Bisfenoli a-vapaat juomapullot testissa, part2

Edellisessä postauksessa esitellyt bisfenoli a-vapaat aikuisten juomapullot on nyt pisteytetty. Arvostelimme (miehen kanssa) juomapullot en...

Edellisessä postauksessa esitellyt bisfenoli a-vapaat aikuisten juomapullot on nyt pisteytetty. Arvostelimme (miehen kanssa) juomapullot ensisijaisesti toimivuuden kannalta, mutta annoimme pisteitä myös ulkonäöstä ja extroista, kuten korkkivaihtoehdoista ja suojapusseista. Kärkikamppailu käytiin Siggin ja H2Onyan välillä ja pieniin piste-eroihin vaikuttivat muun muassa pullon koko ja muut pienet eroavaisuudet.

Useimmat merkit mainostavat itseään ekologisiksi esimerkiksi kierrätettävyyden takia, mutta kuten edellisessä postauksessa mainitsin: nykyään lähes mille tahansa materiaalille on omat kierrätyslaarinsa ja koska mikään näistä pulloista ei ole tehty kierrätetystä materiaalista, en ota ekologisuuteen sen kummemmin kantaa. En myöskään ala analysoimaan materiaalien eettisyyttä tässä yhteydessä.

Pullon nimessä on linkki mistä pulloa voi ostaa. En ole tehnyt hintavertailuja ja saatat löytää saman pullon      myös halvemmalla jostakin. Linkit ovat vain esimerkkejä tilauspaikoista.pisteet: 4.4 /5
materiaali: ruostumaton harjattu teräs, muoviosia
huomioita: materiaali, mikä piti veden sekä mauttomana että viileänä pitkään. Plussaa sporttikorkki, mitä pystyy vaihtamaan pullokoosta riippumatta pullosta toiseen. Mukana oli myös extra, neopreenisuojus, mikä eristi hyvin ja suojasi kolhuilta. Hyvä hinta-laatusuhde. Paljon extroja, joilla voi muokata pullon tarpeiden mukaiseksi. Merkillä juomapulloja myös vauvaikäisille tuttiosalla sekä lasten pulloja.


Sigg Classic (SwissCross Red Touch) 1000ml, n. 25eur
pisteet: 4.3/5
materiaali: alumiini, muoviosia
huomioita: materiaali piti veden kylmänä ja mauttomana pitkään. Aluksi pullossa sivumaku, mikä lähti ajan kanssa pois. Kokoonsa nähden helppo ja kevyt kantaa mukana, mutta tarvitsee pulloharjan pesuun. Merkillä paljon extroja pullon muokkaamiseksi, muun muassa suojakoteloita ja lapsille omia pulloja. Bonuksena kiva yksinkertainen ulkoasu.

Sigg Design (Natural's Return) 600ml, n. 17 eur
pisteet: 4.3/5
materiaali: alumiini, muoviosia.
huomioita: pienempi malli, muuten samanlainen kuin ylempi Sigg classic. Kivan ekohippinen ulkoasu, vaikka ekologisuudesta voidaan olla montaa mieltä. 100% kierrätettävä sanoo mainos, mutta mikäpä näistä muistakaan pulloista ei johonkin kierrtyslaariin menisi, joten ehkä hieman harhaanjohtava imagoltaan. Ulkoasusta kuitenkin erityismaininta, samoin erilaisten ulkoasujen määrästä.

H2Onya, 500ml, n. 13 eur
pisteet: 4.25/5
materiaali: ruostumaton harjattu teräs, muoviosia
huomioita: Sama kuin voittajapullo, mutta pienemmässä koossa ja kierrekorkilla. Vaihdoimme usein tähänkin sporttinokan. Pieni koko jakoi mielipiteet, minulle ehkä liian pieni, mutta toinen testiryhmäläinen käytti tätä pulloa mieluiten kaikista.Lifefactory beverage bottle, oranssi/punainen 650ml, n. 27eur

pisteet: 3.25/5
materiaali: lasi, muoviosia, silikoonisuojus
huomioita: Tyylikkäin muotoilu. Testipulloista materiaalinsa takia painavin, vaikka tilavuus ei ollut suurin. Lasi aristutti käytössä ja vaikka pullon luvataan olevan kestävä, materiaali muistutti kokoajan särkyvyydestä. Ajan kanssa varmasti tottuisi. Suuren suuaukon takia helpoin pestä ja mittataulukko bonuksena. Kotikäytössä vertaansa vailla, myös esimerkiksi leivonnassa oiva apuväline. Myrkyttömyyden suhteen uskottavin materiaali. Vähän lisäosia, mutta esimerkiksi vara-lasia löytyy. Samoin tuttipulloja/lastenpulloja

pisteet: 2.9/5
materiaali: muovi
huomioita: Nalgene oli testipulloista urheilullisin, mutta ilmeltään tylsin. OTF-pullon nokkaosa auki klikattava ja kätevä, pesu helppoa suuren suuaukon takia. Aluksi pahan hajuinen, mutta muutaman pesukerran jälkeen hajuton ja piti veden mauttomana. Vesi kuitenkin lämpeni nopeampaa mitä esimerkiksi alumiinisessa ja teräksisessä pullossa. Mittataulukko kyljessä hyvä. Sarjalta löytyy myös lasten pulloja, mutta ei tuttipulloja.


pisteet: 1.7/5
materiaali: muovi
huomioita: urheilullisin ulkoasu pilleineen ja lukituksineen mutta käyttökokemuksislta pettymys. Pullo falskasi lukituksesta huolimatta ja päästi vedet pihalle useammankin kerran. Riski esimerkiksi laukussa elektroniikan kanssa. Muovi haisi aluksi vahvasti, mutta muutamassa pesussa tuli hajuttomaksi ja piti veden mauttomana. Mittataulukko plussaa. Tätä emme suosittele.


Testipullot saimme maahantuojilta ja suurin osa on nyt kierrätetty eteenpäin.  Omat suosikkimme pidimme molemmat: minulla kulkee tästä lähin mukana isompi Sigg ja Lifefactoryn oranssi pullo, miespuolinen testaaja käyttää H2Onyaa sporttinokalla.

7 kommenttia

 1. Lisäisin tähän sen verran, että SIGGit kestää aikaa ja käyttöä myös siksi, että korkki on superyksinkertainen. Ainakin kaikista miun sporttikorkkipulloista juuri se "kätevä" imasuosa on mennyt ekana rikki ja alkanut falskata. :/

  Tän perusteella voisin itekkii kokeilla noita Lifefactoryn pulloja, hinta vaan on melkosen suolanen. :D

  VastaaPoista
 2. Onneksi noitakin on varaosina sit myynnissä ja tuohon voittajapulloon kuuluikin 2 päätä. kätevä imuosa oli ainakin ton viimeiseksi tulleen Nalgenen ongelma nro1, oli tosi kätevää nukkua sängyssä mikä oli märkä kun pullo oli jätetty sängyn päälle kaupungilta tullessa.

  Lifefactory oli mun toinen lemppari, mutta P ei oikeastaan tykännyt yhtään kantaa sitä mukana. Mä kannoin ihan mielelläni, mutta itsellä se Sigg vei silti voiton kun se vaan on niin paljon kevyempi. Lifefactoryssa hyvä puoli oli myös, et näki paljonko siellä on tavaraa jäljellä.

  VastaaPoista
 3. Mulla on siis koko ajan ihan kamala jano, ja se ei varmaan tosiaan ees lopu synnytykseen. Oon ihan oikiasti kantanut kahta juomapulloa mukana kaupungilla enkä todellakaan tuonut tyhjänä kotiin.

  VastaaPoista
 4. Mulla taitaa olla nyt vaaka kallistumassa noiden Onyan pullojen puolelle. Sigg olis varmasti hyvä myös, mutta ajatuksen tasolla mua jotenkin tökkii se, että siellä on sisäpinnassa joku pinnoite ja ainakin teoreettinen mahdollisuus on juoman tulla sen alumiinin kanssa kosketuksiin. Lifefactoryt on kauniita ja hetken olin jo lähes varma, että niiden 450 ml pullo olis just mulle, mutta tuo Onya on sit kumminkin halvempi, todennäköisesti kevyempi ja vaihdettavan korkkiosan ansiosta sopinee myös urheiluun pullovyöhön sijoitettavaksi. Saa siis muovit pois siltäkin osalta.

  Kiitos tästä ja onnea odotuksen loppumetreille :)

  Terveisin edellisen pullopostauksen anonyymi

  VastaaPoista
 5. Käytännössä Sigg ja Onya vastaavat toisiaan täysin ja vaikka Sigg on (minusta) kivemman näköinen, hinta-laatusuhde onyassa on parempi, siinä ei ole tuota alumiinipinnan rikkimenemisriskiä ja se pitää veden kylmänä eikä haittaa vaikka kolhiintuisikin hieman. Tosi hyvä pullo.

  Lifefactory on ihanan näköinen, mutta se tosiaan sitten painaa enemmän ja koska mä oon aika huoleton tavaroideni kanssa, pelkäsin sen kanssa monesti et tiputan vaikka olkalaukkuni maahan ja sit se menis rikki. Muistaakseni se oli maahantuoja, joka kertoi ettei sitä rikkoutumisriskiä oikeastaan ole silloin kun korkki on kiinni.

  Summa summarum: paras pullo kyllä voitti, eikä siinä ollut moitteen sanaa oikeastaan yhtään. Ulkonäkö ei ollut kaikista hienoin, mutta käyttöönhän se tulee eikä pousailuun :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos hyvästä kirjoituksesta! Mistäköhän tuota voittajapulloa saa ostaa? Löysin yhden nettikaupan, mutta myyvätköhän muut?

  VastaaPoista
 7. Uskoisin että Cocoi on paras paikka, muista en tiedä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images