Mee jo nukkuun - nalle

Meillä EI kärsitä koliikista, ainakaan vielä. Luojalle, tai mille tahansa, kiitos tästä. Nukkumaan menot ovat silti haastavia ja varsinkin k...

Meillä EI kärsitä koliikista, ainakaan vielä. Luojalle, tai mille tahansa, kiitos tästä. Nukkumaan menot ovat silti haastavia ja varsinkin kun nukuttajia on yleensä vain yksi, sen sietää olla inhimillistä touhua. Kaikenlaisia neuvoja satelee, yksi parhaimmista oli kuitenkin tänään kun eräs nainen sanoi, että lapsi kannattaa laittaa pussiin yöksi. Öööö...ai muovipussiinko? Neuvoja on yhtä paljon kuin antajiakin ja jos raitiovaunun pultsaritkin neuvovat, on parhaaksi tavaksi tullut vain kiittää neuvosta ja suunnata eteenpäin juuri niinkuin itse parhaaksi näkee. Muuten saisi olla kokoajan irrottamassa vaunun peitettä, lisäämässä sitä takaisin, laittamassa hattua päähän ja ottamassa koko vaatekertaa pois, pitämässä vauvaa sylissä samalla kun se on yksin ettei tottuisi olemaan vain äidin kanssa, tutti suussa imemisrefleksin takia ja ilman tuttia koska se on vaan niin huono homma.


Ja nyt kun neuvontaa tulee suunnasta jos toisesta aloitan sen itsekin. Tai no, suositus tämä on eikä neuvo. Löysin nimittäin sattumalta hemmetin toimivan jutun alussa mainitsemaani unirumbaan, masiinan mikä pukkaa ilmoille kohdun sisällä nauhoitettua ääntä sekä white noisea erilaisissa muodoissa aaltoäänestä monotoniseen suhinaan. Kaveri sen aluksi lykkäsi kouraan kun näki mun youtube+kohtuääniviritelmän ja koska hänen lapsensa on jo isompi, lunastin laitteen meille nimellistä korvausta vastaan. Ihmelaitteen nimi on Back to sleep bear ja valmistaja on Prince Lionheart. Setissä on ns. soundbox sekä nalle, jonka persiiseen soundboxin voi tunkea. Äänentulo lakkaa 5 minuutin kuluttua aloituksesta, mutta mikäli soundboxin sensori havaitsee liikettä tai ääntä, se jatkaa toimintaansa kunnes liike/ääni lakkaa.

Valmistajan englannin kielisessä esittelyssä sairaalat ylistävät vauvojen nukahtavan alle minuutissa, mikä nyt on ihan paskapuhetta, mutta varsinkin kohdun sisältä nauhoitettu ääniraita rauhoittaa useimmiten vauvan hyvin nopeasti unitaajuuteen. Kyllä mä silti äskenkin yli vartin sitä oikeaa nukahtamista odotin, mutta huomattavasti rauhallisemmissa tunnelmissa kuin ilman ääniraitaa. Koliikkivanhemmat ylistävät sanoo netti, mutta kyllä tällainen tavallisenkin tallukan vanhempi arvostaa rauhaisaa lasta yöaikaan. Uutena hinta on n.35 puntaa, mutta näppärä käyttää ebayta tai amazonia ja saa nallukkansa halvemmalla.

9 kommenttia

  1. Kiva saada tietää kaikista tälläisistä loistavista keksinnöistä vasta sitten, kun niitä ei enää tarvita! :---D Vai nukahtaisikohan puolitoistavuotiaskin helpommin tuon avulla?

    VastaaPoista
  2. heh! no on tossa jotain klassista musaa isommille, mut taitaa kohtuäänet olevan vähän nuoremmille. harmi kun se ei myöskään pitkitä syöttöväliä näillä nuoremmillakaan...

    VastaaPoista
  3. Oih, oisinpa bongannut tämän 9 kk sitten kun koliikki alkoi. Piti sponssata helvetin kalliiseen koliikkikeinuun :) mut onnex siitä oli jotain apua sentään!

    VastaaPoista
  4. Unipussia taidetaan tarkottaa ;D Meillä se toimi sillon ku poika oli parin viikon ikänen, rauhottu illalla tosi hyvin. Nyt se ei vaan enää mahdu siihen julmetun pussiin.
    Meilläki saattaa mennä tuohon nukuttamiseen kaksiki tuntia eikä ole edes koliikki. Pitää yrittää ettiä tuollasta nallea jostaki, jos se auttais :)

    VastaaPoista
  5. ei taitais enää toimia veijoherralle, jota nukutettiin eilen illalla puoltoista tuntia :D

    mut joo, kyl sitä moni vanhempi olis valmis myymään munuaisensa ihmekonstista, millä lapsen saa a)nukahtamaan nopeasti b)nukkumaan täydet yöt.

    ei kannata lannistua, kyl toi mun 8-vuotias nukahtaa jo heti kun saa päänsä tyynyyn ja nukkuu (jos ei oo kipee) yhtä mittaa aamuun saakka :D

    VastaaPoista
  6. Teini-ikäistä on taas sitten vuorostaan tosi vaikea saada nukkumaan. :D

    VastaaPoista
  7. Jeps, esiteinissä 12v on myös tuo ongelma että kuppaisi kaiket illat - nukkuisi vastineeksi kaiket aamut mutta eipä tuo auta kun 4v nahkavekkari soi aamuvarhaisella. Nuku tässä nyt sitten tarpeeksi...

    VastaaPoista
  8. Outi: mä oon haaveillu tollasesta riippukeinusta mistä on kuva tuolla mainos-bannerissa, se ei kai ole koliikkikeinu mutta varmaan toimis.

    Jonna: ah, no niinpä tietenkin! Ei käynyt mielessä unipussi :D Noita löyty ebaysta tosiaan ihan edukkaasti, eilenkin nukahtaminen meni "tosi" iisisti, siis että rauhottu tuohon vekottimeen ja nukkuikin sitten joskus.

    Wandabe: jes, 8 vuoden päästä kunnon yöunet mullekki...

    Ti: mikä teini-ikäisen sais nukkumaan, siis mikä ääni?

    Anonyymi:ihanan idyllistä :D :D

    VastaaPoista
  9. Meillä tämä kolmas ja nuorin 4 kk poika on syntymästään asti rauhoittunut uneen kun sen on pukenut haalariin.. Nyt tosin helteillä on hieman hankalaa löytää sopivaa haalaria, mutta alastomana sitten vaikka fleece-haalarin sisään (tärkeintä sille on kai se että jalat ja kädet on "suojassa"). Uni on tullut noin 95 %:sta siinä vaiheessa kun haalari on päälle saatu.. :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images