Ja taas paastotaan

Tänään sain uudet liuskat diabetesmittariini ja paastoilu voi taas ensiyönä alkaa. Odotan jo innolla miten käy, sillä edellinen 12h paasto e...

Tänään sain uudet liuskat diabetesmittariini ja paastoilu voi taas ensiyönä alkaa. Odotan jo innolla miten käy, sillä edellinen 12h paasto ei ollut mikään nautinnollinen kokemus, varsinkaan aamulla kun huomasin testiliuskojen vanhentuneen ja mittarin näyttävän erroria.

Ruokavalion tarkkailukin on vähän niin ja näin, sillä kaikki mikä on kiellettyä on erittäin kiehtovaa. Siksipä Evita-lehden järjestämä hyvän olon ilta ravintola Silvopleessa tulikin kuin tilauksesta tsemppaamaan tässä ruokavaliourakassa. Illan aikana kuulimme ravitsemustieteilijä Juhana Harjun vinkkejä osteoporoosin ehkäisystä sekä Kemikaalicocktail-blogin Noora Shinglerin mietteitä fiksuista ruuista ja ekoista meikeistä. Nooran kertoessa että kuukauden kestää vaikka päällään seisoen uutta ruokavaliota pyörittelin silmiä vieressä istuvalle Anneveelle, joka tietää kuinka kovaa mun luonnolle on ottanut luopua esimerkiksi makeista välipaloista. Se on Helvettiä isolla hoolla.


Anneveen lempirafla Silvopleekin oli mulle ihan uusi tuttavuus, mutta melkeinpä voisin muuttaa sinne loppuraskaudeksi asumaan jos ruoka on yhtä hyvin mun tarpeita vastaavaa kuin tänään oli. Resepteihin oli otettu huomioon vierailijoiden suositukset ja Juhanan osteoporoosin ehkäisyn ympärille oli rakennettu vihersalaatti ja Nooran Marjoja&Maskaraa kirjasta oli poimittu feta-vihannesuuniasia, minkä resepti löytyy myös täältä. Jälkkärinä oli soijamaidosta, banaanista ja mustikasta tehty smoothie, mitä näppäränä tyttönä santsasin meille uusintakierroksenkin.


Ruuan jälkeen olo oli tosi hyvä eikä makeahammastakaan kolottanut niinkuin kotona. Nyt vain kenkuttaa miksi terveellinen ja hyvän olon tekevä ruoka on niin pirun raastavaa valmistaa itse. Kyllä mulla aikaa on, mutta energia loppuu kun miettiikin sitä pilkkomisen, kuorimisen ja viipaloinnin määrää. Prosessoitu ruoka on varmasti osasyy sairauteni puhkeamiseen, mutta peruslaiskana haluaisin silti ruokani valmistuvan 20 minuutissa. Nyt kun uusia pottuja ja silliä on vetänyt viikon, pitäisi vaan alkaa miettimään mitä seuraavaksi, sillä ehkei se Silvoplee ole realistinen vaihtoehto kuitenkaan

9 kommenttia

  1. Asuin Kalliossa 2 vuotta, olen kasvissyöjä enkä käynyt Silvopleessä kertaakaan... Mä en laita ruokaa, koska en pidä siitä touhusta. Enkä opi pitämään.Syön siis joko Rainbow-mozzarellapitsaa tai ruispaloja, joihin lapan kylmäsavulohta ja avokadoa salaatin ja juuston kera. Noita sosejuomia oon testaillu mut oon liian laiska kuorimaan hedelmiä :D

    VastaaPoista
  2. :D jotenkin mua lohduttaa tuo sun mozzarellapitsa/ruispalat, sillä mä oon ehkä hieman aikaansaavampi! Mutta meillä kauppareissullakin mietitään asioita helpoimman kautta: puikulasta sais hyvän muusin mut kuka piru ne kuoris. kiiwi on helpompi syyä ku omena ja porkkanoita ei kuorita koskaan. Tykkään kokkailla, oon siinä hyväkin, mutta jokapäiväinen raastaminen ja kuoriminen vaan ei houkuta yhtään, siksi P tekee yleensä meillä salaatitkin kun mä en vaan jaksa.

    VastaaPoista
  3. Samikset :D Inhoan perunoiden(kin) kuorimista.. Saan välillä jonkun puuskan ja ostan puol kiloo porkkanoita, jotka joudun sit jossain vaiheessa heittään hyytelömäisessä olomuodossa bioon.

    VastaaPoista
  4. Kerro, jos keksit millä tämän makeanhimon saa pois ja miten tuollaisia herkkuaterioita valmistetaan helposti.. Eilen kokkasin ekaa kertaa quinoaa ja se oli yllättävän hyvä lisäke. Ei vaan tuota kokkailuaikaa ole kamalasti, koska täytyy yksivuotiasta tytärtä hoitaa päivät pitkät. Mullakin on just todettu raskausdiabetes ja pitäisi elää terveellisesti heinäkuun loppuun saakka.

    VastaaPoista
  5. No tuo smootsie oli oikeasti aika hyvä, kun banaanissa on kuitenkin niin paljon makeutta. Itse en tykkää käyttää makeutusaineita, joten makeanhimoa en halua tyydyttää millään aspartaamilitkulla. Oon kyllä joskus tehnyt sellasia sokerittoman mehukeiton ja piimän sekoituksellisia drinksuja, jotka on kylmänä hyviä mutta just makeutusaineiden takia en ole nyt semmosia tehnyt. Mutta jos tulee mieleen niin postaanpa sitten samalla muillekin :)

    VastaaPoista
  6. ruoanlaitto on ihan kivaa, jos on aikaa eikä siitä tarvitse ottaa stressiä. kaikki pilkkominen ja viipalointi (ja ruoanvalmistusastioiden tiskaus) on taas tyhmää. pitkään haudutetut uuniruoat on erittäin hieno juttu, mutta jos on suomalainen nainen, jonka elämässä on muitakin tehtäviä kuin kodinhoito, on vaan joskus niin paljon helpompaa lämmittää purkkihernekeittoa. ei sitä uunipataa voi kuitenkaan oikein jättää hautumaan kotiin siksi aikaa kun on töissä. paitsi ehkä, jos on jokin aromipesä! (<3 1990-luku!)

    VastaaPoista
  7. Aromipesä :D :D :D Mä en kyllä tiedä onko mun elämässä edes parempaa tekemistä ku pilkkoa vihanneksia, mutta en vaan jaksa, se on TYLSÄÄÄÄÄÄÄ!!!

    VastaaPoista
  8. Mä oon tehny ihan sikana smoothieita: banaani + mansikka + mustikka, banaani + purkkiananas + kiivi, meloni ja vihreet viinirypäleet ja omenamehu (se halvin) sopii noihin kaikki, tai luonnonjugge /rahka /maito /mitä sattuu olemaan. Bansku ja omenamehu tuo makeutta. Ehkä saat laittaa hunajaa kans? Oon laittanu kauraleseitä messiin kun oon muistanu. Varmasti ihan ripaus kaurahiutaleitakin käy, tulee täyttävämpää. Noista työläin pilkottava on varmaan meloni. Viinirypäleet kandee pestä, niissä on sikana torjunta-aineita ja pakastemarjojen pitää olla kotimaisia, jos niitä ei aio kuumentaa. Ulkomaisissa voi olla kalikivirus ja sitä sä ET haluu. Entä saaks syödä kuivattuja hedelmiä?

    Mä teen kans silleen että pesen kaikki viinirypäleet /tomaatit /omenat heti kerralla. Sit niitä ei tartte pestä joka kerta erikseen ku tekee mieli syödä jotain. Kyl ne sen pari päivää kotona säilyy ilman niit myrkkyjäkin.

    Pilkottuja sipuleita, perunasekoituksia ja muita pakastevihanneksia kandee käyttää. Erilaiset wokkivihannekset esmes on usein halvempia ku tuoreet :-P

    Pakastin + sauvasekoitin <3

    niin ja puuroo ja vellii syön hirveesti. ne teen mikrossa :-D

    VastaaPoista
  9. Tämmöst salaattii meil kans tehdään tosi paljon kun ei jaksa tai keksi mitään muuta: kvinoaa tai couscousia (molemmat tulee nopeesti!), jotain kaupan salaattisekoitusta, pari oliivia, kourallinen kirsikkatomaatteja, avokadoa, fetaa tai mozzaa. Sit vaan öljypullo ja viinietikka ja mustapippuri pöytään. Avokado on silleen työläs et niitä pitää olla koko ajan varastossa ku niit ei ikinä saa kypsänä kaupasta. Muut on aika iisi biisi. Tohon voi pilkkoo niitä sun kasvattamia yrttejä joukkoon myös.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images