Aurinkosuojaa lapsille

Yksi Lapsimessujen ajankohtaisimmista jutuista löytyi sekin maahantuojan esittelypöydästä, ei myynnistä. Mutta näitä myydään kyllä esimer...


Yksi Lapsimessujen ajankohtaisimmista jutuista löytyi sekin maahantuojan esittelypöydästä, ei myynnistä. Mutta näitä myydään kyllä esimerkiksi Ombrellinossa ja mielestäni Stockmannillakin. Kyseessä on luonnonkosmeettinen aurinkosuojapuikko suojakertoimella 30. Suunnattu ensisijaisesti +3v lapsille, mutta odotan juuri tietoa miten ranskalainen valmistaja suhtautuu 1-vuotiaiden ihon suojaamiseen.

Oma lapseni on selkeä hasarditapaus, mitä tulee aurinkoon. Punatukkainen ja sinisilmäinen. Jo viime kesänä ihon suojaaminen oli hankalaa, mutta tänä kesänä lapsen jo liikkuessa siitä tulee vielä hankalampaa. En tahtoisi käyttää lapselle mitään ylimääräistä kosmetiikkaa, mutta ihon palamista on pakko yrittää välttää. Toivon, että luonnonainesosiin perustuvan Plandet kid-sarjan suojatuote voisi olla hätävarana jo ensi kesänä. Stikki on 10 grammain kokoisena juuri sopivan pieni yhden kesän tarpeisiin, luultavasti pidempäänkin.

Toinen kuvassa näkyvä tuote keltaisella korkilla on muuten luonnonkosmeettinen hyttysstikki.

16 kommenttia

 1. Yksi vaihtoehto on tietysti myös aurinkosuoja-asut. Omalleni löysin edukkaasti caprit + pitkähihainen paita setin, katsotaan kuinka toimii käytännössä. Puvun suojakerroin on +50, kun tavallisen vaatteen suojakerroin on 5-10.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen miettinyt sellaisia. Yksi ongelma tulee olemaan vain tuo naaman suojaaminen, mulla itselläni paloi pentuna aina naama, ei niinkään koko kroppa. Meillä onkin jotain Reiman sun proof-kamppeita, mut ne voi olla liian isoja tälle kesälle.

   Poista
 2. Mä juuri harkitsin noiden pakkaamista jo nyt O:lle mukaan ja hassua, että sininen on epäloogisesti aurinkostikki ja keltainen hyttysille. Jotenkin olisin mieltänyt värit toisin päin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mutta te siis käytätte vaikka o ei ole 3v? onko ollu hyviä tuloksia? vai onko tuote uusi? mä en ielä ostanut tuota, tosin ei niitä ollu kai ees myynnissä messuilla.

   Poista
  2. Ei olla vielä siis testattu, nyt ajattelin että kun nuo suuntaan P:n kanssa mökille niin voisi naamaan kokeilla varovasti kun ovat ulkona kuitenkin. Raportoin tuloksista kun ne tulee takaisin. :)

   Poista
 3. Pistinpä tilaukseen niin aurinkosuojan kuin hyttysmyrkynkin samointein tämän lukemisen jälkeen :D Molemmat puuttuvat vielä kaapista, joten kokeillaanpas näitä. Yleensä olen apteekista ostanut, mutta nyt houkuttaa tuo stikki -malli, sen ainaisen rasvaamisen sijaan...

  Ai miten niin muka "mainosten orja"...aiemmin kirjoitit envirosaxeista ja niitäkin lähti pari samantein tilaukseen :D Ne oli kyllä jo muutenkin suunnitelmissa, mutta potkun persiille sain kirjoituksestas. Että täällä yksi lukija, joka ei aina jaksa kommentoida mitenkään, mutta toteuttaa sitten päähänpistojaan kirjoitustesi perusteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Hei, laitatko sitten tänne viestiä kun olet kokeillut jompaa kumpaa/kumpaakin tuotetta! Olis tosi kiva tietää näistä enemmän!

   Poista
  2. Minäpäs koetan muistaa :)
   Minua houkuttaa juuri se, ettei olisi mitään ylimääräistä näissä...mutta saas nähä, kunhan tarkemmin tutkimaan ja kokeilemaan pääsee...

   Poista
 4. Mulle luennoitiin apteekissa vuosi sitten, että "noin pienen" (poika on syntynyt toukokuussa 2010, oli siis aika saman ikäinen kuin teidän tyyppi tulee olemaan tänä kesänä) iho tulee suojata vaatteilla ja hädin tuskin suostuivat myymään mulle lasten aurinkovoidetta. Joo, ovathan ne puuvillaiset yms., vaaleat, pitkähihaiset ja -punttiset asut se paras ratkaisu, mutta kuljepa itse pitkähihaisissa vaatteissa, kun lämpömittarissa on yli 30 astetta... :D

  VastaaPoista
 5. Mä ostin viime kesänä lapselle (tuolloin 1v) aurinkorasvaa apteekista. Sain silloin kahdelta eri apteekkityypiltä erilaiset ohjeet pikkulapsen suojaamiseen: toinen sanoi että kaikki lasten rasvat on turvallisia, toinen että pitäisi käyttää sellaisia, joissa on vain fysikaalinen suoja (ei siis kemiallista). Luotin sitten jälkimmäiseen.

  Onko nuo ranskalaiset stikit siis kummanlaisia? Varmaan fysikaalisia, jos ovat ihan luonnosta kaikki ainekset. "Virallisesti" molemmat farmaseutit (?) suosittelivat, että alle 3-vuotiaalla ei käyttäisi mitään rasvoja ja suojattaisiin lähinnä vaatteilla, mutta että käytännössä rasva on paljon parempi kuin palaminen. Eipä sitä vaatetta voi esim juuri kasvoille tai käsiin pistää.

  Mua kiinnostaisi myös, minkälaista ainetta nuo Planet kidit on? Siis toimiiko se niinkuin joku roll-on-dödö..? Rasvan läiskiminen liikkuvaan lapseen on kuitenkin ehkä helpompaa. Mä suhtaudun kyllä muutenkin liian epäilevästi kaikkiin "luontaistuotteisiin", ja juuri siihen että onko niitä sitten testattu mitenkään. Kauhee kyynikko! :D UV-suojavaatteitakaan en kyllä ihan Suomen oloissa ymmärrä - tai ainakaan sitä väitettä, että tavallinen t-paita ei muka suojaisi mitään. En mä ainakaan ikinä vaatteiden kohdalta pala, vaikka muuten käristynkin tosi helposti.

  Mutta niin, käyttökokemuksia mäkin taidan odotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä yritän muistaa kertoa millaisia noi on levittää, kunhan ne kotiutuu ja testaillaan. Myös muut havainnot ja tiedot meidän osalta laittelen tulemaan :)

   Minä olen yleensä juuri noiden apteekin rasvojen kannalla, mutta nyt päätin kokeilla noita ihan testauksen vuoksi ja juuri erilaisen levitystavan takia....testing testing :D Roskiin kyllä menevät, jos eivät meillä toimi tai tuoteselosteesta löytyyki jotain mikä ei miellytä :D Eli voi lukea miulla heräteostojen piikkiin, mutta jospa nää onkin ihan kokeilemisen arvoisia -ainakin toivottavasti.


   Eikö kellään ole aiempaa kokemusta???

   Poista
 6. Meidän punatukalla selkeästi ottaa aurinko tosi ärhäkästi ihoon kiinni ja me selvittiin viime kesänä tosi hyvin UV-suojapaidalla (pitkähihaista sai muuten vähän metsästää) + apteekista ostetulla, fysikaalisen suojan antavalla aurinkovoiteella. En itse halunnut alle 3-vuotiaalle kemiallista suojaa antavia voiteita ja se apteekin ainoa fysikaalisen suojan antava on kyllä ollut tosi hyvä. Siinä on hieman väripigmenttiä, mutta ei iholle levitettäessä näy yhtään (olisi kai muuten periaatteessa valkoista sinkkipastaa).

  Täksi kesäksi ajattelin hommata myös pitkät UV-suojahousut. Noissa UV-suojavaatteissa on sekin hyvä puoli, että ne viilentävät kovilla helteillä toisin kuin esim. puuvillainen t-paita.

  Mieluitenhan sitä olisi käyttämättä mitään aurinkosuojavoiteita, mutta itse päättelin ainakin niin, että kasvojen palaminen on huomattavasti pahempi juttu kuin siitä fysikaalisen suojan antavasta suojavoiteesta mahdollisesti imeytyvät kemikaalit.

  VastaaPoista
 7. Niin joo, ja jos päädyt tuohon apteekin myymään suojavoiteeseen, niin vinkkinä: väri lähtee vaatteista fairyllä. :)

  VastaaPoista
 8. Meille sanoi lastenlääkäri ennen Kanarian matkaa, että alle 1-vuotiaallekin on parempi laittaa lisäksi aurinkorasvaa kuin polttaa nahka. Lääkärin mukaan aurinkorasvojen suositusikäraja perustuu siihen, että vanhemmat unohtavat vaatteilla suojaamisen, jos rasvojen käyttö sallitaan. Laitoin alle vuosikkaalle nenänpäähän, käsiin jne. aurinkorasvaa. Parempi kuin että palaa.

  VastaaPoista
 9. hello http://www.helsinki.fi/ heps www.helsinki.fi

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images