Jöröjukkatukka

Muutama postaus sitten julkaisin kuvan nykyisestä tukastani luonnontilassa. Vertaus Sipe Santapukkiin tai Jörö Jukkaan ei ole kaukaa haettu,...


Muutama postaus sitten julkaisin kuvan nykyisestä tukastani luonnontilassa. Vertaus Sipe Santapukkiin tai Jörö Jukkaan ei ole kaukaa haettu, sillä imetys on vienyt hiuksistani elämän ihan kokonaan. En ole muistanut syödä piiiitkään aikaan imetysvitamiinejani, mutta tuskin se on pelkästään siitä kiinni. Koska en föönaa tai käherrä tukkaani kuin äärimmäisessä hädässä, ei sitä ole voitu vaurioittaa niinkään. Niistä vain loppui elämä, vaikka pituutta onkin tullut kovasti lisää.

Olen pikkuhiljaa siirtynyt luonnonkosmeettisista aineista takaisin perusaineisiin, mitkä sisältävät silikonia. Se ei varmasti ole true luomuihmisten mielestä avain onneen, mutta jollakin tämä pöheikkö on yritettävä taltuttaa ja mä en keksi muuta kuin silikonin eikä sekään oikeen siloita.

Haluatteko kuulla montako ainetta olen kokeillut? Hetko, käyn lunttaamassa. Kylpyhuoneessani on 9 erilaista hoitoainetta, mistä 2 on hiuksiin jätettäviä. Hyllyssä olisi myös lisäksi 2 tehoseerumia, mitä en ole vielä avannut sillä usko on jo loppunut. On kauppakamaa kuten se Buzzadorilta saatu Dove ja osa sellaista enemmän ammattimaisempaa. On suihketta ja sprayta, on perustuotetta ja tehohoitoa ja tulos on pyöreä nolla.

Onko olemassa mitään mikä tähän pöheikköön auttaisi? Onko jollakin käynyt samoin ja sitten ykskaks se tukka olisikin palautunut terveemmäksi? Vai joutuuko jokainen nainen imetyksen päättyessä leikkaamaan kaljun ja aloittamaan alusta?

ps. Kun mainitsin tuon Buzzadorin, niin mainitsempa lisäksi että sain taas pari uutta kampanjaa buzzattavaksi: Pandan mustikkalakua ja jotain vitamiinipurkkaa. Kannattaa käydä ilmottautumassa jos haluaa itsekin kokeilla uutuuksia, sillä tuolla on tosi paljon uusia kampanjoita ja sehän on ilmaista lystiä se. Eli tällä.

23 kommenttia

  1. Ehkäpä sulla on mahdollisesti sama ongelma kuin Mickeyllä, käyppä lukemassa! http://mickeysbonbon.blogspot.com/2012/02/rautahiukset.html?m=1

    VastaaPoista
  2. Oon kade. Hain molempiin noista enkä päässyt perhana. :/Tukka-asiaan en oikein osaa sanoa mitään, jotkut suosittelevat öljyhoitoja tai ihan öljyn tunkemista tukkaan. Itse olen kokeillut XZ:n tyrniöljyhoitoa ja on se ihan ok mutta ei mitenkään supermullistavaa ainakaan minun mielestäni.

    VastaaPoista
  3. kuulostaa kyllä tutulle. epäilen kyllä imetystä ensihätään, mutta tuo voi olla kyllä toinen mahis ja ratkaisu samalla.

    VastaaPoista
  4. mun buzzadorsuosiooni saattaa olla syy, että oon jostain syystä niitten rankinglistalla aika ylhäällä, sijalla 35 muistaakseni. Ja toi Dove on mun eka buzz, että en oikeen tiiä miksi oon ees.Mulla on tuolla joululahjaksi saatua jotain oil miracle öljyhommaa ja jotakin toista kampaaja-ainetta öljynä, ehkäpä pitää alkaa tunkeen niitä. aion pitää tukkani pitkänä kesän yli, koska kesällä on hyvä et sen saa kiinni. jos mikään ei auta, leikkaan syksyllä klaniksi.

    VastaaPoista
  5. No ohos. Saat kyllä buzzata mulle sitä purkkaa. :DKlanihan olis supertyylikäs paksujen neulekaulaliinojen ja muun trendikkään kanssa!

    VastaaPoista
  6. En näemmä kertakaikkiaan osaa klikata oikeaa 'vastaa' -nappulaa.

    VastaaPoista
  7. Laitoin eilen kampauspäivän (lakkaa,suoristusrautaa ja lisää lakkaa ja tupeerausta), ajattelemattoman blondauksen ja talven tappamille hiuksilleni melkein puoli pulloa vauvaöljyä (ei löydy mökistä muutako sitä ja oliiviöljyä, jota en blondeihin laita), annoin vaikuttaa tunnin, sen jälkeen huuhtelin pois ja laitoin vielä kosteuttavan hiusnaamion, pyyhkeen päälle ja saunaan. Hiukset näyttää nyt vähemmän Sipeltä, ei ole niin pörröiset ja kuivan tuntoset. Dovea käytän muuten shampoona ja hoitoaineena, on mulle sopinu parhaiten. Mut myös ne vitamiinit pitäis muistaa ottaa (kuka muistuttaisi minua siitä päivittäin?).

    VastaaPoista
  8. klani vaa ei oo paras mun kaksoisleuan kanssa :/ buzzaan purkkaa, tahokko olla aktiivinen, kaunis vai älykäs?

    VastaaPoista
  9. pitää semmonen mummolääkerasia hankkia :)

    VastaaPoista
  10. No kaikkia tietysti!!!

    VastaaPoista
  11. Kokeile silkkitippoja! Esim. L'anzalla on ihana silkkitippapullo, jossa on Neem-puun öljyä. Hinta on vähän suolainen, jossain kolmenkympin tienoilla, mutta se purkki kestääkin sitten vuoden, puolitoista, yksi painallus riittää. Niin, ja siinä on lämpösuoja! Mulla on siis tosi, tosi, tosi, tosi kuiva ja karkea tukka, eikä mikään tee siitä yhtä hyvää kuin L'anzan silkkitipat. :)

    VastaaPoista
  12. mulla on BC Oil miraclea ja Argan caren Miracle elixiriä eli ihmeaineita on omastakin takaa. en oo ees raskinut avata purtiloita kun aattelin ettei ne tehoa kuitenkaan.

    VastaaPoista
  13. Ekana tulee mieleen vitamiinit ja muutenkin ravinto... Sitten luen tuon rautajutun ja mieleeni hiipii pelko, kauhu suorastaan. Mitä tuollainen metallimäärä tekee sisuskaluille jos hiuksetkin menee tohon kuntoon?! Meillä ainakin tupataan juomaa samaa vettä millä suihkussakin läträtään.

    VastaaPoista
  14. One word, helokkiöljykapselit. Sillä paranee kaikki raskauden ja imetyksen vaurioittamat ruumiinosat :)

    VastaaPoista
  15. Mulla on todella kamalat kuivuuttaan kihartuvat ja takkuiset hiukset. Imettäminen pahemtanut jo onnestään kuivien hiusten tilaa... Sain kaverilta BC:n oil miraclea lahjaksi. Suoristaa, silottaa ja antaa kuivaan hiukseen kummasti kiiltoa!! Pikkuhiljaa säännöllisesti käytettynä on antanut hiuksille eloa ja kiiltoa ihan pysyvästikkin, eikä vaan just öljyn laittamisen jälkeen. Mikä parasta, vaikka öljyä luttaisi päähän hiukan enemmänkin (meillä kävi pieni haaveri ja öljyaä oli pitkin, päähäni sen kaiken laitoin kun en kallista ainetta poiskaan raaskinut heittää) ei jää rasvaiseksi vaan imeytyy hiuksiin, jättää vaan kiilllon ja ihanan tuoksun...

    VastaaPoista
  16. Tähän voisi lainata viisaan äitimuorini sanoja: "kai sinä otat joka aamu ruokalusikallisen kylmäpuristettua oliiviöljyä?". En oo itse ottanut, kun ei ainakaan vielä ole hiusongelmia, mutta ainakin meidän koiran turkki kiilsi kun Hunksin rinta, kun sille oli pari kuukautta syöttänyt ruuan seassa tuota ;) Epäilen kyllä, että muutkin öljyt käyvät. Ihmeitä ei tietenkään tapahdu viikossa, vaan tuota pitää nauttia säännöllisesti ja hiukset paranee sitä mukaa, kun ne kasvavat :) Tämä ei ainakaan olis kallein vaihtoehto.

    VastaaPoista
  17. Mulla raskaus ja maidontuotanto ei vaikuttanut hiusten laatuun mitenkään. Kiilsivät kauniisti. Mutta se hiustenlähdön määrä. Voi herranjestas sentään! Joka suihkun jälkeen yläkroppa oli täynnä irtohiuksia ja suihkun viemärin sai puhdistaa joka ikinen kerta. Argh! Nyt maidontuotannon loppumisesta on aikaa palttiarallaa 2kk ja olen saanut pääni takaisin. Tai siis tukkaa ei enää lähde. Onneksi.Hoitsikkana tykkään Suomalaisesta mustikkahoitoaineesta. Tuoksuu aivan ihanalle ja pitää letin kiiltävänä. Ja on mahdottoman edullinenkin.Ja buzzauksesta. Pääsin kyllä kokeilemaan Doven hoitsikkaa, mutta mustikka/ purkkatesteistä jäin ulos. Buu.

    VastaaPoista
  18. Mun äiti toi mulle synnytyssairaalaan Wellan repair shampoon ja hoitoaineen. Mulla ne auttaa aika hyvin, ei oo ainakaan yhtä takkua enää koko tukka :) Meni loppuraskaudesta yhdelle takulle koko takatukka, eikä mikään tuntunut auttavan. Imettäessäkin pysyi kohtuullisen kiiltävänä kun vaan antoi hoitoaineen vaikuttaa tarpeeksi kauan!

    VastaaPoista
  19. Veikkaisin kanssa, että parhaiten auttaa ruokavalio ja vitamiinit. Itsellä lähti myös aivan järkyttävästi tukkaa imetysaikana, eikä siihen auttanut kuin syömisen monipuolistaminen ja lopulta imetyksen lopettaminen. Nämäkin noin puolen vuoden viiveellä.

    VastaaPoista
  20. Käsittääkseni hiusongelmat eivät johdu imetyksestä vaan hormoneista, ts. vauvasta ja sen syntymästä.-Tiina

    VastaaPoista
  21. Oikokaa jos olen väärässä. Mutta olen siinä käsityksessä että raskaushormoit vaikuttavat mm. siten, että lepotilassa olevat hiukset eivät putoakaan, vaan jäävät päähän. Sitten kun lapsi on syntynyt hormonitoiminta muuttuu, ja päästä tippuvat kerralla kaikki ne hiukset, jotka olisivat pudonneet pikkuhiljaa edeltävän 9 kk aikana. Ja sitten tohon tukkaongelmaan: syöthän tarpeeksi öljyjä myös sisäisesti?

    VastaaPoista
  22. Kookosöljy on kova juttu, toimii niin hiusnaamiona, iholla kuin sisäisesti ja hinta ei päätä huimaa! Suosittelen!

    VastaaPoista
  23. Kookosöljyä minäkin olin tulossa suosittelemaan. Oma värinpoistolla ja ahkeralla värjäilyllä rääkätty pitkä tukka alkoi taas löytää normaalia pehmeyttä ja taipuisuutta, kun ennen pesuja aloin hieroa pituuksiin ko. ainetta. Sitä öljyä sitten riittää aika pieni määrä, itsellä nykyään veitsenkärjellinen (öljy on purkissa kiinteänä, sulaa käsien lämmössä). Olen tykännyt, koska kookosöljy tuntuu lähtevän hiuksista paremmin kuin muut kokeilemani öljyt (oliivi, rypsi, xz:n öljyhoito), eikä jää haisemaan. Voi tietty olla puhdas annostelukysymys myös...

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images