Rillipähkäilyä

Kun viimeksi uusin silmälasini viitisen vuotta sitten, olin töissä työtovereinani 1-2 luokkalaisia lapsia. Kun saavuin töihin uusissa kakkul...

Kun viimeksi uusin silmälasini viitisen vuotta sitten, olin töissä työtovereinani 1-2 luokkalaisia lapsia. Kun saavuin töihin uusissa kakkuloissani, sain vastaani huudahduksia "oi, näytät ihan siltä tanssii tähtien kanssa tuomarilta" ja niin kauan kunnes tajusin heidän tarkoittavan Jorma Uotista, se oli imartelevaa. Laseja en kuitenkaan ole katunut, sillä vaikka aluksi kaikki luulivat niiden olevan pilailukaupasta, ne tulivat yllätyksekseni muotiin ja ovat palvelleet hyvin siitä lähtien. Vaan nyt on lasien hankinta edessä.

Edelliset lasit hankin Nissenin perusmallistosta miesten puolelta ja hinta oli muistaakseni ohennuksineen ja pinnoituksineen alle 150 euroa. Merkkikehyksiä en käytä, koska useimmiten ne näyttävät lähinnä naurettavilta liian isoine logoineen ja mieleen tulee ne ällöt logolaukut, mitkä näyttävät kaikilla feikeiltä. Ja lapsen kanssa olen huomannut, että nykyään ne myös lentelevät pikin kämppää usemmin kuin ennen, joten mikään ei ole ikuista - merkkikehyksetkään.

Viime viikolla kävin jo Specsaversilla kokeilemassa laseja, mutta en tehnyt vielä ostopäätöstä - onneksi. Tänä maanantaina Specsaversille tuli nimittäin uusi kampanja, missä linssien ohennus ja pinnoitus kuuluvat hintaan. Jes!

Äitiyden myötä eteen on kuitenkin tullut lähiölook-ongelma, mikä vaatii mietintää. Tällä hetkellä en nimittäin jaksa pukeutua kovinkaan huolellisesti, joten lasit eivät voi olla liian modernit. Ne sotisivat päivittäin meikkaamatonta naamaa ja legginssejä vastaan. Toisaalta mitään perus mustia muovirillejäkään en halua, sillä nythän nuo aluksi oudot lasit ovat niin perus kuin olla ja voi.

Oma ajatukseni on nyt noiden kolmen ylimmän sangan välimaastossa, vähän enemmän kuin perus muttei liikaa. Eniten viehättää tuo ensimmäinen Kalle Päätalon ja Anssi 8000 mieleen tuova miestenkehys, missä on aika nostalginen alhaalta kirkas ja ylhäältä tummempi väritys. Saa nähdä saako sitä kuitenkaan aikaiseksi kun aina uusia rillejä kokeillessa ne vanhat tuntuvat silti parhaimmilta :)

18 kommenttia

 1. minäkin olen päättänyt ostaa uudet lasit sitten kun näkö on palautunut imetyksen jäljiltä. en viitsi ostaa uusia entisillä voimakkuuksilla, kun nyt näkö on mennyt tosi huonoksi. toivon, että se palautuu edes vähän. joku kyllä sanoi, että siihen voi mennä neljäkin kuukautta imetyksen lopettamisesta. olen ajatellut kevyitä nenätyynyllisiä metallisankoja, raskaat muoviset alkavat jo vähän kyllästyttää ja suurin osa sellaisista korostaa jotenkin liikaa maskuliinisia leukaperiäni :D

  VastaaPoista
 2. MITÄ!!!!!! onko mahdollista, et mun näkö palautuu? en ole ikinä kuullut imetysnäöstä!

  VastaaPoista
 3. Olin just tulossa kans sanomaan et näön huonontuminen johtuu imetyksestä. Mulle siitä kertoi optikko sillon kun uusia rillejä hankin, mut olihan ne pakko hankkia kun näkö oli niin paljon huonontunut enkä ollut ihan heti imetystä lopettamassa. Mut optikko sanoi että tod näk joudun taas uusimaan rillit sit kun lopetan imettämisen, koska se palautuu. Hän ei sanonut että ehkä palautuu vaan että palautuu, piste. Mikä on kyllä aika tylsää rahanmenoa mutta pakko mikä pakko.

  VastaaPoista
 4. Ja pakko vielä lisätä, kun Nna tossa sanoi et saattaa mennä useampi kuukaus palautumiseen imetyksen jälkeen, ni mulla kyllä jo imetyksen väheneminen vain yhteen kertaan päivässä on alkanut vaikuttaa näköön.

  VastaaPoista
 5. voi damn it. en ajatellut että uudet lasit olisi vain hetken hyvät :(

  VastaaPoista
 6. juu, älä ihmeessä vielä hanki!! voi mennä uusiks sit ku imetyshommat loppuu. näkö muuttuu tiineyden ja imetyksen aikana joillain parempaan, joillain huonompaan suuntaan. pari kuukautta imetyksen lopettamisen jälkeen oli mulla se raja, jolloin optikko edes suostui brillit myymään. sit vielä, et noi alimmaiset on törkeen hienot!

  VastaaPoista
 7. Miten imetys voi vaikuttaa näköön? oO Entä tietääkö joku miksi raskauden aikana voi tulla reikiä hampaisiin?Oon muuten samaa mieltä, että nuo logolaukut näyttää kaikki feikeiltä ja logoja ainakaan omiin laseihin en halua!

  VastaaPoista
 8. voisiko syy olla a-vitamiiniköyhässä ruuassa? Kun mustikat ja porkkanathan pitäisi parantaa näköä vanhan kansan mukaan ja raskaanahan karsitaan a-vitamiini pois ja imetysvitamiineissakaan sitä ei ole? Hmmm...

  VastaaPoista
 9. No nyt selvisi, miksi en enää näe laittaa lankaa neulansilmään. Luulin ikänäöksi. Puuh. Tässähän on vielä toivoa!

  VastaaPoista
 10. Ei kun ne on ne horrrmoooonit.

  VastaaPoista
 11. yhyyy. eka menee raskaudessa mielenterveys ja yöunet, sitten hormonien takia selkä ja näkö. Ihanaa ihanaa ihanaa!

  VastaaPoista
 12. Joo, ihan käsittämätöntä tää näköjuttu?!No, asiaan, haluaisin promota pieniä, oikeita optikkoliikkeitä bulkkiketjujen sijaan. Menkää - jos vain mahdollista, Helsingissä esim. Töölöön Runebergin Silmälasiin tai Uudenmaankadun alun Cityopticiin. Siellä saa tosi asiantuntevaa palvelua, ja myös ihan kilpauilukykyisiä diilejä, ei kaikki kehykset ole kalliita. Linssien valmistus on ihan eri ammattitaidolla, kuin tusinatehtaissa.Kiitos blogista, mukavaa luettavaa, kun kotona on samanmoinen 9kk tyyppi:)A.

  VastaaPoista
 13. Muuten ehdottomasti menisinkin, mutta kodinhoidontuella Specsaversin satasella rillit kampanjaa ei voita kyllä mikään. Mulla on näes miinusta 3.25 kummassakin silmässä, joten ohennus on ihan pakollinen ja yleensä se lisää rillien hintaa ainakin satasella kehys+linsst kombon päälle.Terkkuja kohtalontoverille kotiin :)

  VastaaPoista
 14. Neiti-Näppärä on tuunannut aikoinaan molempien vanhempien laseista yksisankaisen mallin. Ei enää pliis!Itse sillain liputan merkkikehysten vuoksi, että itsellä ne ainakin istuvat paremmin naamalla valumatta. Myöskin nykyiset merkilliset ovat kevyemmät kantaa kuin ne edelliset sadanviidenkympin kakkulat. Joskus muotoilusta kannattaa ihan oikeasti maksaa. Nautin siitä tunteesta kun sain viimeeksi sovitella pokia mistä hyllystä vaan hintalappuun tuijottamatta. Otin ne jotka istuivat parhaiten päähäni.Ja joskus oon sovitellut miestenkin puolelta kun on toi naama sen verta leveä...miehillä tosin hivenen kulmikkaampaa tarjolla.Tsemppiä lasejenhankintaan ja toivottavasti säilyvät ehjinä ja kirkastavat maailman;)TiuhtiPS:joko nappulalla on aurinkolasit ja pysyykö ne päässäkään?

  VastaaPoista
 15. ei mulla kyllä oo ollut mitään ongelmaa istuvuuden kanssa koskaan, mutta ehkä mun pää on halvan mallinen.Ei me olla tarvittu vielä laseja lapselle, ja toivon melkein ettei tarvittaisikaan sillä ne on rumia kuin taivas kaikki :D

  VastaaPoista
 16. Hauska sattuma, että minäkin hankin nykyiset rillini miesten puolelta Nisseniltä ja tottakai mustat muovisankaiet muutama vuosi sitten. Pari päivää takaperin minäkin tilasin uudet, en kylläkään specsaversiltä. Ärsyttävää kun muovisangat kuluu niin äkkiä, mahtaako niille olla olemassa mitään faceliftkonstia...

  VastaaPoista
 17. Omat silmäni (-5.5 ja -7.5) korjattiin lasikleikkauksella kolmisen vuotta sitten (ihan mahtavaa muuten, kun ei enää tarvitse parin vuoden välein uusia rillejä!). Siihen liittyi ehto, ettei saanut olla raskaana tai suunnitella raskautta heti sen jälkeen, koska raskaushormonit, joiden tehtävä on edistää sikiön kasvua, olisivat voineet kiihdyttää myös sarveiskalvon arpikudoksen kasvua. Ja kuinka ollakaan, hups, tulin ensiyrittämällä raskaaksi 4kk operaation jälkeen, mutta silmät olivat onneksi ehtineet jo parantua. :)

  VastaaPoista
 18. [...] lopettamisen myötä – niinkuin kävikin. Rillipähkäilyjäni olet ehkä lukenutkin täältä ja lokakuun sovittelukierros Specsaversilla tallentui [...]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images