Hei sinä alkuraskauden odottaja

Jos mielesi tekee syödä 2 leivosta päivässä, älä syö. Vaikka painosi ei olisikaan noussut ensimmäisinä odotuskuukausina paljoa, se ei tarkoi...

Jos mielesi tekee syödä 2 leivosta päivässä, älä syö. Vaikka painosi ei olisikaan noussut ensimmäisinä odotuskuukausina paljoa, se ei tarkoita että kannattaisi syödä suklaalevyä päivässä tai 20 mignonia pääsiäisessä. Sillä saattaa tulla se päivä, jolloin voitat raskausbingossa raskausdiabeteksen.

Harva nainen pystyy ottamaan kovin iloisena vastaan kodinelektroniikkaa, jos sen tarkoitus on pistää sormeen reikiä. Varsinkaan jos vaaditaan, että paastoat 12h kolme kertaa viikossa ja yhtenä päivänä piikität 8 kertaa itseäsi saadaksesi selville verensokerisi tilanteen. Tänä aikana ei nimittäin paljon bebeleivoksia syödä.

Kallion neuvola ystävällisesti sponsoroi Oi mutsi mutsi-blogin viimeisiä raskausviikkoja näin

12 kommenttia

 1. Istukkaleivoksia

  VastaaPoista
 2. Pitää pakata muuten pallogrilli sairaalakassiin ja jottain tuohta, et saa isä sitte laittaa istukan ja syyä sen. siinä kättärin pihalla oli musta ihan hyvät grillausmaastotki.

  VastaaPoista
 3. heittikö sulla miten pahasti ne sokerirasituksen arvot? itellä 2 raskaudessa toi raskausdiabetes ja söin oikeesti ihan miten mieli teki ja arvot pysy ihan hyvinä. siis mulla oli ihan ruokavaliolla :D hoidettava rd :)ja en muista et ois koskaan sanottu et ois pitäny se 12h paastota, piti vaan ennen syöntiä ja syönnin jälkeen ottaa niit arvoja (onhan noi jutut saattanu muuttua parissa vuodessa)

  VastaaPoista
 4. Oikeastiko siellä suositellaan yöpaaston pituudeksi 12h?? Täälllä ohjeena on raskausdiabeetikoille pitää huoli, ettei yöpaasto veny 8-10 tuntia pidemmäksi. Liian pitkän paastoajan kun katsotaan nostattavan aamupaastoarvoja, kun elimistö kompensoi pitkästä paastosta seuraavaa verensokerinlaskua...

  VastaaPoista
 5. Oikiasti. Voi kun olisinkin siellä, kun viime yö oli ihan kamala. Sain unen vasta 5.30 12 vessareissun jälkeen ja jo ennen nukahtamista heikotti ihan hirveänä tää paastoilu ja juomattomuus. Nyt äkkiä mittari käteen, että saa jotain syödä.

  VastaaPoista
 6. Meillä pohjosemmassa on sama, yöpaasto ei sais venyä liian pitkäksi, juurikin noiden aamupaastoarvojen takia. Mä oon kohtalotoveri siinäki mielessä,että mulla on aika samoihin aikoihin La, mutta nyt kun sain insuliinit, meijän vauva syntyy todennäkösesti ennen laskettua, kun nyt saivat syntymäpainoarvioksi lasketulle ajalle yli 4,5kg. Esikoinen oli 4,3kg syntyissään.

  VastaaPoista
 7. Annapas niille sun ohjeistajille kuule vähän ajantasaistettua tietoa, niin pääset paastoista! (vai onko ne siellä teillä päin ne tuoreimmat tiedot ja ohjeet? ;))

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: graah, me saadaan painoarvio vasta 25.5. ja toivon ettei samotentein jouduta synnytyssaliin.Tuittu: Enpä tiedä missäpäin on uusin tieto, mutta kyllä mun pitää soittaa tosta asiasta alkuviikosta jok.tap. diabeteshoitajalle kätilöopistolle. ja samalla kysyä neuvolasta kun haen uudet testiliuskat. 3x viikossa 12h paasto kun nukkumisesta ei tule muutenkaan mitään lisää vaan mun stressiarvojani niin paljon, etten oikeasti pysty. Tai pystyn, mutta yhtä helvettiä se tulee olemaan jos paastoyöt jatkuvat samanlaisina kuin edellisen yön meininki oli.

  VastaaPoista
 9. Raskausdiabetes ja sen hoito ei kylla kuullosta kovin ruusuiselta arjelta ja siksipa tama mun kommentti saattaa nyt kuullostaa todella typeralta huolelta. Mun ongelma on siis painvastainen. Englannissa ei tehda sokerirasitusta lainkaan ellei suvussa (vanhemmilla, isovanhempia ei lasketa) ole diabetesta. Kun kuitenkin ikaa on kohta 32, lahtopaino oli yli ideaalin ja nyt loppuajasta (la pari paivaa sun jalkeen) maha on ottanut kasvuspurtin ja kulkee ylakayrilla niin olisin mielellani sokerirasitustestiin mennyt. Raskausdiabetes nayttaa olevan kovin yleinen naita blogeja lukiessa. Tai sitten niiden lukeminen antaa vaaran kuvan. Painoarviota taalla ei myoskaan tehda joten ei ole mitaan hajua minka kokoinen lapsi sielta on tulossa. Kauhukuvana on jo yli 5kg kontti! Joten pieni paniikki on paalla. Pyysin kylla sokerirasitusta, mutta en siihen siis paase. Taalla ei myos raskaana olevia punnita kun kerran ensimmaisen ultran yhteydessa viikolla 10-12! Itse toki olen painoa pitanyt silmalla, mutta muuten siita ei olla millaan lailla kiinnostuttu. Toisaalta Suomessa siita naytetaan valitettavan vahan liiankin helposta eli joku keskitie olisi tassa varmaan paras vaihtoehto. Mutta maassa maan tavalla :) Paljon jaksamisia sinulle!p.s. Ma tein ehdottomasti vessareissujen ennatyksen viime yona. Normaalisti n. 6 kertaa on normaalitahti, mutta eilen lopetin laskemisen 20 keikan jalkeen! En tieda mista johtui.

  VastaaPoista
 10. Maalaisjärjellä ajateltuna ei kyllä kuulosta kovin terveelliseltä tuo 12 tunnin paasto: 1) verensokeri laskee pitkän paaston seurauksena, ja elimistö kompensoi tuota vaikutusta sokeriarvoja nostamalla,2) pitkän paaston seurauksena varmaan syö tavallista enemmän kerralla ja 3) stressi nostattaa verensokeriarvoja. Mutta jos sua siellä niin ohjeistetaan, niin ehkä siihen kannattaa luottaa? Kerro ihmeessä täällä blogissakin, miten neuvoivat sua asiassa eteenpäin!

  VastaaPoista
 11. Eilen neuvolassa nopeasti uudet liuskat haettuani kysyin aiheesta ja Hkissa noudatetaan kaypahoito.fi:n suosituksia 12h paastosta. Sain kyllä vinkin soittaa suoraa kättärin diabeteshoitajalle että jos haluan kysellä paastoajasta enemmän, mutta en vielä ehtinyt. Ilmoilen kun asiasta enemmän kuulen.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images