Aurinkosuojaa lapsille

  Yksi Lapsimessujen ajankohtaisimmista jutuista löytyi sekin maahantuojan esittelypöydästä, ei myynnistä. Mutta näitä myydään kyllä esimerk...


 

Yksi Lapsimessujen ajankohtaisimmista jutuista löytyi sekin maahantuojan esittelypöydästä, ei myynnistä. Mutta näitä myydään kyllä esimerkiksi Ombrellinossa ja mielestäni Stockmannillakin. Kyseessä on luonnonkosmeettinen aurinkosuojapuikko suojakertoimella 30. Suunnattu ensisijaisesti +3v lapsille, mutta odotan juuri tietoa miten ranskalainen valmistaja suhtautuu 1-vuotiaiden ihon suojaamiseen.

Oma lapseni on selkeä hasarditapaus, mitä tulee aurinkoon. Punatukkainen ja sinisilmäinen. Jo viime kesänä ihon suojaaminen oli hankalaa, mutta tänä kesänä lapsen jo liikkuessa siitä tulee vielä hankalampaa. En tahtoisi käyttää lapselle mitään ylimääräistä kosmetiikkaa, mutta ihon palamista on pakko yrittää välttää. Toivon, että luonnonainesosiin perustuvan Plandet kid-sarjan suojatuote voisi olla hätävarana jo ensi kesänä. Stikki on 10 grammain kokoisena juuri sopivan pieni yhden kesän tarpeisiin, luultavasti pidempäänkin.

Toinen kuvassa näkyvä tuote keltaisella korkilla on muuten luonnonkosmeettinen hyttysstikki.

Huom Bellablogien uusi lukija, edellisen osoitteen kommentointi löytyy täältä.

3 kommenttia

 1. En tiedä mitä kommentteja edelliseen ositteeseen tuli, mutta tosiaan jo aiemmin mainitsemiani fysikaalisia aurinkorasvoja suositellaan ihan pienille. Meillä käytössä ollut Acon 25 etelänmatkalla K:n ollessa 4,5kk. Käytettiin sitä lähinnä kämmenselkiin ja jalkapöytiin sekä poskiin, muuten tietysti suojattiin vaatteilla ja pidettiin varjossa. Viime ja toissa kesänä sitten oltiin jo niin paljon ulkosalla että laitoin rasvaa ihan varmuukseksi myös vaatteiden alle, olkapäihin, niskaan ja reisiin. Helteiden ja uimisen takia oltiin myös vähäisissä vaatteissa, jolloin lotrasin rasvaa ihan kunnolla. Fysikaalisessa on se huonopuoli että siitä puuttuu kemikaaleja jotka tekevät rasvasta helposti levittyvää ja imeytyvää, joten fysikaalsiet ovat paksoa valkoista töhnää joka sotkee kaikki paikat. Myöskään näiden puuttuvien kemikaalisen takia rasvasta ei ainakaan silloin 2v sitten pystytty tekemään kovin suojaavaa, eli suojakerroin 30 taisi olla maksimi. Tänä kesänä aijon hankkia pojille uv-paidat ranta ja allasleikkeihin.

  VastaaPoista
 2. Ensimmäisiä ajatuksia ja havaintoja, käyttökokemuksia joutuu vielä odottamaan - sää kun on mitä on...blaah. Eli viime viikolla kotiutuivat aurinkorasva- ja hyttysstikit. Onnettoman minikokoiset ne on , mutta voihan niitten riittoisuus vielä yllättääkin. Lähinnä tulee mieleen näytepakkaukset. Matkaversioina ja yhdellä lapsella silloin tällöin käytettynä ne varmaan ajavat asiansa...kai :) Hintaa pikkupuikuloille on myös saatu, joten sekin kannustaisi kääntymään apteekin puoleen ja niin vielä teenkin...nuo on vaan testiin ja varalta meillä.
  Hyttysstikki tuoksuu hyvältä..jopa epäilyttävän hyvältä :D Aiemmin on ollut käytössä apteekin versiot ja ne on ollut aivan järkyttäviä hajultaan...mutta tuo stikki... Oi :)) Luultavasti lapset antaa paremmin sitä laittaakin kuin niitä apteekin ja täällähän noita pirulaisia (siis ötököitä ja itikoita) riittää, joten hyttysstikille riittää käyttöä.

  Nyt vaan pitäs saaha kelit kohdilleen, että pääsee testailemaan ihan kunnolla eikä vaan hypistelemään (ja nuuhkimaan) sisätiloissa :D Ei tuon kokoisilla stikeillä kyllä isoja alueita tai vilkkaita natiaisia rasvailla, joten nähtäväksi jää pyöriikö ne vaan lopulta laukun pohjalla käyttämättöminä vai loppuuko ne kesken kaiken. :)

  VastaaPoista
 3. joo, ne on tosi pieniä, mutta se on mulle itselleni etu kun en jaksa kantaa isoja juttuja aina mukana. Ajateltu varmaan juurikin niin, et lapset pitää muutenkin suojata, että ne ois enemmänkin kasvoille jne.

  Mä en muuten tuoksutellu hyttysstikkiä, mut ajattelin tilata itselleni noi laukkuun (tai laukun pohjalle) ensiavuksi. Itse käytän muita aineita aurinkohommissa kun palan helposti ja tarvin isot putelit. Silti kasvoille voisin itsellenikin laittaa tuota stikkiä, kun se on 30 kertoimista.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images