Termari poikineen

Tänä aamuna huomasin, että isäinpäivälahja on vielä puolitiessään. Taikataikinajalkojen lisäksi halusin antaa tyypin isälle jota...

Tänä aamuna huomasin, että isäinpäivälahja on vielä puolitiessään. Taikataikinajalkojen lisäksi halusin antaa tyypin isälle jotain ei lapsiin liittyvää. Kun en heti keksinyt juuri oikeaa kirjaa (ja kalsareita, sukkia ja sen sellaisia en halua hankkia), päädyin yllätysyllätys kirppikselle. Tyypin isä on onneksi tapaus, joka vähät välittää mistä lahja on peräisin ja kierrätys vain ilahduttaa vanhaa dyykkaria. Kirppistottumukseni tietäen sujautin vain 10 euron setelin Tuli-repun etutaskuun, etten sortuisi liiallisuuksiin.

Alhaalla olevissa kuvissa ei ole sitä itse isäinpäivälahjaa kun kiinni jäämisen riski on liian kova. Löysin toki myös itselleni tuliaisia astia-osastolle: Airamin klassikkotermari 2.5 eur, vintagelasitelineet yhteensä 1 eur, valkoinen säilytyskuppi 1eur ja posiininen seepra-rintakoru 2 eur.

Termari oli todella hyväkuntoinen, vaikka olikin myyjän ukin vanha. Ei haissut eltaantuneelle kahville. Nuo muoviset mukihässäkät olivat niin ihanan väriset etten malttanut jättää myyntipöydälle. Olen nykyään ihan hulluna vedenvihreään. Zeebra oli vain ihana, ei selityksiä. Ihana ihana ihana, pakko saada, ihana.
Kirppiksistä puheenollen jälleen kerran. Olen edelleen vähän hermona tähän kirppiskulttuuriin, missä hyväntekeväisyyskirppikset ovat alkaneet esittämään antiikkiliikettä. Siellä on myyntipöytien takana vapaaehtoisia mummeleita, jotka eivät tiedä tuon taivaallista antiikin keräilystä, mutta hinnat ovat sen mukaiset. Muutama esimerkki edeltäviltä viikoilta:

Hesyn perintöpuoti möi Ikean nytkin hyllystä löytyvää 7 euron lasikarahvia 25 eurolla. Huomautin.

Vantaan lähetyskirppiksen myyjän mielestä 2-laatuinen Origomuki, missä oli entisen omistajan nimitarra oli "arvokkaampi, kun tässä on tämä tarra". Meinasin saada raivokohtauksen, sillä tuolla logiikalla mä voin tehdä arvokamaa tarrottamalla omaa nimeäni Ikeaan. Huomautin.

Miksi näitä mummeleita ei kouluteta antiikintuntijoiksi, jos tarkoitus on kiskoa vanhasta kamasta kaikki pois-mentaliteetilla rahat? Miksi heitä ei opasteta, että kaikki vanha ei ole keräilyharvinaisuus. Jos et tiedä, että tuote on keräilytuote, ei siitä kuulu pyytää keräilyhintaa. Vanhat emalikattilat ovat käyttökelvottomia, jos niissä on pinnoite irti. Ne eivät maksa saman verran kun käyttämätön Nurmesniemi. EI maksa, saatana.


Noni, sainpahan sanottua.

10 kommenttia

 1. Zeebra on ihana, ihana!!!!!!
  Oon samaa mieltä, jossain kirppiksillä toi hinnoittelu on lähtenyt täysin käsistä. Aikoja aikoja sitten kävin jossain Vallilan Samarialainen-kirbellä, jossa kaikkea vanhaa kuraa myytiin "vintage"-hintaan. Äänestän jaloillani ja minun töppösiäni ei ole siellä sen jälkeen nähty. Hyvä että huomautat, pitäis itekin kehdata, aihetta kun usein on.
  Puolet mun omaisuudesta on valehtelematta kirbeiltä hankittua ja se on rakas harrastus. Onneks silmä ja vaisto on hyvin harjaantunutta, liikaa en maksa. Sama juttu kun voi tulla toisen kerran vastaan, paljon halvemmalla.

  VastaaPoista
 2. Niinpä. Hyvä esimerkki oli vanha panda-pankki,jota pihtasin emmauksessa 5 euron hinnan takia ja se löyty Valtterista 2 eurolla. Oisko joku Hkin säästöpankin tms vanha.

  Vintage vaatii oikeasti tietoa myyjältä. Tosin jotku hölmöt voivat ostaa sen 2 laatusen origomukin Tuula-tarralla ihan mukisematta kympillä tai kahella, mutta en mä.

  Meilläkin on kaikki kirppikseltä, ainaki lähestulkoon. Ja loput tarjoustalosta ja lidlistä, very classy :D

  VastaaPoista
 3. Tuli mieleen mun äiti, jonka mielestä kaiken roskan voi kantaa kirpparille, koska no, toisen roska on toisen aarre. Sit se ei myöskään tajua, ettei google oo mikään kaikkitietävä ihmekone. Kun mummo kuoli, niin äiti soitti mulle, ett voitko kattoo netistä minkä arvoisia nämä mummon taulut on. Kysyin ett kuka ne on tehny? Ei saa selvää, mut kuvassa on laivoja. Googleen vaan painting+ship=tsi-tsing!

  VastaaPoista
 4. Kaiken roskan voi antaa kirpparille tai äideille. Montakohan kertaa olen lahjavaatepussin lajitellut,yli puolet roskiin ja loput hyväntekeväisyyteen kun se on vaan niin helppoa antaa koko vaateläjä pussissa "kiertoon".

  Tästä oppineena annan itse ihmisten tulla valitsemaan parhaat meiltä.

  Toisen roska voi olla toisen aarre, mutta yleensä kaikki käyttökelvoton ja rikkinäinen EI OLE.

  VastaaPoista
 5. Minä olen viime aikoina lajitellut paljonkin kirpparille, kierrätykseen ja roskiin. Mutta kun sitten käy itse kirppareilla rahat taskussa, niin luoja mitä hintoja ihmiset pyytää. En minä maksa kymmentä euroa käytetystä vauvan paidasta, oli se minkä merkkinen tahansa. Saati viittätoista euroa lelusta, jonka saa kaupasta melkein samaan hintaan. Sitten on myös turha valittaa jos tavara ei myy, koska se on usein niin ylihinnoiteltua.

  Me tyhjensimme kirjahyllyämme kirppikselle. Vein sinne kaksi isoa laatikkoa kirjoja, ja viikossa saimme myytyä kaiken. Pari kirjaa jäi jäljelle, mutta ne nyt oli huonoja muutenkin. Hinnoittelin kaiken 50 senttiä - 1 euro, ja tavara alkoi liikkua heti samana päivänä. Kyllä se toisen romu voi olla toisen aarre, mutta muistakaa se hinta.

  VastaaPoista
 6. Joo aivan peestä tuo hinnoittelu monissa paikoissa. Minusta kirppisten pitäisi pyrkiä hinnoittelemaan oikeasti arabiat ja iittalat tahallisesti vähän ali. Antiikkikaupat on asia erikseen.

  VastaaPoista
 7. musta tuntuu, että moni vanha ihminen arvostaa kamalasti (vanhaa) tavaraa, kun ennen roinaa ei ollut mahdollista hankkia kasoittain puoli-ilmaiseksi. siksi kai ne kiskookin niistä ihan uskomattomia hintoja. toisaalta ajattelen, että pyytäkööt vaikka satasta, vaan ei kai kukaan osta niin hölmöllä hinnalla.

  VastaaPoista
 8. Mä en voi sanoa tähän enää mitään tai mun kommentti-raivo aiheesta lähtee täysin lapasesta eikä erkkikään enää lue mun kommentteja :D I think I made my poin in the last post.

  VastaaPoista
 9. Heh! Jäin vain miettimään, löysitkö isälle mitään 3,5€: lla sieltä kirpparilta? :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images