Seuraa!

Hoi kaikki tänne eksyneet! Nyt ovat tämän bloggarin kevätkiireet sen verran helpottaneet, että voi perehtyä hetken myös lukijoiden huomioimi...

Hoi kaikki tänne eksyneet! Nyt ovat tämän bloggarin kevätkiireet sen verran helpottaneet, että voi perehtyä hetken myös lukijoiden huomioimiseen (oman päänsisäisen maailman lisäksi) niin käydäänpä läpi tämän blogin lukuun ja kommentointiin liittyviä juttuja.

Kommentointi Oimutsimutsiin täällä Bellablogien puolella on todella helppoa. Käytä nimeäsi tai nimimerkkiä ja lisää halutessasi sähköpostiosoite ja kotisivusi/blogisi osoite. Nämä tiedot pitäisi jäädä selaimesi muistiin niin, ettei niitä tarvitse aina uudelleen kirjoittaa. Käytössäni on ohjelma, mikä tunnistaa jo kommentoineen ip-osoitteen tiedot ja päästää kommentin heti läpi. Ensimmäistä kertaa kommentoidessa tai useampia linkkejä kommenttiin lisätessäsi hyväksyn kommentit käsin. Kommentit ovat erittäin tervetulleita, mutta en halua alkaa opettamaan käytöstapoja kenellekään muulle kuin pojalleni ;)

Sitten seuraamiseen. Itse käytän blogien seuraamiseen lähinnä blogilistaa, mikä johtuu siitä että olen vanha käpy. Bloglovin taitaa olla nykyään suositumpi ja aivan varmasti paremmin toimiva sivusto blogien seurailuun. Kumpikin toimii samalla tavalla, eli sivustot linkkaavat seuraamiesi blogien uusimpiin postauksiin mitä et ole lukenut. Blogien seurantapalveluiden käyttö helpottaa lukemista aika lailla, kun ei tarvitse koko ajan klikkailla onko päivitystä tullut sinne tänne ja tuonne. Kumpikaan palveluista ei vaadi omaa blogia, joten kokeilla kannattaa!

Suosituin tapa seurata tätä blogia taitaa olla facebooksivusta tykkääminen. Facebookissa jaan myös kaikenlaisia linkkejä ja blogikirjoitukset tulevat sinne automaattisesti. Kirjoituksia kommentoidaan paljon myös facebookissa, joten keskustelukin on kiinnostavaa. Sivusto näkyy vain tykkääjille, sillä ihmiset kommentoivat siellä omalla nimellään ja haluan pitää ryhmän "intiimimpänä" tästä syystä.  Edit: Höpönlöpön. Ei noita sivuja saa enää salaisiksi :/

Nämä muistutukset tulevat aina säännöllisesti siksi, että tilastojen mukaan usea teistä klikkailee satunnaisesti pitkin päivää katsoakseen onko uutta postausta tullut. Jos tykkäät klikkailla, anna mennä!Palataan normipostauksiin taas seuraavassa päivityksessä! Mä en ole ikinä tehnyt mtään "seuraavaksi tulossa" vihjailuja, koska en tiedä mistä seuraavaksi kirjoitan. Taidan olla nykyblogimaailman kummajainen, sillä yleensä postaukset syntyvät yhdellä istumalla ilman sen kummempaa mietintää. Yleensä postauksia ei myöskään ajoiteta tai muutenkaan taktikoida, blogi on siis aika lailla tekijänsä fiiliksistä kiinni.Miten, kaipaatteko te jotain säännöllistä aikaa postauksien julkaisuun?  (Sanokaa että ei)

Yleensä en ole kysellyt mitään toivepostauksen aiheita, mutta tähän alle voisi nyt laittaa jos on jotain sisältötoiveita. Henkilökohtaisen elämäni pidän kuitenkin omanani, joten linja pysyy edelleenkin yleisenä jaapatuksena, ei perhe-elämämme jakamisena. Itseäni kiinnostaa tällä hetkellä eniten kirjat ja lastenkulttuuri, joten niistä varmaan tulee jatkossakin säännöllisesti kirjoitettua. Tällä hetkellä luen meillä erittäin ajankohtaista Unihiekkaa etsimässä-opusta, mitä mulle kommenttiboksissa suositeltiin. Siitä varmaan tulee kirjoitettua piakkoin, vaikka itse unikoulu taitaa pysyä teoria-asteella muuten vielä pitkään.

Tervetuloa vain kaikille uusillekin lukijoille ja vanhoille siinä samalla! Ja hei, postauksen kuvat ovat myynnissä olevia printtejä, jotka löydät klikkaamalla kuvaa. Tähän kai kuuluisi laittaa, että ei ollut maksettu mainos, mutta mun mielestä se on aika ärsyttävä tapa. Aion siis jatkossakin kertoa suoraa ja suomeksi, jos postauksessa on blogiyhteistyö. (Kirjoitin tähän aluksi pidemmän sepostuksen mainonnasta, mutta eiköhän aihetta ole käsitelty ihan tarpeeksi blogeissa ja niiden kommenttibokseissa, joten sanon vain et peace and love ja painun nukkumaan)

20 kommenttia

 1. Enpä tiedä olenko kommentoinut ennen, mutta hei vaan! Ei mulla oikeastaaan muuta. :) Jaapatukset on kivoi.

  VastaaPoista
 2. läpi ainakin meni ilman erillisiä klikkailuja :) Nyt on tainnut olla jaapatustaukokin, mutta kohta varmaan irtoaa taas enemmän asiaakin. Se on niin omasta kiireestä ja jaksamisesta kiinni mitä näppäimistöltä tulee, ja ennenkaikkea fiiliksestä.

  VastaaPoista
 3. Heissulivei,täälläkin iso kupillinen aamukahvia ja päivänpiristystä Blogien lukemisesta,siitä se lähtee taas perjantai käyntiin.Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 4. Täällä tukka pystössä juuri sängystä noustiin, seuraavana sumpit! Mukavaa päivää sinnenkin!

  VastaaPoista
 5. Odotan innolla sitä Unihiekkaa etsimässä-postausta. Luin juuri sen kirjan ja painiskelen kahden vaiheilla että mitä tekis sen unikoulun kanssa. Kuopus on tosin vasta 6kk, mutta kun mie oon niiiin väsynyt :( joka aamu alkaa päänsäryllä, kun ei saa levätä tarpeeksi. Vauva syö siis 3-4 kertaa yössä, mutta viime yönäpä yllätti ja söi ekan kerran vasta kuudelta! Että EHKÄ tässä on valoa tunnelin päässä- miksi se valo tulee aina sitten kun on ihan puhki? :)

  VastaaPoista
 6. se, että saan kirjan sanoiksi vie varmasti aikaa. kun unijutut ovat ajankohtaisia, mä en voi lukea kirjaa putkeen vaan mun on aina välillä pidettävä luovua taukoja. minusta se on hyvä kirja, sen sanon jo nyt.

  VastaaPoista
 7. haluaisin edelleenkin lukea lastenkulttuurista, erityisesti kirjoista. (hyllyssä on jo ennestään yli sata lastenkirjaa, mutta mielelläni ostan tai lainaan kirjastosta ainakin uusia kotimaisia hauskoja juttuja). onko teillä jo kirsi kunnaksen "tapahtui tiitiäisen maassa"? se on tällä hetkellä yksi omista suosikkilastenkirjoistani.

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä ois jotenkin huijausta ajastaa viikon blogimerkinnät etukäteen. Tietty jos on juttuja joita ei saa paljastaa kuin vasta tietyllä kellonlyömällä niin silloin on ok. Näin siis ite toimin, eihän sitä voi toisten merkkinnöistä tietää ovatko ajastettuja vai ei ;) Mut siis jotkut nää että "lähen nyt viikoksi reissuun mut ajastin teille diipadaapaa joka päivälle" on tylsää koska jotenkin sitä olettaa että blogeissa ollaan oikeesti silleen jotenkin "läsnä".

  VastaaPoista
 9. Meillä on kirsi kunnaksen hanhiemon satulipas "vain". mä en ole kirsi kunnasta edes paljon lukenut, mutta k sai sen lahjaksi kun syntyi. kirjoista varmasti tulee juttua, mulla on ollut jo kauan toivepostaus meidän kirjahyllystä vireillä, tosin ajatusasteelle on jäänyt vielä. vaatii ihan tuhottomasti aikaa semmonen!

  VastaaPoista
 10. no mä oon ihan samaa mieltä. musta bloggaus on sellanen harrastus, missä se juttu on oma ilo kirjoittamisesta ja siksi en oo lähtenyt mihinkään aamuviiden postauksiin vaan julkaisen kun oon saanut rauhassa kirjoittaa jotain. ja kun mä oon lomalla, niin oon oikeasti lomalla enkä velvollinen kenenkään ilmasesta arkiviihdeannoksesta, eli en tod tee mitään ajastettuja nellykollaaseja. joskus oon postaunnut jostain aiheesta ennen matkaa ja pyytäny kaveria tarkkailemaan ettei mene kommentointi asiattomaksi.

  jotain juttuja tulee ajastettua ja ne on arvonnat lähinnä, koska jos oon luvannut sellasen tehdä, on ihan kiva kertoa tarkka aika myös lahjottajalle joka usein kertoo arvonnasta fb.

  VastaaPoista
 11. Teillä kun on hurjan aktiivinen kulduurielämä sen ipanan kanssa, niin siitä enemmän! Olis ton raksalapsen kanssa mahtava käydä kans, kun vielä kotona olen, mutta semmoiset oikeesti kohta 1-vuotiaalle passaavat on must vähän kiven alla.

  Pari muuta juttua;
  fb-sivu näkyy kokonaan ja kaikille, tai ainaki mulle :O
  Mut tää sivu taas ei näy esim iphonen kautta juuri ollenkaan, ainakaan mulle. Ei sun probsi, tiedän, mutta jos voit käytettävyysterkkuja laittaa eteenpäin, niin tällä ei toimi lukeminen eikä kommentointi kunnolla. Nyt tsemppasin, aina ei kyl jaksais!

  VastaaPoista
 12. Moi. Oon blogiasi lukenut jo raskausajastasi lähtien, mutta nyt taidan kommentoida ekan kerran. Eli moi vaan. :)

  Mikä mua jäi mietityttää, niin osaiskos joku sanoa miksi Bloglovin on parempi kuin Blogilista? Itse käytän jälkimmäist ja joo, toki siinä on aina välillä ihmekatkoja, mutta onko jotain muita syitä miksi ehkä kannattais harkita tuota Bloglovinia?

  VastaaPoista
 13. prkl. fb muuttaa milloin sattuu asetuksiaan ja just tälläset jutut menee ohi. menen heti etsimään miten saan ne jutut vain kävijöiden silmille. Tyhmä facebook :(

  VastaaPoista
 14. kyldyyrielämä on vähän niin ja näin, mehän käydään pääsääntöisesti vain taidenäyttelyissä toisen vanhemman ammatistakin johtuen. tosin sekin on vissiin aika kyseenalaista saataisko niin tehdä :D

  VastaaPoista
 15. Mä en ole bloglovinkäyttäjä, mutta rasitun blogilistaan juuri katkoksien ja muiden päivitysongelmien takia jatkuvasti. Bloglovin on kansainvälinen kun taas blogilista on suomalaisille ja suomea käsitteleville blogeille, eli samassa palvelussa voi lukea muitakin suosikkejaan maarajojen ulkopuolelta. myös ihan visuaalinen ilme on bloglovinissa täysin toista luokkaa, bogitekstit näyttävät kiinnoistavilta ja hyviltä, kun seurantapalvelu näyttää myös kuvan tekstistä. Jo nämä syyt, etenkin se että bloglovin toimii silloinkin ku blogilista ei, ovat hyviä syitä vaihtaa. Tosin mä oon niin juurtunut blogilistaan kun se on ollut mun seurantapalvelu vuosikausia.

  VastaaPoista
 16. Ei postauksia millään tietyllä kellonlyömällä tarvitse laittaa tulemaan. Lastenkirjoista kuulen mieluusti lisää.

  VastaaPoista
 17. lastenkirjoja tulee aivan varmasti lisää kirjoituksiin, varsinkin kun poika alkaa itsekin ymmärtämään satuja. nyt käytössä on pelkät kuvakirjat!

  VastaaPoista
 18. hei toi on ihan totta, että on tylsää, ettei fb-ryhmät ole enää ns. yksityisiä! Tai no tykkää-sivustot, ryhmäthän ovat erikseen. Toivotaan nyt kuitenkin, ettei tämä julkisuus estä porukkaa kommentoimasta, linkität välillä ihan mielenkiintoisia linkkejä. :) Hyvää kevättä sulla ja sun pojalles!

  VastaaPoista
 19. joo, on hölmöä. kun mä oon ollut koko ajan luulossa ettei ne näy. nykyään tulee laitettua noi lapsilinkit aikalailla blogifacen puolelle, kun ei mun kavereista suurinta osaa kiinnosta mikään imetysjutustelu.

  VastaaPoista
 20. Kirjoitapa, mitä sun parvekeviljelyprojektille kuuluu!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images