Kiipeä puuhun!

Sain tiedotteen, jonka nyt kiireessä julkaisen sellaisena kuin se on. Kuulostaa hauskalle tempaukselle, joten kaikki mukaan syyskuussa! KI...

Sain tiedotteen, jonka nyt kiireessä julkaisen sellaisena kuin se on. Kuulostaa hauskalle tempaukselle, joten kaikki mukaan syyskuussa!
KIIPEÄ PUUHUN -viikko 19.-25.9.2011     
Viikolla 38 vietetään puuhunkiipeämisviikkoa.

Tule mukaan! Kiipeä puuhun yksin, kaksin, kolmisin tai ryhmän kanssa, tai järjestä omassa kaupungissasi puuhunkiipeämistapahtuma! Tapahtuma on suunnattu lapsille ja aikuisille. Kiipeä puuhun -viikko on paitsi hauskaa tekemistä,  myös yhteisöllinen tempaus lasten elintilan, vapauden ja liikkumisen ilon puolesta. Kuten Tatu Hirvonen kirjoittaa: 
”Useimmilla nykyaikuisilla on muistoja lempipuusta, johon he ovat voineet kiivetä roikkumaan ja tarkastelemaan maailmaa. Samanlainen vapaus ei ole itsestään selvää omille lapsillemme, kun aikuisten varoitukset, kiellot ja huolet ovat lisääntyneet. Puuhun kannattaisi silti kiivetä. Se auttaa lasta kehittämään riskikompetenssia, jota elämässä tarvitaan. Lapset, jotka saavat kehittää fyysisiä ja motorisia taitoja, tasapaino- ja rytmitajua ja käsitystä ruumiillisista rajoistaan, kasvavat riskiosaavammiksi kuin lapset, joilla on heikko tai olematon koordinaatiokyky, käsitys painovoimasta tai siitä, kuinka paljon painoa heidän käsivartensa jaksavat kantaa. Onnettomuuksilla on myös todennäköisemmin ikäviä seurauksia lapsille, jotka eivät ole tottuneet ottamaan pieniäkään riskejä, kuin niille, jotka ovat opetelleet juoksemaan menettämättä hallintaansa, laskeutumaan hyvin hypätessään tai kaatumaan ilman että satuttavat itseään.” 


Vieläkö iskä jaksaa kiivetä  lempipuuhunsa? Millainen olikaan äidin oma tähypaikka? Mikä  on meidän pihan, kylän tai kaupungin paras kiipeämispuu? Tapahtuman tarkoitus ei ole kilpailla siitä, kuka kiipeää korkeimmalle saati ottaa suurimpia riskejä, vaan iloita luonnosta, liikkumisesta ja kehittyvistä taidoista. Olkaa tarkkaavaisia, edetkää maltilla, pitäkää toisistanne huolta ja nauttikaa siitä, miltä maailma näyttää vähän korkeammalta! 


Kiipeämiskuvia voi lähettää  Kiipeä puuhun! -facebooksivustolle www.facebook.com/event.php?eid=137153486362217


Riemukkaimmat kuvat palkitaan Tatu Hirvosen tämän syksyn tietoteoksella

Varo, varo, varo!  –  Irti ylisuojelevasta kasvatuksesta (Minerva 2011).

3 kommenttia

 1. tähän on osallistuttava. harmi, että meidän kerrostalon takapihan jalavan alimmat oksat ovat liian korkealla :/ lapsena kiipeilin ihan älyttömästi puissa ja majanrakennus oli paras leikki. meidän lapsi tarvitsee sitten pihan, jossa on hyviä majapuita. kiipeämisen lisäksi siinä oppii niin paljon kaikkea muutakin, suunnittelua ja toteutusta. uskon, että siitä on hyötyä myöhemmin elämässä, vaikkei arkkitehdiksi haluaisikaan.

  VastaaPoista
 2. Hihii, hauskaa!
  Viimeisin puuhun kiipeämismuistoni on muutaman vuoden takaa, hirveässä humalassa aamuyöstä Kaisaniemen puistosta. Taisi olla vielä hodari toisessa kädessä. Kivaa oli ;) !

  VastaaPoista
 3. Huippujuttu! Mie oon aina ollu sitä mieltä, ettei nuita muksuja tarvi pumpulilla pehmustaa. Meän pihan kiipeilypuut on jokapäiväisessä käytössä. Tapahtumapäivänä lupaan mieki kiivetä, jos jalka taipuu. :)
  Hauskalta vaikuttaa tämä blogisi, by the way. Seuraan jatkossa miekin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images