sesonkiherkuttelua

Raskauden tuomia positiivisia asioita elämään on ehdottomasti ollut se, ettei juhlapyhiä voi entiseen malliin ajatella viettävänsä kavereide...

Raskauden tuomia positiivisia asioita elämään on ehdottomasti ollut se, ettei juhlapyhiä voi entiseen malliin ajatella viettävänsä kavereiden kanssa baarissa ja on joutunut miettimään mitä ihmiset yleensä tekevät pyhinä. Huomioni on seuraava: syövät. Ja niinpä minäkin syön, teen ruokaa ja valmistelen seuraavan juhlapyhän ruokia.

Pääsiäistäkin vietin lähes 2kk putkeen, kun en ottanut aluksi selvää milloin se on. Taannoin Miltton Showroomilla järjestetty Fazerin Mingonmuna-aamiainen huijasi minua raukkaparkaa niin, että söin Mignoneita maaliskuun 4. päivästä lähtien kunnes jossain vaiheessa lapsen isä kertoi, että pääsiäinen on vasta huhtikuun loppupuolella. Kiloja kumma kyllä ei ole tullut joulukuusta kuin muutamia lisää ja tämän päiväinen neuvolalääkäri+ 5 harjoittelijaa sessiokin todisti vauvan painavan noin 2 kiloa, ei sen enempää. Alla Nooruskan ottama kuvatodiste mignonista, minusta ja mignonin mallisesesta sormuksestani.


Nyt kun pääsiäisestä on selvitty joten kuten eteenpäin, alkoikin sitten vappusesongin suunnittelu ja ensimmäistä kertaa kokeilen itse siman valmistamista. Tänään yhdistin fariinisokerin, sokerin, sitruunan, veden ja muutaman nokareen hiivaa ja nyt jännitetään mille keittiössä alkaa haisemaan ja tuleeko simasta raikas juhlajuoma vai myynkö sen Sörnäisten aseman kiljupunkkareille vappuaattona. Selvää kuitenkin on, että mikäli vappuaatosta tulee lämmin ja mikäli simani onnistuu, on mullakin pullollinen juhlajuomaa laukussa kun lähden rälläämään.


 Nyt pää sanoo dingdong, pakko painua pienille unille ennen kuin alan horisemaan sekavia tännekin. Neuvolassa juttelin jo sen verran ohi suuni, että epäilen mukana olleiden lääkäriopiskelijoiden muistavan ehkäisyn tulevaisuudessa sekä harkitsevansa onko ala sittenkään heille soveltuva.

4 kommenttia

 1. Aaaaahh, simaa! Mää tuun juomaan sun luo simoja!

  Oon tehny muutaman kerran simaa, ja hyvää siitä tuli. Paitsi kerran tuli vuosikertasiideriä, ja kuivaa sellaista. Join sen vuoden valmistamisen jälkeen, kun löysin sen jääkaapista. Nyt en vaan omista niin isoa kattilaa, että sitä kannattaisi tehdä. Vai perkele, pitäisköhän pestä talouteni ainoa muoviämpäri...

  VastaaPoista
 2. Enpä oo koskaan nähnyt simaa tehtävän tuollalailla :O. Meillä nimittäin sitruunoista puristetaan mehu veteen. :)

  VastaaPoista
 3. Vimps: meillä tehtiin 10 litran saaviin.

  LauraR: Monia variaatioita löytynee. Mun mutsi teki aina viipaleista, joten se näköjään siirty vaikka en muuten ole äitini ohjeita aina arvostanut.

  VastaaPoista
 4. Nää sima jutut huolettaa - kuinkahan mun 36l kävi tuol ulkona? Taidan varuiks laittaa viel sisälle tulemaan sen 9l, jos ehtis viel lauantaille. (En siis tee vain itselleni tai suurperheelle :D) Ja mä kuorin sitruunat sekaan ja sit viel viipaloin ja puristelin niitä hedelmälihoja sekaan.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images