Ruokalaput

Soseiden ja sormiruuan aloittamisen jälkeen huomasin epäkohdan ruokalapuissamme. Niiden koko on niin pieni, että syönnin jälkeen olemme sose...

Soseiden ja sormiruuan aloittamisen jälkeen huomasin epäkohdan ruokalapuissamme. Niiden koko on niin pieni, että syönnin jälkeen olemme soseessa molemmat. Kaapissa on kyllä vahakangasta, mutta ompeluhuvitus on kaukana, kun muuttoa varten pitäisi ommella vanhat kankaat verhoiksi ja patalapuiksi muutenkin. En yksinkertaisesti enää jaksanut ottaa uutta ompeluprojektia, vaan tein niinkuin laiska äiti tekee: tilasin suuremmat laput: apinan ja tiikerin.Toivotaan, ett tulevat ennen joulua, sillä papereihinhan nämä kääritään. Joulupukki sitten tuo, jos on kiltti.

16 kommenttia

 1. Hauskoja!
  Sitten kun ruokailu kunnolla lähtee käyntiin ja baby syö suurimmaksi osaksi itse suosittelen 145858% kaukalollista ruokalappua. S

  VastaaPoista
 2. Kaukaloa me nytkin käytetään, mutta se on niin kova. Vanhempana varmasti passaa hyvin, mutta nyt on vielä pehmeemmät parempia.

  VastaaPoista
 3. meillä on pari sellaista "paitaruokalappua", jotka suojaa myös hihat. mutta annan vauvan myös sormiruokailla usein ihan ilman ruokalappua. sotkekoon, minä siivoan ja vaatteet voi pestä. no, ehkä ei ihan mitä vaan saisi syödä ilman ruokalappua, mutta ne sormiruoat, joita meillä yleensä syödään (mm. kukkakaali, banaani, naksut, kurkku) sotkee paljon vähemmän kuin puurot ja soseet, joita tyyppi joskus innostuksissaan purskuttelee minne sattuu. tietysti toinen juttu kylässä tms. ja lapsella, joka syö useammin. meillä kun syödään kiinteitä toistaiseksi vain kerran tai kaksi päivässä.

  VastaaPoista
 4. Meillä on Prismasta ostettu sellainen kaukalollinen, joka ei ole kova vaan sen voi rullata vaikka hoitolaukkuun mukaan. Suosittelen mutten muista merkkiä :D.

  Niin ja toinen mikä on kanssa kiva on hihallinen essu (meidän on Baby Björnin tekemä, ostin kirpparilta älyttömän halvalla :)).

  Mutta kyllähän nuo sun tilaamat on ihan älyttömän paljon söpömpiä, toivottavasti toimivat nuokin.

  VastaaPoista
 5. Hienot! Mistäköhän niitä hihallisia essuja myydään!?

  VastaaPoista
 6. Hihallisia essuja saa esimerkiksi Ikeasta ja ihan perusmarketit myyvät sellaista lyhythihaista mallia. :)

  VastaaPoista
 7. Minäkin luotin sotkuun ja sormiruokailuun. Ja suojaksi ehdottomasti sellainen kaukalomallinen, ainakin sitten kun lapsi alkaa itse käyttää lusikkaa...

  On noi sun ruokalaput kyllä aika suloisia. Miten sitä raaskii sotkea nuo söpöydet mustikalla?

  VastaaPoista
 8. Söpöjä!

  Kun lapsi vähän kasvaa ja alkaa syömään enemmän itse, niin ruokalapuissa parhaiksi on havaittu olevan kankaiset, pyykkikoneeseen viskattavat versiot joissa on pieni kankainen tasku tai kaukalo siinä edessä. Nappaa suurimman osan sitten niistä makaroneista.

  Nyt kun ipana on jo kaksi ja puoli, muovinen kaukaloruokalappu on paras. :)

  VastaaPoista
 9. Ruokalapun pitää ehdottomasti olla hieno! Meillä on kaksi "kiiltonahkaista" ruokalappua mustin kanttauksin, valkoinen ja vaaleanpunainen. Helmin kummitäti sanoi, että ne on Martina Aitolehti-kamaa, mutta kun ne kiilsi...
  Sitten meiltä löytyy Olive&Mossin lehmäruokalappu, kuinka ollakaan.

  Ihanat nuo sun löydöt!

  VastaaPoista
 10. Nooh, nää nyt on tällaista arjen luksusta ja joutavat pesukoneeseen sitten kun ovat liian soseessa. Kaikkea raaskii käyttää ja noihan kestää paljon piudempään, mitä jotkut söpöt paidat tms :)

  VastaaPoista
 11. kauheeta mitä jatkuvaa ostosten esittelyä! jo se on kumma! leveilekkö rahoillas hä. kyllä pitäs riittää ilmaisjakelulehti lapsen kaulaan!

  t. anonilli vantaalta ;)

  VastaaPoista
 12. Juu :) Leveilen. Mulla jäi just sen verran säästöön, et sai ruokalaput kun oon hankkinu ittelleni vaatteetki kirpparilta viimesen vuoden :)

  VastaaPoista
 13. Onpa kivoja ruokalappuja. Nuo Ikean hihalliset ovat muuten hyviä, mutta eivät pidä kosteutta. Huomasin sen ekan käyttökerran jälkeen. Sen sijaan kalliimmat versiot (~20€ nettikaupoissa) kuulemma kestävät kosteutta.

  Ja Ano, hanki elämä!

  VastaaPoista
 14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. heeei, mites tuo mun kommentti on poistunut, ilman et oon sitä poistanut? No anyway, kerroin siinä kuinka ihania nuo on ja olisin itsekin varmasti nuo ostanut jos ne olisin löytänyt aiemmin. Tällä hetkellä kun nuo muovikaukalot on parhaimmat meillä. ..ja mitä noihin ostosten esittelyihin tulee niin, hyvä juttu!!! Löytyy ainakin ideoita näin joulun alla mitä ostaisi niille joille ei vielä ole mitään...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images