Pehmeä paketti

Alle 1-vuotiaan äitinä on turha odotella mitään kovin järkevää lahjaa äitienpäivänä, ellei hanki sitä itse. Sovitaan, että noi tuhannen eri...Alle 1-vuotiaan äitinä on turha odotella mitään kovin järkevää lahjaa äitienpäivänä, ellei hanki sitä itse. Sovitaan, että noi tuhannen eri mutkan kautta hankitut farkut oli äitienpäivälahja minulle, kiitos vain, maksoinkin ne lapsilisillä. Mutta teinpä toisenkin hankinnan kun kokeilin viime viikolla Unicefin pehmeän paketin tilaamista.

Unicefin pehmeä paketti tuli minulle tutuksi ihan perinteisesti sähköpostiin tulleen tiedotteen kautta ja koska en voi enkä halua sitoutua kuukausilahjoittajaksi yhteenkään hyväntekeväisyyspuljuun, oli tämä oiva pistää hieman hyvää kiertoon. En liene ainoa jonka sydämeen sattuu tuo maailman lasten hätä, kun täältä äitiperspektiivistä asiaa miettii. Pehmeässä paketissa voi tehdä hyväntekeväisyyttä kotisohvalta käsin päättämällä minkä tuotteen haluaa toimittaa eteenpäin apua tarvitseville. Tarjolla on rokotteita, vettä, malariaverkkoja, ravintoa, koulutusta ja muuta tärkeää. Päädyin 22 euron ravitsemispakettiin, koska ruoka on perustarve, mitä ilman ei voi elää. Pienihän tuo summa on, mutta huomattavasti konkreettisempi kuin pelkkä facebookin tykkää-napin klikkailu.

Syy miksi kirjoitan asiasta juuri nyt on pehmeän paketin helppous hyväntekeväisyyttä arvostavan ihmisen lahjana. Pehmeä paketti on helppo hankkia myös viime tipassa, esimerkiksi näin äitienpäivän alla, sillä lahjansaajalle menevän kortin voi valita myös pdf-tiedostona ja printata sen heti mukaan. Itse en ottanut korttia ollenkaan, kun tarkoitukseni oli "vain" lahjoittaa. Jos siis jollakin on vielä lahja hankkimatta, vaikka itselleen, niin suosittelen tätä helppoa hyväntekeväisyysmuotoa vaihtoehdoksi, siitä jää hyvä mieli pitkäksi aikaa. 

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images