Bileet Sophie the giraffen tyyliin

Raskausaika on rankkaa, se ollaan jo täällä kuultu joten ei etsitä siitä enempää esimerkkejä. Hyviä puolia etsiessä saa kuitenkin olla sek...Raskausaika on rankkaa, se ollaan jo täällä kuultu joten ei etsitä siitä enempää esimerkkejä. Hyviä puolia etsiessä saa kuitenkin olla sekä luova että itsekäs. Tällä viikolla kieltäydyin järjestäen kaikesta menosta keskiviikon osalta. Kun neuvolatäti soitti uutta aikaa, ilmoitin tyynen rauhallisesti että ei käy, mulla on Sofia kirahvin syntymäpäiväjuhlat. Ai mitkä? No daaaaaa, Sophie the giraffe täyttää 50-vuotta! Se luonnonkuminen, ruuan pigmenteistä valmistetuilla väriaineilla maalattu purulelu! Ikenien kutinaa ja itkuisuutta vähentävä! Kakkuakin kutsussa luvattiin ja olen paastonnut viikon eli neuvola ei kiinnosta, on parempaa tekemistä.

Ja niin me Visuaalisesti vaativan kottaraisen ja O:n kanssa mentiin viettämään juhlavuottaan viettävän ranskalaisen purulelun syntymäpäiviä. Voin kertoa, että vuosi takaperin en olisi tämän päivän uskonut koittavan, mutta hauskaa oli silti. Juhlapöytä oli kuin suoraan Liisa Ihmemaassa elokuvasta, Pipsa Hurmerinnan ihanien voileipien lisäksi tarjolla oli meidän bloggareiden lihottamiseksi räätälöityä herkkua, kuppikakkua. Siellä missä on vähintään 3 bloggaria (tässä tapauksessa meidän lisäksi ainakin Minityylin Laura) on myös kuppikakkuja, se on vanha viidakon laki.Ja kuten maailmalla, myös meillä Sophie the giraffen 50-vuotista eloa juhlitaan design/taideteeman ympärillä. Lolita Lempickan, Escadan ja Kenzo Takadan lisäksi omat visionsa Sophiesta 20 suomalaisen joukossa tekevät muun muassa Minna Parikka, Tiia Vanhatapio, Hanna Saren sekä Jani Leinonen ja syksyllä paljastuu mitä he ovat saaneet aikaan. Erityisesti mua kiinnostaa taiteilija Jani Leinosen visio kirahvista, vaikka toisaalta vähän kismittääkin miksi me Suomessa tiedämme aina kerralla vain yhden taiteilijan, yhden kenkäsuunnittelijan ja yhden minkä tahansa taiteenalan edustajan. Janihan on tämän vuoden Ivana Helsinki, Unikkokuosi ja Minna Parikan korkkarit, joten vielä mielenkiintoisempaa olisi ollut nähdä jonkun vähemmän itsestäänselvän taiteilijan näkemyksiä. En nyt mainitse mieleen tulleita nimiä ettei menisi oman perheen mainostamiseksi, mutta mainitsenpa vain anarkistisen maalaustaiteen/valokuvauksen ja Sophien olleen aikamoinen yhdistelmä ;)

Ei mikään vegaani

Missä mun maha on? Vain kuluneet kynsilakat löytyy!
Rookiemutsina mulla ei tietenkään ollut omakohtaisia kokemuksia Sophien taianomaisesta charmista, mutta kun katseli Pikku O:n onnea kirahvin saatuaan, en yhtään ihmettele suosiota. Lelu pysyy hyvin kädessä, sitä on nähtävästi maailman ihanin jyrsiä ja kaiken lisäksi siitä lähtee kiva ääni. Melkein sanoisin, että meille raskaana olevilekin voisi kehittää jotain yhtä toimivaa niihin tilanteisiin kun vähän itkettää ja (raa)vituttaa!

Onko muita kirahvikerholaisia paikalla? Toimiiko nostalginen purulelu ipanoihin myös ruudun toisella puolella?

14 kommenttia

 1. OOn mää tollasen jossain nähnyt mutten oo koskaan kuullutkaan :D Pitäsköhän hankkia Veijolle, jos ei oo kallis.

  VastaaPoista
 2. Hankin Sophien jo ennen pirpanan syntymää ja olen antanut niitä myös ystäville vauvalahjaksi. Ihan ykköslelu! Tälläkin hetkellä kuuluu taustalta narskunta, kun likka jyrsii soffin korvia. :) Ensimmäinen hammas on tulossa ja kutina on sen mukaista. Lelu on selkeästi top 3 -listalla (Lamazen rapisevien lelujen lisäksi). Kirahviin on saatu kaikki tarpeellinen (tuntu, ääni, turvallisuus jne.) yhteen pakettiin. Suosittelen lämpimästi kaikille. :)

  VastaaPoista
 3. ok tänks Ti! katoin noita vanhempien hehkutuksia ja epäilen, että soffuun on tuupattu jotain huumaavaa ainetta! pitänee mussuttaa sitä ensin ite varmuuden vuoksi, ennenku annan veijolle.

  VastaaPoista
 4. Se kyl tuoksuu hauskasti ilmapallolle ja mun tekis mieli melkein maistaa, mutta pidättäydyn nyt ainakin vielä hetken...valikoimastahan löytyy vaniljalla huumattuja purulelujakin :D

  VastaaPoista
 5. jos toi luomuhommeli ranskanmaalla tarkoittaa sitä, että soffumassassa on äidinmaidon kaseiinia ja jotain "chililamppuja" kaipaavia yrttejä?

  VastaaPoista
 6. mustat silmät ainakin on mustasta riisistä peräisin olevaa väriainetta, onkohan toi valkonen pohja tosiaan jotain äidinmaitojohdannaista!

  VastaaPoista
 7. tiedä vaikka, siellä viiskymppiset imettäjänaiset on kytketty lypsykoneisiin raaka-ainetehtaissa.

  tää siis sillä tiedolla, miten olen nähnyt vauvojeni suhtautuvan narkomaanin hingulla äidinmaitoon...

  VastaaPoista
 8. :D *mielikuva imettäjänaisista verkkokalvoille palaneena*

  VastaaPoista
 9. ranskassa imetys ei oo "le cool", joten tosiaankin uskon että esimmäiset tipat tyylikkäästi kerätään "le pullukoihin" ja lähetetään soffen tehtaalle. oui !

  VastaaPoista
 10. mun on pakko hankkia tuollainen Sohville! Mä olen näköjään ollut ihan ulkona vauvojen muodista, kun en näistäkään mitään tiennyt ennen sun ja kottaraisen hehkutusta.

  Kirahvi tilaukseen kiitos!

  VastaaPoista
 11. Ehottomasti tilaukseen! Sitten pidetään omia kirahvikemuja!

  VastaaPoista
 12. On muuten hyvä, että kirahvin pilkut sun muut on maalattu turvallisilla väreillä, sillä huomasin jyrsimisen tehneen tehtävänsä. Maalaus on kulunut sieltä täältä ja todennäköisesti pikkulikan suuhun. Hmmm... onkohan tuo kuluminen näin nopeasti (kolmen kuukauden aktiivisen syömisen jälkeen) normaalia?

  VastaaPoista
 13. Kyllä meidän vauva tykkäs, mut koira tykkäs enemmän ja söi sen heti, vaik ei oo muista leluista perustanut. Melko kallis purulelu koiralle, niin ei viitsitty ostaa uutta. :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images