Rengasliinan ohje

 Rengasliina on OIKEASTI todella simppeli tehdä, eikä ole niin senttimetrin tai saumurin olemassaolon päälle. Kaavoja et tarvitse. Pointtin...


 Rengasliina on OIKEASTI todella simppeli tehdä, eikä ole niin senttimetrin tai saumurin olemassaolon päälle. Kaavoja et tarvitse. Pointtina on tehdä pitkään kankaaseen paikka renkaille toiseen päähän ja toinen pää sitoa niihin kiinni. Ei siis rakettitiedettä. Hifistelemään taipuvaiset voivat tehdä bonuksena esimerkiksi pehmikkeitä sekä olkapäille että liinan pitkiin reunoihin, mitkä helpottavat sekä lasta että äitiä.



Tarvitaan pala kangasta, itsellä 2m pitkä ja n. 75cm leveä soiro paksua hieman joustavaa puuvillaa.

1) Sivupehmikkeet: Tee n. 1m pituiset pehmikkeet liinan pitkille sivuille, kummallekin puolelle. Itse aloitin pehmikkeen 45 cm liinan toisesta päästä ompelemalla sinne metrin verran kaksinkertaista fleeceä, mikä oli n. 100cmx10cm kokoinen pala /sivu. Myös esim. vanu käy hyvin.Ompele reunat koko pituudelta siisteiksi niin että pehmike jää väliin. Oma fleeceni oli viimeistelty saumurilla, mutta ei se sieltä näy vaikkei olisikaan.

2) Olkapehmike: Ompele kankaan päähän (missä on 45 cm:n väli sivupehmukkeeseen) n. 15 cm korkea fleecesuikale koko 75 cm:n matkalta kiinni. Taita pää niin, että lopullinen olkapääpehmike on enintään 1/4 alkuperäisen päädyn leveydestä. Laita kaksi rengasta  (googlaa kantoliinarengas niin löydät ostopaikkoja helposti) väliin ja ompele olkapehmike kiinni liinan sisälle. Tämä kohta luonnollisesti tulee olalle liinan ollessa päällä. Tikkaa pehmike hyvin, sillä tämän tulee kestää, lapsihan on näiden OMPELEIDEN varassa painollaan.

3) Periaatteessa liina on toisen pään viimeistelyä vaille valmis. Voit tehdä kuten minä ja jättää kankaan auki, tehdä vain taitos ja ommella pää siistiksi ja pujottaa sen sellaisena renkaista läpi. Toinen vaihtoehto on ommella kankaan päästä vyön mallinen, kuten alakuvassa.


Tässä myös ehkä havainnollistavampi kuva siitä, miltä olkapääpehmike/rengaskiinnitys oikein tehtynä näyttää. Kuvasimme toista liinaa, koska se on kuosiltaan yksinkertaisempi ja siksi helpommin havainnollistava.


Kas näin. Jos tulee kysymyksiä, autan mielelläni. Termistö ei varmasti ole kantoliinakerman mielestä oikeaa, mutta so what. Näin se meillä tehtiin, ja hyvin toimii edelleen.

2 kommenttia

  1. Kivat ohjeet! Eiköhän näillä saa ompelut hyvin alkuun. Jos laiskottaa, niin esim. mun rengasliinoissa ei missään ole reunoissa eikä olkapäällä pehmikkeitä enkä ole oikeastaan kaivannutkaan. Sitten kun alkaa oikein hifistelemään, niin olkapään laskostukselle löytyy yhtä paljon malleja kuin on tekijöitäkin. Toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä, mä tykkään semi-laskostetusta olkapääratkaisusta (eli ei ihan vapaana, mutta ei kovin voimakkailla laskoksillakaan)... "Häntään" voi myös ommella taskun niin, että nopsaan jossain käydessään kulkee esim. auton avaimet tai tutti että aina ei tarvitse kuljettaa koko hoitolaukkuarsenaalia mukana (toki mikään käsilaukun korvike kantoliinassa oleva tasku ei voi olla, mutta pikajemmana käy hyvin)

    VastaaPoista
  2. Siis 45 cm on se mitta, mistä pehmike lähtee. 45 cm kankaan päästä. Ja jatkuu metrin verran eli ei renkaisiin asti. Rengaskohdassa ei pehmikettä. Ja tuo olkapehmuke, sen tein ihan 2 eri kantoliinan mallin mukaisesti, mitä löysin malliksi. Varmasti on muitakin tapoja, mutta tuo nyt tulee vaan olalle tuo pehmike, missä on siis se fleecekangas sisällä. se on semmonen tosiaan 15x20cm oleva toppaus vaan ja sittenhän toi kangas toki on kans tukena olalla. Laskostuksia löytyy helpostikin netistä malleja, mä en vaan jaksanut alkaa askartelemaan niitä, sulloin vain renkaat kankaaseen.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images