Kypärämuotia 2012

Argh. Luulin, ettei mun pikkuvauvavaiheen jälkeen tarvitsisi kirjoittaa yhtään sanaa kammottavista lapsituotteista ja siitä miksi ne ovat ni...

Argh. Luulin, ettei mun pikkuvauvavaiheen jälkeen tarvitsisi kirjoittaa yhtään sanaa kammottavista lapsituotteista ja siitä miksi ne ovat niin helvetin rumia. Pikkuvauva-ajan nallejen pakkolisääminen mihin tahansa lapsen tuotteeseen sai jo verenpaineet niin koholle, mutta se ei ollut mitään verrattuna PYÖRÄILYKYPÄRÄN OSTOON.

Jos kypärä on lapsen päässä, hän ei tule sitä näkemään. Siksi kysynkin miksi, oi miksi, pienten lasten pyöräilykypärät on kuorrutettu maailman järkyttävimmillä väreillä ja kuvioilla? Tytöille löytyi vielä vaaleanpunaisia suht inhimillisiä versioita (no hello kitty, mut kuitenkin), mutta en mä halua pojalle pinkkiä kypärää! No, unisex on täysin vieras käsite kypärämarkkinoilla ja pojille valinnanvaraa on laajalti kuten aina...Mua fiksummat varmasti sanoo, että mitä väliä kypärän ulkonäöllä on kun sen tehtävä on suojata päätä. Minä taas sanon, että näin rumissa printeissä en päästäisi lastani ulos kodista minnekään julkiselle paikalle. En vaikka noi printit löytyisi kalsareista. Mä en vain voi ymmärtää miksi pienten lasten pitäisi laittaa päähänsä jotakin tuollaista autoskeidaa? Miksi niissä ylipäätään pitää olla kuvioita? Tykkääkö noista joku? Kuka? Minä vuonna? En voi tajuta.

Yritin etsiä tänään aika monestakin liikkeestä yksiväristä 48cm päähän menevää kypärää tuloksetta. Paras olisi musta skeittikypärän tapainen malli, mutta niitä ei noin pienelle ollut ollenkaan. Hätätapauksessa joku kiva yksinkertainen lastenkuvio toki kävisi, mutta ei herrajumala tuollaisia kamaluuksia kuin yllä!

Olisiko vinkkejä vai käyttääkö kaikki pikkulapset tollasia värioksennuksia?

66 kommenttia

 1. Mun lapsi ei ainakaan pistä päähänsä tuollaisia kamaluuksia (ainakaan niin kauan kun ei itse voi asiaan vaikuttaa)! Siksipä meillä painitaan ihan saman asian kanssa. Mistään ei löydy puolitoista vuotiaalle pojalle kivan näköistä kypärää... enkä voi käsittää kuka noita värioksennuksia jaksaa edes päivästä toiseen katsella. Meillä kun pyörä on se ainoa kulkuneuvo julkisten lisäksi...

  Vinkkaappa jos paikallkstat jostain järkevän näköisen kypärän. Minäkin vinkkaan jos löytyy! :)

  VastaaPoista
 2. No on kyllä väriä tuossakin :D Plussat siitä ettei oo liekkejä ja autoja, mut en mä tuotakaan haluis meille kun liika värihässäkkä ei sovi yhtään vaatteisiin. Pinnallista kyllä, mutta olkoon...

  VastaaPoista
 3. joo, tehdään diili :) Mä oon kyllä tosi epätoivoinen ja mietin jo, et entä jos spreiais mustalla kypärän kuviot piiloon? Sehän siinä on, että MINÄ (tai SINÄ) joudun katsomaan tollasia kamaluuksia päivästä toiseen ja siihen en oikeasti suostu. Voisko sen spreiata?

  VastaaPoista
 4. minusta tuo vihreä-mustaraidallinen kypärä on aika hauska!
  http://www.urheilutukku.net/Pyorailykyparat

  VastaaPoista
 5. lapsimesuilla näin sellasia "irokeesi" kypäriä. En muista nyt kuka myi, oli kaikkia muitakin kivoja, ei värioksennuksia.

  VastaaPoista
 6. Minä ajattelin äskettäin, kun löysin kirppikseltä pyöränistuimen, joka oli haalistuneen sininen, että haen mustan spraypurkin ja vedän sekä istuimen, että kypärän sillä. Uskoisin sen onnistuvan!

  VastaaPoista
 7. siis minkälaisia irokeesikypäriä? :D :D

  VastaaPoista
 8. siis lastenistuimen vai penkin pyörään? Mietin vain, et tarttuuko väriä jos veivaat peffa spreiattuna?

  Laita viestiä miten onnistui spreiaus!

  VastaaPoista
 9. minusta se on jotenkin pelottavan näköinen pörriäinen vaika idea on kyllä kiva :)

  VastaaPoista
 10. joo, tosta mallista vaan on aina liian isot koot. Lapsen pää on 48cm ja toi pienin on aivan liian iso. ongelmaa ei olisi jos ton mallisia tehtäisiin pienillekin.

  VastaaPoista
 11. Joo, kaikki lasten kypärät on kyllä siis niin oksettavia, että hyi!

  Mutta löytyiskö tästä valikoimasta sopivaa?
  http://www.nutcase-europe.com/en/collections/little_nutty_bike

  nää on musta kivan muotosia ja näköisiäkin, vaikka osittain myös värioksennuksia!

  terkkuja

  VastaaPoista
 12. Kaveri tuossa fb:n kautta vinkkasi että heidän lasten kypärä on tilattu varuste.net sivulta. Käyppä vilkaisemassa, ei ainakaan yllä kuvattuja värioksennuksia löytynyt. Sen tarkemmin en tässä kännykällä surffaillessa jaksanut perehtyä.

  Tuota spreijaamista olen itsekkin miettinyt. Pitäisi ottaa selvää kestääkö kypärä sen. Niin kuin sanoit minähäm sitä katselen (tai sinä), ei se lapsi sitä nää..

  VastaaPoista
 13. http://www.toysrus.fi/Tuotemerkit/OZBOZZ/Piikkikyp%C3%A4r%C3%A4.aspx?id=627276

  noissa lelukaupoissa on, ihan tavallisia mustiakin. Siitä en sit osaa sanoa että onko ne turvallisia...

  VastaaPoista
 14. Kiitti! Just tollanen olisi hyvä :)

  VastaaPoista
 15. nutcasella on kyllä kivoja juttuja. myisköhän niitä joku hkissa?

  VastaaPoista
 16. siellä oli aika hurrrjan hintavaa :/

  VastaaPoista
 17. Mulla ei oo mitään vinkkejä kypärän suhteen, mut yhdyn siihen et noi on kammottavia!

  Mä en voi sietää lastentarvikkeita tai vaatteita missä on muumeja, Autot (elokuva tjms.), Hello Kitty, jne. juttuja, eikä ne nalletkaan saa multa suurta kannatusta. Miks ihmeessä kaikkialla pitää olla jotain kaupallista kuraa tai vähintäänkin jotain lapsellista sontaa. Mä tahdon tavallisia vaatteita ja tarvikkeita jotka sopii hyvin yhteen, eikä poika näytä räjähtäneeltä sillisalaatilta. Olen puhunut :)

  Mä muuten ajattelin, et mun mielipide pehmetyis pojan syntymän jälkeen, mut se onkin vaan menny pahemmaks :)

  VastaaPoista
 18. http://www.adelineadeline.com/kids/helmets.html

  Tää ei ole mikään halpahalli mutta silmänkarkkia löytyy monestakin tuotekategoriasta.

  VastaaPoista
 19. Kannattaa sitten ennen ostoa varmistaa, että kypärä ja istuin sopivat yhteen. Siis noin niin kuin fyysisesti ulkonäön lisäksi! :D Ilmeisesti kaikki kypärät ei asetu mukavasti kaikkiin istuimiin -> lapsi joutuu kenottamaan ikävässä asennossa. Ei ole helpoksi siis tehty tätäkään.

  VastaaPoista
 20. Oo, ihani muuten nuo avatarkuviot. Jäin tuijottelemaan niitä pariksi minuutiksi tässä. Ja nyt odotan jännityksellä, millaisen tämä viesti saa...

  VastaaPoista
 21. Oho, jokainen kommentoija saa näemmä oman! Cool. (Joo, äitiä vähän väsyttää.)

  VastaaPoista
 22. Hyvä huomio. Siksikin olisi kiva, että kypäräkauppaan voisi ihan konkreettisesti ajaa pyörällä sovittelemaan sopiiko sekä päähän että istuimeen.

  VastaaPoista
 23. Juu, kuosit ovat kamalia. Etenkin noissa kypärissä. Me saatiin kavereilta käytettynä sellainen lähes satasen kypärä, mutta ah, kun se on niin karmean ruma. Mietin jo sen spreijaamista, mutta mitään päähän tulevaa kypärää EI saa kuulemma maalata. Niiden pintajännitys jotenkin rikkoontuu, eikä suojaa haveritilanteessa siten, miten on alunperin suunniteltu.

  VastaaPoista
 24. Meillä on nutcasen kypärät http://www.nutcasehelmets.com/
  BeSafe Pyöräkypärät on myös ihan ok.=) http://www.lastentarvike.fi/irj/portal/anonymous?guest_user=tukku&NavigationTarget=navurl://8f523bb1ad895b088a434e73061215e5

  VastaaPoista
 25. Meillä on punaisia pingviinejä, lapsi itse valitsi (ei tosin ollut paljon valinnanvaraa) ja myyjällä oli varmaan mennä hermo kun odoteltiin kumpaa kypärää lapsi ensin koskee ;D Muuten olisin varmaan kolunnut ja vertaillut ja etsinyt mahdollisimman neutraalia, mutta naisten kympiltä sain 20 prossan alekupongin tiettyyn urheiluliikkeeseen joten sillä valikoimalla oli mentävä. Löysin myös itselleni mattamustan uuden kypärän ja mieskin oli aikeissa ostaa uuden, mutta täydellisestä mallista riittävän isoa kypärää oli vain NEONVIHREÄNÄ! Karmivaa. Siis näkyishän se liikenteessä, mutta ei jotenkaan silti miellyttänyt...

  Tuossa meidän kypärässä on vain yksi miinus, kun säädöt menee niin että ne löysät jää siihen taakse niin se on tosiaan vähän pöntössä asennossa joten tuo Sisin vinkki on kyllä hyvä. Meillä matkataan siis peräkärryssä, jonka vauvaistuimessa ei olla kypärää käytetty mutta nyt kun tavalliseen istuimeen siirrytty niin yritetty alkaa siedättää kypärän päässäpitoon. Sunnuntaina ollaan menossa perhepyöräretkelle ja sillon varmaan pakko laittaa se kypärä lapsen päähän tykkäsi siitä tai ei, koska muuten varmaan joku huomauttaa asiasta...

  VastaaPoista
 26. Nutcasea saa ainakin Top Sportista. On vaan aika hintavia, me ostettiin lapselle (tuo myöhemminkin mainittu) vesimelonikypärä kun sai keväällä puoleen hintaan viime vuoden vanhoja malleja. Ovh. kun on jotain kuuden kympin luokkaa.. Mutta tuolta Velosportistahan näytti saavan noita bellin kypäriä. Meillä on siis xs nutcase ja sitä saa säädeltyä takana olevan kiristyssysteemin ja eri kokoisten pehmusteiden avulla. Menee varmaan pitkään :)

  VastaaPoista
 27. Myykää mulle se!!!! :D :D Kiitti tiedosta. Kallis se kyllä on mut kivan näköinen!

  VastaaPoista
 28. mäkään en ymmärrä miksi noi kypärät pitää pilata noin kauheilla kuvioilla :(

  VastaaPoista
 29. No ei kypärän ihan kympit tarvikaan maksaa. Tai jos tarvis niin hankkisin tollasen kauheen sinisen kypärän :)

  VastaaPoista
 30. besafellakin oli toi yks kiva malli, tosin printti ei ollut kauheen lapsellinen :)

  VastaaPoista
 31. Meillä ekana kypärä oli aika inhimillinen muumikypärä ja nyt kun piti käydä ostamassa uusi isompi. Valittavana oli Robinhoodin valikoimista kypärä pienten koirien kuvilla tai yksinkertainen harmaa/sininen, 2 vuotias poika otti kypärän ilman omituisia koirankuvia :)

  VastaaPoista
 32. Minoon miettinyt jo pitemmän aikaa, että miksei valmisteta enemmän YKSIVÄRISIÄ tuotteita? Kuten suihkuverhot, pyöräilykypärät, rattaat, turvaistuimet, valmisverhot ym ym. Ja siis kirkkaita värejä, ei haaleetavaaleeta pastillia vaan. Vähänkö olis ihanaa löytää jostain kirkkaan oranssi pyöräilykypärä lapselle ja keltainen suihkuverho itselle. Ni!

  VastaaPoista
 33. niitä saa prismastakin, ja hinta on halvempi. noita bellin.. meillä oli vaan pienin s, xs oli loppunut :/isi sai valita sitten, ja vpun etanoita on vn kypärässä. mutta enpä minäkään päivittäin näe niitä, kun istuu mun takana ;) 10-15km tulee melkeinpä päivässä pyöräiltyä. tippuu jo housut jalasta, jotain positiivista!

  VastaaPoista
 34. Mikonkadun Intersportista. Oli siellä kuunvaihteessa tarjouksessa muutenkin, joku 30 € (ja siitä sain vielä -20%). Samaa mallia oon nähnyt muuallakin mutten oo tuijotellut hintoja kun mulla on paha tapa jossitella että ois saanut halvemmalla jostan muualta ;) Pingviinit on kyllä tosi kiva kuosiaihe, mutta noi Limarin on jotenkin tosi levottomat etten ensin tunnistanut että niissä on pinkut.

  VastaaPoista
 35. Mun miehen muksulla on tollaisia hirvityksiä joka ikisessä vaatteessa, repussa, kengissä ja kaikessa :D Anopikkikin niitä ihan innoissaan ostelee. Mä oon ilmoittanut jo etukäteen, että meidän tulevalle lapselle ei sellaisia tule! :D

  Meillä on suunnitelmissa, jos nyt onni on myötä, useampi lapsi ja ois ihan taloudellisestikin jees jos löytyis vähän neutraalimpia vaatteita ja tarvikkeita. Sais kierrätettyä lapselta toiselle. Onkohan noilla valmistajilla joku salaliitto, että ei varmasti tuu kierrätettyä kun on ahniiiin poikamaisia tai tyttömäisiä juttuja? :D


  Ja nyt vois koittaa saada tän verenpaineen laskemaan.. :D

  VastaaPoista
 36. Viime vuonna näin yhdessä toisessa blogissa kivannäköisiä pyöräilykypäriä, näytti olevan Punavuoren peikosta ostettu. Mahdetaankohan niitä vielä myydä siellä?

  Tässä linkki kyseiseen blogikirjoitukseen:
  http://www.jeanetteohman.com/2011/04/hjalmen.html

  VastaaPoista
 37. Meillä on k2 "skeitti"kypärä, mut myyjä vakuutti ett se käy pyöräilyynki, siis semmoinen pottamallinen, musta, mis oli vähän jotai kuvioita, mut ei siis mitään prinsessa- tai auto-oksennusta. Maksoi n. 40 euroa, ihan tavallisesta urheiluliikkestä ostettu, sopii 48 cm kokoiselle ja sisällä on semmoinen kiristysjuttu, millä saa säädetyks ihan pieneen päähän sopivaks :)

  VastaaPoista
 38. En nyt ehdi lukea kaikkien kommentteja joten voi olla että olet jo tämän kuullutkin. Kohtasin saman ongelman viime keväänä. Tytöille löytyi vielä joitain joten kuten siedettäviä, mutta poikien kypärät on aivan karmeita. Kaikeksi onneksi lopulta löytyi meillekin kelpaava malli, joka ei kuitenkaan ollut ylihinnoiteltu. Yllättävää oli että se löytyi prismasta. Kypärä on punainen leppäkerttu, suloinen, selkeä ja menee mielestäni vallan mainiosti myös pojalle. Että jos sellainen vaikka vielä jostain löytyy...

  VastaaPoista
 39. en tiiä laittoko joku jo mutta http://fi.rosebikes.eu/tuote/bell-childrens-dirt-helmet-fraction/aid:418345 bell merkillä näyttäis xs koko olevan 48-50 ja ne on tollasia skede tyyppisiä (siis ainakin mun silmään)

  VastaaPoista
 40. meillä oli sama ongelma, paitsi että kypärä piti löytää 44-kokoiseen päähän :/ nuo rumatkin alkoivat koosta 46, nyt 11 kk iässä tuon verran alkaa vihdoin olla täynnä ilman paksua pipoa. toivoin niin löytäväni jonkun kivan skeittikypärän mallisen, mutta päädyin sitten vähiten rumaan kypärään, joka on punakirjava. sain urheilulikkeessä mm. kuulla, että 10 kk on ehkä vielä vähän liian pieni matkustamaan pyörällä, kun eihän se edes osaa istua kunnolla. no, omasta mielestäni tukevasti kävelevä lapsi on kyllä tarpeeksi iso pyörän kyytiin.

  VastaaPoista
 41. Ihmettelen miksi ihmeessä pyöräliikkeessä töissä oleva mieheni on pimittänyt tiedon, että niillä myydään nutcasen kypäriä! Siitä valikoimasta taidankin löytää meidän muksulle kypärän, jota en ole tähän asti hommannut niiden kamalien ulkonäköjen takia. :D

  VastaaPoista
 42. En jaksanut lueskella kaikkia kommentteja läpi, joten en ole varma joko joku ehti vinkata.

  Mutta siis Stadiumista löytyy skeittikypärämallia xs-koossa, ja vieläpä ihan hyvännäköisinäkin. Hintakaan ei paha 20€. :)

  Yhdyn kyllä mielipiteeseesi, että juurikin tuossa perinteisemmässä mallissa nuo kuosit ovat aivan hirveitä. Myös tytöille.

  VastaaPoista
 43. Meidän jälkeläisellä on juurikin tuo. Se on koko päiväkodin lasten ihailema ja poika tykkää kypärästä valtavasti. Käytettävyyskin on hyvä kun hihna suljetaan magneetilla joten ei tarvitse pelätä jääkö kääpiön kaksoisleuka väliin. Säätöjen ansiosta meillä viime kesän kypärä menee vielä tämänkin kesän.

  VastaaPoista
 44. Meillä isä ja poika oli yhdessä käyneet eräänä päivänä hankkimassa sekä istuimen että kypärän. Istuin on hyvä annoin siihen ohjeet ja sopii hyvin pyörääni (Helkaman Aino) mutta kypärästä en tajunnut antaa mitään vinkkiä, joten meilläpä on nyt ikiihana cars kypärä ;) no tämä kesä sitten alla olevalla kuosilla mennä huristellaan!

  http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=818785&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10006&compartmentId=10048&categoryId=44155

  VastaaPoista
 45. Juu näkyi olevan kypärillä hintaa... :/ Eipä ihan mun budjettiin sopivia taida olla... vaikka pari kivaa kuosia siellä oli joukossa.

  VastaaPoista
 46. sitä mä mietin et saakohan niin tehdä, ei siis, höh!

  VastaaPoista
 47. toi malli on kiva, mut paul frank ei iske. mua innostais eniten se brent-merkin sininen lipallinen kypärä nyt. pitää alkaa metsästämään!

  VastaaPoista
 48. Siis varmasti on joku salaliitto! Ja varmasti on tarkkaan ajateltu, että ne kuosit on ajankohtaisia vuoden ja sit pitää saada uusi hirvitys päähän :D Kylläkai lapset noista tykkäis, niin järkyttäviä kuin ovatkin.

  VastaaPoista
 49. Toi potta on muuten kivan värinen, vaikka aika urheilullinen onkin! Hyvä hintakin :)

  VastaaPoista
 50. Pitäisi ottaa siis suunta Punavuoreen!

  VastaaPoista
 51. Nyt sain sitten aiheen seuraavaan ahdistukseen.
  Kiitos vaan. :'D

  VastaaPoista
 52. Eiks se pää ja ne lommot oo aika samat, tuli ne tuhot skeitaten tai pyöräillen? Kyl mäkin kattelin noita skedemalleja, mut ei Itiksestä ainakaan löytyny eilen sopivia. Tosin nyt tiiän paljon enemmn mistä lähtisin hakemaan kypärää kun on paljon vinkkejä tullut. Kiitti tästäkin!

  VastaaPoista
 53. Prisman sivuilta ei löytynyt kai...pitää mennä paikan päälle!

  VastaaPoista
 54. No on todellakin! Mimmonen mali se teidän kypärä oli? En oo koskaan nähnyt noin pieniä kypäriä!

  VastaaPoista
 55. Ehkä se on niin itsestäänselvyys et niitä on :D Kaikille muille paitsi meille !

  VastaaPoista
 56. Haha, mäki ostin anttilasta istuimen mutta kun mulle ehdotettiin tota kypärää, kävelin ulos :D

  VastaaPoista
 57. Älä ahdistu! Tässä ketjussa oli tosi monia hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
 58. Juu ihan vakavissaan puhuen huomasin nuo Nutcaset ja aion metsästää jonkin noista ihanuuksista ipanalle, kunhan tuo on pyöräilykelpoinen...
  Kannattaa lukea kommentteja, vinkit olivat tällä kertaa mainioita. Ilmeisesti joku muukin oli kehittänyt tästä pääasiasta itselleen päänsäryn.

  VastaaPoista
 59. [...] ennenkuin yksikään samaisesta pyöräilykypärätraumasta kärsivä ehtii huokaista, että niinpä niin, taas joku liike mikä löytyy vain kaupungista, niin [...]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images