Sadepäivän meikkitesti: Couleur Caramel

Taannoin jo mainitsinkin, että olen testaamassa sertifioitua luonnonkosmetiikkasarja Couleur Caramelia. Muitakin testauksia on luvassa tulev...

Taannoin jo mainitsinkin, että olen testaamassa sertifioitua luonnonkosmetiikkasarja Couleur Caramelia. Muitakin testauksia on luvassa tulevaisuudessa esimerkiksi bisfenoli a-vapaiden AIKUISTEN juomapullojen osalta, joten tein nyt uuden tagin näille testeille, omm testaa. Ja sitten meikkitestiin ja sen tuloksiin.Alustus:  Couleur Caramel on luomusertifioitu (Ecocert COSMEBIO BIO) kosmetiikkasarja, mihin kuuluu niin värikosmetiikkaa kuin ihonhoitotuotteitakin. Tuotteita yhdistävät maahantuoja Bionaturen mukaan luonnon raaka-aineet, ammattilaislaatu, ekologisuus ja ranskalainen estetiikka. Pakkausmateriaalit ovat pelkistetyn tyylikkäitä ja mahdollisimman vähän luontoa rasittavia (materiaalina kierrätyskartonkia, täyttörasioita) Sarjan tuotteita ei ole testattu eläimillä. Esille nostettavia asioita on ehdottomasti myös tuotteiden laaja väriskaala, esimerkiksi luomivärejä löytyy ihan mieletön määrä mistä valita.

Testauksessani oli mukana 4 erilaista tuotetta: mineraalimeikkivoide (+ kabukisivellin), musta eyeliner, tummanpunainen huulipuna sekä tämän kevään värimaailmaan ajankohtainen keltakultainen helmiäisluomiväri. Alkuasetelma oli, ettei minulla ollut kokemusta luonnonkosmeettisista meikkituotteista lähes ollenkaan ja odotukset olivat hieman skeptiset vaikkakin positiiviset. Kun sarjan tuotteiden hinnat ovat normimeikkituotteiden tasolla, himppasen ehkä yläkanttiin, kävi mielessä paljonko hippeily ainesosissa ja pakkauksissa syö laadukkuutta. Ennen testausta en suinkaan heittänyt entisiä meikkejä mäkeen vaan testailin ristiin ja tein sekoituksiakin fiiliksen mukaan. Tässä mielipiteitä noin kuukauden käyttökokemuksin.


Mineraalimeikkivoide Couleur Caramel + kabukisivellin: n. 23.50 eur (+ kabuki 25.90 eur)

Ensimmäinen huomio oli se, että puuteria oli joka paikassa. Kun avasin pakkauksen, se pöläytti sankan puuteripilven mustille housuilleni, mikä ei ollut mukavaa. Pyöritin kabukia puuterissa ja positiivista kyllä, se tarttui ihoon aivan yhtä innostuneesti kuin housihinikin. Meikkipuuteri teki todella luonnollisen pinnan ja iho ei näyttänyt meikatulta vaan paljon luonnollisemmalta mitä edellinen mineraalimeikkini sai aikaan. Väri sekottui hyvin omaan ihonväriini ja kiilto pysyi pitkään poissa. Olisin kuitenkin halunnut lisätä puuteria aika-ajoin kun aamumeikistä oli kulunut aikaa, mutta muutaman julkisen yrityksen jälkeen luovuin toivosta: tämä ei ole mikään nopea meikki mitä lisäillään tavaratalojen vessoissa, sillä kasvojen lisäksi sitä löytyi ainakin paidan kauluksesta. Myös kiireaamuina mineraalimeikki vaihtui vanhaan meikkivoiteeseeni + kivipuuteriin, sillä muuten olisin tuhlannut arvokkaita aamuminuutteja turhaan vaatteiden likaantumisen korjaukseen. Levitystekniikan opettelu siis vie aikaa eikä se minulta ainakaan vielä onnistu. Mutta muuten kelpo tuote.


Huulipuna Couleur Caramel, sävy 223, n. 17.90 eur

Sarjan lempituotteeni ehdottomasti. Jämäkkä vahaliitumainen koostumus, mikä pysyi huulissa aamusta iltaan eikä levinnyt edes orastaviin huulijuonteisiini, kun huulet rajasi ennen väritystä. Liitumaisesta koostumuksesta johtuen levitys suoraan puikosta oli hieman hankalaa, mutta siveltimellä hoitui helposti ja väriäkin säästyi. Myös ruokailujen ym jälkeinen värin lisäily oli helppoa ja nopeaa ja tämä huulipuna onkin yksi parhaista punista mitä olen ikinä käyttänyt. Varsinkin kun on tottunut käyttämään pelkästään kirkkaanpunaista huulipunaa, osaa pysyvyyttä arvostaa. Olen iloinen punasta siksikin, että se on testituotteista ainoa, minkä ainesosat siirtyvät suun kautta suoraan vauvankin maistettavaksi ja siinä mielessä on mukava käyttää taatusti turvallista luonnon raaka-aineista valmistettua punaa. Kymppiplus. Huvittava yksityiskohta vaan oli, ettei huulipunahylsyssä mainittu mikä tuote on kyseessä.Eyeliner Couleur Caramel, musta, n. 19.20 eur

Sama homma kuin huulipunassakin, tuotteessa itsessään ei lukenut kyseessä olevan eyeliner. Pahvisesta pakkauksesta en tiedä, sillä ehdin jo kierrättää pakkaukset ennen tämän kirjoittamista. Testituotteista ehdottomasti heikoin esitys, sillä ainoa positiivinen puoli tuotteessa oli, että väri oli syvän musta. Heikkouksia sen sijaan löytyi vähän liikaakin. Ensimmäisellä meikkauskerralla toinen silmäni alkoi oirehtimaan väristä niin paljon, että kyyneleet tulivat ja sitten väri olikin jo siirtynyt yläluomelta pandamaiseksi varjostukseksi silmän alle. Ripsiväriä en ehtinyt edes lisätä. En lannistunut, vaan tätä olen sitten käyttänyt kuitenkin joka kerta kun silmäni olen eyelinerillä rajannut, mutta mielikuva ei ole paljon muuttunut. Siveltimen kärki on kova ja joustamaton, mikä hankaloittaa värin levitystä. Pieni määrä elastisuutta toimisi, ettei fiilis ole puupalalla levittäminen. Väri ei levity "puupalalla" kunnolla, joten yhden rajauskerran voit unohtaa, mikä on harmi, sillä eyelinerihän on juuri parhaimmillaan nopeasti tehtävissä ja intensiivisissä rajauksissa. Kaiken lisäksi väri rapisi silmistä kesken päivän ja saattoi olla, että illalla toisessa silmässä oli rajaus, toisessa jotain siitä muistuttavaa. Mieleen tuli ensimmäiset eyelinerkokeilut jollakin S-marketin halpisrajarilla, no good.


Luomiväri Couleur Caramel,  väri: goldenleaf, n. 12.70eur

Tämä taas pelastaa arvostelutuotteet takaisin plussan puolelle. Ei mikään ihme luomivärien joukossa, mutta luonnonkosmetiikkamerkiksi järkyttävän isosta 69 sävyn valikoimasta oli kiva miettiä mieluisinta. Tässä paketissa myös kierrätys nousee meikkipuuterin kanssa eniten esille, sillä pahvipakkaukseen voi hankkia lisäosana uuden värin. Helmiäisväri oli mukavan kevyttä ja vaikka senkin kanssa oli hieman kanssa laadullista ongelmaa ja osa väristä tippui silmien alle levittäessä, oikeaan kohtaan naamaan osuessaan se kuitenkin toimi hyvin. Värisävy oli tarpeeksi neutraali ja sillä sai vähän ektraa arkimeikkiin ja mattapintaisen oranssinkeltaisen luomivärin päälle iskettynä toimi tosi hyvänä särmän antajana. Nyt sitten pitää miettiä hintaa ja omaa ekojeesusarvoaan: yhden luomivärin hinnalla saisi ainakin 3 sävyn setin esimerkiksi ruotsalaista Isadoraa. Väri toimii, mutta luomivärinä se ei poikkea häkellyttävästi muista tuotteista. Minä tykkään ja käytän loppuun, seuraavaa luomiväriäkin voisin harkita ko. merkiltä.


Summa summarum: Kun ostat Dioria, saat Dioria. Kun ostat jotain muuta, saat joskus Dioria ja joskus sinnepäin (ihan ite keksin). Osaltaan ennakkoluuloni osottautuivat todeksi ja kun tuotteessa on panostettu niin moneen asiaan ekon kautta, ei laatu näköjään pysynyt mukana kaikissa tuotteissa. Minulla meikin pitää olla ennenkaikkea helppokäyttöinen, mihin näistä ylsi vain puolet: huulipuna ja luomiväri. Luomivärikin siinä ja siinä, koska osa löytyi poskilta kuitenkin. Kun miettii tuotteen hintaa ja omaa elintasoa (tasottomuutta?), ei näitä tuotteita randomilla voi ostaa vaan aina on pakko tutkia olisiko jollakin sanottavaa tarvittavasta meikistä.  Esimerkiksi 20 euron satsaus toimimattomaan eyelineriin olisi todellisuudessa saanut aikaan hengenahdistusta ja reklamointikirjeen, mutta saatuun tuotteeseen suhtautuu hieman hellemmin. Huulipuna taas oli loistotuote, missä hinta ja laatu kohtasivat täysin ja mikä varmasti jää lempparituotteeksi. Sarjan sanotaan olevan ammattilaissarja ja mikäpä siinä, jos joku tykkää meikata tällä. Varmasti koulutuskin auttaa tuotteiden käytössä. Tuotteet käytän taatusti loppuun ja informoin jos huomaan yhtäkkistä onnistumista esimerkiksi mineraalimeikin levityksessä tai jos eyeliner alkaa yhtäkkiä pelittämään.


Jutussa näkyvät hinnat: Greenstreet.fi

0 kommenttia

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images