Kakkonen on ykkönen

Olipa mukava ilta. Tyypin isä ja hänen isänsä oli kylässä ja tehtailimme sushia ja tempurafrittikökkäreitä vaalivalvojaisia silmällä pitä...


Olipa mukava ilta. Tyypin isä ja hänen isänsä oli kylässä ja tehtailimme sushia ja tempurafrittikökkäreitä vaalivalvojaisia silmällä pitäen. En ole mikään suuri sushifani, mutta nyt kyllä osui ja upposi Sol-oluen kanssa hyvin napaan. Vaalien tuloskin kääntyi sitten loppujen lopuksi miksi pitikin ja vaari uhkaili lähteä Tavastialle jatkoille. Mummo sen sijaan oli jo siellä ja ilmoitteli tekstiviestein, että on kova meno.

2 viikon päästä uusiksi.

Edit: Sain viestin: "Kävin Tavastialla. Hyvä meininki. Nuori tuuli puhaltaa. Pappa". Jes!



10 kommenttia

  1. jep! mun äiti, joka on 65-vuotias eläkkeellä oleva pienviljelijän emäntä itä-suomesta, äänesti haavistoa :D

    t. wandis, kirjautumatta

    VastaaPoista
  2. Mikä siinä Haavistossa vetoaa? Itsellä tökkää jo pelkkään lukio-taustaan, joka kertoo jo ihmisestä aika paljon. Mutta omistan myös ihan erilaiset arvot ihmisenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on aina hauska kun joku sanoo omistavansa arvoja. Voiko niitä omistaa?

      Politiikassahan on paljon muuhun tempautuneita, joilla tutkinnon suorittaminen on joko venynyt tai jäänyt. Ja ihan politiikan ulkopuolellakin, omalla isälläni jäi muinoin kesken kun piti alkaa tienata kun me lapset tulimme, mutta en silti ajattele häntä vain jonan lukiolaisena/ylioppilaana.

      Tutkinto on mielestäni tärkeä, mutta tärkeämpää kokemus ja ne syyt miksi se tutkinto on kesken jäänyt. Haavisto tuskin koskaan palaa valtsikan luentosaleihin ainakaan opiskelijana, mutta ei häntä sen vuoksi esim. mitenkään laiskana ja kouluttautumattomana voi pitää, kun ottaa vähän paremmin selvää hänen puuhistaan viimesen 30v ajalta.

      Musta ainakin ois kiva tietää mitä se pelkkä lukiotausta (ilman väliviivaa) sitten kertoo, siis yleisesti, ei kehenkään tiettyyn ihmiseen kytkeytyen.

      Eniveis, tänään aamulla tai yölläkään ei harmittanut herätä kun sai vain fiilistellä ;) Illallakaan ei malttanut mennä nukkumaan kun piti vain fiilistellä. Jee!

      Poista
    2. mä arvostan myös duunareiden töitä, enkä vaadi kaikilta korkeaa koulutusta. itse en ole käynyt lukiota, mutta korkeakoulun kyllä ja tällä hetkellä käynnissä yliopisto-opinnot. mutta kyllä mun mielestä presidentillä olis hyvä olla koulutusta vähän enemmän. ja en epäile yhtään, etteikö isäsi olisi hyvä mies ja pitäisi huolta perheestään, vaikkei ole käynyt kuin lukion. isälläsi on ollut hyvä syy siihen, ettei ole kouluttautunut enempää ja sitä kyllä arvostan:) mutta jos isäsi hakisi presidentiksi, tuskin saisi mun ääntäni. aiheesta lisää, samoilla linjoilla olen kirjoittajan kanssa. http://ollipusa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/94860-missä-ovat-presidenttiehdokas-haaviston-näytöt

      Poista
    3. Ei tarvitse viettää yliopistossa kovin kauaa huomatakseen, ettei tutkinnolla oikeasti ole mitään väliä. Sehän on lopulta vain paperi... Kävin itse keräämässä niitä papereita kaksin kappalein mutta se ei todellakaan ole saanut mua arvostamaan niitä sen enempää. Ennemminkin molempien tutkintojen myötä vain kirkastui se, että ne eivät itsessään kerro mitään mistään. Lukioajoista on Haavistollakin sen verran aikaa, että kyllä se on ennättänyt nyt muutamaan kertaan jo kykynsä näyttää. Kakkonen on ykkönen.

      Poista
    4. Piti vaan tulla vielä tarkentamaan, että vaikkapa valelääkärin ja lääkärin välillä tutkinnolla on tietysti merkitystä, mutta yhteiskuntatieteiden taidot ja tiedot koetellaan kyllä käytännössä eikä tutkinnolla ole niitten kanssa mun oman kokemuksen mukaan paljon tekemistä.

      Poista
  3. Samaa mieltä, meni niinkuin pitikin, mutta pelottaa että 2 viikon päästä käy kuitenkin huonosti. Oon täältä Saulin kotikaupungista ja en mitenkään tajua tota Sauli-ilmiöö. Saulin "siivellä" on tästä kaupungista suuren kansan tietoisuuteen pyrkimässä toinenkin tyyppi ("turhake" mun mielestä), mutta onneksi ei päässyt eduskuntaan viime vaaleissa. Kahden viikon päästä teen yksilönä sen mitä voin mutta tosiaan, pelkään pahinta. Haaviston puolisosta oli erään blogin kommenttiosiossa kaikenlaista, ikään ja tekoihin vedoten, mutta hei, Niinistöllä on esikoispoikaansa nuorempi vaimo. Mitä siitä pitäisi ajatella? Musta ei ainakaan mitään kovin hyvää.... -O-

    VastaaPoista
  4. Paljon on ollut esillä Haaviston "pelkkä" ylioppilas-koulutus. Mihin on jäänyt se näkökulma, että tyyppi ylipäänsä vetää tollasta duunia, ja varsin vakuuttavasti ja arvostetusti on hommansa hoitanutkin, yo-pohjalta?! Musta myös se kertoo tyypistä tosi paljon. Ilman papereitakin voi menestyä, kovaa duunia tekemällä. Haavisto on kokonaisuudessaan Suomen nuorisolle mahtava esimerkki. Ei nyt heti tuu toista samanlaista mieleen.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images