Arskat

Voi elämän kevät. Aurinko tuo esiin myös sen yhden negatiivisen puolen ainaisella ja loppumattomalla lapsen ostoslistalla. Lapsi tarvii auri...Voi elämän kevät. Aurinko tuo esiin myös sen yhden negatiivisen puolen ainaisella ja loppumattomalla lapsen ostoslistalla. Lapsi tarvii aurinkolasit(kin). Olen pelännyt tämän päivän tulevan, sillä olen sitä mieltä, että lasten aurinkolasit ovat KA-MA-LI-A. En kestä ajatustakaan näppäristä muovilaseista jollakin ihme kuminauhapannalla, vaikka olisivat kuinka käteviä. En kestä ajatusta muistakaan hassun hauskoista lastenlaseista, en bamsen kuvalla enkä ilman. Soikean malliset lasit ovat pahinta mitä tiedän, mieluummin vaikka sydämen malliset. Harmittaa kun pihistelin Tukholman reissulla, koska laivalla oli alle 30 euron vauvojen Raybaneja. Pilottia ja wayfareria. Babybanzit on hirvittävintä mitä tiedän ja vaikka en niin kauheana piittaa mitä tyylisuuntaa lapsi edustaa, niin aurinkolasit ovat varmaan sitten poikkeus sääntöön. Merkkilasit niiden ei ole pakko olla, mutta ihmismäiset, yes please.

Muita aurinkolasien inhoajia näillä main?

40 kommenttia

 1. meillä on julbot, optikkojen suosimat. ne on aika karut, mutta pääasia ne on laadukkaat :D ja kaikilla kolmella samanlaiset, eri koot ja värit vaan.. on ihan hyväksi todettu, briteistä tai jostain instrun tarjouksesta saa halvalla ( n 30e), muuten ovh on kai 50e

  VastaaPoista
 2. Meillä on samat, ja ne on aika kamalat. Siis visuaalisesti. Mutta ajattelin, että tässä on nyt unohdettava oma maku, kun marssin Instruun eikä muuta ollut tarjolla. Eli ihan samassa veneessä...A.

  VastaaPoista
 3. Lasten aurinkolasit on kyllä kauheita... Mut mitä vikaa on sydänlaseissa?!

  VastaaPoista
 4. Mä ostin jätkälle ekat Julbon aurinkolasit kirppikseltä eurolla. Aivan sama miltä ne näytti kun niin halvalla sain.

  VastaaPoista
 5. (Kohta entinen?) Sadan kilon keijukainen8. maaliskuuta 2012 klo 10.46

  Mä kävin juuri eilen ostamassa kuopukselle Julbot just Instrun tarjouksesta. Esikoisella oli samaiset vauvana ja olivat ihan toimivat, mutta menivät rikki. Nykyään esikoisella on kaverilta ostetut baby banzit (maksoin 5e) joista en tykkää yhtään mut ajavat asiansa...

  VastaaPoista
 6. Täällä! Kävin varovaisesti optikkoliikkeessä kyselemässä valmistetaanko lapsille minkään muun mallisia aurinkolaseja kuin niitä julboja. Sain pitkän saarnaan siitä, kuinka ne on markkinoiden parhaat ja lapsillehan ei mitään muotilaseja valmisteta. En ostanut.

  VastaaPoista
 7. Ihan kamalan paljon ei kannata investoida aurinkolaseihin, joissa ei ole pantaa/kuminauhaa. Saattaa mennä rahat ihan hukkaan, kun lapsi ei anna olla lasien päässä lainkaan. Eikä ne paljon silmiäkään suojaa, kun lentävät miljoonannen kerran samana päivänä kaaressa katuun! Eipä ne kuminauhatkaan tosin takaa, että lasit paikoillaan pysyisi...

  VastaaPoista
 8. Meillä 7kk käytössä Julbot jotka on ovat rumat mutta suojaavat hyvin. Pikkumies istuu tyytyväisenä rattaissa ja katselee elämänmenoa, eikä haittaa vaikka nukahtaa lasit päässä rattaisiin :) Ostin luonnollisesti istrusta ennen kuin tuo tarjouskuponki kolahti kotiin.... no ei voi mitään!

  VastaaPoista
 9. Kiitos muistutuksesta, pitääkin tilata kun edelliset hukku..

  VastaaPoista
 10. Meillä Zolioz-lasit ja onhan ne aika jäätävät kaikkine pantoineen, mutta olivat a) kohtuullisen edulliset b) pitkä käyttöikä (kaksi eripituista pantaa) c) pysyy päässä. Pahinta on etsiä pannattomia laseja pitkin leikkipuistoa, kun ei ne tommosen alle 3 v:n vauhdissa meinaa päässä kestää.

  VastaaPoista
 11. Entäs retromalliset Babybanzit? Joo, se kummari on aika kamala, mutta eipä ne muuten pysy mini-ihmisen päässä.

  VastaaPoista
 12. Jep, oon niin samaa mieltä! Kerrassaan kauheita ovat! Miten noi lasten aurinkolasit voi aina näyttää siltä että ne on väärin päin päässä? Onhan noi julbot ja babybantzit on markkinoiden parhaat jos muuta ei edes myydä? Mulla on hämärä mielikuva että Stockalla olis menneenä kesänä ollut jotain ihan inhimillisen (=oikeiden aurinkolasien) näköisiä kohtuuhintaisia arskoja kaupan.

  VastaaPoista
 13. Ja sit kun löydät sellaiset lasit mitkä kelpuutat, niin pikku tyyppi ei suostu niitä pitämään päässän. Meillä aurinkolasit pysyvät päässä puoli sekuntia. Hieman turhauttavaa. Onnea lasien metsästykseen ja "käyttökoulutukseen".

  VastaaPoista
 14. Jos (ja kun) tavallisen malliset arskat näyttää paremmalta, mutta ei pysy päässä, niin mitä jos ostais sit ne tavalliset arskat ja niihin lisäisi ite sen remmin taakse? Sillon vois tehä säädettävän pitusenki ni kestäis pidempään käytössä. Siis joku levee, väriin sopivan kuminauha jonka päistä kiinnittäis sankoihin?

  VastaaPoista
 15. Siis miettikääpä, lähes joka ikinen sanoo että ne on ihan kauheita. MIKSI NE ON? Eikö laseja voisi suunnitella edes vähän hienommiksi ja pois ne saatanan piirroskuvat! Näin kaverin lapsella ne banzin retrot, ne oli ihan kivat, mutta ei mun lapsi näytä itteltään sellasissa. Mietin ihan samaa, et laitan kummarin johonkin peruslaseihin JOS löydän hyvät.Ja peps, meillä on yhdet aurinkolasit ja ne on punaiset sydämet :)

  VastaaPoista
 16. Ipanalla on käytettynä ostetut babybanzit, tummanpunaiset ja se siitä. Kunhan ei ole pinkit, kukalliset, prisessakuvioiset, nallepuhit yms, kestän visuaalisesti huonon muotoilun. Ne istuu pieneen päähän ja pysyvät paikallaan, ja ovat ilmeisen huomaamattomat, kun neiti ei niitä revi itsekään pois. :D

  VastaaPoista
 17. Meillekin hankittiin toissaviikolla lasit (itse asiassa kahdet, kun oli kahdet yksien hinnalla niin on nyt seuraava kokokin odottamassa) ja pakollinen pahahan ne vähän on, mutta kun ne sitten iskettiin lapsen päähän niin se näytti niin idiootilta että oli kyllä aivan mahottoman suloinen :D Eli ei ne nyt loppuviimeks sitten mun maailmaa kaadakaan. Ja julbot siis kyseessä.Etenkin lasta kantaessa ei vaan tuu ilman toimeen ja pitää suojata joka suunnasta niin noi vaan tuntuivat olevan ihan parhaat.

  VastaaPoista
 18. mun oli pakko googlata julbo. Ei tuu kauppoja, ollaan mieluummin vaikka kesä sisällä.

  VastaaPoista
 19. Siis et voi olla tosissasi!! Ei voi inhota aurinkolaseja! Se on laissa kielletty!!

  VastaaPoista
 20. haha!!! se on ruottin lais kielletty ja sä elät vielä sitä aikaa ;)suomes saa inhota KAIKKEA. se on perusoikeus, niinku tiiät.

  VastaaPoista
 21. Aika törkeet tulla väittämään, et mä muka elän vielä ruotsin lain mukaan...sietäs häpee!! Wöytsi!

  VastaaPoista
 22. Tästä postauksesta inspiroituneena klikkailin nettikaupasta lapsoselle arskat tilaukseen. Viime kesänä meillä oli käytössä Anttilasta ostetut kympin lasit, joita vauva ei kyllä oikein hyväksynyt. Nämä uudet bäntsit ovat toivottavasti ergonomisemmat. Varmaan nekin on kyllä ihan susirumat, mutta pakko kai se on hyväksyä. Sääliksi käy toista kun rattaissa joutuu väistelemään aurinkoa tai jäällä kävellessä ei näe eteensä. Puistossa onneksi kaikki muutkin taaperot näyttää ihan urpoilta humanoideilta, joten ei olla sitten yksin :D

  VastaaPoista
 23. meillä ollaan vaan koko kevät sisällä :D

  VastaaPoista
 24. noissa julboissa on remmi, ja säädettävä. toki voihan niitä kivan näkösiä laseja olla vaikka missä tiimarissa, mutta eriasia onko ne tarpeeksi hyvät suojaamaan silmiä..

  VastaaPoista
 25. Mutta ihan oikeesti, niin mun lapsilla (4kpl) ei ole koskaan ollut aurinkolaseja ennen kun 3-4 vuoden iästä alkaen, jos silloinkaan. Ja vanhemmallakin iällä he ovat kokeneet ne enemmänkin rasitteeena ja ottaneet itse pois. En ole koskaan ajattellut, että vauvasta ja taaperosta lapsella PITÄISI olla aurinkolasit. Onkohan tämä samaa suomalaista "PITÄISI" ja "NÄIN ON TEHTÄVÄ" ollakseen kunnollinen mamma sarjaa. Joskus lueskelin juttuja harsoista vaunuissa. Koskaan en ole vuorannut vaunuja umpeen talvi aikaan, vaikka ruotsissakin oli pakkasta ja talvikelejä. En edes tiennyt, että näin on käytäntö. Monet äidit suomessa tuntuvat olevan joka alan experttejä;) Ruotsissa oli monessa suhteessa rennonpaa. Äidit olivat melko rentoja ja oli paljon vähemmän paineita tai pakkoja. Ulos mentiin kun mentiin. Niin ja lapsillani on aina ollut tyynyt käytössä ihan vastasyntyneestä. Niin siellä tehtiin. Tämä nyt on hiukka erillainen teksti ja toivottavasti kukaan ei ymmärrä väärin. Hyvästä ne aurinkolasit on ja harojakin voi käyttää, mutta ei ne välttämättömiä ole. Ilmankin voi elää;) Meillä on suojattu lapset pysymällä poissa auringosta pahimpaan aikaan ja lierihatuilla. Talvella ollaan puettu hyvin. Ei lapsillani mitään hätää ole, vaikka teen monet asiat eritavoin, melko rennolla meiningillä kun monet muut. Terveitä ja tasapainoisia lapsukaisia ovat. Tyynyt eivät ole aiheuttaneet ongelmia niskan seudulla. Niin ja ruotsissa esimerkiksi D-tipat tulivat vasta pari vuotta sitten eli siihen asti lapsille annettiin A+D tippoja ja tästä eroavaisuus listasta tulisi pitkä, jos jatkaisin ;) Ja nyt jollain saattaa käydä mielessä, että "muuta takasin sinne ruotsiin" mutta en muuta, hehe:) Suomi on hyvä maa elää! Terkkuja! :)

  VastaaPoista
 26. No mä oon miettinyt ihan samaa. oon myös miettinyt, et onks Suomessa äidit jotenki yksinäisempiä kun niillä on aikaa miettiä mitä muut ajattelee ja yrittää toimia mahdollisimman täydellisesti. tosin aurinkolasit on asia, mitä itse mielellään käyttäsin jo lapsesta, sillä mulla itselläni on rillit ja haluisin suojata silmiä.Mutta maakohtaisia eroja olisi mielenkiintoista kartottaa lisääkin, sillä kyllä musta tuntuu että tää on hysteeristen ja lastaan suojelevien äitien valtio big time. Kaikki pitää olla parasta a-luokkaa tai jos ei ole, niin se on melkein vauvan satuttamista. hohhoijakkaa. Ehkä me ollaan niin köyhä maa, et meillä pitää olla jotenkin enemmän näkyvää hyvää ja vaunut ja toppahaalarit sun muut ovat äitien bemari ;)

  VastaaPoista
 27. Kyllä! Ruotsissa syntynyt miehenikin on ihan ilman mun puheita huomannut näitä juttuja ja ihan huomauttanut ja kysellyt multa;) Just oli hiljattain yhden blogin pitäjä postannut uudesta pedatusta pinnasängystänsä kuvan ja kommentti kentässä oli useampi "tyyny pois, heti" kommentti. Naureskelin ittekseni ja kommentoinkin et meillä on aina ollu tyynyt käytössä, kun neuvolan täti painotti todella sen tärkeyttä ihan vastasyntyneestä. Ruotsissa vauvaa ei nukuteta kyljellään vaan kehotetaan nukuttamaan ehdottomasti selällään. Suomessa vauva kapaloidaan tai pakataan kunnolla synnärillä. Laitetaan tumppua, sukkaa ja pipoa. Ei niin ruotsissa tehty siinä sairaalassa, jossa mä oon synnyttäny. Sanottiimpa jopa et, hyvä jos ei o sukkia...jalka tekee silloin liikettä automaattisesti ja veri lähtee kiertämään...eikä tuu lattajalkaa ;)

  VastaaPoista
 28. Pakko kysyä, kun mainitsit asiasta: Mikä idea vaunujen harsottamisella on?Täällä harsojen sijaan vaunut huputetaan läpinäkyvällä muovitsydeemillä lokakuusta maaliskuuhun, mitä en myöskään ymmärrä. Aluksi kuvittelin kyseessä olevan jonkinlaisten sadesuojien, mutta lapset näyttävät vakuumipakatuilta tosiaan koko talven, eikä täällä(kään) nyt koko talvea sada. Tästäkin saa mua valaista :-)Terv. Esikoistaan odottava ulkosuomalainen

  VastaaPoista
 29. En oikeen itsekkään tiedä, mutta ilmeisesti se on jotenki vedon estämiseksi tai jotain. Ruotsissa ei kukaan tehnyt niin. Sitten satuin lukemaan jostain, että monet uskovat sen vähentävän lasten vilustumista. Samasta aiheesta luin jonkun lääkärin vastauksia aiheesta. Asiaan liittyen on tehty jotain kokeiluja ja niiden perusteella ei voinut sanoa, että harsoa käyttävät tai heidän lapsensa olisivat olleet suhteessa yhtään terveempiä. En ole kyllä kovin harso juttuihin perehtyny;)

  VastaaPoista
 30. meillä käytetään välillä sellasta kangaspalaa jos sattuu aurinko vaikka silmään paistamaan ja kun tyyppi nukahtaa niin laitan monesti sen ihan sen unien suojaksi. yleensä kun nukutan niin se on siinä suojana, että ohi menevät ihmiset ja vaihtuvat maisemat ei vie huomiota ja unia.

  VastaaPoista
 31. No tuo valosuoja on ihan looginen juttu. Meillä on niin uneliaita vauvoja aina ollu, et ovat nukkuneet mistään ulkopuolisesta huolimatta ;)

  VastaaPoista
 32. Meilläkin käytettiin vauva-aikana harsoa samasta syystä: ettei aurinko paistanut nukkuvaan naamaan tai lapsi herännyt herkemmin jos siirryttiin vaikka ulkoa sisälle tai päinvastoin. SITÄ en minäkään ymmärrä, miksi _hereillä_ olevan vauvan naaman eteen vedetään se harsorätti. Tai miksi sadesuojaa pidetään vaunujen päällä 24/7...Lueskelin juuri yhden Ruotsissa asuvan suomalaisäidin blogia, ja siellä oli ihan hulvattomia juttuja esim tosta pukemisesta. Että ruotsalaisvauvoilla/-pikkulapsilla ei esimerkiksi ikinä pidetä hanskoja, siis edes talvella. Mystistä!

  VastaaPoista
 33. meillä on harso tai kangassuoja ollut kun vauva oli ihan pieni, valosuojana kesällä ja talvella "viimasuoja", esim tänään kun kuljin lasten kanssa kaupungilla rataiden edessä oli ohut peite, jumalaton viima kävi ja se esti kyllä hyvin viiman "menon" vaunuihin. :)mutta jokainen taplaa tyylillä ja tekee niinkö parhaaksi näkee. itse en myös ymmärrä tätä äitien "kilpailuviettiä".

  VastaaPoista
 34. Joo mä tossa aiemmin kirjoittelin että Stockalla olis arskoja. Tänään kävin ja olihan siellä! Ja ihan oikeiden lasien näköisiä! Hintaa oli kympin pintaan molemmin puolin. Lisää on kuulemma tulossa kevättä myöden.

  VastaaPoista
 35. mahtavaa! Mä katoin et jossain tiimarissakin oli kivoja, mutta "best quality, made in taiwan" hieman epäilytti :P

  VastaaPoista
 36. Me ostettiin eilen instrusta Julbot ja musta ne on ihan lapsellisen söpöt :)

  VastaaPoista
 37. No tosi rento meininki on kyllä ruotsissa pukemisen suhteen. Joskus omasta mielestänikin liian rento, vaikka itse olen rento. Ulkona ei muuten näy ketään es. puistoissa kun syksy ja talvi tulee...niin paitsi ne suomalaisäidit ;)

  VastaaPoista
 38. PoP:illa oli myös aurinkolaseja, punaiset ja tummansiniset, täysin simppelit.t.Linda

  VastaaPoista
 39. Mä löysin Babybanzin Retro lasit, ja musta ne on just kivat! Ja kuminauhakiinnitys on kätevä ja lisää lasien käyttöaikaa, eipähän hajoa sangat ensikättelyssä.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images