Synnintunnustus

Mun on pakko tunnustaa matkustaneeni eilen pummilla seutuliikenteen bussilla. Tilanne oli lyhykäisyydessään seuraava: minä ja matkikset olim...

Mun on pakko tunnustaa matkustaneeni eilen pummilla seutuliikenteen bussilla. Tilanne oli lyhykäisyydessään seuraava: minä ja matkikset olimme Sascian luona Vantaalla, mutta lapsi isänsä kanssa jossain mammajumpassa Kalliossa. Matkakortti tyhjänä arvosta ja kiire nappaamaan lapsi eilisiin kirjakemuihin, Suurempaa selitystä miksi näin ei jaksa alkaa selittämään.

Mietin ääneen, että jos mulla on rattaat niin kyllähän mä ilmaseksi Helsinkiin menen vaikka väkisin ja kolleega ymmärsi yskän ja valmistelimme yhteistyössä nopeasti silmänkääntötempun. Hurraa harmaat rätit ja liian pienet talvihaalarit!Hauska sattuma, että löysin tänään Vuoden mutsi-kirjasta pienen kappaleen, missä mainittiin tästä ihanasta ilmaismatkustustavasta. Vähän jännitti, mutta läpi meni. Vasta lähi K-kaupassa oli pakko ottaa harso pois, kun kaivoin lompakkoa talvipuvun sisältä. Vähän nolotti kyllä.

Niin ja hei, kävin tänään Itiksen Suomalaisessa kirjakaupassa kysymässä Vuoden mutsi-kirjan saatavuutta. Sanoivat, että tulossa on useisiin Suomalaisiin muutaman päivän sisällä ja keskustan isompiin liikkeisiin kuulemma suurempia määriä.

26 kommenttia

 1. :D yksi sana; MAHTAVAA! :D

  VastaaPoista
 2. Hahaha, ihana pummi! ;)

  VastaaPoista
 3. Mä jännäsin sun puolesta kotona, mietin, että mitäköhän letkauttaisit jos tarkastaja tulisi ja kiinnittäisi suhun huomiota. Ja varmasti jotain nasevaa letkauttaisit silloin, tiedän sen!

  VastaaPoista
 4. tai sit olisin purskahtanut itkuunja ojentanut käteni, että laittakaa rautoihin, myönnän virheeni!

  VastaaPoista
 5. Hassuinta noissa tarkastajissa on se, että vaikka pummilla matkustaisikin rattaiden kanssa juuri noin, että liina on rattaiden edessä, ei tarkastajat tarkasta mitenkään onko rattaissa oikeasti lasta vai ei :DItse siis en ole niin tehnyt, mutta useaan otteeseen esikoisen ollessa vaunukokoinen ja matkustaessa liinan takana vaunuissa tarkastajiin törmänneenä olen tuota ihmetellyt... Kumminkin tuo tyhjien rattaiden kanssa pummilla matkustaminen on ainakin Espoossa ihan järjettömän yleistä (tai niin että rattaat ovat täynnä jotain ihan muuta tavaraa).

  VastaaPoista
 6. Oon kans matkustanu tyhjien rattaiden kanssa, mutta en oo ollut ihan niin lainsuojaton kuin sinä: vauva on ollut liinassa takin alla :) Mutta en silti ole maksanut, täällä maksaminen onnistuu vain kuskin luona ja bussiin hypätään rattaiden kanssa keskiovesta.

  VastaaPoista
 7. se on muuten aika rasittavaa kun jotkut oikeasti vaan tylysti kantavat rattaita mukana joka paikassa ilman, et niillä ees on ratasikästä lasta. minusta poikkeustapaukset kuten tässäkin oli kyseessä vaunujen siirto on oikeasti ihan ok, mutta sellaset kauppatavaravaunuilijat on kyllä ärsyttäviä, kun se on jokapäiväistä pummeilua toisten vaunuilijoiden kustannuksella. mäkin olin varautunut, et jos tulee vaunuja niin "me" poistutaan sitten.

  VastaaPoista
 8. no siis kyllä mullakin on vaunut lähes poikkeuksetta tyhjänä vaikka metrossa kun lapsi ei vaan viihdy niissä kauaa. ei tarkastajat sano sellasesta mitään, koska siinä on se vaunu-lapsi kombo.

  VastaaPoista
 9. Periaatteessa ilmaiseksi rattaiden kanssa saa mennä vain jos lapsi istuu rattaissa, mutta olen itsekin monet kerrat nostanut lapsen liinaan tai reppuun, tai ihan vaan istumaan syliin viereiselle paikalle. Kanssamatkustajat voivat sitten pohtia, onko oikeutetumpaa matkustaa vaunut tyhjinä lapsen kanssa vai koko matkan keskiosassa huutavan lapsen seurana. ;)

  VastaaPoista
 10. eli jos lapsi rääkyy niin vaunut on jätettävä bussin keskivaiheille ja mentävä sen rääkyvän lapsen kanssa maksamaan lippu :D

  VastaaPoista
 11. Hei..."Henkilö, joka kuljettaa 0-6-vuotiasta lasta lastenvaunuissa, rattaissa tai pyörätuolissa, saa matkustaa HSL-alueen joukkoliikennevälineissä ilman lippua eräin poikkeuksin. Lapsen ei tarvitse olla vaunuissa."...eli saatte mennä ilimaseksi vaikka muksu ei oliskaan vaunuissa :)

  VastaaPoista
 12. Mä olen nähnyt erääseen vähemmistöryhmään kuuluvien naisten matkustavan tuolla tavoin pummilla. Ihmettelin kerran, että kas kas kun rouva syventyy vaan lukemaan lehteä, eikä vaunujen asukki kiinnosta ollenkaan. No, tajusin nopeasti, että ei kai, kun ei vaunuissa ole ketään. Jos olisin itse ollut vaunuilla, olisin kyllä käräyttänyt kyselemällä jotain lapsesta... Hätätilanteessa ok, tapana ei :D (Jaa, en tiedä olisko mussa ollut sitten joku piilorasisti, kun niin ärsytti...)

  VastaaPoista
 13. Joo, siis se on muutamienkin ryhmien tapa. Toinen on, et lapsi on mukana, mut se on about 10 v ja ne ostokset on sit korissa. Tapana tuo olisi lähinnä itseä rasittava, sillä en tosiaan edes nauti vaunujen kanssa hengailusta, oli siinä lapsi tai ei. Nyt ei vaan jaksanut mennä lataamaan korttia ja huijaus oli vähän liiankin mehevä tuon tassupuvun kanssa ;)

  VastaaPoista
 14. tutut rattaat ^^ meillä on vana tylsästi beiget..

  VastaaPoista
 15. meillon tollaset toosi taiteellisen graaffiset :P

  VastaaPoista
 16. Onko olleet hyvät rattaat? Meinasin ottaa ja tilata meillekkin Saksasta moiset

  VastaaPoista
 17. joo, ihan hyvät mutta ei me vielä paljoa olla niitä käytetty ees. tyypin asento hyvä, helppo kasata kun oppii niksit ja menee pieneen tilaan. tuo ostoskori on lähinnä naurettava ja ehkä parempi ois erilainen työntöaisa vai mikä tuo nyt on. mut siis oon tyytyväinen kyllä ja toimii meidän retkillä.

  VastaaPoista
 18. Mun mielestä repulla/liinalla pitäs saada matkustaa ilmaiseksi siinä missä rattaillakin.Must on ihan jees kuletella tyhjiä vaunuja sinne ja tänne niin kauan kun kukaan oikeesti rattaissa/pyörätuolissa matkaava ei sen takia jää kyydistä.Tiuhti

  VastaaPoista
 19. osta sellanen verkkokassi vaikka roikkumaan tuohon aisaan. kaikkeahan ei voi saada, joten kassia siihen ja toista käteen jos on paljon kamaa

  VastaaPoista
 20. Meistä toinen kulki pummilla silloin kun metroradan varresta käytiin ostamassa omat kärrymme. Naureskeltiin kun vaunuissa hymyili matkalla kaupasta ostettu jyrsijöiden pesäpurupussin hamsteri tai mikä lie. Ei tajuttu ottaa harsoja mukaan, joten jotain kangaskassia viriteltiin varuiksi. Ja vielä tarkastajat oli metrossa, mtuta olivat tsekanneet edellisen välin eivätkä olleet mitenkään kiinnostuneita. Tosin ehkä niitäkin ois vaan naurattanut jos olisivat nähneet sen vauvaksi asetellun purupussin siellä ;D

  VastaaPoista
 21. Juma, tää oli todella hyödyllistä tietoa :)Seuraavaa stadin keikkaa odotellessa; otan kyllä matkarattaat messiin.

  VastaaPoista
 22. Jyväskylässä joutuu maksamaan suolaiset 3,20 vaikka olisi vaunutkin. Kohta varmaan pitää maksaa lapsitaksa siitä vaunuilijastakin.

  VastaaPoista
 23. Me mentiin kerran matkarattaiden kanssa Hesassa bussiin ja lapsi kipruili niin otin sen syliin. Sitten tuli muita äitejä vaunuineen niin minä kohteliaana laitoin rattaat kasaan(ne oli sellaiset sateenvarjo-rattaat menneiltä vuosilta) ja menin istumaan. Enkä ajatelluit asiaa sen kummemmin... Mies istui bussin etuosassa toisen lapsen kanssa ja sen takana oli mummot jupisseet, kun "joku" matkustaa ilmaiseksi ;

  VastaaPoista
 24. Hahaha, nauroin ääneen teidän mahtavalle viritelmälle! Kiva blogi muuten!:)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images