super--dorka

Olen muutaman päivän purrut hammasta, etten kirjoita poikkipuoleista sanaa Super-Marjosta. Olen suvaitseva olen suvaitseva olen suvaitseva. ...

Olen muutaman päivän purrut hammasta, etten kirjoita poikkipuoleista sanaa Super-Marjosta. Olen suvaitseva olen suvaitseva olen suvaitseva. Olen avannut tämän tekstin, aloittanut ja lopettanut seinään. Tästä en kirjoita.

En ole tyhmä. Sarja on tehty juuri minulle, elämänsisällättömälle kotiäidille jolla on aikaa provosoitua. Minun piti vain tyynen rauhallisesti naureskella sarjalle, mutta olla antamatta sitä iloa tuontantoryhmälle, mitä he havittelevat, mutta en minä voi. Minä provosoiduin.

Perkele että se on tyhmä ämmä. Anteeksi, äitien piti olla toistensa puolella ja liiba laaba, mutta alan kyllä tajuamaan miksi siitä perheestä on lastensuojeluilmoitus tehty. Miten kuvausryhmä on voinut kuvata naista, joka kertoo harrastaneensa 1-2h urheilua lähes päivittäin raskautensa ajan ja siinä sivussa syönyt 1000-1200 kaloria päivässä. Eikö edes ohjelman leikkauspöydällä ole käynyt mielessä, että tuolla terveelliseksi tituleeratulla ruokavaliolla ei ole mitään, alleviivaan mitään, tekemistä terveyden vaan sairauden kanssa. Että pitäisikö sarjan jatkamisen sijaan hankkia tälle naisraukalle apua, mistä tahansa ongelmat kumpuaakaan.

Toivon todellakin ettei yksikään raskaana oleva nainen kokenut, että ehkä hänenkin pitäisi tehdä samoin. Ei pidä. Tuollainen liikuntamäärä yhdistettynä kalorimäärään on tarkoitettu suuresti ylipainoisille ihmisille, jotka laihduttavat nopeasti puoli kiloa viikossa tahdilla. Raskaana ei laihduteta, silloin mietitään muitakin kuin itseä ja omia paino"ongelmia".

Olen puhunut.
 
17 kommenttia

 1. Kiitos kun puhuit! Itse en pystynyt katsomaan kuin puolikkaan jakson. Huh huh.

  VastaaPoista
 2. No aamen ja halleluja vaan kirjoituksellesi! Sanoit kaiken, mikä tuli mieleeni erehtyessäni katsomaan ko. jakson.

  VastaaPoista
 3. harmi vain että ulottaa sen lapsiinsakin.

  VastaaPoista
 4. Se nainen on katastrooffi! Viime jaksossa kun puhui synnytyksen jälkeisestä masennuksesta "minä en voi ymmärtää että naiset masentuvat, miksi masentuisin, olen niin onnellinen ja mulla on niin upee perhe et en mä voi masentuu. Miksi masentua synnytyksen jälkeen? en ymmärrä" .Toi jauhanta oli niin hirveetä...kun tietää että synnytyksen jälkeisessä masennuksessa on kyse ihan muusta, kun jostain onko ihminen muuten onnellinen. Se masennus kun voi kohdata ketä tahansa vaik ois maailman onnellisin muuten. Aivan järkyttävää tekstiä. Mä katon ohjelmaa silloin tällöin kiusatakseni itseäni. En ymmärrä Marjoa ollenkaan! Olen puhunut! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toi oli toinen viime jakson typeryys, mutta menköön sitten sivistymättömyyden ja tiedottomuuden piikkiin. Mä olin innoissani aluksi sarjasta, et jes Lamourettes ja pieniä pelimanneja, mutta mä en voi enää katsoa koko sarjaa, tulee niin paha olo. Typeryydelläkin on rajansa, varsinkin kun leikitään toisten ihmisten terveydellä.

   Poista
 5. Amen! Mä en ole uskaltanut avata edes tv:tä moisen ohjelman pyöriessä. Pääsisi siippa haikailemaansa taulu-tv:n ostoon, kun laittaisin suutuspäissäni vanhan putkitelkkarimme lunastuskuntoon. Niin ärsyttävältä jo pelkät mainokset vaikuttavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi se oli vain kevyttä viihdettä, mutta viime jakso oli ihan silkkaa tyhmyyden esittelyä hymyssä suin. Tekisi mieli kustantaa sinne perheeseen sosiaaliohjaaja.

   Poista
 6. Niinpä. Tää keskustelukin on vaan jotenkin turhaa, kun tätähän ne hakee, ärtyneitä reaktioita. Mutta miten ihmeessä lapsista kasvaa edes jotenkin terveitä tuossa ympäristössä? Toivottavasti jotenkin.

  VastaaPoista
 7. Mä en voi katsoa koko ohjelmaa. Mä provosoidun ehkä hiukan liian helposti...voi olla että telkka lentää kaaressa parvekkeelta siinä kohtaa. Luin tästä "raskausajan ruokavaliosta" iltapäivälehden nettisivuilta, ja siis ihan oikeasti JÄRKYTTÄVÄÄ. Tästä mallia sitten kaikille nuorille odottajille. Voi itku. Sairasta sontaa.

  VastaaPoista
 8. Mainosten perusteella totesin että ei mun kannatta katsoa, alan vaan kihistä kiukusta. Valitettavasti silloin tällöin olen jänyt katsomaan kun olen vahingossa kääntänyt kanavalle ohjelman tullessa. Voi tuota typeryyttä.

  VastaaPoista
 9. Mä katoin ekasta jaksosta varmaan puolet ja päätin kans, etten uhraa aikaani moiselle. Oon vähän sitä mieltä, että omapa on kroppansa ja perheensä (ja kun Suomessa ei meinaa saada sossuapua edes lasten laiminlyöntiin, väkivaltaan saati sekakäyttäjämammoja pakkohoitoon raskausaikana, niin tokkopa tohon kukaan viran puolesta puuttuis). Sen näyttämästä esimerkistä sanoisin, että jos joku on niin daiju että alkaa pitää tota menoa ihanteena, niin ihan on oma vikansa.

  ...ja samaa mieltä oon myös riisteistökuningatar Kaisasta.

  VastaaPoista
 10. jooo, yksi provosoitunut äiti täälläkin! en enää voi katsoa koko ohjelmaa, vaikka ekan jakson jälkeen olinkin vähän ihmeissäni että "eihän tää ollut ollenkaan niin paha kuin oli annettu ymmärtää".
  mua huvitti kun se puhui lamourettesista, että "en näe mitään ongelmaa lamourettesin ja sen että minulla on pieniä tyttöjä välillä, mutta en kyllä anna omien tyttöjeni tehdä tuollaista aikuisenakaan" :D

  VastaaPoista
 11. Mä en ole katsonut jakson jaksoa , koska jo pelkät mainokset siitä sarjasta on saanut mut raivon partaalle sekä lukemani lehtijutut.. Että mua alko heti korpeemaan ku ajattelenkin kyseistä "unelma" perhettä. Lapsi raukat!

  VastaaPoista
 12. Kukahan tästä sarjasta oikeasti tykkää??

  Mä jäin tänään katsomaan ko. jaksoa ekaa ja vikaa kertaa, ja kyllä on typerää porukkaa ne muutkin hahmot kuin tämä daiju-perheenäiti. Isä-Arikaan ei älykkyydellä päässyt loistamaan - kuka antaa äidille synnytyksestä lahjaksi solariumin? Nuija. Äitikin siihen, että no-en-oo-kahteenkytäviiteen-siis-öh-kahteenkytä-vuoteen-käynyt-tuommosessa. Eihän kukaan käy enää solariumissa muutenkaan. Ihan joku timantti tai koru olisi kuule Ari ollut paljon parempi lahja.

  Sitten nämä tanssitytöt (Henna & Clearasil huulet) tilittävät, että solkku oli kyllä ihan niiden ansiota, kun on rolleja jaettu kymmeniätuhansia kilometrejä, ei-oo-arskaa-siellä-näkynyt.

  Eniten minua harmittaa se pieni vauva ja ne isommatkin. Pitikin tuommoseen hullulaan joutua. Sitä lapsuutta sitten isona terapiassa selvitellään. Ai että voi sapettaa.

  VastaaPoista
 13. Mun mielestä on melkeen surullista, että harvemmin enää tehdään telsuohjelmia, jotka ilahduttaa ja joista ihan oikeasti tykkää. Kaikki on tätä "etsitään mahdollisimman hullu emäntä ja näytetään millanen se on, että kansaa kunnolla ketuttaa" - Scheissea.

  Katon silti kun tykkään olla kiukkuinen. :P

  VastaaPoista
 14. Kaikki tommoset "sosiaalipornoa ja ihmisyyden likaviemäreitä" -ohjelmat on mun salaista herkkua. Mutta oon myös syömishäiriöaktivisti ja se, että joku kasvattaa lapsistaan noin tarkoitushakuisesti ylisuorittavia ja ulkonäkökeskeisiä äidin pikku bulimikkoja tekee pahaa, niin pahaa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images