Lääkäriä odotellessa

 Liikkumisen määrä on tässä perheessä vakio. Kun tyyppi alkoi istumaan ja ryömimään pieniä matkoja (puhumme senteistä, ei metreistä) loppui ...


 Liikkumisen määrä on tässä perheessä vakio. Kun tyyppi alkoi istumaan ja ryömimään pieniä matkoja (puhumme senteistä, ei metreistä) loppui minulta liikkuminen kokonaan.

Tarina meni näin: alkuviikosta laiskana otin lapsen kantoreppuun eteen, kun en jaksanut alkaa akropatisoimaan taakse ensin reppuun ja sitten kantotakkiin. Selkä ilmoitti, että edessä kantaminen saisi loppua.

Seuraavana päivänä uskoin selkääni ja aloimme harjoittelemaan kärryilyä. Pääsimme kierrätyskeskukseen asti ihan ok, mutta sen jälkeen alkoi huuto. Curlingvanhempina me emme tietenkään karaisseet lasta kärryissä, vaan kannoimme hänet useita kilometrejä ilman kantovälinettä isän luokse. Taisi olla virhe.

Jos tehdään virhe, sitä usein jatketaan. Eilen olimme Minerva-kustantamon pikkujouluissa ja ennen lähtöä arvoin kärryt vaiko reppu. Edellinen huutokärryily mielessä pakkasin lapsen reppuun - etupuolelle tottakai. Pääsimme pikkujouluihin ja siitä kävellen keskustaan. Stokkan kohdalla selkäni sanoi poks, ja jouduin soittamaan kaverin vastaan. Lopullisesti selkä meni sitten illalla ja tällä hetkellä ei ole toivoakaan, että voisin edes nostaa lastani.

Lääkäriä odotellessa.

6 kommenttia

 1. voiii paska. saisko saikkua? :Pmä sain selkäni todella huonoon kondikseen kun jäpikkä alkoi syödä soseita, muttei istunut vielä syöttötuolissa. eli 1,5kk sylissä syöttäen, ja alaspäin korkkiruuvimaisesti vasemmalle kiertäen, viitisen kertaa päivässä. siinä piti sitten punnita, kumman selkä laitetaan kovemmalle koetukselle, mun vai lapsen. onneks lapsen selkä kehittyi nopeammin kuin mutsin, ja syöttötuolisyötöt on helpottaneet mun oloa aivan tolkuttomasti. kotiäidin työergonimia ftw!!

  VastaaPoista
 2. Itselläni on ollut myös selkävaivoja molempien lasten jälkeen. Se mikä auttoi on treeni. Heikkoudet pois ja keho tasapainoon: venyttelyä, lihaskuntotreeniä ja hierontaa.

  VastaaPoista
 3. Se lääkäri tulee sanomaan ihan samat sanat mitä tuossa yllä. Ja jos sanoo että fysioterapeutille niin sekin käskee treenata ;)

  VastaaPoista
 4. No voihan perse! Hyvää joulua vaan.Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Jep. Sain lähetteen fysioterapeutille, mutta treenaamista ei kyllä suositeltu lisättävän. Mä nimittäin oon ihan hyvässä kunnossa, mutta edessä kantamisen takia selkä on nyt ylirasittunut. Sitä ei saa enää kuormittaa.

  VastaaPoista
 6. Hieronnan/ muun jälkeen kun selkä ei enää vihoittele...Lihaskuntotreeniä niin ei ylirasitu. Raskaudesta niin vähän aikaa että tuskin ne lihakset ihan huippuhapessa on...ellet sitten ole treenannut ihan päivittäin synnytksen jälkeen?

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images