Neliö

Ja taas tähän mielenkiintoiseen aiheeseen, eli KANTOLIINOIHIN! Joko kyllästyttää? Jos - niin ei huolta, kohta kyllästyttää vielä enemmän. ...

Ja taas tähän mielenkiintoiseen aiheeseen, eli KANTOLIINOIHIN! Joko kyllästyttää? Jos - niin ei huolta, kohta kyllästyttää vielä enemmän.

Olen nyt valinnut kankaat ensimmäiseen omatekoiseen Mei Taihin eli neliöliinaan. Kankaat vasta, mallia pitää hieman mietiskellä ja makustella. Toinen puoli paneelista tulee Marimekon Spinning-huonekalukankaasta (ku sitä löytyi kangasvarastosta) ja toinen puoli ehkä on vaan musta. Olkaimet tulee mustasta, paksumpiraitaisesta vakosametista, samoin perustein kuin paneelikangaskin eli siksi että sitä sattuu olemaan. Olkaimiin ja ehkäpä vyötäröllekin superlonitoppaukset.

Alakuvassa kangas tuolien kera, jotta mittasuhteet tulevat paremmin esille. Ja jos joku haluaa muistuttaa värioksennusinhostani, niin tämä ei ole oikea hetki.


Nyt tarvittaisiin hyviä kaavoja neliöliinaan. Tietääkö kukaan löytyykö netistä jotain erikoishyvää ohjetta? Ja sellainen askarruttaa, kun superlonia on hankala tikata kotiompelukoneella, että voinko vaan ommella sen "pussiin" ja kiinnittää superlonin ja vakosametin toisiinsa muutamalla pistolla jälkikäteen? Muutkin vinkit tervetulleita!

5 kommenttia

 1. sieltä ysvin opelu-osiosta löytyy todella kattava ketju aiheesta ja muutamia linkkejä hyviin kaavoihin.

  VastaaPoista
 2. Tästä voi kuule tulla vaikka miten tyylikäs!!!
  Mä olen muuten aina katsonut, että tuossa kuvassa on kaksi viinilasia...

  VastaaPoista
 3. SaraMama: Joo, oon käynyt läpi sitä. Suomalaiset ohjeet on aika huonosti kuvattuja ja ulkomaalaiset ohjeet taas ei taivu mun kielitaidolla kauheen selkeiksi. Saan huomenna neliön kotiin malliksi.

  Anni: Kertooko viinilasit enemmän sinusta vai kuvasta? ;)

  VastaaPoista
 4. mullakin kävi mielessä mei tain ompelu, mutta päädyin sitten ostamaan huutiksesta sellaisen, jonka kangas on "julkiselta puolelta" juuri sellaista ällöä hempeää marjapuuronkirjavaa koristekuviota, jota inhoan ja vältän viimeiseen asti. kääntöpuoli onneksi on varsin kelvollinen yksivärinen viininpunainen. ah, kun se on nyt muotiakin.

  mutta meillä on liinailuongelma. mei tai on helppo ja hyvä kantaa, vauvakin viihtyy siinä. ongelma on se, että vauvalla on taipumus pulautella siellä. yleensä mun kaula-aukosta sisään, tietty. kaula-aukko kun valuu aina anteliaasti alaspäin kun vauvan nostaa kyytiin. toistaiseksi en ole keksinyt mitään toimivampaa kuin vauvan "kolmiohuivikuolalapun" ja harson ripustettuna kaula-aukkooni. otan vinkit ilolla vastaan. (eikä kannata vinkata vauvan röyhtäyttämisestä, ei auta)

  VastaaPoista
 5. Puolustan Annia, miekin katsoin ensin, että kuvassa on kaksi lasia punkkua.. ;)

  Ja mitä liinaan tulee, jään odottelemaan!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images