Lähestulkoon avotakkamainen sisustusvinkki

Tämä saattaa tulla monille järkytyksenä: kaikki äitibloggarit eivät asu vanhassa asemarakennuksessa tilda-kankaasta tehtyjen kolmioviirike...Tämä saattaa tulla monille järkytyksenä: kaikki äitibloggarit eivät asu vanhassa asemarakennuksessa tilda-kankaasta tehtyjen kolmioviiriketjujen ja kiurutapettien seassa maalaillen huutokauppahuonekaluja valkoiseksi. Mä olen yksi niistä, jolla ei ole asemaa.

Kaikkia äitibloggareita ei myöskään kiinnosta sisustaminen kuin käytännön kannalta ja tässä taitaa olla yksi parhaista esimerkeistä käytännöstä täälläpäin. Miksi kehystäisin pinnansängyn ylle, kun tyyppi nukkuu vieressäni tai milloin missäkin. Siispä laminoin ja teippaan!

Tissilän ollessa jo selvästi kiinnostunut ympäristöstään, hankin Hakaniemen hallin Epätoivoinen tyttö-liikkeestä katselukuvia vauvalle. Ne olivat ihania Leena Junnilan suunnittelemia Onni ja Ilona-kortteja, mitkä on tehty vauvan näköaistia ajatellen sekä muotojen että värien osalta. Sain vinkin, että kortit kannattaa laminoida, jolloin ne kestävät liikuttelua ja ovat vauvan ilona vielä isompanakin ja tämä olikin hyvä idea. Nyt kortteja voi ottaa yhden hoitolaukkuun mukaan matkoille ja teipata milloin minnekin. Tällä hetkellä ne ovat teipattuna seinään sängyn viereen, ei ehkä ihan Avotakka chic, mutta melkeen.

12 kommenttia

 1. Nuo on kyllä tosi kivoja! Just viime viikolla ostin 4 kpl hoitopöydän viereen seinälle katseltaviksi :)

  VastaaPoista
 2. ihan mahtavia!

  Koska me ei asuta siellä, niin meillä oli vaan neuvolasta saatu hymynaama. Toimihan sekin :D

  Niin, ja ei kuule täälläkään asuta asemalla. Ihan perinteinen vuokrakolmio, kaupungin piikkiin vielä menee vuokratkin. Enkä edes haaveile siitä omasta asemasta. Mutta oma omenapuu jossain olisi kyllä ihan mahtavaa.

  VastaaPoista
 3. Tuittu: samis!

  Verski: Meillä on sekin jossain, ja noita ihan varmasti saa treeltakin jostain jos joskus tekee mieli. Hyvä vauvalahja ainakin:) Diy-vinkki on maalata silmät ja suu mustalla sormivärillä kertakäyttölautaseen, toimii ihan yhtä hyvin :D

  VastaaPoista
 4. saatiin vauvaonnitteluiden joukossa tuollainen kortti, mutta en ole vielä keksinyt sille paikkaa. neuvolan hymynaamajuliste on teipattu seinään noin 30 cm korkeudelle: sitterin saa kätevästi sen eteen ja vauva hymyilee kuin hyvällekin ystävälle. ainakin puoli minuuttia.

  VastaaPoista
 5. Joo ei oo elämä mikään "idyllinen vanha maalaistalo ja omenapuita" täälläkään, vaikka oishan se kiva. Lottovoittoa odotellessa ikea sisustaa ja pennejä lasketaan.

  VastaaPoista
 6. Meillä on samassa käytössä lorukortit. Yhdellä nettifoorumilla on lorukorttikeräyksiä, joista saa laminoituja lorukortteja kotiin. Meidän Nyde tosin on vasta tulossa, mutta kortit on jo sinitarralla kiinni hoitopöydän päällä. Ja se hoitopöytä muuten sijaitsee isohkossa yksiössä lähiössä, eli eläköön vinkit muillekin kuin asema-asujille!

  VastaaPoista
 7. Esikoisen parasta viihdykettä oli lundiahyllyssä oleva reikämappien rivistö :) ilmeisesti ne reiät mappien selkämyksissä näytti silmiltä ja sen hyllyn alapuolella olevien laatikkojen kahvat suilta. Ei me ainakaan muutakaan syytä keksitty miksi herra oli aina suu korvissa siellä työhuoneessa. Toki neuvolasta saatu naama on ollut myös hyvin viihdyttävä, ja nuo kortit on aivan ihania!

  VastaaPoista
 8. Haha, just eilen pistin netissä setin tilaukseen, en jaksanut odottaa seuraavaa hallikäyntiä vaikka satuin huomaamaan nettisivuilta että lähelläkin olisi jälleenmyyjä, ja isomman satsin kanssa taisi tulla netistä halvemmaksikin. Mies esitteli noita mulle tohkeissaan jo keväällä ja nyt sit vihdoin tilattiin. Mäkin haluaisin omani laminoida mutta kun ei ole töissä eli ei ole laminointimasiinaa en oikein tiedä missä sen vois tehdä. Onko jossain kopiointiliikkeissä tms. mahdollisuutta?

  VastaaPoista
 9. Just huippu idea! Pittääpä katella jos toteuttas.
  Löysin sun blogin tässä ko etsiskelin jotain raskauteen liittyvää, en enää muista että mitä, ja tykästyin. Just mukavan huoleton ja sellainen järkevä suhtautuminen mammana olemiseen yms. :) Ite oottelen tammikuussa syntyvää masukkia.. saa nähä koska friikkaan ja alan ostaa hulluna kaikkea. Vielä en oo ostanut mitään..

  VastaaPoista
 10. Anonyymi, ei kyllä ne on ihan vaan ne reikämapit! Ja se sama virnuilu jatkuu isompanakin, ainakin meillä. :D

  VastaaPoista
 11. Kiitos vinkistä! Tilasin eilen neljä söpöä korttia.

  VastaaPoista
 12. Minäkin laminoin. Ja sinitarrailen, kun ei tarvitse sinitarrojen rasvaläikistä tapeteissa huolehtia. Kiitos inspiroivasta blogista!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images