi ettei se kestänyt kovin. Oli pakko heittää se menemään siinä vaiheessa kun se oltiin lapsen toimesta "maalattu" sinkkivoiteella.
  En ole ikinä tajunnut että tuo houmin talo on noin suuri. Luulin että se on selainen nukkekodin kokoinen. Just viime viikolla mietin että meillä on olkkarissa juurikin pahvitalon mentävä tila. Toi kävis ihanasti.
  Yks huono (meillä ainakin) puoli noissa majoissa on.. Miksi helv..... sinne täytyy roudata koko kämpän jokikinen lelu ja tavara :-D !?

  VastaaPoista
 5. no mutta toisaalta ne löytyy helposti sieltä :D

  Noita on montaa kokoa ja tuo pahvilootamaja on ihan huippu! Sen voi kasata ja purkaa, laittaa vaikka sängyn alle ja ottaa uudelleen käyttöön. Se on kevyt ja ihmeen kestävä. Itseä ois huvittanut maalata tuo jotenkin, mutta taidan jättää pojan huoleksi sen.

  Mut toi teidän oma tekemä kuulostaa kyllä ihan mahtavalle. Mulla ei vaan (ensimmäisestä kuvasta tulkiten) ole kykyä askarrella itse niin toimivaa. Pahvimajan ikkunat on parhaat kun ne voi avata ja sulkea, se on koko majailun paras osio jos kysytään lapselta.

  VastaaPoista
 6. Jos niihin ikkunoihin laittais tarranauhaa? Vaikka molemmille puolille luukkua, silleen että ne sais pysymään sekä auki että kiinni!

  VastaaPoista
 7. Vitsi miten hienoja majoja! Meillä harrastetaan melko usein semmoisia nopeasti kokoon kyhättäviä viritelmiä tyyliin viltti tuolien päälle, mutta tuollainen oikea pahvileikkimökki sais meidänkin rymyäjän varmasti ihan sekaisin onnesta. Innolla jään odottamaan myös jatkopostauksia pöytäliinamajasta. :)

  Teidän koti vaikuttaa muuten mun mielestä aivan ihanalta. Näitä sun postauksia on jotenkin tosi kivaa ja inspiroivaa lukea, kiitos siitä. :)

  VastaaPoista
 8. Määkin oon suunnitellu tekeväni kangasmökin. Aattelin ikkunoiks valoverhoa, siitä näkee läpi. Sitten täytyy tietysti olla verhot jolla saa kämpän pimeeks.

  VastaaPoista
 9. No, meidän kotihan on sieltä inspiroivimmasta päästä toki: kaupungin vuokrakämppä :P Mutta täällä mennään niin tuon lapsen ehdoilla, että äkkiseltään kun oven avaa, tulee mieleen huvikumpu. Haaveilin sellaisesta aikuisesta ja siististä kodista hetken, mutta sitten tajusin faktat, että eletään sit näin :D

  VastaaPoista
 10. Hyviä ideoita! Mä luulen et joku tarranauhasysteemi ois tomivin. Mutta saas nähdä milloin innostuu ompelemaan, kun tässä on kaikkea muutakin tekemistä, sekä arjessa että ompelurintamalla!

  VastaaPoista
 11. juuri emmin tuon kidsonroofin tilaamista houmilta yksivuotiaalle, taidan laittaa tilauksen vetämään (laita lasku sinne mainoksestasi!)

  VastaaPoista
 12. En kyllä voi kuin suositella. Se on tosi hassua miten iloiseksi lapsi voi tulal pienessä tilassa olemisesta ja ikkunoiden availusta!

  VastaaPoista
 13. Siis wau mikä idea. Täytyy ite kanssa kokeilla samaa ideaa.
  Ja tuommoinen pahvitralo pitää rakentaa kanssa.

  VastaaPoista
 14. Tuolla on yks esimerkki pöytäliinamajasta, Käsityölehdessä ollut kanssa malli ilmeisestikin:
  http://muntekema.blogspot.fi/2011/02/leikkimaja.html

  Mulla on tehtynä (oottaa just maalin kuivumista parvekkeella :D) kuvan mallin mukainen kehikko rimasta (ilman savupiippua) johon on seuraava projekti ommella majakangas päälle.
  http://pinterest.com/pin/237353842831636291/

  VastaaPoista
 15. Terveisiä täältä Houmista. Huomasin, että tältä sivulta ollaan käyty katsomassa Casa Cabanaa useita kertoja, joten päätin käydä täällä myös itse kommentoimassa. Tuote on meiltä väliaikasesti loppu kuten moni on varmaan huomannut. Mutta näillä näkymin saamme niitä lisää viikolla 33. Kidsonrooffilla on ollut hiukan vaikeuksia toimistusten kanssa Hollannin kesälomakauden takia. Mutta kuorman pitäisi lähteä liikenteeseen ensi viikolla.

  Anteeksi tämä mainostus; tämän viestin saa halutessanne poistaa.

  Hyvää kesänjatkoa kaikille
  Janne / Houm.fi

  Aurinkoisin terveisin
  Houm.fi
  Hyvää kesänjatkoa!

  VastaaPoista
 16. Kiitos tiedosta Janne! Hyvä, että on tulossa, loistomaja!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images