Thinx - Alushousut, jotka suojaavat kuukautisten aikana ilman muita kuukautissuojia

mainos: Nudge Oletteko jo kuulleet Thinxeistä? Superkauniista alushousuista, jotka ovat myös kuukautissuojia! Olen jo pitkään haaveillut, et...

mainos: Nudge

Oletteko jo kuulleet Thinxeistä? Superkauniista alushousuista, jotka ovat myös kuukautissuojia!

Olen jo pitkään haaveillut, että pääsisin eroon kertakäyttöisistä kuukautissuojista, sillä roskiin heitettävät puuvillaa ja muovia sisältävät menkkasuojat ovat kyllä melkoinen jätevuori jo ihan kuukausitasolla, puhumattakaan vuosista tai koko elämästä. Markkinoilla on tottakai ollut kuukuppeja jo pitkään, mutta valitettavasti minulle sellainen ei ole sopinut yhtään. Olen kokeillut monta mallia ja kokoa, joten jossain vaiheessa totesin, ettei näidenkään ostaminen testimielessä kovin järkevää ole ja päädyin takaisin tamponien käyttäjäksi. 

Sain ensimmäiset Thinx-alushousuni testiin Nudgesta jo keväällä ja nyt yli puolen vuoden testijakson jälkeen on hyvä aika kirjoittaa housuista käyttökokemuksia. 

Mitkä ovat Thinx-alushousut?

Thinxit ovat aivan tavallisten alushousujen näköinen kuutautissuoja, jonka imukyky on parhaimmillaan jopa neljän taponin verran. Housuja löytyy useita eri malleja, materiaalit ovat osassa sertifioitu luomupuuvilla sekä osassa nylon ja elastaani. Nudgessa Thinxien isoin koko on 3XL, Nudgen pienimmät housut ovat nuorille suunnattuja. 


Kokemuksia Thinx-kuukautisalushousuista

Kun aloitin Thinxien käytön, tuntui niiden käyttö todella oudolta jo siksi, että en tamponien käyttäjänä ollut tottunut tuntemaan kuukautisten valumista pitkään aikaan. Siksi jo pelkästään vuodon tunteminen oli itselleni epävarmuutta lisäävä seikka eikä kuukautisalushousut ilman muita suojia tuntuneet kovinkaan luotettavalta ratkaisulta. 

Aloitin testailun Hi-Waist mallilla ja kolmen pisaran  ns. keskiverto vuotoon tarkoitetulla imukyvyllä  ja koska alushousumalli itsessään tuntui todella mukavalle ja tukevalle, unohtui jännääminen nopeasti. Kunnes jossain vaiheessa päivää tunsin vuotoa tulevan melko paljon ja oli pakko juosta vessaan tarkistamaan tilanne. Musta sisäosa näytti kuitenkin siistiltä eikä ulkopuolella ollut merkkiäkään ohivuodosta, joten jatkoin samojen housujen käyttöä, sillä näitä ei ole tarkoitus vaihdella muutaman tunnin välein muutenkaan. 

Vuotoa oli päivän aikana tullut, mutta itse housut tuntuivat ihoani vasten vielä iltapäivälläkin aivan kuivilta sekä muutenkin ihan tavallisilta alushousuilta. Ei siis likaista, kosteaa tai millään tavalla vaippamaista fiilistä. En huomannut myöskään mitään hajuja, mutta päätin kuitenkin vaihtaa seuraavan Thinx-parin jalkaan ja laittaa käytetyt housut likoamaan kylmään veteen, joka irrottaa veren tehokkaammin kuin lämmin vesi. 

Lavuaariin kylmään veteen housut laskiessasi vähän säpsähdin, sillä vesi värjäytyi heti punaiseksi ja vuotoa olikin tullut aika paljon. Vasta silloin ymmärsin kuinka tehokkaasti housut olivat vuodon sisäänsä napannut ja että voisin luottaa imukykyyn myös jatkossa.

Arki Thinxien kanssa:

Vaikka Thinxit tuntuivat aluksi vähän oudolle, opin luottamaan niihin kevään aikana täysin. Minun kuukautiset lienevät aika kerkiverrot, sillä en ole kaivannut kolmen pisaran imukykyä vanhempaa housua ollenkaan, enkä toisaalta ole hankkinut myöskään niukemman vuodon housuja, sillä nämä tuntuvat hyviltä jalassa aina. 

Aluksi minulla oli vain kahdet Thinxit käytössä, ja määrä riitti hyvin kun housut pesi käsin heti ja laittoi kuivauspatterin päälle odottamaan seuraavaa käyttökertaa. Lopulta hankin kuitenkin kaksi paria lisää, jolloin housuja ei ollut ihan pakko pestä samalla kun vaihtoi paria, vaan ne pystyi jättämään likoamaan vähän pidemmäksi ajaksi. Kuukautisalushousut voisi myös pestä pesukoneessa liottamisen jälkeen, mutta itse olen kokenut niiden käsipesun liotuksen jälkeen hyvin helpoksi ja nopeaksi jutuksi, joten olen jatkanut sillä.

Kieltämättä aluksi tuntui aika kummalliselle nähdä niin paljon kirkkaan punaista vettä, mutta mitään ällötysfiiliksiä en ole suostunut tuntemaan. Se on mielestäni ihan päätettävissä oleva juttu, että aikooko kuukautisiaan kauhistella vai ei. Ne nyt tulevat joka tapauksessa, joten parempi olla ällööntymättä! Sama homma pätee myös alushousupyykin kuivattamiseen ja kuukautissuojien esillepanoon kotonamme, ne ovat osa minun elämää ja esillä. Jos jotain häiritsee, niin häiriintyköön kaikessa rauhassa. Ei ole mun ongelma ollenkaan. 


Kuuden kuukauden aikana olen alkanut käyttämään Thinxejä käytännössä aina kuukautisten aikana. Alushousut ovat tähän saakka pitäneet joka tilanteessa päivisin, mutta suurimpina vuotopäivinä lisään välillä yöksi myös taponin, jottei villapetarini saisi ylimääräisiä jälkiä kylkeensä. Vaikka imukerros on tehokkaan lisäksi myös iso ja yltää lähes alaselkään saakka, en ihan luota vielä housuihin yöllä, jolloin vuoto ei kuitenkaan tule kohtisuoraan imukerroksiin. 

Suosittelen kuitenkin kaikkia "kestävän kehityksen kuukautisista" haaveilevia testaamaan Thinxejä ainakin yhden parin verran, sillä onhan nämä ihan huippu juttu! Itselleni jäivät kyllä pitkäaikaiseen käyttöön, joten kiitos Nudgelle tästä!

Helsingin Yrjönkadulla sijaitseva Nudge on Thinxien ainoa myyjä Suomessa. Kuukautisalushousuja myydään vain myymälässä, josta saat myös apua oikean mallin, koon ja imukyvyn valintaan. 

Kuvat: Aino Nieminen / Last tuesday

3 kommenttia

  1. Voi eiiiiii, olisin niin ostanu tämmöset ehdottomasti! Mutta, miksi oi miksi myydään vain kivijalkaliikkeessä.. Nyyh!

    VastaaPoista
  2. Vain myymälässä,tyhmää. Kun matkaa reilu 100km niin tulee hinnakkaat pöksyt jos lähtee ostamaan, kyllä nykypäivänä pitäisi olla verkkokauppa mahdollisuus myös. Ostaisin ehdottomasti jos olisi tilattavissa. Kokemusta kuitenkin kestosuojista.

    VastaaPoista
  3. Tilasin kahdet Boyshorts-malliset Thinxit kuukausi sitten ja nyt pääsin testaamaan. Toinen pari kesti koko päivän, ei ohi- tai läpivuotoja, loistavaa! Mutta toiset, täysin samanlaiset housut päästivät kaiken läpi, jo kolmessa tunnissa sekä housut että päällä olevat legginssit olivat veressä ja läikkä tuolissa. Ja olin vielä koulussa. Onko kenelläkään koskaan käynyt vastaavaa?

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images