Sänky

 Mikäköhän siinä on, että jos joku asia toimii, se toimii vain hetken? Kun tunnin välein tissittelystä yöaikaan päästiin eroon, huokaisin. S...

 Mikäköhän siinä on, että jos joku asia toimii, se toimii vain hetken? Kun tunnin välein tissittelystä yöaikaan päästiin eroon, huokaisin. Syötin sitten tyyppiä pari kertaa yössä ja muu aika nukuttiin sulassa sovussa parisängyssä. Nyt sitten alkoi yölliset zumbatunnit, jalat pitää olla suussa yölläkin ja unissaan puhutaan ettei jokeltaminen vain pääse unohtumaan. Välillä (tunnin välein) otetaan tissistä vähän energydrinkkiä shottimuodossa - nukahdus ja taas kohta shottia perään. Jaksaa jaksaa, huutaa tyypin sisäinen jumppaohjaaja.

Aikani zumbailua kestäneenä roudasin eilen pinnasängyn kaksiosaiseen makkariin, pienen seinän toiselle puolelle. Lopputulos oli aamuyöllä se, että herra 4kk nukkui yksin parisängyssä ja minä seinän toisella puolella pinnasängyn vieressä matolla.

Tästä ei ole suunta kuin ylöspäin. Kai? Any ideas? Huutoa en ala kuuntelemaan öisin, nukun mieluummin vaikka sitten itse siellä matolla, koirankoppiahan meillä ei valitettavasti ole.

12 kommenttia

  1. tilanne voi viikon tai päivän päästä olla taas eri. koeta kestää. jos mitään vauvavuodesta jäi mieleen on se, että vaihetta tuli vaiheen perään. juuri kun tottui yhteen niin tuli toista. unet meni hyvin 5 päivää ja sitten rupesi pukkaamaan hammasta/uutta taitoa/tieheän imun kautta jne. mä heräsin ekat 1v1kk joka yö 2-x kertaa yössä. siitä eteenpäin poika on nukkunut yöt putkeen ilman heräämisiä jo yli puoli vuotta. tässä ehtiikin vielä pari kuukautta nukkua "hyvin" ennen kuin sama rumba alkaa taas alusta mahavauvan kera. voimia sinulle vaan toivottelen!

    VastaaPoista
  2. Juurikin näin. Vauvan elo on yhtä vaihetta... Kun edellinen loppuu, uusi alkaa. Jaksamista! Meilläkin nukkumisjärjestelyt sisältävät lattialla olevia patjoja jokaisen omien sänkyjen lisäksi. Joka yö kaikki variaatiot ja sängystä toiseen vaeltaminen on tuttua kahden lapsen kanssa meille äitille ja isille. Huudatukseen kun ei meilläkään ole missään vaiheessa haluttu ryhtyä, niin siksi näin. Ja kolmannen laskettu aika on ensi viikolla, joten lisää yöllistä äksöniä luvassa. ;)

    VastaaPoista
  3. Meilläkin jumpataan zumbaillen yölläkin myös :) viime yönä käytiin nukkumaan puol 3.. Ja herättiin kolme kertaa zumbailemaan. loppujen lopuksi poika heräsi kymmeneltä ja meni mummonsa luo hoitoon :)Siellä vielä nautitaan kun poika zumbailee :D

    VastaaPoista
  4. mä kestin tuo tunnin välein tisseilyä siihen 7kk asti. En tiedä miten, älä kysy äläkä itse kokeile. jos se nukkui hyvin sun sängyssä, niin mikset laita sitä pinnasänkyä sen seinän toiselle puolelle? Kun sille tulee hätä, niin sen kyllä kuulee. Usko mua.Niin kuin varmaan tiedät, niin meillä päädyttiin "huudattamaan". Minusta se on kuitenkin ihan väärä ilmaisu sille, että me itse autoimme vauvaa löytämään itse unen päästä kiinni, ilman tissin helpottavaa apua, tai ilman meidän rauhoitteluja. Aluksi siis rauhoiteltiin öisin, pidettiin sylissä ja tassuteltiin. Nyt riittää vaan peiton heittäminen aamuyöllä neidin päälle, ja uni tulee uudelleen.Sohvi heräsi siis alusta asti 23.30, 01, 02.30, 04, 05, 06.30 ja 07 ylös. Itse sain ties mitä arvosteluja, kun päätin ryhtyä unikouluun vain 7kk vauvan kanssa. Mutta ei sitä olisi jaksanut enää parisuhde, enkä todellakaan ollut hyvä äiti niillä unilla. Kun unikoulu oli suoritettu, tuli vain positiivista palautetta sekä neuvolasta, että lastenlääkäreiltä. Itse mielestäni onnistuin, enkä jaksa enää välittää siitä mitä muuta ovat mieltä.Sinuna lopettaisin rinnalle nukuttamisen. Syöttää saa toki juuri ennen unia (teen yhä niin), mutta vauva puoli hereillä sänkyyn. Siellä silittelyä tai tutti, johon sen jättää sitten nukkumaan. Myös päiväunilla, jotta rutiini tulee tutuksi. Ei toki nyt joka kerta, mutta tarpeeksi usein. Ja sama yöllä, eli kun syötät, niin syötä molemmat tissit kerralla, jolloin vauva ehtii yleensä kunnolla herätä, ja sen jälkeen samoilla rutiineilla taas puolihereillä sänkyynsä etsimään unta. Ensimmäinen viikko on pahin, tiedän sen. Mutta kyllä se siitä helpottaa. JOs syö tuttia, niin sillä voit tuki huijata öisin. Meille se toi vaan vähän helpotusta, muttei vienyt sitä ongelmaa pois. Kun tutti tippui, niin se heräsi sitten siihen. Ilman tuttiakin selviää, me jätettiin se kokonaan pois unikoulun myötä. Tosin ei se sitä ennen ehtinyt meillä montaa kuukautta olemaankaan.Eniten toivotan tsemppiä. Ja multa voit kysyä, jos asia alkoi oikeasti kiinnostamaan :)

    VastaaPoista
  5. Jep, en mä ihan tälläkään linjalla ajatellut jatkaa. Harjotukset hyvässä käynnissä, päiksyt pomputin pomppupallon päällä uneen ja pinnikseen 50 mins. Hirvee huuto herätessä. Nyt nukkuu mun sängyssä ja kun menen nukkumaan itse, syötän ja pyrin laittamaan pinnikseen. Mikä siis on seinän toisella puolella mutta samassa huoneessa. Nyt eka jos opeteltas toi pinnasänky, että se tulisi tutuksi ja sitten pyrittäs etenemään.Verski, hyvä tietää, että vertaistuki on lähellä!

    VastaaPoista
  6. Meillä oli jatkuvaa heräily alkoi noin 8-9kk iässä eli sama tilanne kuin Verskillä. Siihen asti lapsi oli nukkunut välillä hyvin ja välillä huonosti mutta ei oikeastaan koskaan öitä putkeen. Pari herätystä yössä jaksoin mutta en 8-10 kertaa. Tissiä halusi eikä tuntunut rauhoittuvan muulla. Koetettiin vierottamista monta kertaa noin 1,5kk aikana mutta vasta kolmannella kerralla taipui ilman suuria itkuja. En siis missään nimessä neuvo lopettamaan yöimettämistä, koska noin pieni lapsi minusta vielä tarvitsee sitä ruokaa öisin, mutta lapsi muuttuu tuossa vaiheessa niin hurjaa vauhtia että jos nyt ei onnistu syöttämiskertojen vähentäminen niin viikon päästä voi tilanne olla toinen. Ja minä myös suosittelen vähentämään sitä rinnalle nukuttamista, vaikka tiedän miten helppoa ja ihanaa se oli. Silloin kun mieheni nukutti lapsen ilman tätä luontaisetua, nukku lapsi paljon paremmin yöt.Tsemppiä ja parempia öitä toivottelee lukijasi.

    VastaaPoista
  7. Sama tilanne 4kk iässä. Tyttö rupesi heräilemään tunnin-parin välein syömään. Aloitin vellien antamisen yötä vasten ja siitä lähtien tyttö nukkunut yönsä, eikä ole onneksi vaikeuttanut millään tavalla imetystä.

    VastaaPoista
  8. eipä mitään :)Itse olisin kaivannut konkreettisia neuvoja kun itse kärsin jatkuvasta univajeesta noina samoina aikoina kuin sinä nyt. Ainoa kunnon vinkki minkä sain, oli tuo että syötä molemmat rinnat kerralla. Meillä se ainakin auttoi hetkellisesti. Ei se toki yösyöttöjä poistanut, mutta vähensi ne ehkä siihen kahteen tai kolmeen yössä.Meillä Sohvi ei syönyt tuttia. Tarjosimme aina vain silloin kun se jo huutamalla huusi, ja siitä seurasi vain suuremmat huudot. Meidän tyhmien olisi pitänyt tarjota sitä jo pieniin ähinöihin, niin ehkä se olisi onnistunut. Lisäksi itse toimin ensimmäiset 4kk huvituttina, koska se toimi koliikki-itkuun. Noin 5kk iässä Sohvi taas söi jo tunnin välein, päivin öin, koska tankkasi ja oli ilmeisesti koko ajan nälissään. Tyhmä äiti kun oli päättänyt täysimettää 6kk asti, mutta vauva kaipasi jotain vahvempaa ruokaa. Kun se alkoi sitten saamaan soseita, niin ruokavälit piteni hetkessä, tosin yöheräilyt oli silti sitä normaalia.Nyt tiedän mitä tekisin toisen vauvan kanssa eri tavalla. Mutta kun on tällainen jääräpää, niin kaikki piti oppia taas kantapään kautta. Eikä meillä vieläkään mitään täysiä öitä nukuta. Joskus kyllä sattuu käymään niin, että tyyppi nukkuu 10h heräämättä, mutta viime yönäkin se touhusi ja seisoskeli sängyssään pitkän aikaa joskus kolmelta. Seuraavat huudot oli viideltä, ja lopulta ennen seiskaa noustiin ylös. Mutta tämä nyt vaan kuuluu tähän arkeen. Siitä olen ihan pirun onnellinen, että ollaan älytty opettaa se nukkumaan ilman sitä tissiä. Eilen se tosin meinasi nukahtaa rinnalle, juuri kun olin päässyt sanomaan ettei niin kannata tehdä :D

    VastaaPoista
  9. Liittyykö tohon 4kk:n ikään toi heräily? Meidän neiti viikon päästä 4kk ja nyt viikon verran harrastanut noita energyshotteja aamuyöstä lähtien kiihtyvällä tahdilla. Ei siinä ehdi äiti nukahtamaan välissä, kun itseä on vaivannut reilun kuukauden hankaluus nukahtaa imetyksen jälkeen.

    VastaaPoista
  10. Ei varmaan kuulosta kovin lohduttavalta, mutta meidän taapero alkoi nukkumaan kokonaisia öitä vasta n. 1,5 v ikäisenä. Siihen saakka heräiltiin, rasvattiin, tissiteltiin, siliteltiin, huudatettiin, tainnutettiin tropeilla, kapaloitiin, nukuttiin perheepedissä, pinnasängyssä, sivuvaunussa, sohvalla, just name it. Kaikkia keinoja kokeiltiin ja lopulta poika hoksasi itse nukkumisen ja nukahtamisen salat. Mutta tosiaan, aika kauan siihen meni. Sinne asti vain sinniteltiin... "Aikansa kestää vaikka aidan seipäänä", mutta jos ei loppua näy, niin onhan se varmaan aika tuskallinen tilanne... Ja tissille nukutin kun se vain oli helppoa. Enkä kadu sitä hetkeäkään.

    VastaaPoista
  11. Meillä on vasta 3kk ikäinen tyttö, mutta kasvaa niin älyttömästi että ruokahaluja olisi öisin koko ajan.. Siksipä annamme iltaruuat pullosta, jolloin neiti syö itsensä tainnoksiin (n.3dl) ja nukkuu tuurista riippuen 4-6½ tuntia ensimmäisellä pätkällä. Yösyöttö on imettämällä, mutta sen voimin nukkuu yleisimmin sen 2-3h. Minulla ei ainakaan kestänyt hermot jatkuvaa syöttämistä kiljumisen kera (maitoa pitäisi selvästikin suihkuta suuhun, jotta väsynyt tyttö olisi tyytyväinen), joten iltapullo on ollut erinomainen ratkaisu, jonka avulla koko perhe jaksaa paremmin.Päivät ja yöt siis muutoin imetän, joten iltapullo ei ainakaan meillä ole häirinnyt imetystä mitenkään. Neuvolastakin on asialle saatu hyväksyntä, mutta jostakin syystä tuoreet mummot eivät tästä toimintatavasta pidä... Ilmeisesti pitäisi joko täysimettää tai täyspullosyöttää, ja tällainen välimuoto on heille outo.

    VastaaPoista
  12. Niin tuttua! Mä kanssa aikas poikki jatkuviin tunnin/kahden välein oleviin herälyihin. Kokeilin jonkinnäköistä unikoulun tynkää ja meni viimeisetkin unet (multa) ja hermot. Eli palasin suosiolla tissittelyyn. Taitaa sopia joillekin, ja ehkä mullekin joskus, muttei nyt voimavarat moiseen riitä. Kiva kuulla että tissittelemälläkin jotkut vat saaneet vauvansa pienokaiseksi ;).

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images