Kirppispaasaus

 Tänään oli "vaihteeksi" kirppispäivä. Saalis ei ollut kovin kummoinen, Obh Nordican uuden öljysumuttimen löysin 2 eurolla ja...


 Tänään oli "vaihteeksi" kirppispäivä. Saalis ei ollut kovin kummoinen, Obh Nordican uuden öljysumuttimen löysin 2 eurolla ja Kentin cd:n eurolla. Not much, tuskin kuvat havainnollistavat sanoja enempää.

Tänään, kuten monena muunakin kirppiskertana sain kesken kierroksen ärsytyksen koko touhuun.

-Vaunut. Anteeksi nyt kaikki vaunuilijat, mutta mielestäni on idiotismin huippu tunkea taattuun ruuhkaan vaunuineen ja hokea koko ajan kärsimättömästi, et anteex, anteex kun jokin helpompikin tapa liikkumiseen olisi. Vauvalehden tilaajalahjaliinoja saa 3 eurolla huutonetistä. Tämä koskee niin viikonloppukirppiksiä, Hulluja Päiviä kuin muitakin tukossa olevia mestoja, joissa TIEDÄT olevasi tukkona niitten deluxrenkainesi ja tiedät, että SINUA vituttaa.

-Ihmiset kävelevät päälle eli kantorepussa olevan vauvan päälle. Meidän värikäs reppu toimi huomionosoituksena, että kyydissä on lapsi, mutta mustalla kantoliinalla varustautunut kaveri sai osakseen ties kuin monet kolhut. Minä sentään yritin olla olematta tientukkona, yrittäisitko sinä katsoa eteesi?

-Vessat. Noin puolet Valtterin myyjistä myy lastenvaatteita. Noin puolet asiakkaista ovat paikalla lapsineen tai ostamassa jotain lapselle. Missä te kuvittelette minun vaihtavan vaipan? Tein sen kuukausi sitten kahvilassa, nyt säästettiin kotiin.

-Myyjät, jotka eivät tiedä tavaran arvoa. En todellakaan maksa Cardigansien levystä 5 euroa tai  imetysmekosta kolmeakymppiä. 1/10 tavaran arvosta on kohtuullisen käypä hinta, mistä tingitään. Noin niinku täällä maan pinnalla. Myyjät, jotka selittelevät:

     "Tää on melkein käyttämätön ja siksi tää maksaa kympin."
Oma mokasi, miksi ostit jotain mille ei ollut käyttöä. Ääliö.

     "Tää Boobin mekko on oikeasti tosi kallis ja siksi maksaa kolmekymppii, en aio ilmaseksi antaa" Tavataanko yhdessä mikä tämä paikka oli: KIRP-PA-RI. Täällä halutaan päästä tavarasta eroon.

     "Tää on retro".
Ah, no sitten olenkin valmis maksamaan siitä tuplasti, mitä  ehjästä kamasta kaupassa. Sitä paitsi vanha kama on vintage, ei retro. Kaikki vanha kama ei ole keräilyharvinaisuus.

     "Tää on Hanna Saren/Ivana Helsinki/Tiia Vanhatapio". Mutsis oli ku sua teki. Noita polyesterihirvityksiä saa lehtien tilaajalahjoina ja sen arvo on sentti, ei satanen. Sorry.

36 kommenttia

 1. Ah, mä niin yhdyn jokaiseen kohtaan! Kirppistelystä on lähtenyt maku lähinnä tuon rahastuksen takia.

  VastaaPoista
 2. AAMEN! Olin tänään valtterissa itse ilman vauvaa, kaverilla oli pikkuuinen kantorepussa. Kukaan ei varonut ja tönittiin ihan surutta. Vaunuja/rattaita näkyi jokapaikassa ja ne tukkivat kätevästi kaikki käytävät. Kaiken huippuna vielä yli 3-vuotiaat matkustajat..

  VastaaPoista
 3. Mä yhdyn noihin hinnotteluihin. Oltiin äitini kanssa Valtterilla pari viikonloppua sitten ja oli niiden osan myyjien hinnat kyllä aivan järkyttäviä! Mitä ihmettä te ihmiset oikein teette kirpputorilla jos ette edes yritä päästä siitä tavarasta eroon, häh?!? Paljon oli niitäkin, jotka oikeasti myi esim. lasten kirjoja tyyliin 0,50-1 eurolla (ja vielä hyviä ja laadukkaita kirjoja!), koska oikeasti halusivat päästä tavarastaan eroon ja itsekkin ostin takin 5 eurolla. Mutta sitten oli justiinsa näitä jotka myi 10 euron kirjoja ("no kaupassa maksaisi uutena ainakin 20 euroa") ja 20 euron takkeja (yksi jopa yritti saada myytyä jakun 60 eruolla "kun tää on sen ja sen merkkinen, ei tää ilmaseksi lähde", no ei kyllä lähtenyt sitten ollenkaan, pidä lumppus prkl..). Parhaat vielä kerto mulle miten saan modifoitua takeista äitiysmalleja aivan, kun olisin valmis ensin maksamaan KIRPPUTORI-vaatteesta ihan liikaa yli hintaa (miltei saman kuin kaupassa) ja sen jälkeen vielä itse leikkaamaan ja ompelemaan! Kappas kummaa miten siitä 5 euron takista sai kun saikin sillä samalla vaivalla kelpo rotsin...

  Äitini itseasiassa oli aktiivi kirppismyyjä 90-luvulla (Valtterikin on tuttu paikka) ja me miltei asuttiinkin yhdellä kirppispaikalla ja sekin oli aika järkyttynyt niistä hinnoista mitä tuolla Valtterilla pyydettiin. Mut onneks ei maltti piti, lähdettiin muuten käsilaukut ja neljä tai viisi muovipussillista TÄYNNÄ lasten kirjoja, pelejä ja muita tuotteita. Rahaa taisi kahveineen ja pullineen palaa noin 20 euroa ;)

  VastaaPoista
 4. Niin totta! miksei (lastentarvike)kirppiksissä ole koskaan kunnon vessaa! Ja ihmisten kirppiskaman hinnoittelu on mennyt ihan päättömäksi, kulahtaneesta/rikkinäisestä tavarasta saatetaan pyytää jopa melkein saman verran kuin uusi mokoma maksaisi. Mutta sehän ei ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa (tai niin ainakin sanotaan...). Vaunuista olen kyllä eri mieltä. Toki ne ovat aina edessä ja kirpparit ovat usein ahtaita, mutta jotkin vauvat eivät vain viihdy liinassa tai repussa. Tai sitten vanhemmat eivät jostain syystä halua kantaa lastaan. Tai heitä ei kiinnosta ovatko edessä vai eivät. Mene ja tiedä.

  VastaaPoista
 5. Mua ei yhtään vituta valtterissa rattaiden kanssa. Toisaalta mulla onkin tosi pienet ja näppärät rattaat.
  Mutta moni muu asia vituttaa.
  Ne joilla ei ole pieniä & näppäriä rattaita.
  Ne jotka työntävät liian isoa lasta rattaissa.
  Ne jotka työntävät tyhjiä rattaita lapsen kävellessä vieressä.
  Ne kaikki muuten vaan urpot ihmiset; hitaat, puolisokeat, haahuilijat, tyrkkijät ..

  Repun kanssakin mua vituttaa. Juurikin ne päin kävelijät ja tönivät. Mutta myös se etten todellakaan jaksa kaivella ja kyykkiä pöytiä ja laatikoita lapsi repussa. Oli se sitten edessä tai selässä.

  Joten jatkossakin käyn kirpparilla rattaiden kanssa ja vetelen niillä nilkoille kaikkia ärsyttäviä urpoja. Hah.

  Hinta-asiaan yhdyn täysin.
  Ja ne vessat. Oksettavat. Harmittaa niiden myyjien puolesta joilla on vessan läheisyydessä pöydät. Välillä se paskan lemu nimittäin on niin karsea ja leijailee pitkälle. Hyi. No kykyään siellä on normaalit pöntöt jo. Ei oo kovin montaa vuotta kun olivat vielä huussi/bajamaja tyyliset.

  VastaaPoista
 6. Asiaa! Kirppisten hintapolitiikka on ärsyttänyt jo pitkään. Kesällä bongasin kirpparilta hooetäm-lastenpaitoja KALLIIMMALLA kuin mitä niitä myytiin vielä samaan aikaan itse liikkeessä. Ei kirpputorikauppaa kuuluisi tehdä euronkuvat silmissä, eiks idea oo päästä tavarasta eroon jotenkin järkevämmin kuin roskiin heittämällä...

  Vaunuilevista kirppismutseista, oma lukunsa on nämä MLL:n kiertävät lastenkirpputoritapahtumat: yhtenä päivänä yks pirun kaksi tuntia, eikö sinne nyt vois edes tulla ilman niitä hyökkäysvaunuja? Meidän huudeilla ko. kirppis oli viimeksi sunnuntaipäivänä klo 11-13, ja jopa minä joka harvoin saan lapseni hoitoon, pystyin tuoksi ajaksi värväämään hoitoapua ja menemään ihan yksin. Vaunuryykäreitä oli vino pino liikenteessä, ja siellä tungoksessa se oli vaan todella ahdistavaa ja ajattelematonta.

  VastaaPoista
 7. Kiitos siitä kantoreppuvinkistä tänään - tilasin, ja alennuskoodilla, itsellenikin norsukuvioisen! (Minut ohjattiin tänne sieltä foorumilta, jonka mainitsin :) kun keskusteltiin repustasi!)

  VastaaPoista
 8. mulla on välillä vauva kirppiksellä liinassa ja välillä vaunuissa enkä ärsyynny ahtaudesta kummassakaan tapauksessa. vauva tosin välillä ärsyyntyy niin liinassa kuin vaunuissakin, kun ei näe mitään. varmaan pitäisi alkaa kantaa pian kasvot menosuuntaan, vaikka se tuntuu julmalta. jos ahtaus kirppiksellä/ hulluilla päivillä tms. ärsyttää, pakkoko sinne on mennä. mua ei ärsytä myöskään pyörätuolilla liikkuvat eikä lihavat (eikä raskaana olevat) eikä lapsen tai miehen tai kaverin tai koiran tai rollaattorin kanssa liikkuvat ihmiset, vaikka ne vie paljon tilaa. vaunuissa on hyvät puolensa: ei joudu kantamaan kaikkea tavaraa (vaihtovaippoja, ostoksia, ulkotakkiaan) eikä vauvaa koko aikaa eikä kuumakalle vauva äiteineen ole koko ajan ihan hiessä. tykkään silti liinastakin.

  mutta tuo hinnoittelu on kyllä monesti erittäin koomista! mun lempparihuvituksia noiden tilaajalahjojen lisäksi on äp:n toppahaalarit kahdella kympillä (kuin uusi hei!) ja pari vuotta vanhat lehdet kaksi euroa kappale. toki jokainen saa pyytää mitä haluaa, mutta joskus tuntuu, ettei myyjä oikeasti halua luopua tavaroistaan.

  VastaaPoista
 9. Olin ennen vannoutunut UFF-kävijä. Kiersin kaikki Uffit ja fidat (ennenkuin hoksasin että muitakin on...) useita kertoja viikossa ja salakavalasti huomasin hintatason kasvaneen älyttömästi.(mikä ei kuitenkaan taannut sitä että laatutaso olisi kulkenut samaisessa suhdanteessa..) Sitten kiehahdin ja lopetin, boikotoin ja yritin vaikuttaa johonkin (???) Kunnes, löysin upean talvitakin (suht uuden) alle kympillä ja annoin hitaasti uuden mahdollisuuden UFFille, kunnes TAAS hinnat ja palvelu ikävä kyllä saivat mulle lähinnä rytmihäiriöoireita ja vaikuttava boikotti alkoi jälleen.

  Valtterilla on kyllä välillä törmännyt jos jonkinmoisiin myyjiin: joko kiskovat älyttömiä hintoja tuotteista joita saisin samaan hintaan 2 kpl uutena kaupasta. TAI sitten niitä jotka ovat ujoja ja kysyvät ostajalta"paljonko haluat maksaa siitä?" (voin kertoa että lähti ERITTÄIN halvalla kaksi juhlamekkoa tältä myyjältä..)

  No nämä menivät vähän ohi pointista mutta kirppikseen liittyivät joten. niin . Edelliseen postaukseesi vielä halusin sanoa, että mekkosi oli upea.

  -henu

  VastaaPoista
 10. Mä ymmärrän sen, että vituttaa ne vaunuilla eteen tukkeutuvat äidit mutta tuntuu silti vähän kaukaa haetulta peräänkuuluttaa liinan ostamista kirppistelyä varten vaikka se erittäin halpa halvimmillaan onkin.

  En usko, että niiden raivostuttavien vaunuilijoiden suurin este liinailuun on raha vaan joku ihan muu. Minun on todella vaikea kuvitella, että joku kantamiseen tottumaton yhtäkkiä ostaisi kolmen euron liinan huutiksesta kun ei edes tiedä millainen pitäisi ostaa saati, että tietäisi miten se sidotaan jos ei ole perehtynyt asiaan. Menee nimittäin noissa sidonnoissa kommenteista päätellen sormi suuhun innostuneellakin aloittelijalla.

  Kantaminen on hyvä juttu, se helpottaa elämää suurestikin ja se on mukavaa mutta välillä alkaa tuntua, että vaunujen parjaamisesta on tullut ihan samanlainen juttu kuin kantamisen kritisoinnista joka velloi tässä hetki sitten. Aina on helppo sanoa, että vastapuoli tekee väärin. Siis se joka tekee eri tavalla kuin minä itse. Kaikki meistä eivät ole niin orientoituneita erilaisiin liinoihin ja systeemeihin. Meillä esimerkiksi on vaunut käytössä jatkossakin vaikka Tuli tulikin.

  Hinnoittelusta sen sijaan olen aivan hiton täsmälleen samaa mieltä. Suosikkejani olivat lähikirppiksen erittäin kulahtaneet "merkkipaidat" 15e kappaleelta. Ngh. Ja viimekertaisen yhteisreissumme "niin mä kyllä ajattelin ensin viittä euroa". No älä, olisit sanonut sitten sen etkä neljää.

  VastaaPoista
 11. Juu ei liinan omistaminen ja käyttäminen kaikille varmaan ole mahdollista. Kuten ei myöskään lapsen jättäminen kotiin. Oli se aika tuskaista viimeksi olla kirpparilla kun lapsi huutaa raivoisana repussa ja ulkopuolisetkin kommentoi, että "anna hyvä nainen jo lapsen kävellä". Semmoista kävelevää raivolasta sitä olisikin helppo paimentaa.

  Mustakin kirppisten hinnoittelu on lähtenyt käsistä. "Nokuntää on miiandai" ja sit sellaisesta kulahtaneesta bodysta tai paidasta voi pyytää liki 20 eur. Hyvähän se on myyjälle jos ökyhinnoilla menee kaupaksi, minä ainakin jätän vaan ostamatta jos hinta ei miellytä. Seuraavalla saattaa olla löyhemmät kukkaronnyörit ja lopulta myyjä pääsee tuntipalkoille, mutta en todellakaan rupea maksamaan uutta vastaavia hintoja huolimatta siitä miten uusi, käyttämätön tai merkkituote olisi tarjolla.

  VastaaPoista
 12. Taas tähän tullaan: Miksi äidit aina lätkii toisiaan, oli sitten kyseessä kantaminen, imetys tai kestovaipat? Ja miksi sinne kirpparille pitää kantomutsinkaan lähteä jos kanssaihmiset ärsyttävät? Kantaminen on kiva juttu niille joille se sopii, kaikille ei. Joidenkin vauvat eivät viihdy liinassa, joidenkin selälle ei sovi kantaminen (minkäänlainen), joitakuita ei vaan kiinnosta. Jos homma on itselle mieluista, se ei välttämättä ole sitä kaikille. Ja oman jutun kohottaminen muiden yläpuolelle on aina, aiheesta riippumatta epäempaattista.
  Lola

  VastaaPoista
 13. Kirppiksellä myyminen ei oo mitään hyväntekeväisyyttä, kirppisten pöytävuokrat (olipa kyse sitten Valtterista tai itsepalvelukirppiksistä) on aika kovat ja kukaan ei haluaisi tehdä tappiota. Jokainen hinnoittelee miten tahtoo, toki itsekin iloitsen kun jotain oikein halvalla saan, mutta välillä noissa tilanteissa tulee hiukan huono omatunto, kun neuvotteli hinnan alas vaikka tuotteen arvo olisi korkeampi. Vintage on käsittääkseni about 50-luvun tavaraa, näin olen jostain lukenut. Retro ja uusretro on toki käsitteitä, jotka sotkee pakkaa. Esim. Sarviksen astioita sanoisin minäkin retroiksi, mutta jotain Me&I: n tai Lindexin lastenvaatekuosia kutsuisin uusretroksi. Ja jos kaikki pitää ilmaseks saada, niin joillain kirppiksillä on ilmaislaatikoita, sieltä voi hakee. :) -Kati-

  VastaaPoista
 14. Mä niin yhdyn, öö.. KAIKKEEN.

  Ja yksi juttu mikä mua ärsyttää niinkun ihan sikana, on se että jengi myy ÄITIYSPAKKAUSTAVARAA niinkun suurimpia aarteita. En todellakaan maksa "ilmaiseksi" saadusta haalarista töppösineen viittätoista euroa, en. Enkä 15v vanhasta äp-makuupussista (jossa oli joo, makea kuosi, joka olisi mennyt parvekevaunuihin, kymppiä. Come on!
  Sitten on nää "merkkituotteiden" myyjät. Mitä ne kuvittelee, kun sanoo ylpeillen, että jokin vaate on Vero Moda tai H&M? Niin? Mun kaikki perusvaatteet on sitä perkeleen vero modaa ja hooämmää. Kun tuot eteeni viime vuoden Hilfigeriä, alan maksamaan vaatteesta sen 7 euroa.
  Tai jostain H&M vauvan 6,95e uutena maksaneesta bodysta 2e - in your dreams! Paras oli, kun joku pyysi hymyhelistimestä kymppiä. Kirpparilla. Salli mun nauraa.

  Mä oon itse niin tarkka jo vaatteiden hinnoista niitä ostaessa uutenakin. (Kyllä, vieläkin seison kuitti kädessä, laput siinä villatakissa kiinni. :D) Ostan lähestulkoon kaiken tehtaanmyymälöistä, alennusmyynneistä ja tosi tosi harvoin mitään normaalihintaan. Yleensä farkkuja. Mä ostan aika harvoin uusia vaatteita, mutta sitten ostain oikeasti jotain ihanaa. H. on joskus katsonut pahalla silmällä, kun mun talvitakkini on maksanut neljättä sataa euroa, muttei katsonut enää, kun käytin sitä neljättä talvea. Se ero on mun mielestä sillä ja viidenkympin Lindex-takilla. Josta joku nyhtää kahden talven jälkeen 15 euroa.

  VastaaPoista
 15. Ohoh, Nna olikin tarttunut samaan aiheeseen aiemmin. :)

  Mun piti sanoa vielä noista vaunuista, että kun itse vielä liikuin kirppareilla vaunujen kanssa, sisäistin vain, että MULLA on ahdasta liikkua, enkä yhtään ajatellut, että muut ihmiset ei pääse vaunujen ohi ahtailla käytävillä.
  Kiitos sun, innostuin kantamisesta ihan eri tavalla ja kaapissa pyörineet kantoliinat sai käyttöä ja netistä tilasin lisää. Ei musta kokoaikaista kantajaa saisi, oon liian mukavuudenhaluinen (talvikamat, hoitolaukku, ruokakassit). MUTTA, kun lähden jonnekin paikkaan, jossa tiedän olevan ahdasta ja vaikeaa vaunuilla,ja luultavasti myös ahdasta ja vaikeaa muillakin minun takiani, jätän vaunut suosiolla kotiin ja heitän lapsen kantoreppuun. Kyllä, siitä on tullut meidän pop-juttu.
  Mun mielestä kuitenkin vaunuilla liikkujan vertaaminen yhtä lailla tilaa vieviin rollaattorin käyttäjiin, lihaviin ihmisiin tai raskaanaolijoihin on kohtuutonta. Kyseessähän on ihan eri asia. Rollaattorin kanssa ihminen on liikuntarajoitteinen, eikä luultavasti kykene liikkumaan ilman sitä. Mua ärsyttää muutoinkin kaikki kommentit "lihavat ihmiset vie bussissa 1,5 paikkaa" jne. Ihminen on sen kokoinen minkä on. Lihavakin tai raskaana oleva ihminen voi väistää hyllyn väliin, siirtyä sivuun, mutta harvoinpa näen yhtä ketteriä yhdistelmävaunuja.

  VastaaPoista
 16. Luin tämän kirjoituksen eilen kommentteineen ja kyllä tuli oikeasti paha mieli. Sen jälkeen kun minusta itsestäni tuli äiti olen kohdannut paljon arvostelua, ennakkoluuloisuutta, ahdasmielisyyttä sekä ihmeellistä kilpailua äitiydessä, ja pahimmat sanat tulevat toisilta äideiltä.

  Me olemme vaunuilijoita. En voi kantaa lasta liinassa enkä haluasi siitä huonoa omatuntoa potea. Käsitän sen, että jos mennään ruuhkaisalle paikalle, niin emme pääse välttämättä eteenpäin yhtä nopeasti kuin haluaisimme. Yritän olla ajamatta kenenkään päälle ja pyytää anteeksi joka välissä olemassaoloamme. Kuitenkin ihmiset katsovat, että meitä voi tyrkkiä, meihin voi nojata ja meitä voi mulkoilla vihaisesti vain sen takia, että kehtasimme tulla paikalle vaunujen kanssa. Meillä se toinen vaihtoehto olisi, että emme menisi ollenkaan kyseiseen paikkaan. Tässäkin on ongelma, sillä tällälailla ajateltuna, emme olisi tervetulleita muualle kuin lähimarkettiin ja sinnekin vain juuri ja juuri.

  Olen ajatellut aina, että kukas sitä äitiä paremmin ymmärtäisi kuin toinen äiti. Eikö äitien pitäisi pitää yhtä eikä arvostella toista miten ovat oman asiansa ratkaisseet. Mihin katoaa ymmärtäväisyys kun toinen tekee asiat hieman toisella lailla? Miksi oma ratkaisu olisi parempi kuin toisen? Ei äitiys ole kilpailua kuka on paras ja kellä on parhaat välineet siihen, sillä loppujen lopuksi, kaikesta huolimatta, vain sinä olet maailman paras äiti omalle lapsellesi.

  VastaaPoista
 17. Me kuljetaan myös rattailla, koska mun selkä ei kestä kaksvuotiaan kantamista ja koska se ei jaksa vielä kävellä koko aikaa itse ja koska se nyt vaan on helpompaa kuin juosta sen lapsen perässä nostelemassa sen pöydiltä alas repimiä ryysyjä takaisin, sen sijaan että annat sille rattaisiin vaikka mutusteltavaa tai lelun ja katselet rauhassa pöydät läpi.

  Muuten kyllä yhdyn tähän paasaukseen täysin!

  VastaaPoista
 18. Minä olen ottanut vähän pakostakin not giving a fuck -asenteen vaunuilla kulkemiseen. Minulla ei muutamaan kertaan murtunut selkä kestä manducaa juuri lainkaan (kiva, että meni huntti hukkaan), enkä todellakaan ala sen lisäksi kaupungilla kantaa vaippoja, harsoja, kameraa, lompakkoa, puhelinta ja ostoksia kädessä. Koska lisäksi kupeitteni hedelmä kieltäytyy systemaattisesti pulloruokinnasta, olen siinä kiinni jatkuvasti.

  Siispä en vaan välitä. Joskus on päästävä pois kotoa ja kirpparit ovat minulle se itsestäänselvin ja ainoa "menomesta". Sentään mihinkään viikonlopun ruuhkaan en mene, kun minulla on äitiyslomalaisena aikaa liikkua keskellä viikkoakin.

  Kyllä ruuhkassa, hissiä jonottaessa ja kiertotietä kulkiessa vähän kadehdituttaa liina/kantoreppuvanhemmat. Voi kun voisikin.

  Mutta se kirppisten hintapolitiikka, voi jumalauta. Ei se Tampereella taida olla yhtään Helsinkiä fiksumpaa. Minä, joka kuljen yhä yläasteella ostetuissa vaatteissa, olen vasta lisäännyttyäni sukeltanut merkkipalvonnan maailmaan. Täysin kulahtanut Me&I on vain täysin kulahtanut rätti, eikä mikään kymmenen euron arvoinen löytö. En tiedä, että peseekö ihmiset lastenvaatteita kivien kanssa 90 asteessa, vai mistä johtuu, että jopa pienet 56-senttiset vaatteet saa täysin harmaiksi ja nyppyisiksi. Ymmärtäisin, jos kyse olisi jostain nelivuotiaan ulkohousuista. Sitä sen sijaan en ymmärrä kummassakaan tapauksessa, että miksi se roska on kirpparilla (ylihintaisena) myynnissä? Tai joku harmahtunut ja kainaloista valkoinen imetyspaita vitosella? Kamoon.

  VastaaPoista
 19. Luetaanpa uudestaan: "...joissa TIEDÄT olevasi tukkona niitten deluxrenkainesi ja tiedät, että SINUA vituttaa.". Jos sinua EI VITUTA, go for it. Mä en vain käsitä miksi tunkea itsensä vaunuineen ahtaaseen tilaan ja sit olla siellä jonkinlainen vaunumarttyyri, katsoa jokaista vastaantulijaa kärsimättömästi. Ja kyllä, sinulla on oikeus siihen. Mutta onko se kivaa?

  Mä olen siinä mielessä paska tyyppi, etten välitä pätkääkään jos sanomisistani tulee paha mieli, jos kyse on mun mielipiteestä minkä pidän. Jos jokaisen asian aikoo ottaa henkilökohtaisesti ja pahoittaa mielensä jokaikisestä blogitekstistä, missä oma tapasi toimia kyseenalaistetaan, go for it.Sinulla on oikeus siihen, mutta onko sekään kivaa?

  Täällä blogeissa on viime aikoina tullut joka tuutista mielenpahoitusta niin, että nostan kädet ylös.

  VastaaPoista
 20. Kirjoituksen pointti oli jossain muualla kuin vaunuissa, kirjoittaja huomauttaa.

  VastaaPoista
 21. Ilmeisesti tuo Valtteri ei ole avoinna kuin kolmena päivänä viikossa? Eipä houkuttelisi, vaunuilla tai kantorepulla, kun voin kuvitella sen ruuhkan. Ei helvetissä.

  Paljon vähemmällä mielipahalla pääsee, kun jo lähtökohtaisesti lakkaa ajattelemasta äitiyden olevan jotenkin ihmisiä yhdistävä tekijä. Ei se todellakaan ole. Sitä paitsi ruuhkassa oletettavasti jokainen uskoo, että juuri hänellä on painavin syy olla siinä tien tukkeena ja/tai väistettävänä. Sellaista se nyt vaan on.

  VastaaPoista
 22. Kahden mutsina todettava, että joitain muksuja voi kantaa, joitain ei. Ei niin millään. Veetutti itseäkin kärrien kanssa, mutta tasan toinen vaihtis olis ollut jäädä himaan.

  Kirppiskulttuuri on jotenkin musta muuttunut ja muuttuu lisää, nyyhkis. Jotenkin tuntuu, että muutaman pennin ostokset vaan alkaa olla historiaa ja tavaran arvo punnitaan jo lähtökohtaisesti sen perusteella, mikä jälleenmyyntiarvo on.

  VastaaPoista
 23. Itse ole huomannut, että parhaat löydöt tekee pikkupaikkojen pikkukirppiksiltä. isommissa kaupungeissa kirppareilla yritetään nyhtää käytetystä tavarasta lähes uuden hinta.

  VastaaPoista
 24. LauraV sen sanoi: "Paljon vähemmällä mielipahalla pääsee, kun jo lähtökohtaisesti lakkaa ajattelemasta äitiyden olevan jotenkin ihmisiä yhdistävä tekijä. Ei se todellakaan ole."

  Kiitos. Vaikka tämä on MUN äitiysblogi, ei tämä ole mikään me äidit-lehden tsemppipalsta, siihen ei riitä energia.

  Kirppiskulttuuri muuttuu, jos ihmiset haluavat ostaa kamansa uutena ja saada niistä vielä myydessäänkin voittoa. Se johtaa mulla, luulisin että useilla, siihen ettei osta. Ei mua kiinnosta paljoko se tuote on maksanut kaupassa, vaan paljonko mä maksan käytetystä tuotteesta. Ja mä en valitettavasti aio tukea kenenkään virheostoksia kierrätyksen nimissä.

  VastaaPoista
 25. Yhdyn tähänkin, kyllä se jotenkin on omassa muistissa, että kirppiksellä kuuluu ostaa vähän sitä sun tätä roinaa parilla pennillä <3 Meillä on niin monta eri halpisketjua tässä maassa, että jos sitä haluaisi maksaa vaatteistaan enemmän kuin euron tai kaksi, niin miksei sitä sitten suoraan suuntaisi tällaiseen halpahalliin? Sitä paitsi kirpparin suurin juttu on se TUNNELMA! Siksi siellä käydään! Ei tekemässä voittoa.

  Sitä paitsi, joku puhui noista pöytien vuokrista, paikasta riippuen ne on noin 10-30 euroa päivältä, joten sä saat sen jo katettua jos myyt sen 10-30kpl:ta euron tavaraa, pari lisää ja saat pulla-kahvit. Sitten taas jos sulla ei oikeasti ole sitä tavaraa myytäväksi, niin mitä himskattia sä siellä edes teet?!?! Kirparipöydistäkin on nimittäin kilpailua ja musta on aika sikamaista viedä yksi myyntipöytä, jotta voi kaupata yhtä tai kahta 100 euron desing-rättiä, sitä varten on nykyisin netti. Mä haluan uskoa, että suurin osa kirpputorimyyjistäkin käy pitkälti vaan siksi, että saadaan vanhat käyttämättömät roinat nurkista pois, liian pienet lasten vaatteet tai mummon vanhat talvitakit. Mulla olisi itselläni kasva tavaraa, jonka myisin ilomielin parilla eurolla eteen päin, mutta vaikeaahan se on kun kaikkien lähikirpparien pöydät on varattu jo tyyliin puoltavuotta aikaisemmin. Sitten taas tavaran arvo on niin vähäistä, että ei niitä postitsekkaan viitsisi lähettää kun lähetyskulut tulevat tavaran ostohintaa suuremmiksi, joten tällaisen turhan kaapintäytteen nettimyyntikään ei ole kovin mielekästä.

  Aargh, mä voisin paasata tästä ikuisesti :DD

  VastaaPoista
 26. no jopas tästä keppi kalahti jonnekkii..
  Mä haluaisin jakaa sen että olen ollut kyseisellä Valtterilla vaunuilla ja liinalla, ja tullut siihen tulokseen että molemmissa on puolensa. Vaunuilla saa kätevästi kynnettyä suoraa linjaa eteenpäin ja tungettua sitä rompetta jota mahdollisesti löytää, niin sinne kyytiin. Vihaisiin katseisiin olen kieltäytynyt reagoimasta. Mutta, minä olin se joka sen mustan kantoliinan kanssa sielä menee..auauau..kokoajan täytyy pitää käsiä kehänä lapsen edessä ettei ihmisen rynni päälle. Mutta, ah, kylläpä pääsen kätevämmin kurkkimaan mitä pöydissä on! Nyt viime viikonloppuna yksi vaunuilija vitutti siksi, että hänen pappansa tms. (isä?!), kulki kirittäjänä vaunun vierellä hokien, "eteenpäin, eteenpäin" ja siis hätyytti vaunun edellä meneviä menemään lujempaa eteenpäin. grr ja mrr. Mä en jaksa leiriytyä kummankaan kulkupelin kannattajaksi, oppis nyt vaan kävelemään ni ei tarttis tätäkään miettiä.

  VastaaPoista
 27. Eikö sulla muka jo oo kaikki Cardicansin levyt??! t. Rellllllll...

  VastaaPoista
 28. Hinnoista samaa mieltä täysin..noin muuten mua harmittaa kiukkuiset tönijät ja mulkoilijat koskapa mulla on tuplarattaina mahdollisimman kapeat joissa kyydissä vauva ja taapero. Kirpparin aukiolot menee ristiin miehen työaikojen kanssa eli ilman lapsia en pääse kuin viinkonloppuisin ja parhaat löydöt tekee aina viikolla :D

  VastaaPoista
 29. Olennaisista kommenteista poimin olennaisimman: mulla ei oo first band i a moonia :/

  VastaaPoista
 30. Hempukka, ei se auta jos lapsi oppii kävelemään. Sitten oot sitä paimentamassa ja vahtimassa ettei se omi kaikkia pikkudinosauruksia tai viiden euron vetureita. Ja jos raivo yllättää, niin siinäpähän sitten kattoo kun penikka heittää oikoset käytävälle ja takoo maata nyrkeillä. Kiukkupennun kun nakkaa selkään niin isompi pyristeleekin jo siihen malliin, että ihan hikipäässä saa yrittää rauhoitella...

  Että ottaisin mieluusti sellaisen pienen tuhisijan kirpparille mukaan tuommoisen vilkkaan taaperon sijaan. Jos olisi vara valita, niin lähtisin aina kirppareille ja shoppailemaan ilman lasta.

  VastaaPoista
 31. Itse myyn huutiksessa mistä haluan enemmän saada ja siellä olen valmis myös vähän enemmän maksamaan. Oltiin just lauantaina Valtsussa ja yksikin vaatteita myynyt mamma vikisi että tää on hänen tienestinsä, kotihoidontuella ei kovin leveästi elellä. No eipä ole minun ongelmani miten hän raha-asiansa järjestää, koin jo todella paljon joustavani kun maksoin kympin neljästä Ratian, Marimekon ja Tutan vaatteesta...

  Kirpulla ei tullut osumia vaikka vauva miehellä olikin liinassa (sen sijaan kuuluu vain oi ja voih miten söpö joka puolelta), mutta ratikassa meinas kerran juoppo tulla päälle.

  VastaaPoista
 32. Nna kirjoitti että "vauva tosin välillä ärsyyntyy niin liinassa kuin vaunuissakin, kun ei näe mitään. varmaan pitäisi alkaa kantaa pian kasvot menosuuntaan, vaikka se tuntuu julmalta."

  Eihän siinä kasvot menosuuntaan kantamisessa mitään julmaa ole! Selässä on lapsella ihan hyvä paikka, näkee mihin mennään, vanhemman kädet on vielä vapaammat, lapsen asento on hyvä, on kevyempi kantaa. Että ihan huoletta muksun voi sinne kudotulla liinalla/ neliöllä/ repulla kyytiin heittää.

  Mutta sitten se semmoinen rintareppuroikutussidonta tuossa etupuolella on tosiaan huono idea. Ennemmän vaikka lonkalla sitten. :)

  VastaaPoista
 33. Kyllä sitä vaunumammaa vituttaa nimenomaan ne tönivät ja mulkoilevat ihmiset eikä ne omat vaunut. Ei tulisi mieleenkään arvostella liinailijoita, vaikka mulla aiheesta mielipiteeni onkin.

  VastaaPoista
 34. "Ei tulisi mieleenkään arvostella liinailijoita, vaikka mulla aiheesta mielipiteeni onkin. " Eli se mielipide on negatiivinen. Anna tulla vaan.

  VastaaPoista
 35. Sanotaan nyt näin, että olen ennakkoluuloisesti olettanut, että JOTKUT liinailijat karsastavat vaunuilijoita, samoin kuin esim. JOTKUT imettäjät karsastavat pulloäitejä. Tällä kertaa olin ennakkoluuloineni valitettavasti oikeassa.

  t. Ed. anonyymi

  VastaaPoista
 36. Hyvä juttu. Ja musta kaikki lapset ja vauvat voitais jättää kotiin isien kanssa..hah!

  Itse käyn ilman tai pienten vaunujen kanssa..

  Ja Kas ystäväni Minttu täälläkin kommentoinut..

  Riikka

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images