Yhden naisen testiryhmän ongelma

Testilaboratoriosta hei vain! Mulla on nyt meneillään kiva tehtävä, sain nimittäin vähän aikaa sitten testiin Couleur Caramel -luonnonko...Testilaboratoriosta hei vain!

Mulla on nyt meneillään kiva tehtävä, sain nimittäin vähän aikaa sitten testiin Couleur Caramel-luonnonkosmetiikkameikkejä: mineraalimeikkivoidetta, huulipunaa, eye linerin ja luomivärin ja olen tässä päivittäin töpsötellyt ainakin jotain näistä tuotteista nassuuni ja kirjoitellut ylös huomioita. Tehtävä on sekä mieluinen että käytännöllinen, meikkausrutiinista tulee pidettyä kiinni kun on jokin syy laittautua ja iltaa myöten huomaa sen pienen lisän piristävän vaikutuksen. On myös mukava testata hieman ennakkoluulojakin herättäviä tuotteita, sillä vaikka haluan uskoa luonnonkosmetiikkaan, olen välillä miettinyt meneekö luonto laadun edelle. Tuloksia tulee sitten myöhemmin, kunhan saan muodostettua käsityksen tuotteista.

No, tänään tämä luonnonkosmetiikkatestaus sai rinnalleen ei-luonnonkosmeettisen testailun, sillä minut oli valittu Lily.fi:n kautta myös Isadoran testiryhmään ja postissa tuli vielä ripsiväri sekä luomiväri testiin. Eikä siinä kaikki, myös Lorea'l lähestyi paketilla, missä oli reklamoinnistani johtuen 2 ripsiväriä ja huulikiilto. Oikeastaan tämä meni hyvin, sillä nyt mulla on vertailukohteita luomiväreistä luonnonkosmetiikka vs. tavis ja koska Couleur Caramelilta ei ollut ripsiväriä, Isadoran testiryhmään pääsy vapautti minut valinnanvaikeudelta mitä ripsiväriä sitä alkaisi käyttämään. Silti hieman hirvittää, sillä meikkaus ei ole kuulunut jokapäiväisiin harrastuksiin ja olen joskus kuullut miespuoliselta ystävältäni näyttäväni "paremmalta ilman meikkiä tai edellisen päivän meikissä". Lapseni isä taas väitti ettei huomannut minun meikanneeni kun eräs ilta  istuin kirkuvan punaista Couleur Caramelia huulillani olohuoneessa ja kysyin mielipidettä. Saas nähdä mitä tästä tulee.

Ja nyt kun meikkipussi on täynnä uutuuttaan sädehtiviä tuotteita mistä leuhottaa, on tietenkin aika alkaa skitsoamaan siitä mitä meikkaus tekee sikiölle. Toistan liikaa itseäni, mutta kuten olen todennut jo monesti, esimerkiksi Tanskassa ympäristöministeriö suosittelee kosmetiikkatuotteiden välttämistä. Toistelen itselleni: Suomessa näin ei ole. Minä olen Suomessa. Maiden suosituksissa on eroa. Kukaan ei ole myrkyttänyt lastaan käyttämällä ripsiväriä. Silti musta tuntuu välillä samalta kuin laivan aamupalapöydässä syödessäni graavilohta: rikolliselta. Sitten muistutan itseäni, että tähän skitsoiluun en aikonut sortua, mutta silti asia tulee mieleen lähes jokaisen meikkauksen yhteydessä. Kysymys ei kuulu, että lopetitko sinä meikkaamisen kemikaalihysterian vallassa kokonaan raskausajaksi, vaan onko muillakin jotain päivittäisiä skitsoja oikein ja väärintekemisen välillä? Olen kuullut juttuja kyllä mammoista, jotka ostavat jokatoisen mustikkakeiton makeutusaineilla makeutettuna ja toisen sokerilla, sillä he eivät osaa päättää karttaakko sokeria vai makeutusainetta, mutta en tiedä onkohan tuo vain kaupunkilegendaa.

ps. Koska tässä kirjoituksessa ei ollut päätä eikä häntää, voisin kirjoittaa loppuun jotain enemmän mielenkiintoista. Nimittäin Pikkujuttu blogissa on arvonnassa ihanainen Miffy-pupu.

5 kommenttia

 1. esikoisen raskaus- ja imetysaikana välttelin skitsontarkasti kaikkea neuvolan nou-nou -listalta ja tulin tunnetuksi pitopöytien takakireänä puolihysteerikkona. täl kertaa en ollut niin hysteerinen mut en ottanut ilmiselviä riskejäkään. tää lapsi on ainakin rauhallisempi kuin eka stressihormoneja imeskellyt kupeitteni hedelmä.

  no, makeutusaineet ovat eniveis olleet pannassa mulla aina ennen raskauttakin, koska en pidä niiden oudosta mausta yms.

  VastaaPoista
 2. Muistan kun ressasin aluksi sen ei saa syödä-listan kanssa, mutta loppujenlopuksi siitä ei tullut mulle mitään stressinaihetta. Oon syönyt koko raskausajan kaikenlaisia juustoja ja rajoittanut ainoastaan maksan ja tiettyjen kalojen syöntiä + a-vitamiinivalmisteita. Eikä tämä meikkiasiakaan ole mikään suurin stressinaiheuttaja todellakaan, mutta olen onnistunut tekemään siitä moraalikysymyksen itselleni.

  VastaaPoista
 3. mulla oli kesällä (grillatun vuohenjuuston houkutuksen voitettua) dagen efter -paniikki, kun vatsa oli ensin löysällä ja sit sikiö ei liikkunut kunnolla pariin tuntiin. loppuraskauteen en sit syönyt ns. kiellettyjä juustoja kun peljästyin.

  VastaaPoista
 4. Mitä meikkaamiseen ja hiustenvärjäykseen tulee, niin molempien raskauksieni aikana olen kyllä värjäyttänyt hiuksiani, kestovärjännyt ripsiä ja kulmia sekä meikannut viikoittain (en päivittäin). Niin ja lakannut kynsiäni! Ihan normaaleja kersoja näyttää tulleen, ei ole ylimääräisiä raajoja tms.

  Viime kesänä kuopusta odottaessa jouduttiin vielä rasvaamaan koko perhe syyhypunkkien häätöön tarkoitetulla rasvalla,jota ei suositella raskausaikana käytettäväksi (mutta muutakaan valmistetta ei kuulemma ole), ja siitä tuli elämäni morkkis, varsinkaan kun diagnoosikaan ei ollut varma :/

  Ai niin joo, ja käsittelemätöntä maitoa olen juonut/laittanut kahviin (niin, kahviin) molempia odottaessa. Mukava sitten heikkona hetkenä googletella niitä listerioosin oireita :P

  -Heli-

  VastaaPoista
 5. Hih, tää on kyllä yksi mun lempiaiheita :) Mulla alkoi heti keittämään kun sain neuvolasta ekalla käynnillä listan ei-suositelluista ruoista yms. Sen kruunasi vielä tätini lähettämä s-posti (joka kysyy kuulumiseni ehkä kaksi kertaa vuodessa), jossa kerrottiin että minun ei tule nyt värjätä hiuksiani kun olen raskaana...

  En tietoisesti ole alkanut uhmaamaan listoja ja kieltoja, vaan syönyt normaalisti sitä, mitä olisin ostanut kaupastasta muutenkin. Eli kyllä listalle on kuulunut tuorejuusto ja (lähinnä Arlan) fetajuusto, samoin homejuusto. Myös savukalaa on tullut ostettua muutamaan kertaan.

  Sen verran olen kyllä muuttanut käytöstäni, että päiväykseltään vanhoja juustoja en enään syö, kuten ennen saatoin...Olen miettinyt, että ne ehkä voisivat kehittää itseensä listeriaa? mene ja tiedä. Mutta kaipa tuo muutenkin ihan terveellistä on ettei vanhaa maitituotetta puputa menemään.

  Kosmetiikkaa en ole välttänyt, eli 0-4x viikossa meikkiä naamariin. Kasvovoidetta ja silmänympärysvoidetta ihan samalla tavalla kuin ennenkin, ja parfyymia/muita hajusteita. En ole kyllä tuntenut huonoa omaatuntoa, koska aikasta moni lapsi on syntynyt ihan terveenä vaikka äiti olisi kävelevä meikkikaappi. ja taas monta lasta syntynyt sairaana vaikka äiti ei olis koskaan meikannut.

  Mä olen pitänyt tärkeimpänä monipuolista ruokavaliota ja vitamiinilisiä. Niillä uskon olevan vaikutusta. Esim. kun mä yrjösin tonne viikoille 16 asti, niin epäilen että ehkä lapsi ei olisi saanut tarpeeksi kaikkia vitamiineja ja hivenaineita, ja rasvahappoja, mikäli en olisi ottanut purkista niitä. Edelleen syön ladyvita mamaa. Siitä on kylläs ekin hyöty, että omat hiukset ja kynnet on tosi hyvässä kuosissa, vaikka välillä pillerit meinaakin unohtua:)

  Täällä alkoi vko 37 eilen, ja kävin synnytystapa-arvioinnissa...lopulta päädyin alatiesynnytykseen vaikka sitä kuinka pelkäänkin. Nytkin oli jo tarpeeksi ällöä kun siellä ukkeli ronkki mun sisälmyksiä. Yyh.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images