Ommiksen juustokakku

 Itsensä nolaamisella ei näköjään ole rajoja, joten pistetään nyt kuvaa siitä millainen oli mun elämäni eka "juustokakku" tai miks...

 Itsensä nolaamisella ei näköjään ole rajoja, joten pistetään nyt kuvaa siitä millainen oli mun elämäni eka "juustokakku" tai miksi ikinä tuota haluaakaan kutsua. Juustokasa ilman juustoa.

Tällä juhlimme vauvelin puolivuotispäiviä ja sikahyvää se oli, vaikkakaan ei mitään kinuskikissatasoa asettelunsa suhteen. Oli jopa niin hyvää, että annan ohjeen täytteeseen, jokainen voi sitten itse päättää sen liivatteen määrän ja hyydyttämisajan.Ommiksen eka juustokakku
3 prk vispikermaa
2 prk rahkaa
1 prk hunajaista bulgarian jugurttia
tölkki kaupan kinuskikastiketta
n. 1/2 purkkia puolukkahilloa, mitälie pirkkaa
useita kourallisia puolukoita
liivatelehtiä 5 kpl

pohja: sulatettua voita ja piparimuruja
(tsekkaa määrä jostain järkevämmästä blogista)
Tee pohja. Vatkaa kerma. Lisää kaikki. Kaada pohjan päälle irtokakkupohjavuokaan (vai mikä se nyt onkaan) ja anna hyytyä selkeästi enemmän kuin 2h. Syö.

5 kommenttia

 1. Varmasti herkullista! Täytyy testata.Pohjaan uskoisin menevän 200g piparia + 75g voita (tuplana saa vielä herkullisemman pohjan :P ) ja liivatteita yhtä monta kuin desilitoja nestemäisiä aineita. Enemmmän kuin se 5 ainakin siis.Hyytymisaika ainakin yön yli.Olen itse tehnyt usein näitä hyytelö/juustokakkuja ja on niin simppeleita ja maistuvia aina.P.s. Lidlissä ois taas puisia soittima lapsille edulliseen hintaan, vain tänään :) Olikohan 12.90 paketti.

  VastaaPoista
 2. juu yön yli pitää kovettua. Ja jos haluaa lisätä hienon glögipäällisen päälle, niin sen pitää antaa jäähtyä ennen päälle kaatamista. Ja kun sanon että jäähtyä, niin tarkoitan että kunnolla jäähtyy.nim. pari kertaa kakun pilannut.

  VastaaPoista
 3. Ja jos ton glögipäällisen kanssa haluaa pelata varman päälle niin kantsii kaataa se lusikan avulla kakun päälle. Mut tosiaan toi ois tarvinnu reilusti enemmän liivatetta. Teen juustokakun aina purkista kermaa ja purkista tuorejuustoa ja muut täytteet ja siihenkin laitan 4-5 liivatetta.

  VastaaPoista
 4. no mut hei - onko se nyt niin tarkkaa, pääasia että oli hyvää :D ja ainelistaa kun lukee niin kovin hyvälle kuulostaa

  VastaaPoista
 5. Mä laittaisin glögipäällisen vielä silloin kun kakku on irtopohjavuokassa. Sitten vielä vähän hyydyttelyä (ja riittävästi liivatetta myös siihen päälliseen!!). Viimeksi kun tein juustokakkua, niin olin vähän nuukaillut päällisen liivatteen kanssa ja sehän valahti pitkin pöytiä kun otin irtopohjavuoan reunuksen irti... Noloa kyllä tarjota plösähtänyttä juustista työpaikan kahvihuoneessa, mutta hyvää kyllä ja paistattelinkin kehuissa koko loppupäivän!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images