Keräilyharrastuksia

Tätä en olekaan julkisesti vielä myöntänyt, kerään nimittäin helistimiä. Tarkennetaan vielä, että kerään maltillisesti aina kun löytyy edull...

Tätä en olekaan julkisesti vielä myöntänyt, kerään nimittäin helistimiä. Tarkennetaan vielä, että kerään maltillisesti aina kun löytyy edullinen, hyväkuntoinen ja vanha helistin, en kirmaa pitkin kirpputoreja varsinaisesti etsimässä uutuuksia pieneen kokoelmaani tai osta uusia.

Kaikki lähti liikkeelle kun en millään löytänyt Paapu hymynaamahelistintä vauvalle ja kirjoitin siitä. Eräs lukijani oli niin ihana, että lähetti minulle yhden kokoelmistaan. Sen jälkeen olen kulkenut silmät avoimena kirppiksillä ja katsellut löytyisikö nyt jo lopetetun Paapu-merkin muita helistimiä ja muutaman olen jo saaliiksi saanut. Myös hymynaamoja olen löytänyt ihan omatoimisesti ja niitä olen lahjoitellut sitten muille odottajille, esim Pikkujuttu-blogin Darialle lähti Amsterdamiin oma ennen pääsiäistä. Niitä kun ei enää äitiyspakkauksenkaan mukana saa. Taannoin arvoin myös toisen retro-jääkarhuni pois, mitä sitä monella.

Helistimistä olen maksanut 20-70 senttiä/kpl, joten mikään iso sijoitus eivät ole olleet. Viimeisimpänä löysin tuon keltaisen puuhelistimen torstaina 30 sentillä Emmauksesta. Oma silmäni ei erota onko se Brion vanhaa tuotantoa vai joku muu, tunnistaako joku?


Kuten keräilijöillä usein, myös minulta puuttuu kokoelmista vielä jotain. Tietenkään kaikkia Paapuja ei ole kaikissa väreissä (ihan niin hifiksi en ajatellut alkaakaan), mutta muutama mallikin vielä uupuu : Nallukka, Puntti ja Pupujussi. Näitä, kuten muitakin Paapun muovihelistimiä saisi vielä ihan uutenakin, Suomilelut nimittäin myy netissä loppuja Paapuja sekä yksittäin että useamman paketeissa. Mun keräilyfilosofiaan kuuluu silti, että helistimen pitää olla käytetty ja maksaa pennin.

Jos jollakin on jokin allaolevista helistimistä kotona ilman käyttöä, vaihtokauppoja saa ehdottaa. Vaihtiksena olisi ainakin tällä hetkellä yksi ylimääräinen klasarivärityksellinen hymynaama ;) Sitä itse blogin kautta saamaani en silti laita eteenpäin, se on se meidän eka ja kiitos siitä vielä kerran Kikalle! <311 kommenttia

 1. Taitaapa olla tuo Brion helistimen näköinen helistin Juho Jussilan lelutehtaan tuotantoa. Niillä on ihania kotimaisia leluja. Kannattaa tutustua myös niihin! Säilyttävät kuosinsa sukupolvelta toiselle ja ovat kotimaista laatua.

  VastaaPoista
 2. Joo, niinpä näytti samanlainen sivuilta löytyvän. Onkin tuttu merkki päiväkerhoajoilta.

  VastaaPoista
 3. Onpas ihana helistinkokoelma! :) Kaikkea hyvää sinulle odotukseen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Vau, ompas sulla hieno helistin kokelma! meiltäkin löytyy joitain vanhoja ja ne on sellasia että ei niistä vaan raski luopua :)

  VastaaPoista
 6. hei jee, kiva blogi sulla!löysin sen sattumalta (en enää muista mistä) ja just samoin tein lukaisin sen alusta loppuun läpi. onnea odotukseen!

  VastaaPoista
 7. Esikoisen äitiyspakkauksessa oli vielä toi hymynaama. Vähänkö syletti kun jätkä nakkasi sen ekana kesänään rattaista jonnekin välillä Sörnäinen - Arabia (varoitan jo ennakkoon noin 8kk iästä, jolloin monesta muksusta tulee tavaranakkeli elikkä paiskiainen alias yleinen syytäjä - kaikki kamat vaan lehmänriimulla kiinni rattaisiin). No ehkä hymynaama on päässy arvostavaan kotiin.Voin katella sulle noita kesän mittaan mökkipaikkakunnan kirppareilta :)

  VastaaPoista
 8. Jonna: En mäkään taida noista luopua sittenkään kun vauva ei niitä enää huoli, kilkuttelen itse niitä odottaessa lasta yöjuoksuiltaan :)Terhi: Hei jee, olipa sulla urakka! Mutta toivottavasti ei ihan kamalan tylsä. Kiitos paljon odotustoivotuksista.Wandabe: Pitänee sitoa lelut kiinni jollakin köydellä. Vai pitäskö olla niin paska, ettei antas edes leikkiä niillä...Kiitos tarjouksesta! Kaikki käy, vastalahjatoiveet otetaan myös huomioon :)

  VastaaPoista
 9. Pienen tauon jälkeen tulin taas ahmimaan sun tekstejä, ja huomasin, että etsimäsi ylimmän kuvan helistin, missä on kaksi pampulaa, löytyy täältä, ihan tarpeettomana. Se tosin on ihan kokonaan vaaleanpunainen, tai siis nuo värilliset pallot on vaaleanpunaiset, eli onkohan kyseessä jokin eri malli vai...? Käytön jälkiä siinä on kyllä, ei ole uutta vastaava, mutta halutessasi saat sen? :)

  VastaaPoista
 10. Täällä kans yks retro helistinten keräilijä... myönnettäköön ihan julkisesti :D

  VastaaPoista
 11. Laitetaan korvan taa, jos tulee vastaan jotain noista!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images