Oi mutsi mutsi goes Bella-Blogit

Kuten tuossa erään postauksen yhteydessä mainitsin, tulee blogini osoite muuttumaan kun hyppään mukaan uuteen Bella-blogi.fi blogip...
Kuten tuossa erään postauksen yhteydessä mainitsin, tulee blogini osoite muuttumaan kun hyppään mukaan uuteen Bella-blogi.fi blogiportaaliin ja olen erittäin iloinen asiasta! Muuttoajankohta on 3.5. 2012 eli heti vapun jälkeen aloitan kirjoittamaan siellä. Olo on vähän epätodellinen, mietin pitkään että milläköhän juntti-kiintiöllä mua pyydettiin mukaan ja edelleenkin fiilis on kovin maalaisserkkumainen, kun katselen muita Bellan blogeja. Oi mutsi mutsi taitaa olla se ainoa Bella-blogi, jonka kirjoittajalla ei ole beigeä trenssiä tai ihanan kiiltävää tukkaa (enkä ole edes suomenruotsalainen, nyyh), mutta pidetään tää vain meidän välisenä.

Muutto ei ollut mikään itsestäänselvyys, mutta mietittyäni plussat ja miinukset omalta osaltani, tulin tulokseen että olisi järjetöntä olla ottamatta vastaan tällaista tilaisuutta! Laadukkaaseen bloggariporukkaan kuulumisen lisäksi se takaa minulle vielä pienen hetken olla kotona lapsen kanssa ja ylipäätään kirjoitusharrastuksen jatkumisen. Toinen vaihtoehto mitä puntaroin tälle keväälle oli kodin ulkopuolisiin töihin palaaminen, mikä tuntui vielä hieman liian aikaiselta lapsen iän puolesta ja toisaalta toisenlainen työ olisi minimoinut bloggailuajan olemattomiin väkisin. Mukava siis näin päin, varmasti meille kaikille :)

Yleensä lukijoita, varsinkin niitä anonyymejä, tuntuu kiinnostavan ettei blogi muutu. Mutta fakta on se, että ihan varmasti Oi mutsi mutsi tulee muuttumaan niinkuin tähänkin asti. Blogi on kuitenkin oman elämäni peili, vaikka en siellä sieluni syvimpiä sopukoita avaakaan. Sieluni ei liity blogiini millään tavalla, tämä on vastapainoa sielukkuudelle :) 30 vuoden kokemuksella voin kuitenkin todeta elämäni muuttuvan ja varmasti blogi peilaa näitä muutoksia jatkossakin, toivottavasti ensisijaisesti hyvässä! Kaikki lukijat eivät varmasti seuraa mukanani Bellaan ja heille toivotan aurinkoista kevättä ja mukavaa jatkoa muutenkin. Ne jotka jatkavat lukemista, siellä tavataan ensi viikosta alkaen!

Oi mutsi mutsi ei kuitenkaan ala alusta, vaan vanhat tekstit seuraavat sinne. Päivitän blogilistan ensi viikolla ohjautumaan myös uuteen osoitteeseen, samoin noi googlenaamat ja muut.

Bella-blogeihin kannattaa tutustua ennen julkaisupäivää facebookissa. Siellä julkaistaan päivittäin uusi Bella-blogi sekä kerrotaan hieman enemmän taustaa. Maalaisserkku kuittaa ja jatkaa nyt Wordpressin opettelua. Uskomattoman paljon opettelua ja säätöä tuo uusi blogipohja vaatii, mutta toivotaan että harjaannun edes hiukan ennen sivun avaamista! Olisihan se ihan siistiä, että se blogi sitten päivittyisikin kun näin suurieleisesti muuttoakin tehdään :)
31 kommenttia

 1. Yksi beigeä trenssiä käyttävä nainen ilmoittautuu ja tykkää blogistasi - missä ikinä se onkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Vielä kun saadaan yksi hyvätukkainen ja yksi suomenruotsalainen mukaan niin sit meillä on bileet :D

   Poista
  2. Tässä olisi se yksi hyvätukkainen :-D

   Poista
  3. Haa täällä olis myös yks hyvätukkainen JA suomenruotsalainen ;D

   Poista
 2. Minä myös uskollinen lukija aion seurata blogiasi jatkossakin. Ei sillä niin väliä, missä se sitten onkaan, kunhan jaksat pysyä tyylillesi uskollisena kirjoittajana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole ihan perillä omasta tyylistäni kirjoittajana, mutta uskoisin sen olevan aika luissa ja ytimissä silti! Aiheet sen sijaan varmasti elävät omaa elämäänsä, esimerkiksi pikkuvauva-ajan jutut alkavat olemaan takana päin ja tilalle onkin tullut pienet koti ja puutarha-aiheet ihan oman elämänsisällön takia. katsotaan mikä soppa tästä syntyy :)

   Poista
 3. Voin olla mitenkään itseäni kehumatta se hyvätukkainen ;) No joo, lukeminen jatkuu kyllä edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voin olla mitenkään itseäni kehumatta kade tukasta :D Tavataan siellä, mutta varmasti sitä ennen täällkin!

   Poista
 4. Hyvä hyvä, Onnea vielä! Mun mielestä olis vähän hassua jos joku menettäisi mielenkiintonsa blogiin vain osoitteenmuutoksen vuoksi, tai sen vuoksi että bloggaaja saisi jopa hieman korvausta jutuistansa ja muiden viihdyttämisestä. Mutta onhan meitä ihmisiä toki moneen junaan. Aurinkoista blogikevättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, nämä taitaa olla viidakonlait että jotain se ärsyttää. Mutta yleensä niitä "joitakin" ei jää edes kaipaamaan, kuten sua jäis :)

   Poista
  2. Minulle lukijana tuntuu merkitykselliseltä, kirjoittaako bloggaaja sitoutumattomana vai palkallisena tiettyjen ehtojen alaisena. Aion kyllä pysyä lukijana, vaikka blogisi muuttuukin "palkalliseksi", mutta kiinnostaisi myös tietää, miten uusi "työ" sanelee esim. blogin sisältöä? Tuleeko blogillesi esim. jotain tulostavoitetta (postausten ja lukijamäärien suhteen) työn myötä? ei tietysti tarvitse sitä täällä kertoa, jos et halua tai saa, mutta kiinnostaisi tietää, mitä on kirjoitusten takana.

   Poista
  3. Bella-blogeissa kirjoittaja on edelleen vastuussa blogistaan ja sen sisällöstä täysin yksin. Osoite muuttuu ja blogini on tavallaan vuokralla sivustolla. Mainoksiin en enää vaikuta itse, vaan sivupalkin mainokset ovat Bellan takana olevan yrityksen diilejä, ei minun. Pääsen siis helpommalla mainosjutuissa, mitä blogissani on ollut melkein aina.

   Postausten minimimäärä on sovittu ja se on 22 postausta kuussa. Esimerkiksi tammikuussa postasin 52 postausta, joten tuskin vaikuttaa yleisilmeeseen mitenkään. Bellalla on myös yritysyhteistyökumppaneita, kuten blogillani on ollut muutenkin. Saan päättää mistä kirjoitan ja haluanko ylipäätään lähteä mukaan kampanjaan, mihin kuuluisi postauksien tekeminen.

   Ehtojen alaisuus on myös hyvä juttu lukijalle, sillä useimmilla blogiportaaleilla on eettinen ohjeisto, miten toimitaan ja mitkä ovat säännöt esimerkiksi testiin tulleen tavaran merkitsemisessä. Tällä vältytään valitettavan monen blogin kiertotieilmaisuista kun kyse on bloggaajalle ilmaisesta tavarasta. Muutenkin tietynlainen järjestäytyminen on mielestäni hyvä juttu, silä välillä blogigenre on melkoinen villi länsi.

   Itse uskoisin, että blogien sisällön muuttumiseen ei niinkään vaikuta tavara tai mainokset saati portaalissa mukana olo, vaan ilkeämieliset nimettömät kommentit, jonka takia itsekin karsin paljon henkilökohtaisia asioita pois blogista.

   Pakko kysyä, että miksi sinulle on merkityksellistä esimerkiksi "tulostavoitteet" eli postausten määrään tai lukijoiden määrään liittyvät jutut?

   Poista
 5. Ja mut sä tiedätki, että menen sinne minne sinäkin :)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. :) jos vielä pääsis sun linkkilistaan nii ois onneni rajaton... :P

   Poista
 7. Tämäkin beigessä trenssissä kulkeva mutsi kulkee sun mukana, minne vaan! Onnea vielä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Onko KAIKILLA beige trenssi paitsi mulla :( Mulla on vaan liian pieni farkkutakki ja maastotakki, yh.

   Poista
 8. ei oo beigeä trenssiä, eikä kiiltävää tukkaa. sentään mies on oikeesti ruotsalainen, joten enks mä nyt voi sit olla edes vähän suomenruotsalainen? saatais sulle kiintiöt täyteen.

  VastaaPoista
 9. ei oo beigeä trenssiä, eikä kiiltävää tukkaa. sentään mies on oikeesti ruotsalainen, joten enks mä nyt voi sit olla edes vähän suomenruotsalainen? saatais sulle kiintiöt täyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. siis jos ite on suomalainen ja mies on ruotsalainen niin on nimenomaan suomenruotsalainen. niinhän se menee.

   Poista
 10. onnittelut! mukava saada sinutkin sinne :))
  niin ja mulla ei oo beigeä trenssiä ja uskaltaisin jopa sanoa, ettei tulekaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tulee henkkamaukan mamamalliston takki, koska sascia ei siitä tykkää. enkä siis tod oo paksuna. mut hei, maksan siitä vain kympin :)

   Poista
 11. Kivaa saada uusia blogituttavuuksia! Onnittelut kollegalle. :)

  VastaaPoista
 12. Jeah, tämä oli hyvä uutinen!
  Luen! Ja onhan meidän perheessä suomenruotsalainen, puoliksi suomenruotsalainen ja ihan sitten suomenkielisiäkin... meneekö sopivan hankalaks :) Ja jooh, tukka on hampuhko, mutta ens viikolla on kampaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun on pitänyt monesti kysyäkin, että miten toi sun nimi on niin exoottinen :D oikeen x:llä, kun varsinkin toi Beliz on niin exoottinen.

   Kiitti!

   Poista
  2. siis tää kommentointi menee kyllä ihan hulluksi :D

   Poista
 13. Ei kun se tulee Saksasta se ensimmäinen nimi. Ollaan saavuttu Suomeen joskus 1500-luvulla tai ainakin helvetin kauan siitä oli, en nyt tarkalleen muista. Joku suvun papparaisista on tehny sukuselvitystä ja "kirjankin" siitä.
  Jälkimmäinen on sitten mieheltä. Minä olen se meidän perheen suomenkielinen suomalainen.
  Mutta apua, vähänkö oon iloinen, että pääsen kampaajalle!! Ei oo ollu varaa käydä, kun se on niin sikakallista nykyään, mutta jee, ens viikolla!

  VastaaPoista
 14. Voooi vitsi, nyt toi maailman hienoin bannerikin kai muuttuu... Mä en tiedä mikä siinä on, mut joka kerta sen yksinkertaista hienoutta ihastelen. Onnea kuitennii ja kyllä seurailen aivoituksiasi oli paikka mikä hyvänsä :).

  Ai juku, musta ei kyllä ole sitten apua kiintiöasioissa, kun tukka on ite veistetty, ruotsiksi osaan sanoa tack ja päällä on sitruunankeltainen huppari heti kun pakkaset antaa myöten...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images