Vi tar bussen till Slussen och tunnelbanan till Bagarmussen. Mums, toppen!

Olimme tosiaan Tukholmassa saattamassa tyypin isän työreissulleen. Ihmeen kivuton matka, pakko sanoa. Olin kuvitellut päässäni kuinka han...


Olimme tosiaan Tukholmassa saattamassa tyypin isän työreissulleen. Ihmeen kivuton matka, pakko sanoa. Olin kuvitellut päässäni kuinka hankala matkasta tuleekaan kun laiva keinuu, lapsi oksentaa ja inhoaa kaikkia paikkoja minne menemme. Mutta toisin kävi. Laivalla nukuttiin unien pituusennätys, yli 5 tuntia yhteen menoon. Ruokailut meni ravintolassa sukkelasti sormiruokaillen ilman sen kummempaa mesomista ja terveenä pysyttiin.

Suurin pelkoni, vaunuilla kulkeminenkin tavallaan onnistui ihan hyvin, kunhan antoi jäppisen kontata aina kun siihen tuli mahdollisuus. Laivalla piti kontata joka paikkaan ja lujaa. Moderna museet oli tosi kiva paikka heti kun pääsi itse päättämän mitä teosta menee katsomaan (mielenkiintoisin oli ehdottomasti lattialla oleva purkka). Uusia luonteenpiirteitä myös löytyi, kun yleensä niin sosiaalinen ja mitään pelkäämätön lapsi tapasi voittajansa. Tähän mennessä pelko on ollut meillä lähes vieras käsite, nyt tiedän ainakin muutaman jutun mitkä saavat urhoollisimmankin laivakoiran pelon valtaan: isommat lapset ja pallomeri on yhdistelmänä voittamaton.

Yllä oleva kuva, missä tutkailemme vanhan kaupungin katua silmä kovana, on otettu tosi hyvästä ja yllättävän edullisesta italialaisesta ravintolasta. Kuvassa näkyvä pitsa oli herkullista ja seinällä olevista kuvista päätellen ravintola on ollut myös Pavarotin pysähdyspaikkana joskus. Jos joku tietää näillä vinkeillä ravintolan nimen, olisi kiva kuulla se, koska en itse huomannut laittaa sitä ylös. Tuonne kyllä joskus palataan!

12 kommenttia

 1. Joo, pallomeri on ihan hirvee, jos se on täynnä vanhempaa lasta ;) Meidän lapset ei juuri uskalla siellä olla...muuta kuin silloin kun se on tyhjä eli ei koskaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä kokeilin aamulla ihan yksinkin ja se oli kamala silti.

   Hekottelin just, et kirjoitin sormiruokailusta ja kuvassa on pilttipurkki kun tokihan me sitä sosettakin tyrkytettiin. Epäilin, et ekana joku anonyymi tulee urputtamaan, et mitä toi purkki tos tekee :)

   Poista
 2. Ja pallomeri on varma tapa kerätä mukaansa kaikki taudit, mitä lapsilla kulloinkin on liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No liikkeellä olevat taudit nyt tulee muutenkin jos on huono vastustuskyky ja suojelee liikaa lasta bakteereilta. Onneksi tuo saa äärimmäisen vähän tauteja, varmaan siksi kun se on syönyt kumppareitani niin kauan :)

   Poista
 3. Käytiin kesällä samassa ravintolassa, ja ruoka oli loistavaa! Nimeä en valitettavasti muista :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäs kyllä saada nimi tietoon, vaikka helppohan tonne on löytää. Tosi hyvä paikka ja eivät pahastuneet muksustakaan!

   Poista
 4. samat kokemukset menneeltä viikolta. laivamatka meni hienosti, ja meidän saman ikäinen raksalapsi jopa viihtyi yllättävän hyvin tallinnan laivan pallomeressä, kun isompia ei ollut riehumassa. laski liukumäkeä sinne, ja viskeli palloja ympäriinsä. myöhemmin isommat lapset oli siellä snadisti liian jänniä leikkiessään ulvovia susia (!!?)..

  löytyikö tuliaiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyi...aika big time. Sekosin Lagerhausissa täysin. Se oli ihan samanlainen elämys kuin pennin irtokarkkien muuttuminen kilotavaraksi kun sai lappaa vaan pussiin. Lapsen isää lainatakseni: Hei nythän te voitte leikkiä kotona Lagerhausia kun ostit sieltä kaiken. Onko skidillä kassakone? - On.

   Poista
 5. No missä ne tuliaiset on?? Vai tilasitko ne sittenkin netistä. :D

  VastaaPoista
 6. Aaah, ja sitten luin vasta yllä olevan kommentin. Muutan siis hieman lausuntoani:

  Missä ne tuliaiskuvat on??? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no en aatellu ottaa kuvaa, mutta ehkä teen sen sitteki. sullekki on tuliaisia!

   Poista
 7. Jumankaude miten hyvännäkönen pizza. NÄLKÄ TULI!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images