TÄNÄÄN! (jaa ainakin video)

 2011 Lapsen oikeuksien päivä Vuoden 2011 lapsen oikeuksien päivän teemana on kuritusväkivalta. Jokaisella lapsella on oikeus kasvaa t...

 2011 Lapsen oikeuksien päivä

Vuoden 2011 lapsen oikeuksien päivän teemana on kuritusväkivalta. Jokaisella lapsella on oikeus kasvaa turvallisessa ja väkivallattomassa ympäristössä (YK:n lapsen oikeuksien sopimus, Art. 19).   

Kuritusväkivallan vastainen kampanja

Lapsen oikeuksien päivää vietetään YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymisen vuosipäivänä 20.11. ympäri maailman. Suomen UNICEF kampanjoi tänä vuonna lapsen oikeuksien päivän tienoilla kuritusväkivaltaa vastaan. Suomi kielsi kuritusväkivallan toisena maana maailmassa jo 1984, silti neljännes suomalaisista hyväksyy yhä lasten kurittamisen osana kasvatusta.

UNICEFin maanlaajuinen Kuritus ei kasvata -kampanja järjestetään lapsen oikeuksien päivän ympärillä 14.-27. marraskuuta. Kampanjalla Suomen UNICEF haluaa nostaa tietoisuutta kuritusväkivallan vahingollisuudesta lapselle.

Kampanja kutsuu kaikki vanhemmat mukaan puhumaan lapsen puolesta. Vaikka suurin osa suomalaisista vanhemmista ei hyväksy kuritusväkivaltaa, heidän äänensä ei tällä hetkellä kuulu kuritusväkivallasta käydyissä keskusteluissa. 


Myönteinen kasvatus on tehokkaampaa

Tutkimusten mukaan lieväkin lapseen kohdistuva kuritusväkivalta lisää lapsen aggressiivisuutta ja vahingoittaa lapsen kasvua. Kuritusväkivallan seurauksena lapsen luottamus vanhempaan kärsii ja lapsi voi oppia pelkäämään vanhempaa.

Lapsen ohjaaminen on tehokkaampaa ilman kuritusta. Myönteisin kasvatuskeinoin lapsen kypsyminen ja harkintakyky kehittyvät nopeammin, jolloin lapsi oppii nopeammin myös omatoimiseksi ja vastuullisemmaksi.

Lapsiasiavaltuutettu ja lapsijärjestöt korostavat tämän vuoden lapsen oikeuksien päivänä myönteisen kasvatuksen merkitystä.


(lähde: Unisef)

MUISTA MYÖS: 

 
Mummoja ja vaatteita arvonta loppuu tänään! Osallistu ja voita Höön vaate+ mummotyyny!Myös Kantokiertue loppuu tänään ja 21:00 mennessä mukaan tulijat osallistuvat vapaavalintaisen Tula-kantorepun arvontaan. Vielä ei ole myöhäistä! (Kuva:  babytula.com)

2 kommenttia

  1. Mä taidan olla tyhmä kun en tiedä mitä kuritusväkivallalla tarkoitetaan.

    VastaaPoista
  2. Tukistukset, luunapit, koivuniemenherra, remmiä takapuolelle, korvapuustit...

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images