Selvät merkit

Keskustelin vähän aikaa sitten Anneveen kanssa raskaudenmerkeistä. Ei siis minun, vaan mistä ystäväpiiri ylipäätään huomaa toisen olevan pa...


Keskustelin vähän aikaa sitten Anneveen kanssa raskaudenmerkeistä. Ei siis minun, vaan mistä ystäväpiiri ylipäätään huomaa toisen olevan paksuna. Anne kiteytti asian mielestäni niin hyvin, että on parempi jakaa selvät merkit:


-Ennen liikuntaa vihannut / tappoaerobiciä harrastanut ystävätär hurahtaa pehmeisiin liikuntamuotoihin kuten joogaan, pilatekseen tai vesijumppaan. Tästä tiedotetaan yleensä facebook-statuksissa.

-Statuksista käy myös ilmi, että ystävär sairastelee jatkuvasti. Erityisen huolestuttavaksi asian tekee se, että urahirmuystävät jäävät sairaslomalle sairastaessaan ja LEPÄÄVÄT kunnes paranevat.

-Muuten statukset vähenevät ja hetken kuluttua ymmärrät, että kaikkea ei enää jaeta kaikkien kanssa, vaan on olemassa salaisia ystävälistoja, mihin sinä et kuulu.

- Ystävättären kumppani alkaa ykskaks kommentoida raskausepäilyksien alla olevan statuksia (niitä jotka vielä näkyy) vaivihkaisin hellyydenosoituksin.

- Ystävä liittyy marttoihin ja kiinnostuu kodinhoidollisista asioista, kuten sesonki/perinneherkut sekä yrttien kasvatus.

- Viimeisenä naulana arkkuun on kieltäytyminen menoista, joista on hankala karata kesken kaiken pois. Bye bye konsertti-illat ja muut retket. Ja jos ystävätär saadaan mukaan johonkin iltarientoon, on mukana oltava ennen niin vastahakoisesti naisen ystäväpiiriin suhtautunut mies, auto ja kassi mistä pilkistää lämmitettävä kauratyyny sekä etäisesti neuvolakorttia muistuttava muovilämyskä.

Olisiko listaan lisättävää?

Kuva: Annevee/ Porvarilla on varaa

12 kommenttia

 1. Ihminen joka siihen asti on pukeutunut pilkun päälle, alkaa suosia tiukkojen farkkujen sijaan empire-linjaisia mekkoja, isoja lepakkopaitoja ja kivoja tunikoita. :D Myös korkkarit jää kotiin, ja jalassa on balleriinat.Lisäksi ne rupeaa raidottamaan hiuksiaan jatkuvan värjäämisen sijaan. Raidat kun eivät koske päänahkaan ja eivät vaikuta sikiöön mitenkään. (??)Ne ostaa kaupasta tosi kummallisia asioita. Kassalla ne vähän häpeilee, että hihnalla on vaan herkkuja/maitotuotteita/2 kiloa appelsiineja/ hernekeittoa. Loppusilauksena yllätät ne h&m:n lastenvaateosastolta salahypistelemässä, ja kysyessä onkin "pikkuserkku" juuri saanut vauvan. (Ai joo, ja niiden vessan kaapissa/käsilaukussa ei oo enää hätävaraa yhtäkkiä alkavien menkkojen varalle. )

  VastaaPoista
 2. Kieltäytyy tapojensa vastaisesti alkoholista :D Ja noista mainituista en allekirjoita osaltani ainuttakaan :D

  VastaaPoista
 3. Statuspäivitykset alkavat täyttyä salamyhkäisistä "ah, olen niin onnellinen sydänsydänsydän"-kertomuksista. Jos ystävätär on ollut tukevamman puoleinen ennen raskautta, ostaa hän tiukkaan nuoltuja trikoovaatteita. Ystävätär kahmii meikkipussiinsa uudenlaisia, kuultoa lisääviä meikkejä, ja odottaa kuulevansa kehuja "suorastaan hehkuvasta olemuksesta".Hän valittelee pahaa oloaan kovaan ääneen ja vihaisesti tokaisee säälitellessä, ettei kyse ole mistään kevätflunssasta, vaan jostain aivan muusta.

  VastaaPoista
 4. :D :D :D lisäisin tähän kummalliseen aikaan päivittyvät blogitekstit, joissa sivutaan ihan vain vahingossa Ivana Helsingin telttakuosisia potkupukuja...designin nimissä tottakai!

  VastaaPoista
 5. Oon taas joku henkinen olmi mut en mä vaan. Ja kun en oo fb:ssä enkä muutenkaan kauheen yhteisöllinen, en huomaa muistakaan raskausmerkkejä. Tai työkavereista kun niillä on jo kunnon mahat ja mun mieskin on jo huomannut ne mahat :DNoi sun kommenttiajat on samoja ku mulla loppuraskaudesta :D

  VastaaPoista
 6. Kiva, että Anne on siteerannut mun Facebook-statuksia. Mää oon kyllä ollut Martoissa jo ennen raskauttakin :D

  VastaaPoista
 7. Itse kärsin alkuraskaudesta huimauksesta, ja erehdyin 8+ viikoilla päivittämään facebookkiin että pyörryin. Onnitteluja alkoi sadella, vaikka kukaan kaveri/sukulainen ei tiennyt että meille on vauvaa edes suunniteltu o.O

  VastaaPoista
 8. Wandabe: sä oot vaan outo kun et roiku meidän muiden kanssa linjoilla ja jaa näitä "verensokeri 8.3, hyppään partsilta" statuksia. Se ehkä kertoo jotain sun elämän sisällöstä - hyvässä mielessä!Petra: Käsitin, että tää oli sellainen vähintään 3 odottajan yhteenveto, mistä kyllä löysin itsenikin helposti. Itsehän kävin tässä taannoin uudenmaan marttojen johdattamana opettelemassa yrttien kasvatusta ja mulla ainakin on ollut rajattu profiili raskauden jälkeen ettei kaikki teidä vieläkään mun paksuudesta. Tai näimmä luulen.Anonyymi: Oikeaan osui :D

  VastaaPoista
 9. ps wandabe: oletamme ko siis, että on olemassa ihmistyyppi "viimeisillään olevien kommentoijat"? Toivottavasti ne ei sitten häviä kun jutut muuttuu en saa nukuttua virtsarakkoa painaa kitinästä en saa nukuttua lapsi huutaa kitinään :)

  VastaaPoista
 10. ei mul kyl ois aikaa tähän blogitouhuunkaan :D mut kommentoin usein imettäessä, siitä suuraakkosten puute... eiku sit kannetaan huutavaa vauvaa ja sit kun se nukkuu ehkä vartin, rynnätään päivittämään blogia :D

  VastaaPoista
 11. Unohdit sen, että ne mussuttaa eväitään oudoissa paikoissa!

  VastaaPoista
 12. joku muukin unohtui, en muista vaan mikä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images