Tasapuolisuuden nimissä

Meillä jäi ensimmäinen isäinpäivä viettämättä marraskuussa, kun luulimme mun vain tulleen hulluksi, ei raskaaksi. Tokkopa oisin marraskuussa...

Meillä jäi ensimmäinen isäinpäivä viettämättä marraskuussa, kun luulimme mun vain tulleen hulluksi, ei raskaaksi. Tokkopa oisin marraskuussa riemusta kiljuen kakkuja leiponut muutenkaan jos tilanne olisikin ollut tiedossa, mutta nyt jo voisikin. Kun muissa blogeissa on jo nostettu hyviä äitienpäivävinkkejä esille, nostetaan nyt tasapuolisuuden nimissä isillekin yksi. Ihan vaan kun marraskuussa "unohtui" koko juttu.


Meillä kosmetiikan käyttö on sukupuolisidonnaista ja rajoittuu miespuolisella osapuolella tervashampooseen ja marseillesaippuaan. Deodoranttikin kuulemma vie pois ihmisen ominaisuustuoksua, joten sekin on ei-listalla eräällä. Siksi yllätyinkin, että kun viime viikolla lahjaksi saatu aftershave ei herättänytkään perääntymistä vaan sitä jopa kokeiltiin. Samoin kävi saman sarjan shampoolle, päähän vain, ihan tuosta nuon vaa. 

Hämmennyin hetkeksi oliko tämä alusta pitäen näin helppoa ja kunnes tajusin mistä kokeilunhalu johtui. Jos se ei ole tervaa, sen pitää olla ainakin ei pelottavaa. Missä naistentuotteessa olette nähneet näin yksinkertaisen ainesosaluettelon? Tarkastelin sitten Neem-tuotesarjaa maahantuovan Cocoi oy:n sivuja ja huomasin, että niitähän löytyy naisillekin. Itseasiassa niitä löytyy jopa kotieläimille. Tuotteelle nimensä lahjoittanut neempuu taas tuntuu olevan oikea ihmepuu, millä on ominaisuuksia joka lähtöön. Ehkä jopa liikaakin, sillä vaikka kyseessä onkin ihmepuu, en silti usko sen tappavan siittiöitä 5 tunniksi ja toimivan hyvänä ja luotettavana ehkäisykeinona, kuten täällä sanotaan. (mikäli haluat mammabloggariksi, testaa ihmeessä!) Mutta ihoon se tuntuu tepsivän välittömästi ja hiuksetkin vaikuttavat vähemmän rasvaisilta kuin tervashampoon jälkeen. Yksi parhaista asioista kuitenkin oli, että kun sisältö oli yhtä luonnollinen kuin pullataikinaresepti, ei testaamista tarvinnut odotella kuukausia. Jopa mun oliiviöljy-sokerikuorintalitkut ovat aiheuttaneet enemmän epäluuloja.

6 kommenttia

 1. Neem-puusta saa vaikka ja mitä. Äitini on ostanut ayervedaisia neem-tabletteja ihon ja hiusten hoitoon, siis sisäisesti nautittavaksi, ja itselläni on neempuun öljystä valmistettuja silkkitippoja, joita käytän hiustenhoitoon.

  Niin paljon ihan suoranaista kuraa tungetaankin ihan kaikkeen. Lisäaineettoman ja hajusteettoman ihonhoitotuotteenkin löytäminen on nykyään hankalaa. Miten olinkin muistelevinani, että keskivertonaiskuluttaja käyttää vuodessa 5-6 kg kemikaaleja itseensä, siis ihon-ja hiustenhoitoon. Huh.

  VastaaPoista
 2. Tää ei nyt varsinaisesti liity aiheeseen, mut olin ihan hämmästynyt kun syksyllä blogeissa vietettiin isänpäiviä esikoistaan odottaville isille. Ei tullu meillä mieleenkään, koska siipan esikoinen oli vielä tukevasti kohdussa. Ehkä on vaan mun omaa neuroottisuutta mut en kokenut esikoista odottaessani vielä olevani äiti enkä juhlinut silloin äitienpäivää. Ei kyl silloin ollut mun mielestä tapanakaan, onks tää joku uus juttu?

  VastaaPoista
 3. Meille tuli kanssa eka isäinpäivä vähän yllätyksenä. =) Pienen lahjan olin IskäMiehelle ostanut, kun päivän piti vielä mennä odotuksen merkeissä. Meillä laskettu oli marraskuun lopussa, mutta tyttö otti pienen varaslähdön ja syntyi isäinpäivänä, kolme viikkoa etuajassa ja ihan omalla päätöksellään. Sinänsä hyvä juttu, ei ehtinyt paljon jännittämään synnyttämään lähtemistä. =) Oli aika heinosti ajateltu, kun vauvan kanssa päästiin osastolle niin hoitaja toi synnärin puolesta isäinpäiväkortin Miehelle.

  VastaaPoista
 4. Sascia: Mulle toi oli ihan uus juttu! Kuuluukohan tuohon 5-6kg:n kaikki ruuankin kemikaalit? Ei mulla ainakaan tule käytettyä noin montaa kiloa mitään tuotteita edes vuodessa, tuskin kymmenessäkään!

  Wandabe: Sä oot kovis :D Mä ainakin aion koko tän päivän hokea että nyt on äitienpäivä vaikka vauva on mahassa tukevasti vielä. Vaatia jalkahoitoja ja kakkua vaikka mikä olisi. Ehkä tää on meidän nuorien urbaanien citynuorten juttu :P (tai meidän huomionhakuisten kärtyisten odottajien jotka eivät omista huomioliiviä ja siksi tekevät kaikesta numeron)

  Heidi: Voi, toivottavasti se kortti oli sellainen kahvitunnilla askarreltu versio vielä :D Muistan kun mun pikkuveli askarteli pienenä isäinpäiväkortin ja antoi isälle: "hyvää isänpäivää t: Eila" isä oli vähän wtf, mutta selvisi sitten että opettaja oli kirjoittanut taululle esimerkkikirjoituksen omalla nimellään, josta veljeni sen oli kopioinut. Että muutkin ovat saaneet kortteja yllättäviltä tahoilta ;)

  VastaaPoista
 5. joo oon mä vähän karski, vieläkin loukkaannun jos mulle tuodaan jotain niin booring ku ruusuja :D

  se on kuule teidän nykynuorten kärsimättömyyttä ja hetimullekaikkitännennyt -asennetta :D siskon tyttökin 6v oli sanonut äidilleen: "koska mä oon tyttö ja musta tulee nainen ja äiti, niin mulle pitäs ostaa äitienpäivälahja [jo nyt]"

  VastaaPoista
 6. me ollaan siskon tyttös kanssa samanlaisia :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images